ERVA SPORCULARI ÇANAKKALE MÜZESİ’NDE, ÖZDOĞAN, VATANDAŞLARLA BULUŞTU,YAZ SİNEMASI ETKİNLİĞİ

ERVA SPORCULARI ÇANAKKALE MÜZESİ’NDE

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi” ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Müzeyi, son olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde kurulan Erdemlerimizle Varız (ERVA) spor okulları karate kulübü öğrencileri ziyaret etti. Kayseri’de bulunan toplam 36 ERVA spor okulları öğrencileri, belirli bir program takviminde müzeyi gezmeye devam edecek.

Başkan Yalçın’ın, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği ve 9 Ocak’ta görkemli bir törenle açılışı yapılan müzeyi, 6 ayda 91 bin 200 kişi gezdi.

Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanında bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müze açıldığı günden bu yana her yaştan ve her kesimden yoğun ilgi görüyor.

Müzeyi gezenler arasına ERVA karate kulübü öğrencileri eklendi.

“DUYGU DOLU ATMOSFER YAŞADIK”

ERVA karate kulübü antrenörü Mustafa Yıldız, “Burada çok güzel manevi bir ortam var. Bu ortamda çocuklarımızın ecdadımızı tanıyarak gezmeleri bizi çok mutlu etti. Çocuklar da mutlu oldular. O duygusal atmosferi çocuklarla birlikte yaşadık. Bundan dolayı Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek ve Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Müzeyi gezen öğrenciler de sergilenen eserleri çok beğendiklerini ve heyecanlandıklarını belirterek o günlere gittiklerini söyledi.

6 BİN 500 ORİJİNAL ESER

Toplam 5 bölümün yer aldığı ve adeta ziyaretçileri Çanakkale Savaşı’nın içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair 6 bin parça özel eserler de yer alıyor.

Ayrıca 5 bin 400 kitabın bulunduğu sergi ücretsiz şekilde gezilebiliyor.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ YAZ SİNEMASI ETKİNLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

Melikgazi Belediyesi tarafından kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen yaz sineması etkinliği 3 Ağustos Cumartesi günü Yeşilyurt Etkinlik Alanı’nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 

MELİKGAZİ’DE YÜZLER GÜLÜYOR!

Ağustos ayı boyunca her Cumartesi farklı mahallelerde düzenlenecek olan etkinlikle vatandaşlara ailecek keyifli zaman geçirme imkanı sağlayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yoğun katılımdan memnun olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Melikgazi’mizde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına kulak veriyor; hizmet ve yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Tüm bunların yanında hemşehrilerimizin eğlenebilmeleri, dinlenebilmeleri, aile ve sevdikleriyle bir araya gelerek keyifli vakit geçirebilmeleri için çaba gösteriyoruz. Dolayısıyla kültür ve sanat etkinliklerimiz kapsamında vatandaşlarımızın sosyalleşebilmeleri, ailecek kaliteli vakit geçirebilmeleri için her yıl yaz sineması etkinliklerimizi düzenliyoruz. Etkinliklerimize katılım maşallah oldukça yoğun. Yeşilyurt Etkinlik Alanı’nda ilkini gerçekleştirdiğimiz yaz sinemalarımız 10 Ağustos’ta Barış Pınarı Etkinlik Alanı’nda, 17 Ağustos’ta TOKİ Talu Camii Etkinlik Alanı’nda, 24 Ağustos’ta Belsin İsa Yusuf Alptekin Parkı’nda ve 31 Ağustos’ta Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda vatandaşlarımızla buluşmaya devam edecek. İlgi gösteren, memnuniyetlerini bizlerle paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah birbirinden güzel etkinliklerimizle vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, VATANDAŞLARLA BULUŞUP TALEPLERİ DİNLEMEYE DEVAM EDİYOR

               Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, vatandaşlarla buluşmaya ve onların talep ve isteklerini dinlemeye devam ediyor. Mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Özdoğan, sorunları yerinde tespit edip çözüm için anında müdahalelerde bulunuyor.

               Hacılar da ilçe sakinlerinin sorunlarını yerinde dinleyip anında çözüm için çalışma yapan Başkan Bilal Özdoğan’ın yeni durağı Sakarçiftliği Mahallesi oldu.Burada namaz sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Özdoğan, daha sonra Sakarçiftliği Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal Muslu’yu yanına alarak incelemelerde bulundu.  İncelemeler sonrası yanında yer alan birim müdürlerine yapılması gereken konular hakkında direktifler verdi. Başkan Özdoğan, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Hacılar ilçemizde birçok projeyi hayata geçiriyoruz ve bu projelerin yanı sıra halkımızla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız ve onlara hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427