Kayseri’de dragon festivali, Milli maç heyecanı, mikrobölgeleme faaliyetleri, Talas’ta okulların hazırlanması, İtfaiye kedi kurtardı, Bünyan cam teras’ta şölen, Hacılar Erciyesspor’da Susamış dönemi, 6 ayda 78 milyon yolcu taşındı

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ŞEHİR ZEMİNİNİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen deprem afetine yönelik mikrobölgeleme faaliyetleri çerçevesindeki sondaj ile örnek alma çalışmalarında sondaj miktarı 600’e ulaştı.

Türkiye, geçen yıl şubat ayında “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin acısıyla sarsılırken, Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kayseri’yi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha dirençli hale getirmek ve tüm kuruluşlarla iş birliği yapmak için çalışmalarına yeni dönemde de devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin dirençli kent olması için Deprem Master Planı Çalışmaları kapsamında mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek alımının devam ettiğini ifade etti.

Örnek Alma Noktasında Sondaj Sayısı 600’e Ulaştı

Çalışmaların tamamlanmasıyla Kayseri ve yakın çevresinin tüm depremsellik özellikleri ortaya konmuş olacağını ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Şehir zemininin adeta röntgenini çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek almak için yapılan sondaj miktarı 600’e ulaştı. Toplam 2 milyon metrekare alandaki tespit edilen 1590 noktada sondaj ile örnek alımı çalışmaları hızla sürüyor.”

Çalışmalar 5 Etap Şeklinde Tamamlanacak

Büyükkılıç, 2 milyon metrekare alanın 375m×375m’lik karelajlar ile karelere bölünerek Melikgazi ve Kocasinan’da toplam 1590 nokta tespit edildiği çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, zemin cinsine göre 10 metre, 20 metre ve 30 metrelik derinlikte sondajlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eş zamanlı olarak jeofizik yapıldığını, çalışmanın 3 ayda tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “1’inci etap ve 2’nci etap çalışmaları Melikgazi ve Kocasinan bölgesinde başlarken, çalışmalar; 3’üncü etap Talas, 4’üncü etap Hacılar ve 5’inci etap Ağırnas-Gesi bölgesinde olmak üzere toplam 5 etapta tamamlanacak” diye konuştu.

KAYSERİ’DE DRAGON FESTİVALİ HEYECANI

Dünya üzerinde yapılan festivaller arasında ilk 3’de gösterilen, ‘Dragon Festival’ heyecanı Kayseri’de yaşanacak. Kayseri Kocasinan Belediyesi ve Uniplay Summer Fest İşbirliği ile 27-28 Temmuz tarihleri arasında Kuşçu Marina’da gerçekleştirilecek olan festival için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin önde gelen kurumsal firmalarının kıyasıya rekabet edeceği festival, yarışmaların yanı sıra sahne şovu, DJ performansı ve birçok etkinlik ile katılımcılar 2 gün boyunca unutulmaz bir hafta sonu yaşayacak. Türkiye’nin en büyük kurumlar arası festivali ‘Dragon Festivali’, Kayseri’de Kuşçu Marina’da gerçekleştirilecek. Dünyada popülarite giderek artan Festivali’nin, Kocasinan Kuşçu Marina’nın tanıtımı ve Kayseri’nin turizm potansiyeline büyük katkı sağlaması düşünülüyor. Festivale ortalama 50 bini aşkın kişinin katılımı bekleniyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 27-28 Temmuz tarihleri arasında Kuşçu Marina’da ilk defa düzenlenecek olan organizasyon için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Kentin sosyal hayatına renk katacak olan ve iki gün sürecek festival için vatandaşlarımız takvimlerini şimdiden ayarlasınlar. Kuşçu Barajı’nda unutulmaz bir hafta sonu bizleri bekliyor” dedi.

