ATAŞ: VATANDAŞ BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR!

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: VATANDAŞ BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR!

-VATANDAŞIN BANKALARA BORCU 2024 YILBAŞINDAN BU YANA 554 MİLYAR LİRA ARTMIŞTIR

-6 AYDA BORÇ ARTIŞ ORANI YÜZDE 20,3

-ÜLKEMİZİN GELECEĞİ VATANDAŞLARIMIZIN EKONOMİK REFAHINA BAĞLIDIR

-AKP İKTİDARININ TUTARSIZ EKONOMİ POLİTİKALARI YÜZÜNDEN BANKALARIN İCRA TAKİBİ BAŞLATTIĞI BİREYSEL KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINDAKİ ARTIŞ ORANI YÜZDE 58!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların artan borçlarına dikkat çekerek, ‘Ülkemizin geleceği vatandaşlarımızın ekonomik refahına bağlıdır. Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızı bu zor durumdan kurtarmak için iktidarın bir an önce adımlar atması gerekmektedir’ dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Milletvekili Ataş, vatandaşın artan banka borçlarını gündeme taşıdı.

VATANDAŞ BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR

Vatandaşların gelirlerinin hızla erirken borçlarının ise katlanarak arttığını ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Vatandaşın bankalara borcu 2024 yılbaşından bu yana 554 milyar lira artmıştır. Yani sadece altı ayda artış oranı yüzde 20,3 olmuştur. AKP iktidarının hatalı ve tutarsız ekonomi politikaları yüzünden yılbaşından bu yana bankaların icra takibi başlattığı bireysel kredi ve kredi kartı borçlarındaki artış oranı ise tam yüzde 58 olmuştur. Vatandaş 2020 yılında bankalara 83 milyar faiz öderken Cumhurbaşkanının ‘Faizi düşüreceğim’ açıklamasından sonra 2023 yılında ödediği faiz 378 milyar lira olmuş, 2024 yılının daha ilk beş ayında ise tam 308 milyar liraya ulaşmıştır. Ülkemizin geleceği vatandaşlarımızın ekonomik refahına bağlıdır. Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımızı bu zor durumdan kurtarmak için iktidarın bir an önce adımlar atması gerekmektedir’ şeklinde konuştu.

AKP HÜKÜMETİNİN BASİRETSİZLİĞİ VE İHMALKÂRLIĞI YÜZÜNDEN KAYSERİ’DE 30 BİNİN, TÜRKİYE’DE İSE 100 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZ BU HAKSIZLIKLARIN KURBANI OLMUŞTUR

-TÜRKİYE’DEKİ TÜM MAĞDURİYETLERİ KÖKTEN ÇÖZECEK YENİ KANUN BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR

-ORTAYA ÇIKAN TABLO AKP’NİN HUKUKU NASIL HİÇE SAYDIĞINI, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI ÇÖZME KONUSUNDAKİ SAMİMİYETSİZLİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sorunları bir türlü çözüme kavuşturulamayan ve yıllardır sıkıntılarla mücadele eden kooperatif mağdurlarına dikkat çekti. Meclis’te konuşan Milletvekili Ataş, , ‘AKP Hükümetinin basiretsizliği ve ihmalkârlığı yüzünden Kayseri’de 30 binin, Türkiye’de ise 100 binin üzerinde vatandaşımız haksızlıkların kurbanı olmuştur’ dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada kooperatif mağdurlarının yaşadıkları sıkıntılara değindi. Milletvekili Ataş,  iktidarın yıllardır çözemediği sorun nedeniyle binlerce vatandaşın mağdur edildiğini söyledi.

AKP HÜKÜMETİNİN BASİRETSİZLİĞİ YÜZÜNDEN BİNLERCE VATANDAŞ MAĞDUR OLMUŞTUR

Kayseri’de yıllardır süren ve bir türlü çözülmeyen kooperatif sorunlarının büyüyerek devam ettiğini dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, ‘Bugün sadece Kayseri’de 30 binin, Türkiye’de ise 100 binin üzerinde vatandaşımız bu haksızlıkların kurbanı olmuştur. Bu durum, AKP Hükümetinin basiretsizliği ve ihmalkârlığı yüzünden yıllardır çözümsüz kalmıştır. Nitekim defalarca dile getirdiğimiz bu mağduriyetlerin çözümü için 2022 yılında çıkarılan kanun, uyarılarımızı dinlemeyen AKP’nin Anayasaya aykırı düzenlemeleri nedeniyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Bu durum, Hükümetin hukuku nasıl hiçe saydığını, vatandaşların sorunlarını çözme konusundaki samimiyetsizliğini gözler önüne sermiştir. Bundan sonra ise sorunlar daha da derinleşmiş, mağduriyetlerin çilesi daha da artmıştır’ diye konuştu.

TÜRKİYE’DEKİ TÜM MAĞDURİYETLERİ KÖKTEN ÇÖZECEK YENİ KANUN BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR

İktidara seslenen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Buradan iktidara sesleniyorum; Kayseri kooperatif mağdurları başta olmak üzere Türkiye’deki tüm mağduriyetleri kökten çözecek yeni kanun bir an önce çıkarılmalıdır’ dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

CHP’li Aşkın Genç: Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aşarken, borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın sayısı 1 milyonu geçti

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 3,6 trilyon lirayı …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427