Kültür-sanat, magazin-yaşam, spor haberleri

ABD’den ödülle dönüp adını dünyaya duyuran Efes Deneyim Müzesi başarısını Efes Antik Kenti’nde kutladı

Dünya çapında sergi ve ağırlama sektöründeki prestijli projeleri onurlandırmak amacıyla düzenlenen Mondo-Dr Awards’tan birincilik ödülü ile dönen Efes Deneyim Müzesi, başarısını T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın da katılımıyla gerçekleşen tören ile kutladı. Finalde bu alanda yarışan dünya örneklerini geride bırakarak en iyi müze ödülüne sahip olan Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine “immersive” teknolojilerle Antik Efes’teki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı deneyimleme imkanı sunuyor.

Basın Bülteni 07.07.2024 Geçtiğimiz günlerde, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” ödülünü alarak adını dünyaya duyurmuştu. Sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanıtmak için düzenlenen bu ödül programında Türkiye’yi temsil eden Efes Deneyim Müzesi, finalde bu alandaki dünya örnekleriyle yarıştı. Bağımsız jüri üyelerinden oluşan bir kurul tarafından dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren Mondo-Dr Awards’ta, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi ödüle layık görüldü.

Efes Deneyim Müzesi’nin birincilik ödülü Antik Kent’te düzenlenen tören ile kutlandı

Efes Deneyim Müzesi’nin elde ettiği başarının kutlanması amacıyla düzenlenen törene T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Ceyda Bölünmez Çankırı ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşma yapan T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Efes Deneyim Müzesi’nin, teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta “müze” kategorisinde birincilik ödülünü almasının sevincini paylaşmak üzere sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. ABD’de düzenlenen Mondo-Dr Awards töreninde, dünya genelinde bağımsız jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Efes Deneyim Müzesi’nin bu değerli ödülü alması bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Dünyada ‘deneyim müzeciliği’ni tarih anlatımı ile harmanlayan ilk müzelerden biri olarak, Efes Deneyim Müzesi’nin bu başarısı, ülke olarak uluslararası alanda ne kadar değerli ve öncü bir konuma sahip olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle başta DEM Müzecilik olmak üzere, bu ödülün kazanılmasında emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Törende konuşma yapan DEM Müzecilik CEO’su Eda Bildiricioğlu ise, “DEM Müzecilik olarak dünya çapında birçok şirket ve uzmanla çalışıyoruz, mimari mirasın ve sanatın hikayesini teknolojinin son olanaklarını kullanarak yaratıcı bir dille anlatıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilk kez tarihi, hikaye anlatıcılığı ve duygular ile birleştirerek deneyim müzeciliği kavramını ortaya koyduk. Efes Deneyim Müzesi’nin hedeflediğimiz gibi ülkemizin yurt dışındaki tanıtımına katkı sağlaması da bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu başarının arkasında aralarında dünya çapında tanınan Türk ve yabancı mimarların, küratörlerin, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların olduğu geniş, profesyonel bir ekip var. Hep birlikte daha birçok başarıya imza atacağımıza inanıyor, bu yolda müzemize verdiği destek ve katkıları için Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

DÜŞBAZ KİTAPLAR’DAN YAZ TATİLİ İÇİN İNSANLIK ve SANAT TARİHİ ÜZERİNE İKİ KİTAP ÖNERİSİ: DÜNYA’NIN KISA TARİHİ ve RESİMDEKİ KADIN!

Yaz tatilinde aydınlatıcı okumalar yapmak isteyenlere, Düşbaz Kitaplar’ın kurmaca dışı eserlerinden iki öneri! Ünlü jeolog Andrew H. Knoll evrenin 4 milyar yıllık geçmişini anlattığı ve 18 dile çevrilen kitabı Dünya’nın Kısa Tarihi’nde iklim değişikliğini odağına alarak insanlığın geçmişte neler yaşandığını incelerken gelecekte neler olabileceği konusunda da belirgin ayrıntılar veriyor. Sanat tarihi profesörü Catherine McCormack’in Resimdeki Kadın: Kadınlar, Sanat ve Bakışın Gücü adlı çalışması ise sanat kisvesi altında gözümüzün nasıl boyandığını, eril bakışın kadın imgesini nasıl şekillendirdiğini ve günlük hayatımıza yerleştirip normalleştirdiğini Titian, Botticelli ve Picasso’nun eserleri gibi çok sevdiğimiz imgeler üzerinden anlatıyor. Ayrıntı Yayınları’nın renkli ve dinamik markası Düşbaz Kitaplar’ın tüm eserleri, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Dünya’nın Kısa Tarihi: Sekiz Bölümde Dört Milyar Yıl

Yazar: Andrew H. Knoll/ Çevirmen: Aydın Çavdar“Dünyaca tanınan jeolog Andrew H. Knoll, gezegenimizin 4,6 milyar yıllık geçmişinin soyağacını çıkardığı; özenle hazırlanmış, kolay anlaşılan bir Dünya biyografisiyle okurlarının karşısına çıkıyor. Yirmi birinci yüzyılın iklim değişikliğini anaizleğine alan kitap, geçmişte nerede olduğumuza ve şu an nereye gittiğimize dair gerçekçi bir bakış sunuyor.”

