Talas, Hacılar, Melikgazi, Kocasinan, Bünyan belediye haberleri

MELİKGAZİ BELEDİYESİ SAĞLIK ALANINDA DA YÜZ GÜLDÜRÜYOR 

Melikgazi Belediyesi, Yeniköy Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi Hatice-Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış törenini gerçekleştirdi.

“Melikgazi’nin temelinde hayır var.”

Türkiye’de en fazla sağlık ocağı, okul, kütüphane, Kur’an Kursu, cami ve sosyal tesis yapan belediye olduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Melikgazi’mizin ihtiyacını bir bir tamamlayacağımızın sözünü vermiştik; çok şükür hayırseverlerimizin desteğiyle bu ihtiyaçları karşılıyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle el ele verip ihtiyaçları birer birer gideriyoruz. Bu bazen sağlık ocağı, bazen cami, bazen Kur’an kursu, bazen okul oluyor ama hakikaten Melikgazi bu konuda şanslı. Türkiye’de en fazla sağlık ocağı, okul, kütüphane, Kur’an kursu, cami, sosyal tesis yapan belediyeyiz. Beş senede bu sayı yüzü geçmiş durumda elhamdülillah. Bir hayrın açılışını yapıyoruz, öbür hayrın temelini atıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah yine açılışlarımız, temel atmalarımız olacak. Melikgazi‘ye başladığımda harita mühendisi olduğum için planlama yapmak için haritaları açtığımda hep vakıf olduğunu gördüm. Melikgazi bölgesinde vakıfların çok arsası ve hizmetleri var. Bu nedenle Melikgazi’nin temelinde hayır var ve bu hayır devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Şirintepe Mahallemizde bir sağlık ocağının daha temelini atıyoruz. Şu anda atıldı, temel atma programını yapacağız. Kıranardı’nda bir sağlık ocağı inşallah açacağız. Tek bir kurum gibi İl Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Kayseri her zaman belediyecilikte ön planda oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda hemşerilerimize, sanayicilerimize, hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyorum. Ben aynı zamanda Kayseri Serbest Bölge’de yönetim kurulu başkanı olarak üç buçuk senedir görev yapıyorum. Sanayiciyi sırtımızda taşısak azdır; çünkü binlerce kişi istihdam etmek, her ay onların maaşını vermek çok zor. Bunun yanında da şehre sahip çıkılıyor. Hayır yapmak isteyenlerin sayısı o kadar fazla ki; bazen arsa bulmakta zorlanıyoruz. Belediyelerin de burada hakkını yememek lazım. Sadece belediyemiz açısından değil; birçok yatırımda biz belediyeler olarak ya arsasını veriyoruz ya da bütün projesiyle birlikte yatırımından peyzajına kadar üstlenerek birlikte yapıyoruz. Hayırseverlerle belediyeler el ele verince yapılamayacak hizmet yok inşallah. Bu yolda da hizmetlerimiz devam edecek. Hayırseverimiz Erol ağabeye, Nalbantoğlu ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Burada hizmet verecek olan doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, eczacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Burada iyi bir hizmet verildiği aşikar. Mesai arkadaşlarımıza, başkan yardımcımız, müdürlerimiz, mimarımız, mühendisimize kadar hepsi gece gündüz demeden çalışıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Hayırsever Erol Nalbantoğlu, Başkan Palancıoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

“Böyle bir şehirde yaşıyor olmak gurur verici.”

Kayseri’de sağlık hizmetleri ve diğer hizmetler konusunda çok büyük yatırımlar yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, “ Ben ülkemizin çeşitli noktalarında uzun zamandır sağlık alanında yöneticilik yapan birisiyim. Böyle bir şehirle de karşılaşmadım. İlimizde 111 tane aile sağlığı merkezimiz var. Bu rakamın yarıdan fazlası hayırseverler vasıtasıyla yapılmış. Böyle bir şehirde yaşıyor olmak inanılmaz gurur verici bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve merkezdeki bütün belediye başkanlarımız uyum içerisinde çalışıyorlar. Buraya yapılan aile sağlığı merkezine ciddi bir teveccüh var. Bu da yatırımın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine, bir Melikgazi klasiği haline gelen açılış töreninde teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise sözlerine şöyle devam etti:

“ Yine bir Melikgazi klasiğini yaşıyoruz. Değerli başkanımızın, hayırseverlerimizle iş birliği halinde yapmış olduğu bu önemli ve sağlık alanındaki anlamlı çalışmasını hep beraber hizmete sunuyoruz. Kayserimiz hayırseverler şehri. Melikgazi’mizin gayretli, çalışkan, değerli başkanına ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. İnşallah daha güzel hizmetlerle de Melikgazi bölgemizi geliştirmeye vesile olsunlar. Bu güzel çalışma Kayserimize yakıştı. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

Açılış töreni çiçek ve maket takdim edilmesiyle sona erdi.

