Taekwondo başarısı, Bahçıvan Yalçın başkan, antikacıların buluşması, Dere ıslahı, Yaz sineması, Sevgi dolu yardım eli, Tınaztepe okul müjdesi, Yaz kursları, Ankara’da anlatılan Bünyan’da yoğun çalışma,

TALAS SPORCU FABRİKASININ TEKVANDO BAŞARISI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan sporcu fabrikası yüzleri güldürmeye devam ediyor. Son olarak sporcu fabrikası bünyesindeki Kerem Alper Arslan, tekvando il seçmelerinde Kayseri birincisi olarak Türkiye Şampiyonasında Kayseri’yi temsil etme hakkı kazandı.

Başkan Yalçın’ın himayelerinde devam eden ve Milli Takımlar Antrenörü-Milli Hakem Salih Çelik nezaretinde Talas Belediyesi bünyesindeki sporcu fabrikası projesi tekvando branşında da başarılara imza atıyor.

Bu kapsamda yarışan Talas Belediyesi sporcusu Kerem Alper Arslan, yıldızlar Murat Şimşek tekvando il seçmelerinde Kayseri birinciliğini elde etti.

Kerem Alper Arslan, 21-26 Ağustos 2024 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda şehrimizi temsil edecek.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, 200 MİLYON TL’LİK DERE ISLAHI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ilçede yapımı süren ve yaklaşık 200 milyon TL’lik bir yatırım olan büyük su projesi kapsamında Aksu Deresi’nde yapılan dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, projenin önemine vurgu yaparak, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

Hacılar’da derelerin ıslahı kapsamında yapılan kanal çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Mart ayı başında başlatılan yaklaşık 2 kilometrelik kuzey hattından güney hattına kadar uzanan dere ıslahı ve kanal çalışmalarının 4 ay gibi kısa bir sürede hızla ilerlediğini söyledi. Müteahhit firmanın bağlantı yollarıyla birlikte kanal çalışmalarını da hızlı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Başkan Özdoğan, “Bu ay sonu itibariyle bu sene için planlanan ihalenin tamamı neredeyse gerçekleşmiş olacak. Doğu-batı geçişlerinde vatandaşlarımızın talepleri de bu çalışma ile yerine getirilmiş olacak” dedi.

Başkan Özdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan 200 Milyon TL’lik bu büyük yatırımın, olası sel ve aşırı yağış durumlarında maddi kayıp ve can kaybını önlemek amacıyla yapılan bu çalışmaların, ilçede büyük bir güvenlik sağlayacağını vurguladı. Başkan Özdoğan, “Bu kapsamda Devlet Su İşleri Müdürlüğümüze ve çalışmalarda emeği geçen müteahhit firmamıza teşekkür ediyorum. Konforlu yollar, konforlu bağlantılar ve modern kanallar ilçemize kazandırılmış oldu. Hayırlı uğurlu olsun, bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Başkan Özdoğan, bu projelerin Hacılar’ın altyapısını daha modern ve güvenli bir hale getireceğini ve ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirterek, çalışmaların süreceğini dile getirdi.

ANTİKACILAR PAZAR GÜNÜ MEVLANA’DA BULUŞUYOR

Kurulduğu günden bu yana yoğun ilgiyle takip edilen ve geçen ay ilk kez Mevlana Mahallesi Pazar Yerine taşınan Antika Pazarı, geçmişe duyulan özlemin giderildiği imkan ve ortamlar sunuyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Kayseri’ye kazandırdığı ekonomiye dayalı önemli kültür-sanat etkinliklerinden birisi olan Antika Pazarı, 2019 yılında tarihi Harman Meydanında başlayan yolculuğunu Mevlana Mahallesi Pazar yerinde sürdürüyor.

Daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla taşındığı yeni yerinde nostalji meraklılarına renkli seçenekler sunan Antika Pazarında halı, kilim ve seccadelerden tesbihe, saat, para ve puldan nostaljik ev eşyalarına kadar binlerce ürün satışa sunuluyor. Kayseri’den olduğu kadar Türkiye’nin değişik bölgelerinden antika satıcılarının da ilgi gösterdiği Antika Pazarı, şehrin en dikkat çeken sosyo-kültürel etkinlikleri arasında yer alıyor.

