Büyükşehir’den Erciyes yüksek irtifa kampı, yarı maraton, doğa kampları, kütüphane, Bünyan’da milli coşku, Kocasinan’da estetik parklar, Melikgazi’de hayırsever cami

PROFESYONEL FUTBOL TAKIMLARININ TERCİHİ: ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye kazandırdığı 1850 metre yükseklikte hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, 2024-2025 sezonu hazırlıkları için kampa giren profesyonel futbol takımlarını ağırlamaya başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Erciyes’in 12 ay spor merkezi olmasına büyük katkı sunan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yüksek rakımda konforlu tesislerde spor takımlarını ağırlamaya devam ediyor.

Süper Lig takımları 2024-2025 sezonu için hazırlıklara başlarken Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi de UEFA standartlarındaki sahaları, olimpik yüzme havuzu, basketbol sahası, voleybol sahası ve profesyonel fitness salonu ile profesyonel sporcuların gözdesi oluyor.

Bu kapsamda, Süper Lig takımlarından Tümosan Konyaspor 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında 8 Temmuz Pazartesi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde çalışmalarına başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bünyesine kazandırılan tam donanımlı tesislerde yaklaşık iki haftalık bir kamp yapacak olan Tümosan Konyaspor’un yanı sıra Trendyol 1. Lig takımlarından başkent temsilcisi MKE Ankaragücü de 15-28 Temmuz tarihleri arasında Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kampa girecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleri ile Erciyes 12 ay sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde dolu dolu bir kamp imkânı için şu ana kadar bazı takımlarla anlaşma yapıldı ve bazı takımlarla da görüşmeler sürdürülüyor.

MİLLİ MÜCADELE BÜNYAN’DA YOĞUN KATILIM VE BÜYÜK COŞKU İLE YAŞANDI

Bünyan’da eski pazar yeri meydanına dün Ay Yıldızlı Millilerimiz ile Avusturya arasında oynanan milli mücadele öncesi vatandaşların birlik ve beraberlik içinde maç izleyerek heyecan ve coşkuyu bütünlük içerisinde kutlamak amacıyla Bünyan Belediyesince dev ekran kuruldu. A Milli Takımımızın 2-1’lik galibiyeti ile biten maç, vatandaşların yoğun katılım ve coşkusu ile dev ekranda izlendi.

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’in talimatı ile Bünyan Belediyesince sosyal medya hesaplarından Eski Pazar Yeri Meydanı’na dev ekran kurularak milli heyecanın birlikte yaşanacağı duyurularak katılan vatandaşlar için Türk Bayrakları hazırlandı. Vatandaşların yoğun katılımı ile büyük bir heyecan ve coşku içerisinde dev ekranda izlenen müsabakada A Milli Takımımız Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek Çeyrek Final turuna kalmaya hak kazandı. Birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak izlenen müsabakadan geriye renkli görüntüler kaldı.

Müsabaka sonrası açıklama yapan Başkan Metin, ‘’Kazandığımız bu önemli galibiyetin gururlu mutluluğu içerisindeyiz. Ay Yıldızlı Millilerimizi hemşehrilerimizle birlikte tüm Türkiye gibi tek yürek olarak destekledik. Bu heyecanı zaferle taçlandırdığımız için çok mutluyuz. Hazırladığımız organizasyona büyük ilgi ve katılım gösteren değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyor, Ayyıldızlı Millilerimize EURO 2024 Çeyrek Final turunda başarılar diliyorum. Tebrikler Bizim Çocuklar’’ ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN DOĞASEVERLER İÇİN HİZMETE SUNDUĞU DOĞA KAMPLARI BAŞLIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin beğeni toplayan ve ilgiyle beklenen doğa kampları Sarımsaklı Kamp Alanı’nda başlıyor.

‘Doğa Seni Çağırıyor’ sloganı ile yaz dönemlerinde vatandaşlara doğa ve kamp imkânı tanıyan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal etkinlik, spor, yarışma, müzik ve piknik gibi pek çok farklı etkinliği kamp alanında vatandaşlarına sağlayarak doğa ile iç içe unutulmaz bir fırsat sunuyor.

Kamp 6-7 Temmuz’da Yapılacak

Her yaz yoğun ilgi gören ‘Doğa Seni Çağırıyor’ Doğa Kampı bu yaz da vatandaşlara doğayla iç içe oyun, eğlence, spor ve yıldızlarla dolu gökyüzü altında gece etkinlikleri ile dolu bir kamp yapma imkânı sunuyor.