Neil Shubin, Chicago Üniversitesi öğretim görevlisi, paleontolog ve Your InnerFish kitabının yazarı“Yeryüzü’nün tarihini ustalıkla özetliyor… Muazzam bir el kitabı. ”

Kirkus Reviews

Resimdeki Kadın – Kadınlar, Sanat ve Bakışın Gücü

Yazar: Catherine McCormack / Çevirmen: Tuğçe Kılıç

“McCormack’in de yazdığı gibi kadın düşmanlığı o denli içimize işlemiş ki varlığını fark etmek imkânsız hale gelmiş. ResimdekiKadın, gözlerimizin açılmasını sağlayacak.”

Jessica Ferri, SilentCities’in [Sessiz Şehirler] yazarı

Kimdir “kadın”? Kadın Venüs’tür, “anne”dir,“bakire”dir; “canavar”dır, “cadı”dır, “femme fatale”dır, yani “felaketin ta kendisi”dir. Hepsinden öte, kadın bakılacak bir “imge”dir.Tarih boyunca dehşet, şiddet, istismar, kadın düşmanlığı, eril bakış ve ataerkinin inşa ettiği kalıplar sanatın maskesine gizlenerek görsel bir şölene dönüştürülmüş; telefon ekranlarında, sosyal medya paylaşımlarında; her türlü tüketim ürününün üstünde; herkesin erişebildiği dizi ve filmlerde; tarihimize ev sahipliği yapan müzelerde, meydanlarda, hatta evimizin duvarlarında sinsice yerini almıştır.Sanat tarihi profesörü Catherine McCormack, Resimdeki Kadın’da sanat kisvesi altında gözümüzün nasıl boyandığını, eril bakışın kadın imgesini nasıl şekillendirdiğini ve günlük hayatımıza yerleştirip normalleştirdiğini anlatır. Titian, Botticelli ve Picasso’nun eserleri gibi çok sevdiğimiz imgelerin aslında nasıl dehşet verici anlamlar taşıdığını, ataerkinin kadın deneyimini ve “öteki” olanı bastırıp yok etmek için sanatı nasıl kullandığını çarpıcı hikâyeler, anekdotlar ve kişisel görüşleriyle kaleme alır.Resimdeki Kadın’da McCormack, BertheMorisot, Judy Chicago, Kara Walker’dan Beyoncé’ye uzanan çeşitli kadın sanatçının çalışmalarını inceleyerek estetik bulduğumuz imgelere dair farklı bir bakış açısı sunar bize; inşa ettiğimiz kalıpları yıkıp kadını (veya insanı)gerçek benliğiyle kabullenmemiz gerektiğini fark etmemizi sağlar.

Beyond The Optimist Sergisi

Bodrum’da Anadolu’nun Sanat Rüzgarı Esecek: The Key Art Gallery ve Kun Art Space

Bilgili Sanat olarak büyük bir heyecanla duyuruyoruz: Bodrum Bodrum Kıyı Evleri projemizde, Türkiye’nin sanat haritasında önemli bir yere sahip olan iki galeriyi ağırlıyoruz. Bu yaz Bodrum’da yer alacak olan The Key Art Gallery (Eskişehir) ve Kun Art Space (Adana) Eskişehir ve Adana çevresinde üreten birçok sanatçının eserlerini Ege’nin büyüleyici mekanlarından Bodrum Bodrum Kıyı Evlerinde buluşturacak.

Sanatın, insan ruhuna dokunan iyimserlik dolu bir yolculuğa çıkışını simgeleyen “Beyond The Optimist” sergisi, 
04 Temmuz – 08 Eylül 2024 tarihleri arasında açılacak. Her gün 12:00 – 18:00 saatleri arasında açık olacak sergi, sanatseverleri Anadolu’nun derin kültürel mirasıyla çağdaş sanatın kesiştiği noktada ağırlayacak.