Her ayın ikinci pazar günü kurulması gelenek haline gelen Antika Pazarı, 11 Ağustos Pazar günü yine Talas ve Kayseri halkına farklı bir gün yaşatacak.

TALAS’IN BAHÇIVAN BAŞKANI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçede kırsal mahalleleri birbirine bağlayan yollarda dikilen ağaçları budayıp dip bakımını ve sulama çanağını yaptı.

Çevre ve yeşile büyük önem veren Başkan Yalçın, bir yandan ilçede ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışmalarını gerçekleştirirken diğer yandan da dikilen ağaçların bakımını yapıyor.

Bahçıvan elbisesini giyerek bizzat bakım çalışmalarına katılan Başkan Yalçın, Ali Dağı arkasındaki Endürlük yolunda belediye tarafından dikilen ağaçları budadı ve ardından da dip bakımlarını gerçekleştirdi.

Son olarak da ağaç diplerinde sulama çanağı açan Başkan Yalçın, yaptığı kısa değerlendirmede “Milli servetimiz yeşili seviyor, doğayı koruyoruz. Mahalle bağlantı yolları arasında diktiğimiz ağaçların dip bakımı, dallarının budanması ve sulama çanağı yapımını gerçekleştirdik. Daha yeşil ve bakımlı bir Talas için hizmet üretmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN PALANCIOĞLU TINAZTEPE’YE OKUL MÜJDESİNİ VERDİ

Melikgazi’de rekor hizmetlere imza atan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Tınaztepe Mahallesi’nde bölgenin önemli bir ihtiyacını giderecek okul projesinin müjdesini verdi.

600 bin nüfuslu Melikgazi’de belediye hizmetlerinin yanı sıra yenilikçi proje ve rekor yatırımlarıyla da ilçede sayısız hizmeti hayata geçiren Başkan Palancıoğlu, eğitimin öneminin altını çizerek, Tınaztepe, Kocatepe ve 19 Mayıs Mahallelerine hizmet verecek bir okulu daha hayata geçireceklerini belirtti.

“Çocuklarımızın geleceğini hazırlayacak altyapıları yapıyoruz.”

Proje hazırlıklarının başladığını ve alanda rehabilitasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başkan Palancıoğlu, alanda inceleme yaparak şunları söyledi:

“ Tınaztepe Mahallemizdeyiz. Burada bir okul ihtiyacı vardı. Bu okul ihtiyacını çözeceğiz. Yeni bir okul yapacağız. Bunun müjdesini sizlerle paylaşmak istedik. Alanı düzenleyeceğiz. Ağaçları yan tarafa nakil edeceğiz ve buraya çok güzel bir ilköğretim okulunu kazandıracağız. Hayırseverlerimizle birlikte bu tür projeleri rekor sayıda gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. Tam 21 tane okul yaptık. İnşallah bu okulların da devamını yapacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim için önemli. Cenab-ı Allah çocuklarımızın geleceğini güzel eylesin. Biz de çocuklarımızın geleceğini hazırlayacak altyapıları yapıyoruz. Yeni okulumuz hayırlı olsun inşallah. En kısa zamanda temelini atıp bitireceğiz.”

MELİKGAZİ BELEDİYESİ YAZ SİNEMASI ETKİNLİKLERİYLE NEFES ALDIRIYOR

Melikgazi Belediyesi’nin gelenekselleşen yaz sineması etkinliği yoğun bir ilgi ile 10 Ağustos Cumartesi günü Altınoluk Mahallesi Barış Pınarı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 7’den 70’e tüm vatandaşların keyifle bir araya geldiği etkinlik vatandaşlar tarafından çok sevildi.

