Yol yapım uyarısı, Otogar’da temizlik, İtfaiyeden gece “Koyun kurtarma”, 6’ncı Uluslararası Kültepe Toplantısı, Turizm Şehri Kayseri’ye Davet, Yaz Dönemi Spor Okul Kayıtları, Yerli Ve Milli Bir Anlayış

BÜYÜKŞEHİR’DEN ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE ‘YOL YAPIM’ UYARISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas Bulvarı ile Âşık Veysel Bulvarı istikametindeki Kerkük Caddesi’nde asfalt yenileme çalışması yapacak. Ekipler tarafından gece saatlerinde yürütülecek çalışmalar kapsamında, araç sürücüleri alternatif güzergâhlar için uyarıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda yerel yönetim hizmetleri kapsamında kent genelinde yeni yolları ulaşıma açarak trafik sorunu oluşmadan önlem alan Büyükşehir Belediyesi, mevcut yollarda da altyapı ve asfalt yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yol çalışmaları kapsamında, araç sürücülerine uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, “Büyükşehir Belediyemizce Talas Bulvarı ile Âşık Veysel Bulvarı istikametindeki Kerkük Caddesi’nde asfalt yenileme çalışması yapılacaktır. Çalışmalar sırasında trafik mümkün olduğunca kesintiye uğratılmayacak, zorunlu hallerde sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirilecektir. Bu güzergâhı kullanan sürücülerin çalışma yapılacak gün ve saatlerde alternatif güzergâhları tercih etmeleri tavsiye edilmektedir” denildi.

Çalışmanın yaklaşık 1 hafta sürmesi planlandığı belirtilen açıklamada, “Söz konusu yol, 5 Ağustos 2024 Pazartesi ve 12 Ağustos 2024 Pazartesi günleri arasında 21.00’de kapanacak, 06.00’da açılacak” ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Şehirlerarası Otobüs Terminali çevresinde kapsamlı yıkama ve temizlik çalışması yapıldı.

Şehirlerarası Otobüs Terminali ve yanında bulunan Batı Garajı’nda Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, otobüs terminali etrafında detaylı yıkama ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Hal Kompleksi’ndeki Çalışmanın Bir Benzeri de Bu Kez Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Yapıldı

Esnaf dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın hizmetleri doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi, daha önce Büyükşehir Hal Kompleksi’nde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetinin bir benzerini Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaptı.

Esnaf da Vatandaşlar da Uygulamadan Memnun Oldu

Çok sayıda temizlik görevlisi ve arazözler vasıtasıyla zamanla kirlenen otobüs terminali binası çevresi, bol su ve köpük kullanılarak kapsamlı bir şekilde temizlendi. Gerek otobüs terminali esnafı gerekse vatandaşlar, gerçekleştirilen söz konusu çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir personeline teşekkürlerini iletti.

BÜYÜKKILIÇ, “KAYSERİ HEP YÜK ÇEKMEYE ÇALIŞAN, YERLİ VE MİLLİ BİR ANLAYIŞIN SAHİBİ ŞEHİRDİR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da yer aldığı Kayseri İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı’na katıldı. Büyükkılıç burada yaptığı konuşmada Kayseri’yi, devletine hiçbir zaman yük olmayan, hep yük çekmeye çalışan, yerli ve milli bir anlayışın sahibi olan bir şehir olarak niteledi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıya Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar ve Mahmut Gürcan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, üniversite rektörleri ve çok sayıda iş dünyasından konuk katıldı.

Konuşmasında, kapasitesi, samimiyeti ile her zaman takdir ettikleri Bakan Bolat ve güçlü ekibini Kayseri’de görmekten onur duyduklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin kadim bir medeniyet şehri, ticaret ve sanayinin merkezi olan, diğer taraftan da tarım ve hayvancılık, kültür ve turizm potansiyeli ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu vurguladı.

“Kayseri, Büyükşehirlerin Konforunu Yaşatan, Sıkıntısını Yaşatmayan Bir Şehir”

Kayseri’yi, devletine hiçbir zaman yük olmayan, hep yük çekmeye çalışan, yerli ve milli bir anlayışın sahibi olan, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, sıkıntısını yaşatmayan bir şehir şeklinde niteleyen Büyükkılıç, şunları aktardı:

“Kayseri cazibe merkezi. Etrafında 8 şehrin adeta uğrak yeri ve her zaman bu bölgenin plakalarını rahatlıkla görebildiğimiz bir güzel şehrimiz. Planlı, kuruluşu ve gelişmesiyle ihtiyaçlarımıza cevap veren, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan, eğitimin de merkezi olan, hele hele tercihlerin de yapılmaya çalışıldığı bu dönemde inanıyorum ki böyle konforlu ve huzur şehri Kayseri’mizi, gönül insanlarının yoğun olduğu bu şehri ve aynı zamanda araştırma üniversitesi başta Erciyes Üniversitemiz olmak üzere potansiyeli ile de tercih edilecek bir şehir olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