YERİ DEĞİŞTİ İLGİ ARTTI

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ yeni yerinde meraklılarıyla buluştu.

4 yıldır Harman Meydanı’na kurulan pazar, ilgiyi artırmak amacıyla alınan karar doğrultusunda bu hafta sonundan itibaren Mevlana Mahallesi Pazar Yerinde alıcı ile satıcıyı buluşturmaya başladı.

Her zaman olduğu gibi yine büyük ilgi gören pazarda, el işi tekstil ürünlerinden ahşap sanatlarına, ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün satışa sunuldu.

ALICI DA MEMNUN SATICI DA

Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Feride Bilgin, yeni yerlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, “4 yıldır Harman’daydık, şimdi Mevlana Mahallesindeyiz. Alanımız genişledi, ortam çok güzel. Kadınlarımız rahat rahat stantlarını açtılar. Tabi Harman Meydanının tarihi dokusu farklıydı ama burada da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bence çok güzel oldu, daha da güzel olacağına inanıyorum. Talas Belediyesine ve Başkanımız Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyorum. İyi ki bu imkanı bize tanıdılar” dedi.

Pazarda organik tarım ürünleri satışı yapan Şefika Şener de “Yetiştirdiğim ürünleri Talas Maharetli Ellerde satıyorum. Sağ olsun Mustafa Başkanımız bize bu imkanı tanıdı. 4 yıldır Harman Mahallesindeydik, şimdi salı pazarına geldik. İlgi ve yoğunluk güzel. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” derken Ayşe Şimşek de “Daha önce Harman Mahallesindeydik ama buradaki yerimiz daha hareketli, daha çok kitleye hitap ediyoruz. Burada biz ikinci el ve sıfır kıyafetler satıyoruz. Burada sattığımız ürünlerden gelen geliri öğrencilerimize burslularımıza bağış olarak takdim ediyoruz. Bu imkanı bize tanıyan Talas Belediyesine ve Başkanımız Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Pazarı gezerek alış veriş yapan Mehmet Özen ise gayet hareketli bir pazar ile karşılaştıklarını dile getirerek, “ Pazarı gezdik gördük. İnsanlar kendi el emeği göz nuru ürünlerini burada sergiliyorlar. Burada bunları görme fırsatı tanıdığı için Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gayet hareketli güzel bir pazar. Umarım daha da büyüyerek gelişir” şeklinde görüşlerini belirtti.

ANTİKA PAZARI DA MEVLANA PAZAR YERİNDE

Öte yandan her ayın 2. pazar günü yine Harman Mahallesi’nde kurulan Antika Pazarı da bu hafta sonunda Mevlana Mahallesi Pazar Yerinde antika tutkunlarını bir araya getirecek.

14 Temmuz Pazar günü kurulacak olan pazarda yine saatten el sanatlarına, antika ev eşyalarından halı ve kilime kadar birçok antika eser alıcısıyla buluşacak.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, ‘NESİLLER ARASI TECRÜBE AKTARIMINI SAĞLAYACAĞIZ’

Hacılar’da yeni dönemde farklı projelere imza atmaya hazırlanan ve ilçenin değerine değer katan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın, projeleri arasında yer alan “Dede Torun Evi Projesi” ilçe genelinde yer alan yaşlı ve genç neslin bir araya gelmesine olanak sağlayacak.   