The Key Art Gallery ve Kun Art Space

The Key Art Gallery, Eskişehir’in dinamik sanat sahnesinin öncülerinden biri olarak, çağdaş sanatın en seçkin örneklerini sunmaktadır. Anadolu’nun kültürel zenginliğini sanat eserleriyle buluşturan bu galeri, Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.  Bu sergide, Studio Pinprick, Emir Yağmurca, Anton Kozlov, Deniz Köse, Duygu Aydoğan, Emir Tekkalmaz, Funda Alkan, Hemad Javadzadeh, İlayda Kepez, Kadriye İnal, Mahmut Can Akagündüz, Nisan Talas, Semih Kaplan, Taylan Türkmen, Taner Şekercioğlu gibi sanatçıların eserlerini tanıma fırsatı bulacaksınız. Kun Art Space, Adana’nın sıcak ve renkli atmosferini yansıtan eserleriyle dikkat çekiyor. Galeri, geleneksel ve modern sanatın harmanlandığı eserleriyle sanatseverlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Mustafa Özbakır, Dicle Çiftçi, Tao Ulusoy ve Bawer Doğanay, Burak Ayazoğlu, Büşra Çeğil, Emre Bulut, Erdinç Babat, Ferhat Salman, Hakan Çapkan, Hamza Kırbaş, Mahmut Akdemir, Merve Çetin, Selin Karataş, Shahnaz Aghaveya, Tahsin Engin Gökten, Tevfik Karagözoğlu, Mustafa Boğa, Duvok gibi yetenekli sanatçıların yaratıcı çalışmaları, Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nde sizleri bekliyor olacak. Kun Art Space, sanat izleyicisini ve sanatçıyı gözeten bir platform olarak, güncel sanat üretimlerini merkez dışındaki bir şehirde izleyiciyle buluşturmayı amaçlıyor. Bireyler ve toplumlar için sanatın dönüştürücü gücüne inanarak, sanatçılara benzersiz bakış açılarını ve fikirlerini dünyayla paylaşmalarını hedefleyen galeri, disiplinlerarası bir seçkiyle Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Sanat ve İyimserlik Üzerine Bir Yolculuk: Beyond The Optimist

“Beyond The Optimist” sergisi, iyimserliğin ve sanatın kesiştiği noktada benzersiz bir ana öncülük edecek. Sergi, izleyicileri, sanatın gücüyle dünyaya daha umutlu ve pozitif bakmaya davet ediyor. Bu sergide, Anadolu’nun derin köklerinden beslenen çağdaş eserler, Bodrum’un eşsiz atmosferinde sanatseverlerle buluşacak. Bu sanat deneyimini kaçırmamak için sizi sergimizin açılışına ve sergi süresince Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’ne davet ediyoruz. Sanatın ve iyimserliğin büyüsünü birlikte keşfedelim.
 

Sergi Adresi:

Dirmil Mahallesi, Tilkicik Koyu Balyek Caddesi No:3 Yalıkavak A1A
 Bodrum Bodrum Kıyı Evleri

Yaz keyfi için aradığın her şey Tchibo’da

Çocukların renkli dünyasından ilham alan ürünlerinden plaj modasının ve kamp hayatının olmazsa olmazlarına, her yaş için birbirinden çeşitli temalarıyla bu yaz ihtiyacınız olan her şey Tchibo’da!

Her hafta yenilenen temalarıyla birbirinden fonksiyonel ve şık ürünleri bir araya getirerek müşterilerine farklı alternatifler sunan Tchibo; “Çocuklar Yaza Hazır”, “Doğada Keşif Zamanı”, “Yazın Keyfi Bahçede Çıkar”, “Plaj Modası” başta olmak üzere, mevsim boyu her istek ve ihtiyacınıza yetişecek temalarıyla “Bu yaz aradığın her şey Tchibo’da!” diyor.

Tchibo, küçüklerin yaz heyecanına eşlik ediyor

80 faktör UV korumalı dokumasıyla fark yaratan tişört – şort takımı ve şapka, küçükleri zararlı güneş ışınlarından koruyacak sürdürülebilir ürünler arasında yer alıyor. Klora ve UV ışınlarına dayanıklı mayo, elastan kumaşı sayesinde yüksek giyim konforu sağlıyor. Çocukların saçını iyi kurulamak için kapüşonu ve rahat hareket edebilmeleri için pratik kesimli tasarımıyla havlu panço, plaj veya havuz keyfi için ideal. Tıklamalı kapatma dizaynı sayesinde kolayca açılıp güvenli kapanan beslenme kutusu ve sızdırmaz matarayla çocuklar, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşarken yiyecek ve içeceklerini yanlarında taşıyabilecek.

Yazın keyfi bahçede bir başka

Mini çatallı kaşığıyla birlikte gelen termos kap, çift kat izolasyonlu yapısı sayesinde yiyecekleri ve içecekleri daha uzun süre sıcak veya soğuk tutuyor. Çok amaçlı sepet sayesinde mutfak aletlerinden çatal-bıçağa, baharatlardan soslara, en lezzetli bahçe aktivitelerinizde neye ihtiyacınız varsa yanınızda kolaylıkla bulundurabileceksiniz. Pratik taşıma kutusuyla yanınızda rahatça taşıyabileceğiniz piknik çatal bıçak takımı, metal pipetler, piknik tabağı, su geçirmez ve kir tutmaz alt yüzeyiyle plaj örtüsü olarak da kullanılabilen piknik örtüsü; yazın en keyifli piknikleri için size eşlik edecek.

Evidea’dan Mutfak Ürünlerinde Büyük Fırsat: 2. Ürün %50 İndirimli!

Yaz aylarında mutfağına sıcacık bir enerji katmak isteyenlere müjde! Evidea’da mutfak ürünlerinde 2. ürüne %50 indirim fırsatı başladı!

