Talas, Bünyan, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri, DSİ taşkın kanalları

KOCASİNAN’IN BOKS SPORCUSU MUHAMMET ALİ TAYYAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Muhammet Ali Tayyar, Türkiye Boks Federasyonu tarafından organize edilen Üst Minik Erkekler müsabakalarında 63 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Ayrıca Kocasinan Sporcusu Mirzan Zorbey Tayyar, Üst Minik Erkekler müsabakasında 48 kiloda ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Muhammet Ali Tayyar ve Mirzan Zorbey Tayyar,  26 Haziran-3 Temmuz 2024 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Üst Minik Erkekler Ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında Kayseri’yi gururlandırdı. Muhammet Ali Tayyar, 63 kiloda Üst Minik Erkekler müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olurken Mirzan Zorbey Tayyar ise 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu.

Spor Kulübünün sporcularının başarısını değerlendiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Şampiyonluklarla dolu bir yıla başladık. Sporcularımızı ve Boks Antrenörümüz Fatih Töme hocamızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah Kocasinan’ımızın adını daha nice şampiyonluklarla dünyaya duyuracağız. Kocasinan Belediyesi olarak, her yaşta ve her branşta sporu yaygınlaştırmak için her türlü imkanımızı seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bizlere bu gururu yaşattıkları için Kayseri adına bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Milli Boks Antrenörü ve Türkiye Boks Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Fatih Töme ise “Bizlere daha konforlu imkanlar sağlayarak daha sağlıklı bir ortamda spor yapmamıza vesile olan ve her zaman sporcuların yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz. İnşallah sporcularımız daha nice başarılar elde ederek, bizleri gururlandıracağına inancım sonsuz. Amacımız; Milli takım kadrosunda yer alacak sporcular yetiştirmektir” diye konuştu.

Şampiyonlukta Başkan Çolakbayrakdar’ın ve Kocasinan Belediyesi’nin büyük bir payı olduğunu söyleyen sporcular da desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

‘MAHARETLİ ELLER’ YENİ YERİNDE AYNI GÜNÜNDE

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ artık Harman Meydanı yerine Mevlana Mahallesi Pazar Yerinde kurulacak.

Her ayın birinci ve üçüncü pazar günü Harman Mahallesi Meydanına kurulan ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’, 7 Temmuz Pazar gününden itibaren Mevlana Mahallesi Salı Pazarında birbirinden kıymetli el emeği ürünlerini alıcısıyla buluşturacak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da sık sık ziyaret ettiği, el işi tekstil ürünlerinden ahşap ürünlerine kadar pek çok el emeği ürünü vatandaşlarla buluşturacak pazarda, ayrıca ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün satışa sunulacak.

BÜNYAN HEYECAN VE MACERAYA DOYACAK

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’in talimatı ile hazırlanan ‘Macera Yolu’ projesinin yapım çalışmaları Kayseri Valiliği ve Bünyan Belediyesi iş birliği ile başladı. Bünyan’a gelen ziyaretçilere ve Bünyanlı vatandaşlarımıza zaman geçirebilecekleri, macera, heyecan, adrenalin, gerilim ve korku duygularını bir arada yaşayabilecekleri yeni bir alan oluşturuluyor.

Seçim öncesinde Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’in, Bünyan’ın gelişimi için tasarlayarak hazırlattığı projeler arasında yer alan ‘Macera Yolu’ projesi, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in, Başkan Metin’i ziyareti sırasında görüşülerek gerekli değerlendirme ve incelemeleri yapıldı. Proje için başlatılan hazırlık ve çalışmalar yerinde incelendi. Başkan Metin’in, Vali Çiçek’e yaptığı sunum sonrası proje onaylanarak Kayseri Valiliği ve Bünyan Belediyesi iş birliği ile projenin yapım çalışmalarına başlandı.