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın projeleri arasında yer alan ve ilçe merkezindeki Halit Özkaya Kütüphanesi’nin yanındaki kapalı pazar yerine yapılacak olan Dede Torun Evi Projesi ile nesiller arası tecrübe aktarımı sağlanacak. 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan şunları söyledi: “Dedenin tecrübesinden torunlarımız faydalansın, dedenizin hayat hikayesini dinlesin. Mümkünse tabii kendi dedesi ile torununu buluşturacağız. Bu bizim sosyal bir çalışmamız ve yine hayırsever ailemizle birlikte yapacağımız bir çalışma. Çalışmalar birbirini hep tamamlar. Halit Özkaya Kütüphanesi’nin hemen bitişiğindeki kapalı pazar yerini kaldıracağız. O pazar yerini kaldırınca, kütüphanemizi rahmetli Halit Özkaya adına yaptıran evlatları ve değerli eşi Şerife Hanım teyzemiz, böyle bir proje olursa katkı vereceklerini söylediler. Projemiz oluşturuluyor. Dedelerimiz bir gece, iki gece kalabilir; burada kişisel bakımları da yapılacak. Sadece sohbet alanı değil, geçici konaklama alanı olarak düşündük. Anlaştığımız esnaf arkadaşlarımız orada hizmet edecekler. Akabinde belirli zaman diliminde de gençlerimizle, torunlarımızla dedelerimizi buluşturacağız. Geçmişten feyiz alacaklar; dedelerinin, o büyüklerinin hayatıyla ilgili tecrübelerini gençlerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.

BÜNYAN’DA EKSİK VE İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLEREK GİDERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

Camiikebir Mahallesi Yukarı Mezarlık bölgemizde mezarlık alanı çevresinde bulunmaması, vatandaşların yoğun talebi ve isteği üzerine Başkanımız Selahattin Metin’in talimatı ile yapımına başlanan abdesthane ve WC alanında çalışmalar sona geldi. Son düzenleme ve eklemelerin yapılması ile vatandaşlarımıza hizmete başlayacak.
Çalışmalar üzerine açıklama yapan Başkan Metin, “İlçemizin eksik ve ihtiyaçlarını hem hemşehrilerimizin talep, istekleri ve yerinde tespitlerimiz doğrultusunda gideriyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
TÜRKİYE’DE TEK ‘’KOCASİNAN’IN GLÜTENSİZ KAYSERİ MUTFAĞI’’
Çölyaklılara yönelik yaptığı hizmetlerle geniş yankı uyandıran Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın son olarak ‘Glütensiz Kayseri Mutfağı’ Projesi’nden faydalanan çölyaklı aileler, Türkiye’ye örnek bir belediye hizmetinin verildiğini belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Yapılan hizmetlerle çölyaklı bireylerin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlayan Kocasinan Belediyesi, Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Glütensiz Kayseri Mutfağı’ Projesi ile hem glüten hassasiyeti olan vatandaşlara hem de glütensiz ürünleri tüketmeyi yaşam biçimi haline getirenlere yönelik bir çalışmayı hayata geçirdi. Bu hizmetten hem çölyaklı aileler hem de sağlıklı beslenmek isteyenler faydalanabiliyor. Çölyaklı ailelerin hayatını kolaylaştırmak isteyen Kocasinan Belediyesi, bunu yaparken de vatandaşlar ile gönül bağını pekiştirmeyi hedefliyor.
Kızı Umay ve kendisi çölyak rahatsızlığı olan Elif Sarıkaya, 4 yıl önce çölyak tanısı koyulduğunu belirterek, “Kocasinan Belediyesi’nin bu konuda göstermiş olduğu destek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Belediyemizden Allah razı olsun. Bu proje hayata geçince ben ve kızım çok mutlu olduk. Böyle hizmetlerin olmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Kocasinan Belediye’mizin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı cani gönülden tebrik ediyorum. Çünkü Türkiye’nin çok nadir yerlerinde böyle hizmetler var. Glütensiz Kayseri Mutfağı Projesi’de hayata geçince çok mutlu olduk. Çocuklarımız, gençlerimiz ve insanlarımız için çok faydalı bir proje. Ailemizle artık dışarda yemek yeme mekânımız oldu. Çocuklarımızla dışarı çıktığımızda oturacak ve yiyecek bir şey bulamıyorduk. Bu proje sayesinde yavrularımız emin ellerde çıkan ürünleri tüketiyor. Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Çölyak rahatsızı minik Umay ise, Glütensiz Sinan Kafe’yi çok sevdiğini, burada istediği tüm yiyecekleri bulabildiğini belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür etti.
Glütensiz Sinan Kafe Sorumlusu, Gıda Mühendisi Derya Emiroğlu Usluer’de glütensiz Kafe işletmenin teknik detaylarını açıklayarak, tüm ürünlerin glütensiz sertifikalı olduğunu belirtti. Vatandaşların gönül rahatlığı ile tüketebilecekleri yiyecek ve içeceklerin yanına birde Kayseri Mutfağını eklemenin sevincini yaşadıklarını belirten Gıda Mühendisi Derya Emiroğlu Usluer, çölyaklı vatandaşlarımızın sevinçlerine ortak olduklarını, onları mutlu etmenin kendilerinde ayrıca bir huzur ve sevinç yaşattığını belirtti.
Öte yandan durumu iyi olmayan aileler içinde ücretsiz glütensiz gıda paketleri 2017 yılından itibaren düzenli bir şekilde verilmeye devam ediyor.  İhtiyaç sahibi çölyak hastası olan vatandaşlara düzenli olarak ücretsiz verilen glütensiz ürün paketlerin içerisinde; kek unu, hamur işi unu, nişastalı karışımı, kakaolu çıtır top, burgu makarna, spagetti, şehriye, köftelik bulgur, fındık ezmesi, portakallı mini kek ve susamlı çubuk kraker gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN İLÇEYE KAZANDIRDIĞI 270 PARK VE 3 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