0-6 yaş kategorisi ücretsiz olan doğa kampında 7-13 yaş kategorisinde 500 TL, 14 yaş ve üzeri için ise 600 TL kayıt ücreti bulunuyor. Kamp süresince ulaşım, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, çadırlar ve uyku tulumu Spor A.Ş. tarafından temin edilecek.

KOCASİNAN’IN ESTETİK GÖRÜNÜMLÜ PARKLARI GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

İlçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kocasinan Belediyesi, estetik çalışmalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de rengarenk görsellik oluşturuyor. Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını söyledi.

İnsan odaklı anlayışla yenilikçi hizmetler sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın yenileme çalışmalarıyla örnek teşkil ettiğini vurguladı. Yapılan yatırımlarla Kocasinan’ın hizmet standartlarını yükselttiklerine işaret eden Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehrin görsel estetiğine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda yenilikçi belediye olarak farklı projeleri hizmete sunuyoruz. Özellikle modern aydınlatma ile ilçemizi görsel ve estetik olarak daha güzel bir hale getiriyoruz. Yenilikçi yaklaşımlar ile aydınlatmada vatandaşlarımıza alışılmışın dışında adeta görsel konfor sunuyoruz. Çevreye duyarlı tasarımı olan aydınlatma ürünlerinde enerji tasarrufu sağlıyoruz. Özellikle parklarımızın daha renkli, daha farklı, daha güzel ve daha ferah bir görünüme kavuşması için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Özellikle parklarımız, gece görüntüsüyle görsel şölen sunmaktadır. Yeni çöp konteynerlerinden ışıklı bariyerlere kadar farklı yenilikleri ilçemize kazandırdık. İnşallah daha modern ve akıllı şehirler inşa edeceğiz. Bütün gayretimiz hemşehrilerimize daha mutlu, huzurlu olabilecekleri bir ortam hazırlamak ve daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmektir”.

Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin her mahallesini güzelleştirmek ve yenilemek için yoğun bir şekilde çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Kocasinan bölgesinde bulunan mahallelerin daha güzel görünüme kavuşması için çalışmalar yürüten Kocasinan Belediyesi, yapmış olduğu farklı park, cadde ve sokaklarda modern aydınlatma çalışmaları, dekoratif ve enerji tasarruflu ledli aydınlatma direkleri ve ışıklı bariyerlerle de dikkat çekiyor. Hizmete sunulan aydınlatma direkleri ile ışıklı bariyerlerde Kocasinan Belediyesi’nin logosu bulunması ayrı bir güzellik ve görsellik oluşturan Kocasinan Belediyesi, ayrıca yeni yaptığı farklı tasarımlı parklarla hem gece hem de gündüz görüntüsüyle adeta görsel şölen sunuyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A VİZYON PROJE “İL HALK KÜTÜPHANESİ” SUNUMU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapılan 6 bin 100 metrekare kapalı alana sahip İl Halk Kütüphanesi’ne ilişkin kapsamlı brifing aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneler şehri Kayseri’ye yakışacak yeni bir kütüphane projesini daha hayata geçirmeye hazırlanırken, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılan İl Halk Kütüphanesi’nde sona yaklaşıldı.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilecek olan İl Halk Kütüphanesi ile ilgili kapsamlı brifing aldı.

Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Serdar Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü ve diğer ilgililer de hazır bulundu.

Başkan Büyükkılıç’a, 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine 6 bin 100 metrekarelik alanda, klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanlarını da içeren devasa boyuttaki İl Halk Kütüphanesi ile ilgili kapsamlı sunum yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sunum sonrası yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizin içerisine yapmış olduğumuz 6 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan Kayseri’mizin inşallah gururu olacak önemli bir projesi İl Halk Kütüphanesi’ni hayata geçirmek üzere sonlara doğru yaklaşıyoruz” dedi.

4’ÜNCÜ ULUSLARARASI KAYSERİ YARI MARATONU KAYITLARI SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun dördüncüsü için kayıtlar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından organize edilen ve Kayseri’de bir maratondan daha fazlasının hedeflendiği 4. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu 22 Eylül 2024’te koşulacak.

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 2021 yılında hayata geçirilen ve devamında her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, bu yıl koşulacak 4’üncüsü ile büyük bir heyecan uyandırdı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sporcuya ve spora verdiği önem doğrultusunda imza atılan projeler kapsamında başlatılan Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu yurt içi ve yurt dışından birçok profesyonel sporcunun buluşma adresi olmaya devam ediyor.