Görüşmeler sonrası açıklamada bulunarak ‘Macera Yolu’ projesinin bölge için sadece bir başlangıç olduğunu belirten Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, ‘’Cam Seyir Terası bölgesi için çok büyük projelerimiz var. Bu bizim için bir başlangıç. Bünyan’ımızın gelişimi için çalışma ve projelerimize aralıksız devam edeceğiz. Sevdamız Bünyan’ımızı turizm alanında İç Anadolu’da örnek bir yer haline getireceğiz’’ dedi.

Altyapı hazırlıkları ve yol yapım çalışmaları tamamlanarak alanı hazır hale getirilen projenin temel atımı bugün gerçekleştirildi. Projenin en hızlı şekilde tamamlanarak hizmete açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, “SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Hacılar Spor Salonu, Kayseri Minikler Tekvando İl Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Başkan Özdoğan’ın çalışmaları sonrası zemini yenilenen ve genişletilerek gençlerin kullanabileceği modern bir spor tesis haline gelen salon, son olarak 500 sporcuya ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kayseri Minikler İl Şampiyonası, 4 gün boyunca Hacılar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Geleceğin teminatı gençlerin spor yapması için gereken tüm çalışmaları titizlikle yaptıklarını ifade eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, turnuva ile 500 sporcuya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “İlçemizde gerçekleştirilen ve 20 kulübe bağlı 500 sporcunun mücadele ettiği Tekvando Kayseri Şampiyonası’na salonumuzda ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduk. İl birinciliği için kıyasıya mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Özdoğan, “Hacılar da tüm kurum, kuruluş ve hayırseverlerimizle birlikte yarınlarımızın büyük Türkiye’sinin mimarı olacak gençlerimizin sağlıklı, bilinçli ve eğitimli olması için elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1-4 Temmuz tarihlerinde Hacılar Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve 20 kulübe bağlı 500 sporcunun yarıştığı müsabakalar oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. Tekvando İl Temsilcisi Özben Şimşek, “Dereceye giren ilk 3 sporcu, Sivas’ta yapılacak Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenleyeceği Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar. Kayseri, klasmanda ilk 3 içerisinde yer alıyor ve tekvando branşında 25 bin lisanslı sporcumuz var. Burası çok modern ve müsabakalara uygun bir salon. Hacılar da faaliyete başlayacak olan ERVA Spor Okulu’nda da tekvando branşında sporcu yetiştireceğiz. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ, MİMARSİNAN MAHALLESİ’NDE 9 SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMASI YAPIYOR

İlçeye daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Melikgazi Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde 9 farklı sokakta yeni asfalt yapımına başladı.

İlçedeki yol kalitesini artırmak amacıyla planlı ve titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’İlçemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve hemşehrilerimize daha konforlu bir yol deneyimi sunmak için asfalt çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yollarımızı yenileyerek, hem sürücülerimizin hem de yayalarımızın daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyoruz. Sürdürülebilir ulaşım için daha dayanıklı ve uzun ömürlü asfalt çalışmaları yapmak önceliğimizdir. Mimarsinan Mahallemizde 1901, 1898, 1899, 1902, 1895, 1900, 1896, 1893 ve 1894 numaralı sokaklar olmak üzere 9 farklı sokağımızda asfalt çalışmalarımıza başladık. Toplamda 2750 ton asfalt kullanarak 2400 metre olacak şekilde yenilenmiş yollarımızı Mimarsinan Mahallemize kazandıracağız. Mahallemizde bulunan vatandaşlarımızı mutlu edecek bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak kullanıma açacağız inşallah. İlçemize katkı sağlayan bu çalışmamız hemşehrilerimize hayırlı olsun.’’ dedi.

KAYSERİ HACILAR TAŞKIN KONTROL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, sağlıklı ve içilebilir su temini, ayrıca yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Çalışmalar Devam Ediyor

Kayseri Hacılar İlçe Merkezi Aksu, Lara, Delisay Dereleri Islahı 1. Kısım işinde çalışmalar devam etmektedir. İş kapsamında Aksu Deresinde 750 metre beton duvar ve 2 adet menfez imalatının yapıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, çalışmalarda % 60 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiği bilgisini verdi.