Kayseri’de farklı etkinliklerle birlikte çok renkli iki gün yaşanacağını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “Yarışmadan çok kurumsal bir platforma dönüşen Dragon Festivali’ne Kayseri’de katılımın artması, hatta bazı kurumların birden fazla takım çıkarmasını bekliyoruz. Etkinlik çerçevesinde zengin bir program hazırlanıyor. Dünyanın en büyük festivallerinden birisini Kayseri’de gerçekleştireceğiz. Festivalde dragon bot yarışması, dans yarışması, ritim grubu, kostüm yarışması ve DJ Performansa kadar 7’den 70’e herkese hitap edecek birçok etkinlik yer alacak. Alışveriş stantları yer alacak. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Kuşçu Marina’da unutulmaz iki gün geçireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Festivale davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin farklı şehrinde uygulanan, bugüne kadar iki bin 500 takım, beş bin beş yüz yarışmacı ve üç yüzeli bin davetli ile buluşan Dragon Festivali’ne katılacak katılımcılar, festival hakkında daha detaylı bilgi için; Uniplay Summer Fest   web: www.dragonfestivalikayseri.com.tr

/ İnstagram: dragongestivalikayseri adreslerini ziyaret edebilir veya 0532 704 92 24  numaralı telefon ile iletişime geçebilir.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN YARAMAZ KEDİYE ŞEFKAT ELİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, atıl vaziyetteki küvete kafası sıkışarak mahsur kalan yaramaz kediyi, başarılı bir çalışma ile kurtardı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla daha da güçlendirilen Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, 17 istasyon, 57 araç ve 308 personel ile yangın ve diğer olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilirken, yangın ve doğal afetlerin yanı sıra, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için görevine başarıyla devam ediyor.

Kocasinan İlçesi Zümrüt Mahallesi’nde bir kedinin kafasının küvete sıkışması sonucu vatandaşlar tarafından itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gelen ihbar üzerine kısa sürede bölgeye gitti.

Zümrüt Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan küvete sıkışan yaramaz kedi ekipler tarafından kurtarıldı.

Kafası sıkışan ve orada mahsur kalan kedi, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir çalışma ile kurtarılarak özgürlüğüne kavuşturuldu.

KAYSERİLİLER, RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NE AKIN ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, protokol ve Kayserililer ile birlikte Türkiye A Millî Futbol Takımı’nın EURO 2024 çeyrek final elemelerinde Hollanda ile oynadığı maçı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde dev ekranda hep birlikte izledi.

A Millî Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası gruplarında zorlu rakiplere karşı sergilediği oyunla adından söz ettirirken, Türkiye A Milli Takımı, şampiyonada çeyrek finalde Hollanda ile karşılaştı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında kurulan dev ekran ile sporseverler, millî takımın bu önemli karşılaşmasını büyük bir heyecan ve coşkuyla takip etti.

Kayserililer, Alanı Tıklım Tıklım Doldurdu

Karşılaşmayı izleyen vatandaşlar, tek yürek olarak milli takımın yanında yer aldı. Millet Bahçesi’ni tıklım tıklım dolduran Kayserililer, maç boyunca ay yıldızlı takımı büyük bir coşku ile destekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilli Baki Ersoy, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Mutlu Önal, Kapalı Kale Taraftarı Derneği Başkanı Ahmet Dirgenali de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nı dolduran Kayserililer ile milli gurur ve heyecanı hep birlikte yaşadı.

Başkan Büyükkılıç’tan A Milli Takıma Teşekkür

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ay yıldızlı formayı giyip, Türk Bayrağı’nı alarak Millet Bahçesi etkinlik alanını dolduran Kayserililere teşekkür etti.

Türkiye’yi EURO 2024te çeyrek finale kadar taşıyan A Milli Futbol Takımına teşekkürlerini ileten Sporun ve sporcunun dostu Başkan Büyükkılıç, “A Milli Takımımızı desteklemek için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizi dolduran binlerce hemşehrimize ve verdikleri müthiş mücadeleyle hepimizin gururu olan bizim çocuklara gönülden teşekkür ediyorum. Bizlere yaşattığınız tüm güzel duygular için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” diye konuştu.