Ağustos ayı boyunca her Cumartesi farklı mahallelerde düzenlenecek olan yaz sineması etkinlikleri hakkında bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mizde biz büyük bir aileyiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek birbirinden nitelikli hizmetleri hayata geçiriyor olmak bizleri mutlu ediyor. ‘Önce insan, önce gençlik, önce aile’ diyerek vatandaşlarımıza değer veren hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 5 yıl gibi kısa bir sürede ilçemize okullar, kütüphaneler, sosyal tesisler, sağlık ocakları, camiler, parklar, yeşil alanlar kazandırdık. Her bir projemizi hayata geçirirken rekor hizmetlere de imza attık. Tüm bunların yanı sıra Melikgazi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel aktiviteleri de desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz, hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi gören yaz sinemalarımız Ağustos ayı boyunca devam edecek. 17 Ağustos Cumartesi günü Toki Talu Camii Etkinlik Alanı, 24 Ağustos Cumartesi Günü Belsin İsa Yusuf Alptekin Parkı, 31 Ağustos Cumartesi Günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda izleyiciyle buluşacak olan yaz sinemalarımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tüm vatandaşlarımıza yoğun ilgileri için teşekkür ediyorum.” dedi.

KOCASİNAN’DA VATANDAŞLARA SEVGİ DOLU YARDIM ELİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Dost Eli Projesi kapsamında vatandaşlara alışveriş keyfi yaşatan, paranın geçmediği Dost Mağaza ve Dost Market’i ziyaret etti. Türkiye’ye örnek olan sosyal odaklı hizmetler ürettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, sevgi puanlarıyla alışveriş imkânı sunulan projeyle devletin şefkat elini vatandaşlara doğrudan yansıttıklarını ve yüreklere dokunduklarını belirtti.

Raflardaki ürünler hakkında bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, market ve mağazadan Kocasinan bölgesinde yaşayan ve belirli kriterlere göre tespit edilen vatandaşların temel gıda, temizlik ve tekstil ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de Türkiye’ye örnek olan hizmetler sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Dost Eli Projesi kapsamında Dost Mağaza ve Dost Market ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Dost Market, bilinen marketlerde bulunan gıda ve temizlik ürünleri gibi her türlü ihtiyacı karşılayan ürünleri içeriyor. Dost Mağaza ise her yaşa hitap eden tekstil ihtiyaçlarının karşılandığı bir yer olarak hizmet veriyor. Ancak bu mağazalarımızda satışlar, para karşılığında değil, sevgi puanlarıyla yapılıyor. Yıllardır bizleri destekleyen ve emek veren hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle mağaza kısmı hayırseverlerin destekleriyle devam ediyor, market kısmı da yavaş yavaş hayırseverlerimizin katkılarıyla büyüyor. Bölgemizde yaptığımız tespitlerle ihtiyaç sahibi ailelerimize, marketimiz ve mağazamızda alışveriş yapma imkânı sunuyoruz. Her aileye belirli zaman dilimlerinde tanımlanan puanlarla, bir aylık ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için alışveriş yapma fırsatı sunuyoruz. Bu noktada, ilçemizde yaşayan herkese ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sahip çıkmayı ve onlara destek olmayı hedefliyoruz. Amacımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza devletimizin şefkat elini uzatarak, onların gereksinimlerini karşılayabilmektir. Her geçen gün büyüyen Dost Market ve Dost Mağaza’mız, önümüzdeki günlerde yeni mağazalar açarak hemşehrilerimizin karşısına çıkma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bütün amacımız, şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretebilmektir ve Kocasinan’da her hanenin mutlu olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciliğini ileri bir noktaya taşımak için çalışmaları artırarak devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Dost Mağaza ’da alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor ve nüfus sayılarına, gereksinimlerine göre “Dost Eli” isimli kart veriliyor. Dost Eli kartını alan vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Dost Market’te ise aynı uygulama ile ihtiyaç sahipleri, kendi adlarına aldıkları “Dost Eli” kartı ile markette alışveriş keyfi yaşıyor.

BAŞKAN METİN, BÜNYAN’IN TALEPLERİNİ ANKARA’DA DİLE GETİRDİ

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, ilçeye yapılması planlanan hizmetler için Ankara’ya gitti. Başkan Metin gerçekleştirdiği görüşmelerin sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Ankara’ya giderek ilçeye yapılması planlanan hizmetler için Adalet Bakan Yardımcıları Akın Gürlek ve Ramazan Can ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile görüştü. İlçenin taleplerini Ankara’da dile getiren Başkan Metin, yapılacak hizmetlerin sözünü aldığını belirtti.