Aksu Deresi menba kısmında 1869 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, 11 adet menfez ile Aksu deresi mansabında, 595 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, mevcut kanal tabanına 450 metre ara beton, duvar üstlerine pano panel tel çit, 3 adet menfez ve Kululu Mahallesi Kuru deresine 45 metre istifi taş tahkimat yapılacaktır.

Devlet Su İşleri (DSİ) olarak, ülkemizin dört bir yanında hayata geçirdiğimiz taşkın kontrol tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyor, toprağımızı ve çevremizi koruyoruz. Taşkın kontrol projelerimizle, sel ve taşkın riskine karşı etkin bir şekilde mücadele ederek, yerleşim yerlerindeki can ve mal kayıplarını önlemeyi hedefliyoruz.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ HATİCE-AZMİ NALBANTOĞLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILIYOR

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Yeniköy Mahallesi’nde hayata geçen Melikgazi Belediyesi Hatice-Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezi 9 Temmuz Salı günü açılıyor.

Melikgazi’yi öncü yatırım ve hizmetleriyle örnek belediye haline getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Yeniköy Mahallesi’nde hizmet verecek olan aile sağlığı merkezinin vatandaşların büyük bir ihtiyacını karşılayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Melikgazi’mize değer veren hizmet ve yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyor; her geçen gün hizmet sayımızı artırmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın, ilçemizi nitelikli hizmetlerle donatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “Önce sağlık” temasıyla ilçemize 5 yılda 15 adet aile sağlığı merkezi kazandırmayı başardık. Butik tarzda hayata geçen aile sağlığı merkezlerimiz ile vatandaşlarımız kendi mahallelerinde, ulaşım sıkıntısı yaşamadan, hızlı bir şekilde sağlık hizmetinden faydalanabilmektedir. Bu kapsamda Melikgazi Belediyemiz ve hayırseverimizin iş birliği ile Yeniköy Mahallemizde hizmet verecek olan Melikgazi Belediyesi Hatice-Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezimizi hayata geçiriyoruz. Aile sağlığı merkezimiz 4 hekim kapasiteli ve 2 eczaneye sahip olup içerisinde muayenehaneler, tıbbi müdahale odası, aşı odası ve bebek izlem, gebe takip odası, seminer-eğitim odası, laboratuvar yer alan sağlık merkezimiz zemin ve 1. kattan oluşuyor. 9 Temmuz Salı günü Yeniköy Mahallesi Lefke Caddesi’nde saat 16.00’da gerçekleştireceğimiz resmi açılış törenimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir.”

ÖZDOĞAN, “DEV KANAL PROJEMİZDE %60 SEVİYESİNE GELDİK”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yerleşim yerlerini taşkın risklerine karşı korumak için Hacılar da yürüttüğü dev kanal projesinde çalışmaların %60 seviyesine geldiğini bildirdi.

Hacılar İlçe Merkezi Aksu, Lara ve Delisay Dereleri’nde birinci kısım ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Bilal Özdoğan, dev kanal projesi kapsamında Aksu Deresi’nde 750 metre beton duvar ve 2 adet menfez imalatının yapıldığını, çalışmalarda %60 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

‘2 BİN 500 METRELİK KANAL İLE TAŞKIN RİSKİ BERTARAF EDİLECEK’

Başkan Özdoğan yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda, Aksu Deresi menba kısmında 1869 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, 11 adet menfez ile Aksu Deresi mansabında 595 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı, mevcut kanal tabanına 450 metre ara beton, duvar üstlerine pano panel tel çit ve 3 adet menfez yapılacak. Bu sayede zaman zaman yaşadığımız taşkın riskini önlemiş olacağız. Bu projede emeği geçen DSİ Genel Müdürlüğümüze ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Özdoğan, “İlçemiz için yürüttüğümüz projelerle vatandaşlarımızın refahını, huzurunu, can ve mal güvenliğini sağlıyor, çevremizi de koruyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri şehiriçi tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL oldu, ilçe toplu taşıma ücretleride artırıldı

UKOME’DEN “ULAŞIM” AÇIKLAMASI Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427