Türkiye’nin önde gelen ev ve yaşam ürünleri markası Evidea’da mutfak severleri sevindirecek muhteşem bir kampanya başladı! Evidea’nın en sevilen kategorilerinden mutfak kategorisinden alacağınız 2. ürün tam %50 indirimli! Bu fırsatla, evinizin kalbini oluşturan mutfakları güzelleştirmek şimdi çok daha kolay! 14 Temmuz’a kadar geçerli olacak bu kampanya ile Evidea, tüm mutfak ihtiyaçlarınızı karşılamak için sizi bekliyor!

Evidea, müşterilerine mutfaktaki tüm eksiklerini karşılayabileceği geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Mutfak robotlarından tencere setlerine, dekoratif aksesuarlardan çeşit çeşit yemek takımlarına ve ihtiyacınız olan tüm mutfak gereçlerine kadar pek çok ürün, yazın getirdiği yenilik ihtiyacını karşılamak için sizi bekliyor. Üstelik, kaliteli ve şık tasarımlarıyla Evidea’nın mutfak ürünleri, mutfağınıza hem estetik hem de işlevsellik katıyor.

Evidea’nın 14 Temmuz’a kadar geçerli olan, mutfak ürünlerinde 2. ürüne %50 indirim fırsatını* kaçırmayın. Hemen Evidea mağazaları ve evidea.com’u ziyaret edin, mutfağınıza yenilik katmanın keyfini çıkarın!

*Kampanya 14 Temmuz’a kadar geçerli olup, Neoflam, Fisler markalı ürünler hariç mutfak kategorisi ürünlerinde geçerlidir. %50 indirim alınan iki üründen uygun fiyatlı olan ürüne uygulanmakta olup, stoklarla sınırlıdır.

Katılım Emeklilik, “Katılım Sağlık” markasıyla büyümeye devam ediyor

Yurt dışı seyahatlerinizde “Katılım Sağlık” güvencesi

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Sağlık sigortası alanında geçen yılın mayıs ayından itibaren bir yıllık süreçte yüzde 133 toplam prim üretimi artışıyla sektörde en hızlı büyüyen ilk 10 şirket arasında yer alıyoruz. Her türlü ihtiyaca cevap veren ve birbirinin tamamlayıcısı olan sağlık sigortası ürünlerimizle sigortalıların her zaman yanındayız” dedi.

Katılım esaslı sağlık sigortacılığının öncüsü Katılım Emeklilik, sağlık sigortalarında farklı ihtiyaçlara yönelik faizsiz ürünleri, uygun primler ve kaliteli sağlık hizmetleriyle sunuyor. Katılım Sağlık markasıyla sağlık sigortacılığında en hızlı büyüyen 10 şirket arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Sağlık sigortası alanında geçen yılın mayıs ayından itibaren bir yıllık süreçte yüzde 133 toplam prim üretimi artış sağlayarak yaklaşık 900 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdik. “Katılım Sağlık” markamızın sektörde fark yaratan ürün portföyüyle birlikte pazar payımızı genişletiyoruz. İhtiyaç duyduklarında, hayatın her alanında sigortalıların yanında olma anlayışımızla katılım esaslı sağlık sigortacılığını ülkemizde yaygın hale getiriyoruz. Gelecek hedeflerimizi de bu doğrultuda planlayarak hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortasına ilgi artıyor

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) verilerine göre 2024’ün ilk 3 ayında seyahat sigortası yaptıran kişi sayısı 951 bin 543 oldu. Schengen vizeleri de dahil birçok ülkede seyahat sağlık sigortalarının zorunlu hale gelmesi ve seyahat güvencesi konusunda bilinçli tüketicilerin artmasıyla yurt dışı seyahat sağlık sigortaları yaygınlaşmaya devam ediyor. Katılım Emeklilik, herkese ve her duruma uygun hizmet sunan sağlık sigortaları portföyünde yer alan Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası ile katılımcılarının yurt dışı seyahatlerini de güvence altına alıyor. Faizsiz sigorta anlayışıyla, Tur İptali ve çoğu başka üründe olmayan Vize Reddi Güvencesi gibi birçok avantaj sunarak yurt dışı seyahatlerinde de sigortalıların yanında oluyor.

Katılım Emeklilik’ten avantajlı yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Katılım Emeklilik’’in Yurt Dışı Seyahat Sigortası, Tıbbi Tedavi ve Transfer, Maddi Hasar Güvencesi, Bagaj Kaybı ve Gecikme Güvencesi gibi avantajları da kapsıyor. Sigortalılara poliçe kapsamında ani rahatsızlık ve hastalıklara ilişkin tıbbi tedavi teminatı, sigortalının tedavi görebileceği en yakın sağlık kuruluşuna nakli teminatı ve sigortalının tedaviyi tamamlayıp taburcu olduktan sonra ikametgâh adresine nakledilmesi teminatlarını sunuyor. Yurt dışında yaşanacak bir sağlık probleminde ortaya çıkacak maliyetler düşünüldüğünde son derece önemli güvenceler sağlıyor. Ayrıca sigorta kapsamında seyahatin gecikmesi durumunda oluşan zararı karşılayarak vizenin geçerli olduğu süre kaybının olmasını da engelliyor. Bagajın kaybolması, çalınması veya zarar görmesi durumunda oluşan hasarları karşılayarak bulunduğu yere bagajı ulaştırma imkânı da veriyor. Bu ürün dijital olarak Katılım Emeklilik web sitesinde satışa açık, seyahatlerinizi planlarken online olarak da satın alabilirsiniz.