Büyükkılıç, Gümrüklü Kargo Boyutunun Önemsenmesi Gerektiğine Değindi

Yerel yönetimi, valisi ve siyasileri ile el ele vermek suretiyle, birliğin beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen bir anlayış sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bunu sağlayan her paydaşa teşekkür etti. Söz konusu anlayış ile Kayseri’nin her zaman takdirle anıldığına da işaret eden Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, Havalimanı Terminal Binası’nı yenilediklerini, eski havalimanı binasının bir bakıma boşa çıktığını belirtti. Eski havalimanı binasının bu kapsamda kullanılabileceğini, havacılık konusunda gümrüklü kargo boyutunun önemsenmesi, bu konuda fırsat verilmesi gerektiğini kaydeden Büyükkılıç, bunun 200’e yakın ihracat yapan firma ile şehir, bölge ve ülkeye, ihracatı yukarıya taşımak adına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN GECE YARISI ‘KOYUN KURTARMA’ ÇALIŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, gece yarısı yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuya düşen bir koyunu, başarılı bir çalışma ile kurtararak sahibine teslim etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla daha da güçlendirilen Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, 17 istasyon, 56 araç ve 308 personel ile yangın ve diğer olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilirken, yangın ve doğal afetlerin yanı sıra, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için görevine başarıyla devam ediyor.

Melikgazi ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Evliyalar mevkiinde yaklaşık 30 metre derinlikteki kuyuya bir koyunun düşüp, mahsur kalması sonucu, hayvan sahibi Hüseyin Geşgel tarafından itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gelen ihbar üzerine kısa sürede bölgeye gitti.

Gece yarısı 23.00 sıralarında yaklaşık 45 dakikalık bir çalışma ile ekipler, koyunu mahsur kaldığı kuyudan çıkararak, besi sahibi Hüseyin Geşgel’e teslim etti.

Besici Hüseyin Geşgel, “Kayseri itfaiyesine çok teşekkür ederiz, 15 dakika içinde geldiler, 45 dakika uğraştılar, koyunumuzu kurtardılar. Allah razı olsun” diyerek, Büyükşehir İtfaiyesi’ne hem teşekkür hem de dua etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN TURİZM ŞEHRİ KAYSERİ’YE DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerli ve yabancı turistleri gerek Anadolu kültürünü gerekse kendine özgü kültürünü sergileyen, doğası ile kadim tarihi unsurları, coğrafi değerleri, gastronomisi ile turizm cenneti bir şehir olan Kayseri’ye davet etti.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla gerek doğası gerekse kadim tarihinden kaynaklanan zenginlikleri ile Kayseri’nin adeta turizm şehri olması için gayret gösterirken, bir taraftan da kadim kenti tüm dünyaya tanıtacak çalışmalar yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde turizm ve tatil destinasyonları arayan yerli ve yabancı turistleri Kayseri’ye davet etti.

Başkan Büyükkılıç, ülkenin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan, İç Anadolu’nun en yüksek dağı Erciyes’in de bulunduğu bu kentin doğal güzelliklerini ve yöresel tatlarını keşfetmek için turistleri Kayseri’ye davet etti.

Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Kayseri’nin gerek Anadolu kültürünü gerekse kendine özgü kültürünü sergileyen, gastronomisi ile turizm cenneti bir şehir olduğunu belirten Büyükkılıç, turistlere seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her tarafından tarih fışkıran bir açık hava müzesi konumunda olan Kayseri’mizde turizmin hemen her türüne rastlanıyor. Başta ülkemizin incisi Erciyes’imiz olmak üzere dünyanın en büyük ikinci şelalesi Kapuzbaşı Şelalelerimiz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olan Koramaz Vadimiz, Aladağlar-Hacer Ormanlarımız, balon turizmi yapılan Soğanlı Vadimiz, kuş cenneti Sultan Sazlığımız diğer taraftan tarihi değerlerimiz Kültepe Kaniş-Karum’umuz, Kayseri Kalemiz, medrese ve müzelerimiz, Cumhuriyet Meydanı’mız, Kapalı Çarşı’mız sizleri bekliyor.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası, doğal güzellikleri, geleneksel mutfağı ile Türkiye’nin görülmeye değer şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu tarihi ve doğal güzelliklerimizden kaynaklı çok çeşitli gastronomi-kültür değerlerimiz olmak üzere saymakla bitmez, gezmekle tükenmez, istifade etmeyle sonu gelmez” dedi.

