Kayseri Emniyet Asayiş, KOM, TEM ve Narkotik’te geçen hafta böyle geçti

Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerince 28.07.2024 – 04.08.2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde;  6136, 2521 ve 5729 Sayılı Kanun’a Muhalefet olaylarında; 15 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet ruhsatsız tüfek, 9 adet kurusıkı tabanca, 6 adet kapsam dışı bıçak, 159 adet fişek ele geçirilmiştir.
Kumar oynatıldığı tespit edilen; 1 işyerinde kumar oynatılması için yer ve imkân sağlayan 1 şahsa adli işlem yapılmış, Kumar oynadığı tespit edilen 4 şahsa 25.700 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen; 27 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış, 24 hırsızlık şüphelisi yakalanmış ve 3 şahıs tutuklanmıştır. Hırsızlık malı olan 28.000 TL değerindeki malzemeler ele geçirilmiş,tam ve eksiksiz olarak sahiplerine teslim edilmiştir.
Aranan şahıslar; İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından toplam 255 yıl 6 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 165 şahıs yakalanmış, 79 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayın önlenmesi, suça karışmış şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

TOMA İLE YANGINA MÜDAHELE EDİLDİ

05.08.2024 günü Eğribucak Mahallesi Hasan Dağı ve civarında başlayan ot yangını, İtfaiye Müdürlüğü personeli, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve araçları ile İl Emniyet Müdürlüğü TOMA araçları ve personelinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilimiz genelinde Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 28.07.2024 – 04.08.2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; 2738 litre kaçak akaryakıt,  1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi,  Aranan şahıslar kapsamında 29 şahıs yakalandı. Ele geçirilen suç unsurları ve toplam 2 olay kapsamında 22 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 28.07.2024 – 04.08.2024 tarihleri arasında yapılan çalıĢmalar neticesinde; 14 operasyon kapsamında 33 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış, 12 şahıs Adli Makamlarca tutuklanmıştır. Operasyonlarda toplamda; 43 kg 837,23 gram narkotik madde, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ve 222 adet tabanca fişeği, 2 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan denetim sırasında durumundan şüphelenilerek durdurdulan kamyonette Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan arama neticesinde;  4 parça halinde 16,11 gram narkotik madde, 1 adet hassas terazi ve 1 adet polis yeleği ele geçirildi. Uyuşturucu madde testi pozitif çıkan araç sürücü H.K. (36) hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı, ⁠”Uyuşturucu Madde Alarak Araç Kullanmak” suçundan da 33.240 TL idari para cezası işlemi uygulandı ve araç otoparka çekildi.

TEM Şube Müdürlüğü

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik 28.07.2024 – 04.08.2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında (4), PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında (2), DEAŞ terör örgütü soruşturmaları kapsamında (5) şahıs olmak üzere toplamda (11) şahıshakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Üç’ü aranan hükümlü, biri sahte kimlikli ile ölümlü kazanın firari sandığı sürücü yakalandı

16 YIL 7 AY 3 GÜN HÜKÜMLÜ FİRARİ YAKALANDI Kayseri Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427