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde A Milli Takım’ın Hollanda ile yaptığı çeyrek final mücadelesini dev ekranda izleyen vatandaşların ulaşımını sağlamak için ek seferler de düzenledi.

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIM A.Ş., 2024’ÜN İLK 6 AYINDA 78 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞIDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., otobüs ve tramvay hatlarında 2024 yılının ilk 6 ayında 78 milyon 122 bin 548 yolcu taşıdı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezi gerekse kırsal ilçelerde Kayserililere güvenli, konforlu ve kaliteli bir ulaşım hizmeti sunmak için yeni proje ve yatırımlara imza atmaya devam ederken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. de milyonlarca yolcuya kesintisiz toplu taşıma hizmeti vermeyi özverili şekilde sürdürüyor.

Kenti demir ağlarla ördüğü Raylı Sistem Hatları ve tramvay araçlarının yanında yerli ve elektrikli yeni araçlarla güçlendirdiği otobüs filosu ile Kayserililere güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım hizmeti vermeyi ilke edinen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., çalışmalarını yenilikçi uygulamalarla sürdürüyor.

2024 Yılının İlk 6 Aylık Döneminde 78 Milyon 122 Bin 548 Yolcuya Ulaşım Hizmeti

Ulaşım A.Ş., bu kapsamda, 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde raylı sistem hatlarında 28 milyon 665 bin 851, otobüs hatlarında ise 49 milyon 456 bin 697 yolcu taşıyarak yılın ilk 6 aylık döneminde toplam 78 milyon 122 bin 548 yolcuya hizmet verdi.

Kayseri’nin Demir Ağlarında 28 Milyon 665 Bin 851 Yolcu Taşındı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gayret ve girişimleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğinde Büyükşehir imzasıyla kente kazandırılan yeni raylı sistem hatlarında etkin ve kaliteli toplu taşıma hizmeti sunan Ulaşım A.Ş., İldem-Organize Sanayi Bölgesi T1 hattı, Talas Cemil Baba-Cumhuriyet Meydanı T2 hattı, İldem-Şehir Hastanesi T3 hattı ve son olarak hizmete giren Talas Anayurt-Cumhuriyet Meydanı T4 hattı ile yaklaşık yine 2024’ün ilk ayında 28 milyon 665 bin 851 yolcu taşıdı.

Ulaşım A.Ş.’nin Otobüs Filosu 6 Ayda 49 Milyon 456 Bin 697 Vatandaşa Ulaşım Hizmeti Verdi

Bünyesine kattığı yerli ve elektrikli yeni araçlarla dev bir otobüs filosu ile Kayserililere toplu taşıma hizmeti sunan Ulaşım A.Ş, yılın ilk 6 ayında 49 milyon 456 bin 697 yolcuya toplu taşıma hizmeti verdi. Büyükşehir, bölgesel ulaşım ağları kapsamında da kırsal ilçelere vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için hassasiyet gösteriyor.

Gece Seferleri ile 24 Saat Kesintisiz Ulaşım Dönemi Başladı

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, yeni dönem için hazırladığı projeleri bir bir hayata geçirirken, 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti de Ulaşım A.Ş. tarafından 8 Haziran itibariyle uygulamaya konuldu.

Ulaşım A.Ş., gece seferleri ile 24 saat kesintisiz ulaşım döneminde, 983 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 03.45 ve 05.15 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, Erkilet Bulvarı, Havaalanı, Tren Garı, Cumhuriyet Meydanı, Mimsin, TOKİ, Beyazşehir ve İldem güzergahlarını belirlerken 980 hat kodlu seferlerde ise  00.15, 01.45, 02.15, 03.45, 04.45 ve 05.45 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Şehir Hastanesi, Otogar, Tren Garı, Düvenönü ve Talas güzergahında hizmet başlattı.