İlki 2021 yılında Kültepe, ikincisi 2022 yılında Erciyes ve üçüncüsü 2023 yılında Mimar Sinan temasıyla koşulan Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun dördüncüsü için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken kayıtlar da yoğun ilgi görüyor.

21K, 10K ve Halk Koşusu Parkurları

22 Eylül Pazar 2024’te koşulacak 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu 21K, 10K ve Halk Koşusu parkurlarında gerçekleşecek. Sporcular 21K parkurunda Cumhuriyet Meydanı start noktasından koşuya başlayarak Sivas Caddesi boyunca devam edip Cırgalan Tramvay Durağından Anadolu Harikalar Diyarı (AHD) Kavşağına dönecek ve ardından şehir merkezi yönünde Mimar Sinan Kavşağı, Doğu Garajı Kavşağı, Tuna Kavşağı ve Fuzuli Kavşağı’nı geçerek Ordu Evi önü bitiş çizgisine ulaşacak.

4.Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu 10K koşusunda ise sporseverler, Cumhuriyet Meydanı start noktasından koşuya başlayarak Sivas Caddesi boyunca devam edip 10K dönüş noktası olarak belirlenen Doğu Garajı Kavşağı’ndan dönüş yaparak Tuna Kavşağı ve Fuzuli Kavşağı’nı geçerek Ordu Evi önü bitiş çizgisinde yarışı tamamlayacak.

21K ve 10K kategorilerinde kayıtlar sürerken, halk koşusu için ilerleyen günlerde duyuru yapılacak. ‘Bir maratondan daha fazlası’ sloganı ile düzenlenecek 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu kayıtları www.kayseriyarimaratonu.com web sitesi üzerinden yapılırken, maraton hakkında kapsamlı bilgiye site üzerinden erişilebilecek.

4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun farklı uzunluklardaki parkurları, 7’den 70’e profesyonel ve amatör sporcuların yanı sıra halk koşusu ile de Kayserilileri spor ve eğlencenin zirvesine çıkaracak.

Yarı Maraton ile her sene şehrin kültürel değerleri maraton teması olarak belirlenerek, kentin güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılması, profesyonel ve amatör koşucuların bir araya getirilerek spor yapılması, katılımcılara doğal ve kültürel mirasın keşfettirilmesi amaçlanıyor.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ GÜLTEPE MAHALLESİ’NDE KÜLLİYE YAPIMINDA SONA GELİYOR 

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gültepe Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile hayata geçecek olan “Melikgazi Belediyesi Ali Başyazıcıoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Kur’an Kursu ve Cami”nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

“Gültepe Mahallemize bir külliye yapıyoruz.”

İlçenin birçok yerinde, ihtiyaç dahilinde tasarladığı projeleri teker teker hayata geçiren Başkan Palancıoğlu, Gültepe Mahallesi’ne müjdeyi verdi. Melikgazi Belediyesi Ali Başyazıcıoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Kur’an Kursu ve Cami’nin yazın sonunda yapımının tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacağını belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“ Şehrin merkezine Köşk Mahallesi ve Gültepe Mahallemizi özellikle etkileyecek olan çok güzel bir proje, bir külliye yapıyoruz. Sağlık ocağı, Kuran kursu ve camimiz var. Burası Köşk Medrese’nin hemen ön tarafındaki bölgemiz. Hayırsever Ali Başyazıcıoğlu ağabeyimizle birlikte nasip olursa bu projeyi birlikte yürütüyoruz. Cenab-ı Allah hayrını kabul etsin. Burada çok güzel, çok şık, Kayseri’mize, Melikgazi’mize yakışır bir projeyi hayata geçiriyoruz. Aile sağlığı merkezi, Kur’an Kursu ve cami. İnşallah yazın sonuna nasip olursa burayı bitirip bu mahallelerimize hitap edecek çok şık, görseli çok güzel, butik birer tane eser ortaya çıkmış olacak. Ben emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayırseverimiz Ali Başyazıcıoğlu ağabeyime ve ailesine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Vatandaşlarımız da sağlık, sıhhat içerisinde kullansınlar inşallah.”

Hayırsever Ali Başyazıcıoğlu ise Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ederek, “Başkanım gerçekten bu proje sizin sayenizde oldu. Allah sizlerden razı olsun. Proje, ürün seçimi ve projeyi takip etmeniz bizi onurlandırdı. Esas eser sizin eseriniz. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri şehiriçi tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL oldu, ilçe toplu taşıma ücretleride artırıldı

UKOME’DEN “ULAŞIM” AÇIKLAMASI Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427