Yapılan görüşmelerin sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyleyen Metin, “MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sayın İsmail Özdemir ile birlikte Adalet Bakan Yardımcılarımız Sayın Akın Gürlek ve Ramazan Can ile bir araya gelerek Bünyanımız ile ilgili taleplerimizi arz ettik. Ayrıca Sayın İsmail Özdemir Milletvekilimiz Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile telefonla görüşme yaparak taleplerimizi ilettiler. Görüşmelerimiz nihayetinde Bünyanımız’a yapılacak çok önemli hizmetler için söz aldık. Gerekli açıklamalar ve detaylı bilgilendirme şahsım tarafından Ankara seyahatim sonrasında değerli Bünyan halkımıza yapılacaktır. Yakın ilgi, alaka ve gayretlerinden dolayı Sayın İsmail Özdemir beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyorum. Sevdamız Bünyan” dedi.

BÜNYAN’DA ÇALIŞMALARA START VERİLDİ

Bünyan’da asfalt bakım, onarım, yenileme ve yama çalışmaları devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Bünyan genelinde başlatılan çalışmalar kapsamında Camiicedit Mahallesinde dün çalışmalar başladı. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’in talimatları ile başlatılan asfalt bakım, onarım, yenileme ve yama çalışmaları sırası ile İbrahimbey, Camiicedit, Camiikebir, Dervişağa, Sümer, Bayramlı, Sağlık, Yavuz Selim, Cumhuriyet, Fatih ve Gergeme Mahallelerinin tamamında devam edecek. İlçe merkezindeki çalışmaların tamamlanması ile köy bağlantı yollarında çalışmalar başlayacak.

Başlatılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Başkanımız Selahattin Metin, “Dün İbrahimbey ve Camiicedit Mahallemizde çalışmaları başlattık. İlçemizdeki tüm mahallelerin bakım, onarım, yenileme ve yama eksikleri giderilip yollarımız tertemiz olana kadar çalışmalar devam edecek. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Memduh Büyükkılıç’a ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız Sn. Nurettin Kocabay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bünyan Belediyesi resmi hesaplarından yapılan paylaşımda başlatılan çalışmalarla ilgili halkın günlük olarak bilgilendirileceği ifade edildi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “YAZ KURSLARINDA İYİ VE AHLAKLI BİREYLER YETİŞİYOR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir’in konuşmacı olarak katıldığı programa katıldı. Başkan Özdoğan, iyi insan yetiştirmek, iyi insan olmak ve ahlaklı bireyler yetiştirmek adına yaz Kur’an kurslarının düzenlendiğini belirtti.

Hacılar Müftülüğü tarafından düzenlenen “Üç Yanılgı Üç Öneri” konulu program, Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Kur’an kursu hocaları ve öğrencileri katıldı.

Programda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Sizlerle bir arada olmaktan gerçekten mutluyuz. İyi insan yetiştirmek, iyi insan olmak, ahlaklı insan olmak, Allah’ını bilen ve peygamberini tanıyan insanlar yetiştirmek adına bu kurslarımız devam ediyor. Biz de yerel yönetim olarak tüm imkânlarımızı sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz için seferber etmiş durumdayız. Bu güzel yaz günlerinde, bilgisayar, telefon, tablet bağımlılıklarından kurtulmak için bu kurslarımızın çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Camilerimizi sadece tatil dönemlerinde değil, her zaman cıvıl cıvıl sesleriyle doldurmalarını diliyorum. Emeği geçen tüm hocalarımıza, ailelerimize teşekkür ediyor, sevgili çocuklarımıza uzun ömürler diliyorum. İnşallah sizlerin omuzlarında Hacılar, Kayseri ve bu güzel vatanımız daha güzel noktalara gelecektir” dedi.

 Melikgazi Müftüsü Dr. Emrah Kandemir ise yaptığı konuşmada, “Bizler Müslümanlar olarak dünyayı imar etmeden manevi yönümüzü koruyacağımızı düşündük. Ancak, ne yazık ki bu yanılgımızı acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. Kendi değerlerimize uygun sistemler üretmediğimizde, biz istemesek de başkalarının ürettiği ürünlerle dizayn oluruz” dedi.

Program, çeşitli ilahilerin seslendirildiği Türk tasavvuf musikisi dinletisi ile sona erdi. Ardından, katılımcılara 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda Başkan Özdoğan tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427