Acil durumlarda da yanınızda

Sağlıkla ilgili ihtiyaç duyduğunuz her konuda finansal bir teminat sağlayan Katılım Emeklilik’in farklı bir sigortası olan Acil Sağlık Sigortası da her türlü tanı ve tedavi işlemlerinde önemli avantajlar sunuyor. Uygun primlerle sağlığınızı güvence altına alarak sınırsız online sağlık paketi, ücretsiz diş sağlığı hizmeti, 7/24 ambulans ve tıbbi danışmanlık hizmetleriyle acil durumlarda da sigortalıların yanında oluyor. Ani hastalık veya kaza durumlarında yaşanacak maddi kaygıları ortadan kaldıran Acil Sağlık Sigortası, sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşma imkânı veriyor. Ayrıca acil servis ziyaretleri, yoğun bakım tedavileri, ameliyatlar ve diğer tıbbi müdahaleler gibi acil durum hizmetleri de sigorta kapsamında yer alıyor. Karşılaştığınız bir kaza veya beklenmedik bir hastalık gibi acil durumlarda sizi yalnız bırakmayan Katılım Emeklilik, kaliteli hizmetleriyle çözüm odaklı sağlık güvencesi sağlıyor.

Meşher’de küratörler eşliğinde sergi turları devam ediyor

Meşher’in 29 Eylül’e kadar uzatılan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi, küratör Şeyda Çetin’in rehberliğinde yapılacak yeni bir turla ziyaretçileri bekliyor. 27 Haziran’da gerçekleşecek tur, katılımcılara İstanbul’un beş yüzyıllık tarihine farklı bir perspektiften bakma fırsatı sunacak.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher’de, beş yüzyıllık bir zaman diliminden İstanbul temsillerinin yer aldığı Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sürüyor. İstanbul’un siluetine bir uçtan bir uca bakmaya davet eden sergi için, küratörler Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı’nın ziyaretçilere rehberlik ettiği turlar devam ediyor. Ziyaretçilerin sergilenen 100’ün üzerindeki nadide eser hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı bulacağı turların ikincisi, 27 Haziran Perşembe günü saat 15.00’te Şeyda Çetin eşliğinde yapılacak.

Sınırlı kontenjanı olan turlara kayıt, [email protected] e-posta adresinden yapılabilir. Detaylı bilgi ve güncel etkinlik takvimi için Meşher’in web sitesi ve sosyal medya kanalları ziyaret edilebilir.

Alfa Romeo, bu yıl 42’ncisi düzenlenen ve Enzo Ferrari’nin “dünyanın en güzel yarışı” olarak adlandırdığı 1000 Miglia’dan zaferle ayrıldı.

Tarihin yeniden canlandırıldığı ve 1927 ile 1957 yıları arasında üretilen modellerin katılabildiği 1000 Miglia’nın, Brescia ve Roma arasındaki 2 bin km’lik zorlu rotasında 400’ün üzerinde klasik otomobil mücadele etti.

Yarışta, Villa Trasqua Takımı’nın Vesco ve Salvinelli ikilisinin pilotajındaki 1929 model Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport, podyumun en üst basamağındaki yerini alırken; Fontanella ve Covelli ikilisi, 1927 Lancia Lambda Casaro VII ile gümüş madalya almaya kazandı. Üçüncü sırada ise Aliverti ve Valente pilotajındaki Alfa Romeo 1929 6C 1750 yer aldı.

Alfa Romeo’nun 1928 1000 Miglia’da kazandığı ilk zaferine saygı duruşu niteliğindeki özel serisi Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport ve Alfa Romeo Junior da bu yılki sahne aldı.

Alfa Romeo, 1000 Miglia’daki tartışmasız liderliğini sürdürdü. Enzo Ferrari’nin “dünyanın en güzel yarışı” olarak adlandırdığı 1000 Miglia’nın 42’ncisinin kazananı Vesco ve Salvinelli ikilisinin pilotajındaki 1929 model Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport ile “Villa Trasqua” Takımı oldu. Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport, podyumun en üst basamağını, Fontanella ve Covelli’nin kullandığı 1927 Lancia Lambda Casaro VII ile verdiği kıyasıya mücadeleyle aldı. Fontanella ve Covelli, 1927 Lancia Lambda Casaro VII ile gümüş madalya kazanırken; üçüncülüğü Aliverti ve Valente ikilisinin pilotajındaki 1929 model Alfa Romeo 6C 1750 aldı.