İncesu Örenşehir bölgesindeki İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşıldığını ifade eden Büyükkılıç, kazı çalışmalarında Roma ve Erken Bizans Dönemi’ne ait mozaiklerin dünyada kendisinden söz ettireceğini belirtirken, dünyada eşi benzeri bulunmayan 7.5 milyon yıllık fosillerin de kazılarda ortaya çıkmaya devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin binlerce yıllık tarihi ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle kültürel zenginlik ile çeşitliliğini gerek diğer şehirlere gerekse ülkelere tanıtmak için özel gayret gösterdiklerini, Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi olan cbs.kayseri.bel.tr web sitesinde Kayseri Turizm Haritası’nı yenilediklerini hatırlattı.

Başkan Büyükkılıç, ‘Kayseri’nin Sıra Dışı Turizm Rehberi’ olarak nitelendirilen ‘kayseri.com.tr’ adresinin de Kayseri’de gezip görülecek yerlerin, tadılacak harika lezzetlerin, gezme rotalarının ve keşfedilmeyi bekleyen eşsiz güzelliklerin yer aldığı turizm portalı olarak, kentin turizm adresi olduğunu sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 6’NCI ULUSLARARASI KÜLTEPE TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kültepe Kazı Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen 6’ncı Uluslararası Kültepe Toplantısı, Kültepe Ziyaretçi Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.

Anadolu’da en büyük ticaret merkezi olarak tanınan Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde yürütülen arkeolojik kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi destekleri ile devam ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kültepe Kazı Başkanlığı iş birliği ile 6’ncı Uluslararası Kültepe Toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültepe ziyaretçileri için hayata geçirilen Kültepe Ziyaretçi Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen 6’ncı Uluslararası Kültepe Toplantısı’nda Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu koordinatörlüğünde farklı ülkelerden gelen katılımcılarla birlikte gerek ülkemizde, gerek dünyanın farklı coğrafyalarında ve gerekse Kayseri’de gerçekleştirilen arkeolojik kazılarla ilgili sunumlar yapılıyor.

Bu özel toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve yapımı devam eden dünyada eşi benzeri az bulunan kayadan oyma Kültepe Müzesi, yapımı tamamlanan Kültepe Ziyaretçi Merkezi ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi canlandırma çalışmaları ile turizm açısından daha zengin ve benzersiz bir niteliğe bürünecek Kültepe Kaniş-Karum projeleri de uluslararası alanda tanıtılıyor.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kayseri-Sivas karayolu üzerinde bulunan Kültepe Kaniş-Karum ören yerinde 76 yıldır devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler de paylaşılıyor.

Kayseri’nin özellikle ticaret tarihini 6 bin yılı aşkın geçmişe dayandıran belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe Kaniş-Karum ören yeri, bir kez daha tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN YOĞUN İLGİ GÖREN 3’ÜNCÜ YAZ DÖNEMİ SPOR OKULLARI KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören 19 spor tesisi ile 5 parkta 15 farklı branşta 3’üncü Yaz Dönemi Spor Okulları kayıtları devam ediyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, ‘2024 Yılı Avrupa Spor Şehri’ ünvanını alan Kayseri’yi, sporun merkezi haline getirecek önemli hizmetleri bir bir hayata geçirirken, Büyükşehir’in spor faaliyetlerinde marka kuruluşu Spor A.Ş. de sporseverlere etkin ve kaliteli bir spor hizmeti sunmayı sürdürüyor.

19 spor tesisi ve 5 parkta, futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa kadar birbirinden farklı 15 branşın yer aldığı 3’üncü Yaz Dönemi Spor Okulları kayıtları devam ediyor.

Spor Okulu Kurs Ücreti Aylık 500 TL, Yetişkin Kursu 850 TL ve Tenis Yetişkin Kurs Ücreti Aylık 1000 TL olarak belirlenen kurslarda branş ve yaş aralıkları şu şekilde:

“Yetişkin Kursları İçin 16-65 yaş, Cimnastik 4-10 yaş, Yüzme 6-15 yaş, Futbol 6-15 yaş, Basketbol 6-15 yaş, Hentbol 6-15 yaş, Tenis 7-15 yaş, Masa Tenisi 5-15 yaş, Okçuluk 7-15 yaş, Buz Pateni 4-15 yaş, Kick Boks 6-15 yaş, Taekwondo 6-15 yaş, Voleybol 6-15 yaş, Su Kayağı 11-15 yaş, Badminton 7-15 yaş ve Atletizm 5-15 yaş.”

Vatandaşlar, kayıtları yalnızca online yapılan kurslara ilişkin detaylı bilgi ve kurs kaydı için www.sporaskayseri.com.tr adresini ziyaret edebilecek.

3’üncü Yaz Dönemi, 14 Ağustos’ta başlayıp, 7 Eylül’de sona erecek.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427