Başkan Büyükkılıç, kent merkezi ve kırsalda bir taraftan mevcut yollarda iyileştirme çalışmaları ve yeni yol projelerini gerçekleştirirken diğer taraftan da toplu ulaşım alanında önemli yatırımlara imza atmayı sürdürüyor.

TALAS BELEDİYESİ, OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

Talas Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda detaylı hijyen ve temizlik çalışması başlattı. Özellikle haşerata karşı yapılan ilaçlama ile daha sağlıklı bir ortam sağlanırken bahçe ve çevre temizliği ile de okul çevreleri düzenlenmiş oluyor.

Eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte Talas Belediyesi de kolları sıvadı. Bu kapsamda ilçe genelindeki 53 eğitim kurumunun tamamında vektörle mücadele ve çevre temizliği yapmaya başladı.

Okulların kazan daireleri başta olmak üzere lavabo ve sınıflarda yapılan ilaçlama ile öğrencilerin temas edeceği yerler hijyenik hale getiriliyor. Ayrıca muhtemel haşerata karşı da ilaçlama yapılıyor.

15 personelin görev yaptığı çalışmalarda 2 arozöz, 2 süpürme aracı, 1 basınçlı yıkama aracı ve 1 kepçe kullanılıyor.

HACILAR ERCİYESSPOR A TAKIMI, MEHMET SUSAMIŞ’A EMANET

Hacılar Erciyesspor A Takımı, yaz spor okulu, spor akademisi ve tüm yaş gruplarındaki altyapı takımları Mehmet Susamış’a emanet edildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Erciyesspor Kulübü’nün tüm faaliyetlerinin başına sportif ve teknik direktör olarak getirilen Mehmet Susamış’a ve takımlara başarılar diledi.

‘Hacılarımız ve gençlerimiz için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz’ parolası ile sportif anlamdaki çalışmalarda da hızını kesmeyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, takımın BAL Ligi’nde istenileni vermemesi nedeniyle bir alt ligde mücadelesine devam edecek olması ve bu nedenle yaşanan sportif anlamdaki gelişmelere değinerek,  “Mehmet Susamış Hocamız ile birlikte genç ve dinamik bir A takımı kurma çalışmalarımız devam ediyor. Hacılarımızı bir futbol ve spor merkezi yapma çalışmalarımıza ara vermeden gayretle devam ediyoruz. Hacılarımızın ve Kayserimizin gençlerine ve çocuklarına, güzel tesislerimizde ve deneyimli ekiplerle en iyi şekilde spor hizmeti ve eğitimi sunmak amacıyla çıktığımız bu yolda, elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.

Hacılar Erciyesspor Başkanı Yusuf Hakan Özdemir ise yaptığı açıklamada, “A Takım yapılanma çalışmalarına da başladık. Yakında A takım antrenmanlarımız başlayacak. Amacımız hem spor faaliyetlerinde başarılar elde etmek hem de gençlerimize sahip çıkmak olacak. Mehmet Susamış Hocamız önderliğinde yapılan bu yeni oluşumun hocamıza, Hacılarımıza ve Hacılar Erciyesspor camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

BÜNYAN CAM TERASTA SEMA MUKABELESİ ŞÖLENİ

Cam Seyir Terasımızda değerli hemşehrilerimiz için hazırladığımız Sema Mukabelesine katılarak gösteriyi hemşehrilerimizle birlikte takip ettik.
Düzenlediğimiz organizasyonlar, etkinlikler ve gösterilerle hemşehrilerilerimizin güzel zaman geçirmesini sağlıyor, Kayseri’den Sevdamız Bünyan’ımıza ziyaretçi çekmeye devam ediyoruz.
Projelerimiz, çalışmalarımız ve etkinliklerimizle ilçemizi Kayseri’nin gözdesi, turizmin önemli bir noktası haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri şehiriçi tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL oldu, ilçe toplu taşıma ücretleride artırıldı

UKOME’DEN “ULAŞIM” AÇIKLAMASI Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427