Bu yılki 1000 Miglia’da, Alfa Romeo’nun 1928’de kazandığı ilk zaferine saygı duruşu niteliğinde hazırlanan Giulia ve Stelvio Quadrifoglio Super Sport özel serileri ile yeni kompakt spor otomobili Junior’ın da tanıtımına da sahne oldu. İzleyenler 1000 Miglia’da, Alfa Romeo’nun sportifliğini Avrupa pazarındaki en büyük segmente geri getiren yeni kompakt spor otomobil Junior’ı ilk kez sürüş esnasında görme fırsatı da buldular.

Brescia’dan Torino’ya, Cenova ve Viareggio Plajlarından, Roma’nın kalbindeki Via Veneto, ardından Siena, Ferrara ve Garda Gölü üzerinden kuzeye dönerek Brescia’daki Viale Venezia’daki geleneksel geçit töreniyle sona eren ve halkın büyük ilgi gösterdiği bu “gezici müze”, 2 bin km’yi aşan parkur boyunca izleyicilerde heyecan ve merak uyandırdı.

DİNOZOR ÇOCUK ve DİNOZOR GENÇ’TE HAZİRAN 2024’TE EĞLENCE ve BİLİM BİR ARADA!

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk haziran ayında, Hafize Çınar Güner’in minik okurlara arkadaşlık, önyargılar ve birbirini anlamak üzerine sevimli bir masal anlattığı Aslan’ın Doğum Günü adlı çok sevilen kitabını, Berna Dörtpınar’ın yeniden resimlediği yeni baskısıyla yayımladı. İlk gençlik kitapları markası Dinozor Genç ise, bilim felsefecisi Luca Sciortino’nun, evrenin oluşumunu ve 14 milyar yıllık tarihini, bir hidrojen atomu olan Küçük Pio’nun serüvenleri üzerinden hem eğlenceli hem de sürükleyici bir yaklaşımla anlattığı kitabı Bir Atomun Yaşamı: Çocuklar İçin Evrenin Tarihi’ni okurlarla buluşturdu. Dinozor Çocuk ve Dinozor Genç’in tüm kitapları, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Yıldırım Mayruk’un Estetik Anlayışının Temsilcisi: Cyprus Pour Femme

Işıklar Altında Hissetmenin En Büyüleyici Yolu

Kadınsılığın gücünü ve zarafetini yansıtan Yıldırım Mayruk Fragrance koleksiyonunun göz alıcı parfümü Cyprus Pour Femme, çiçek notaları, baharatlar ve odunsu esanslarla büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor.Üst notalarında pembe şeftali, sulu armut, ahududu ve bergamotun canlandırıcı esintileriyle dikkat çeken Cyprus Pour Femme, yüzde 28 esans oranı ve uzun kalıcılık özelliği ile hayranlık uyandırıyor. Yıldırım Mayruk’un estetik anlayışının mükemmel yansıması olan Cyprus Pour Femme, her nefeste iz bırakan bir aura yayıyor.

Yıldırım Mayruk Fragrance koleksiyonunun en özel üyesi olan “Cyprus Pour Femme”, benzersiz dokusuyla zarafet ve ihtişamı birlikte sunuyor.

Yıldırım Mayruk’un engin sanatsal vizyonu ve eşsiz estetik anlayışını yansıtan Cyprus Pour Femme, yarı kıymetli taşların büyüsünü ve kadınsılığın kutsallığını harmanlıyor. Her bir nefeste ışıklar altında hissettiren Cyprus Pour Femme, çekici bir rüzgar ile sarmalayıp en özel anlarınıza eşlik ediyor. Gücün ve zarafetin manifestosu olarak öne çıkan Cyprus Pour Femme, ergonomik görüntüsüyle her yerde kendinizi tazelemenizi olanak tanıyor.

Üst notalarında; pembe şeftali, sulu armut, ahududu ve bergamotun canlandırıcı esintilerinin yer aldığı Cyprus’ın orta notalarında manolya, pembe gül ve şeftali çiçeği parfüme romantik bir dokunuş katar. Alt notalarda ise yer alan vanilya, sedir ağacı, kaşmir misk ve amber ise parfümün sıcak, kalıcı ve etkileyici bir iz bırakmasını sağlar.

Yaşam Alanlarına Sanatsal Dokunuş.. Artemis Halı ile Yaşam Alanında Sanatsal Dönüşüm

İsmini ve ilhamını mitolojinin en güçlü kadın karakterinden alan Artemis Halı, modern sanatın halı tasarımlarına yansıması olarak ön plana çıkan Inspiration koleksiyonu ile yaşam alanına ilham oluyor. Yenilenen motifleri ve renk paletiyle göz alıcı bir görünüm sunan Artemis’in Inspiration koleksiyonu, el halısı dokusunda ve ipeksi yumuşak tuşesi ile kendine hayran bıraktırıyor. Her bir halı sanat tablolarındaki renklerden ilham alınarak tasarlanan İnspiration koleksiyonu, özgün tasarımlar ve soyut desenlerle benzersiz bir estetik sunuyor.