Melikgazi Belediyesi, vatandaşların sosyalleşebilmeleri, çocuklarıyla vakit geçirebilmeleri, stresten uzaklaşabilmeleri, yaşamlarını güzelleştirebilmeleri için 5 yıl içerisinde ilçeye 270 park ve toplam 3 milyon metrekare yeşil alan kazandırarak nitelikli hizmet sağladı.

“Daha yeşil, daha modern bir Melikgazi için çalışıyoruz.”

Daha yeşil, daha modern bir Melikgazi için yeşil alan sayısını artırarak parklar ve devasa yeşil alanla ilçenin çehresini güzelleştiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Melikgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda birbirinden farklı, nitelikli hizmetler sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın mental ve fiziksel sağlıklarına destek olacak, rahatlamalarını, sosyalleşmelerini sağlayacak parklarımız ve şehre nefes aldıracak, stresten uzak kalmalarını sağlayacak yeşil alanlarımızla vatandaşlarımızın yüzünü güldürüyoruz. İlçemizin her yerinde, Melikgazi Belediyemize ait parklarımız yer alıyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız parklara daha çok rağbet gösteriyor. Hem temiz hava alabilmek hem de bu sıcak günlerde yeşil alanlarda rahatlamak için parklarımız yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlarımızın kültürel etkinliklerine ve sportif faaliyetlerine destek olan parklarımızın önemi büyük. Bu nedenle yalnızca yeni park kazandırarak değil; mevcut parklarımızın da düzenli olarak bakım ve onarımlarını yaparak daha da nitelikli hale getiriyoruz. Böylelikle şehrin merkezini güzelleştirirken aynı zamanda küçükten büyüğe tüm vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan bir alanı oluşturmuş oluyoruz. 5 yıl gibi bir sürede 270 adet park ve 3 milyon metrekare yeşil alanı Melikgazi’mize kazandırdık. Bu sayıyı artırarak hizmetlerimizi çoğaltmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte keyifli vakit geçirmelerini temenni ediyorum.” dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ GENÇ DOSTU HİZMETLERİYLE GENÇLERİN GÖNLÜNÜ KAZANIYOR
Melikgazi Belediyesi gençlere değer veren çalışmalarıyla hizmette dur durak bilmiyor.
İlçenin birçok mahallesinde gençlere yönelik yatırımları ve hizmetleriyle sık sık gündeme gelen Melikgazi Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 18 adet nitelikli futbol sahasıyla gençlerin gönlünü kazanıyor.
Melikgazi’de 18 adet futbol sahasıyla gençlerin sportif faaliyetlerine katkı sağladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Melikgazi Belediyesi olarak geleceğimize yön verecek gençlerimizin kültürel, fiziksel, sosyal yaşamda desteklenmesi için var gücümüzle çalışıyor; gençlerimize hak ettikleri değeri veriyoruz. İlçemizde gençlerimize yönelik birbirinden farklı projeleri hayata geçirerek onların gönüllerini kazanmak bizim için mutluluk verici. Bilindiği üzere ilçemize 5 yıl gibi kısa bir sürede rekor hizmetler kazandırdık. Bu hizmetlerin arasında gençlerimize yönelik birçok projeyi hayata geçirdik ve yeni projelerimizi de bir an evvel tamamlayarak hizmete sunmak üzere çalışmalarımız büyük bir gayretle devam ediyor. Gençlerimizin birçok alanda donanımlı olması, kendine güvenen, kendini geliştiren, sürekli olarak gelişen bireyler olmaları için sportif faaliyetlerin de öneminin yadsınamaz olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda TOKİ Demokrasi, 19 Mayıs, Kocatepe, Kazım Karabekir, Germir, Mimarsinan Fatih, Hisarcık, Gülük, Altınoluk, Yeşilyurt, Danişmentgazi, TOKİ Bahçelievler, Şirintepe ve Battalgazi Mahallerimizde toplam 18 adet futbol sahamız gençlerimizin hizmetine sunulmuş durumda. Gençlerimiz futbol sahalarımızda hem kaliteli vakit geçirebiliyor hem de enerjilerini doğru kullanarak sağlıklarına özen gösterip kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Gençlerimizin spora yönelik faaliyetleri, sporu sevmeleri, ülkemizin adını gururla dünyaya duyurmaları için hizmetlerimize devam edeceğiz. Tüm gençlerimize sağlıklı, başarılı bir hayat diliyorum.” dedi.