Serildiği her yere yakışacağını ve her eve güzellik katacağını “Güzel, Her Yerde Güzel.” sloganıyla ifade eden Artemis Halı, eşsiz ve asil güzelliği dokunduğu her alana taşımaya devam ediyor.

Modern sanatın etkileyici dokunuşunu yaşam alanınıza taşıyan Artemis’in Inspiration koleksiyonu, sanatın ve halı yapımının birleşiminden doğan benzersiz bir estetiği temsil ediyor. En gözde renkleri zamansız motiflerle bir araya getiren Artemis Halı’nın Inspiration koleksiyonu, parlak ve doğal elyafın yarattığı ipeksi dokunuş ile yaşam alanına farklılık kazandırıyor. Yaratıcı ve özgün tasarımlarıyla her tarz mobilyaya uyum sağlayan Inspiration koleksiyonu, kusursuz saçak detayları ile mekânların vazgeçilmezi oluyor.

Ürünlerinde son teknoloji dokuma tekniğiyle ve dokuma sonrasında özel bir işlemden geçirilmesiyle halıdaki tozlanmayı büyük oranda azaltan Artemis Halı, ürünlerini Türkiye’nin dört bir noktasında bulunan satış noktalarının yanı sıra www.artemishali.com.trsitesinden satışa sunuyor.

FYZoo’da Bu Hafta Sonu İpli El Davulu Atölyesi!

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), bu hafta sonunu unutulmaz bir etkinlikle kutluyor! FYZoo, 29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan ” Zürafa Desenli İpli El Davulu Atölyesi ” ile ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak.

Faaliyete geçtiği 1993 yılından bu yana Türkiye’de doğal hayatı tanımanın en önemli merkezlerinden biri olan FYZoo, koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferiyle tatilde olan çocuklara özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

29-30 Haziran 2024 tarihlerinde 3-5 yaş ve 6-12 yaş gruplarına özel olarak tasarlanan Zürafa Desenli İpli El Davulu Atölyesinde minik ziyaretçiler, kendi el davullarını yaparak el becerilerini geliştirecek, hayal güçlerini kullanarak zürafa şablonları ile İpli El Davullarını süsleyecekler. Atölye sırasında, çocuklar zürafa türleri hakkında ilginç bilgiler öğrenerek, uzun boyunlu güzelliklerin dünyasına daha yakından bakma fırsatı bulacaklar.

Renkli etkinlikler ve öğretici sunumlarla dolu bu iki gün hem küçük kaşifler hem de doğa severler için eşsiz bir macera olacak.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık. Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Aslan’ın Doğum Günü

Yazar: Hafize Çınar Güner / Resimleyen: Berna Dörtpınar

Dinozor Çocuk

Yaşasın, bugün Aslan’ın doğum günü! Yeni taşındığı ormandaki arkadaşları doğum gününü hatırlayacak mıydı acaba? Aslan bunu çok merak ediyor. Neyse ki çok geçmeden kapısı çalmaya başlıyor. Tak, Tak, Tak! Arkadaşları ellerinde pastalarla kutlamaya geliyor ama Aslan gelen pastaları hiç mi hiç beğenmiyor. “Bööö… Hiç sevmem!” diye kükreyip duruyor. Peki bu işin sonu nereye varacak? Aslan gün bitmeden nasıl bir kutlama yapacak?

Dinlemek, anlamak, empati kurmak ve farklılıklara dair eğlenceli bir masal.

Bir Atomun Yaşamı: Çocuklar İçin Evrenin Tarihi

Yazar: Luca Sciortino /Çevirmen: Aydagül Ferullo

Dinozor Genç

Yeryüzündeki yaşamın nasıl başladığı bakış açınıza göre bir tesadüf ya da beklenmedik bir olay olabilir. Bu kitap, işte bunun üzerine bir anlatıdır.

Evrenin14 milyar yıllık yaşamının tarihini insani kelimelerle anlatmak çetin bir görev olurdu. Bu görev Homo türünün temsilcisine, insana mı emanet edilmeliydi? Zira insanların tarif edilemeyecek ölçüde ön yargılı ve taraflı olabildiğini tarih de doğruluyor. Öyleyse bu hikâyeyi “Ben oradaydım!” ve “Orada olacağım!” diyenin yakın şahitliğinin gücüyle, her zaman ve her koşulda fizik kurallarına uyan, duygularının esiri olmayan tarafsız bir atomun anlatması daha iyi olacaktır.

AYRINTI’NIN IRIS MURDOCH KÜLLİYATI, DERİNLİKLİ ve ÇARPICI ÇAN ROMANIYLA DEVAM EDİYOR!