BÜNYAN’DA 3. TOKİ KONUTLARI YAPIMI BAŞLADI

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, yapımı planlanan 3. TOKİ müteahhit ve yetkilileri ile belediyemizde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Başkanın talimatları doğrultusunda zaman kaybetmeden çalışmalara başlandı. Görüşmeler sonrası açıklama yapan Başkan Metin, “İlçemizin gelişimine, nüfusuna ve büyümesine katkı sağlayacak 3. TOKİ projesinin yapımını siz değerli hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi zaman kaybetmeden başlattık. Sevdamız Bünyan’ımıza hayırlı olsun” dedi.
BAŞKAN METİN’İN TALİMATI İLE TOPLU KULLANIM ALANLARINA KAMELYALAR KURULDU
Sağlık Ocağı, okul bahçesi gibi mahallelerimizdeki toplu kullanım alanlarına vatandaşların talebi ve Başkan Selahattin Metin’in talimatı üzerine üzeri kapalı kamelyalar kuruldu.
Vatandaşlar sosyal medya hesaplarında paylaşım yaparak teşekkür ederken konu üzerine açıklama yapan Başkan Metin, “Değerli hemşehrilerimizin talebi ve tespitlerimiz üzerine mahallelerimizde sağlık ocağı, okul bahçesi gibi alanlara kamelyalar kurduk. Mahallelerimizin eksik ve ihtiyaçlarını tespit ederek en hızlı şekilde gidermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

KOCASİNAN’DAN HER YAŞA HİTAP EDECEK OLAN KÜTÜPHANEDE GERİ SAYIM

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iç tefrişat çalışmalarının ardından hizmete girecek olan Hacı Mustafa Tarman Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezi, yeni yüzüyle büyük bir yaşam alanına dönüştürdüklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, modern tasarımıyla ve farklı konsept çalışmaların yer aldığı kütüphanenin her yaş grubunu cezbedeceğini söyledi.

Erkilet bölgesindeki Hacı Mustafa Tarman Kültür Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, gençler başta olmak üzere 7’den 70’e herkesin ilgisini çekeceği ve farklı konsept çalışmaların yer aldığı kütüphanenin yeni bir cazibe merkezi olacağını vurguladı.

Kocasinan’a değer katan ve çehresini değiştiren projelere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize yeni bir mekanın inşaatını tamamladık ve hazır hale getiriyoruz. Erkilet Ertuğrulgazi, Osmangazi, Generalemir ve bu bölgelerimizde yaşayan bütün hemşehrilerimize hitap edecek. A’den Z’ye her yaş grubuna hitap edecek bir kütüphanenin iç tefrişat çalışmaları devam ediyor. Burası sesli ve sessiz olmak üzere konferans salonunun olduğu nitelikli bir kütüphane olmak ile birlikte bebek ile çocuk kütüphane kısımlarıyla farklı bir merkez olacak. Açılışıyla birlikte bütün kitap dostlarını burada ağırlamaya başlayacağız. Burası sadece kitap okumak ve ders çalışmanın yanı sıra yanı başında Kafe Sinan ile de vakit geçirecekleri bir merkez olacak. Çocuk kütüphanesinin olmasından dolayı şehrimizde ilklerden bir tanesi durumuna gelmiş bulunmaktadır. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün gayretimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar,  Kocasinan’ı her alanda daha ileriye taşıyarak, en güzel hizmetleri vatandaşın hizmetine sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi

TALAS’TA AMİR ATEŞ’E SAYGI GECESİ
Talas Belediyesi Musiki Cemiyeti, ünlü bestekar Amir Ateş’e saygı gecesi düzenleyecek.
12 Temmuz Cuma akşamı Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek programın ilk bölümünde Talas Musiki Cemiyeti üyeleri, şef Ahmet Yüksel yönetiminde solo ve koro olarak rast makamından şarkılar seslendirecek.
İkinci bölümde ise ünlü bestekar Amir Ateş sahne alacak ve koroyla birlikte sevilen bestelerini söyleyecek.
Saat 20.30’ta başlayacak olan konser, Talas Belediyesi’nin tüm kültür sanat etkinliklerinde olduğu gibi yine ücretsiz olarak izlenebilecek.
KARADUT BESTE YARIŞMASI JÜRİ BAŞKANIYDI
Öte yandan konser için Talas’a gelecek olan ünlü bestekar Amir Ateş, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın öncülüğünde düzenlenen Karadut Beste Yarışması’nın da jüri başkanlığını yapmıştı. 5 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen ödül törenine de katın Ateş, hem sevilen eserlerini seslendirmiş hem de dereceye girenlere ödüllerini vermişti.

Başkan Özdoğan: “Çocuklarımıza Dolu Dolu Bir Yaz Dönemi Yaşatıyoruz”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, belediye tarafından düzenlenen yaz spor kursları ile çocuklara dolu dolu bir yaz dönemi yaşattıklarını belirtti. Özdoğan, “Karne döneminde çocuklarımıza söz verdiğimiz gibi yaz spor kurslarımız verimli bir şekilde yapılıyor” dedi.

Hacılar da yaz dönemi dolu dolu geçmeye devam ediyor. Okulların tatil olması sonrası başlayan yaz spor okullarına ilginin yoğun olduğu görüldü.

Çocuklarımız iyi vakit geçirmeleri için çalıştıklarını belirten Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 8-13 yaş grubu çocuklara yönelik olarak düzenlenen yaz spor kurslarına yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. Başkan Özdoğan, “Çocuklarımızın eğitim alanında olduğu gibi spor alanında da gelişimine destek vermek için düzenlediğimiz kurslarımız, alanında uzman öğretmenler nezaretinde devam ediyor. Çocuklarımızın fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başkan Özdoğan, Büyükşehir Belediyesi Hacılar Sosyal Yaşam Merkezi yüzme havuzunda da kız ve erkek olmak üzere iki grup halinde 95 çocuğun yüzme eğitimi aldığını belirterek, “Toplamda haftada 4’er saatten 8 hafta sürecek olan bu eğitimle çocuklarımız, en güzel spor dallarından biri olan yüzmeyi öğrenmiş olacaklar” dedi.

Yaz spor kurslarının sadece yüzme ile sınırlı kalmadığını, çocukların futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi farklı spor dallarında da eğitim aldıklarını vurgulayan Başkan Özdoğan, “Çocuklarımızın spor yaparak fiziksel olarak sağlıklı, ruhsal olarak mutlu bireyler olmalarını istiyoruz. Sporun aynı zamanda disiplin, takım ruhu ve özgüven kazandırdığına inanıyoruz. Belediye olarak, çocuklarımızın her alanda gelişimine katkı sağlamak ve onlara sağlıklı, aktif bir yaşam sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çocuklarımızın ve ailelerinin memnuniyeti, bizim için en büyük motivasyon kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Özdoğan, yaz spor kurslarına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Çocuklarımızın sporla iç içe, sağlıklı ve mutlu bir yaz dönemi geçirmeleri için her türlü imkanı sağlamaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve kurslara katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BÜNYAN’DA EKSİK VE İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLEREK GİDERİLMEYE DEVAM EDİLİYOR

Camiikebir Mahallesi Yukarı Mezarlık bölgemizde mezarlık alanı çevresinde bulunmaması, vatandaşların yoğun talebi ve isteği üzerine Başkanımız Selahattin Metin’in talimatı ile yapımına başlanan abdesthane ve WC alanında çalışmalar sona geldi. Son düzenleme ve eklemelerin yapılması ile vatandaşlarımıza hizmete başlayacak.
Çalışmalar üzerine açıklama yapan Başkan Metin, “İlçemizin eksik ve ihtiyaçlarını hem hemşehrilerimizin talep, istekleri ve yerinde tespitlerimiz doğrultusunda gideriyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427