Ayrıntı Yayınları, geçtiğimiz yüzyılın en zeki kadını olarak kabul edilen İngiliz filozof ve yazar Iris Murdoch’un tüm kitaplarını yayımlamaya, yazarın hem komik hem de hüzünlü romanı Çan ile devam ediyor! Murdoch’un ilk olarak 1958’de yayımlanan dördüncü romanı Çan, ahlak, maneviyat, özgürlük, evlilik, cinsellik ve iyiyle kötü arasındaki mücadele gibi temaları odağına alarak bir topluluktaki kayıp ruhların hikâyesini anlatıyor. Kilise dışı bir dini topluluk üyeleriyle, gruba geçici olarak dahil olan bir grup yabancının karmaşık ilişkiler ağına odaklanan romanda dış dünyayla bağlarını koparmadan dini yaşamın nimetlerinden yararlanmak isteyen topluluk üyeleri, aralarına yabancıların karışmasıyla ciddi bir sınavdan geçerler.

İngiliz romancı, oyun yazarı, şair, denemeci, filozof ve senaryo yazarı Iris Murdoch’un dördüncü romanı Çan, Seda Ağar’ın çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’nın Edebiyat Dizisi kapsamında edebiyatseverlerle buluştu. Murdoch’un 1973 James Tait Black Anma Ödülü kazanan Kara Prens ve 1978 Booker Ödülü kazanan Deniz Deniz romanlarını Türkiye’deki okurlarla buluşturan Ayrıntı Yayınları, ayrıca yazarın Ağ, Kesik Bir Baş, Rüya Sakinleri, Melekler Zamanı romanlarıyla İyiliğin Egemenliği, Sartre: Romantik Rasyonalist, Varoluşçular ve Mistikler, Ateş ve Güneş adlı çalışmalarını da yayımladı. 1970’de İrlanda Akademisi’nin, 1975’te Amerikan Beşeri Bilimler ve Sanat Akademisi’nin onursal üyeliğine seçilen; eserleri filmlere ve dizilere de uyarlanan Iris Murdoch’un The Good Apprentice, The Nice and The Good, The Unicorn, A Fairly Honourable Defeat adlı eserleri de önümüzdeki dönemde Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanacak.

Dora Greenfield kocasını terk etti çünkü ondan korkuyordu. Altı ay sonra ise aynı sebepten ona geri dönmeye karar verdi. Olmayan Paul, mektuplar, çalan telefonlar ve merdivenlerdeki hayali ayak sesleriyle Dora’ya dadanarak daha büyük bir eziyete dönüşmeye başlamıştı. Dora kendisini suçlu hissediyordu, suçluluk duygusu da beraberinde korkuyu getirdi. En sonunda Paul’ün varlığının sebep olduğu zulmün ,yokluğunun sebep olduğu zulme yeğ olduğuna hükmetti.

Iris Murdoch 1958 yılında yayımlanan dördüncü romanı Çan’da roman kişilerinin içsel hesaplaşmaları ve karşılıklı ilişkileri üzerinden ahlak, maneviyat, özgürlük, evlilik, cinsellik gibi temaları masaya yatırır. Romandaki eşcinsel karakterler aracılığıyla,1950’ler gibi erken bir dönemde konuyu kınayıcı olmaktan uzak bir tonda ele alır.

Hikâye, kilise dışı bir dini topluluk üyeleriyle, gruba geçici olarak dahil olan bir grup yabancının birbirleriyle olan karmaşık ilişkiler ağına odaklanır. Dış dünyayla bağlarını koparmadan dini yaşamın nimetlerinden yararlanmak isteyen topluluk üyeleri, aralarına yabancıların karışmasıyla ciddi bir sınavdan geçerler. Civardaki gölde orta çağdan kalma bir çanın tesadüfen bulunmasıyla, zaten pamuk ipliğine bağlı bu ilişkiler kalıcı bir darbe alır. Romandaki karakterler dış dünyadan kaçarak inzivaya çekilmeyi ve maneviyata yönelmeyi başaramazlar zira geçmişten gelen sorunları ve kırılganlıkları peşlerini bırakmaz.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEĞİŞİME BAŞLADI:

ŞEHRİN YENİLİKÇİ ve GENÇ YÜZÜNÜ YANSITAN  YENİ LOGOSUNA  TAM NOT!

31 Mart 2024 seçimlerinde Balıkesir’de açık arafarkla seçimi kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehre yeni ve öncü bir kimlik kazandırma yolundaki ilk adımı belediye logosunu yenileyerek attı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle onaylanan yeni logo usta grafik tasarımcı Emre Koç’un imzasını taşıyor. Balıkesirli gençlerin fikri alınarak hazırlanan ve Balıkesir haritasının kalp şekline benzerliğinden esinlenerek üretilen yeni logo, şehrin yenilikçi ve genç yüzünü yansıtıyor.

Logo yeşilin (Kaz Dağları) ve mavinin (Marmara ve Ege Denizleri) karışımdan oluşan turkuaz renginde tasarlandı. Bu renkle Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir, Türk İslam sanatının temel rengi turkuazı da sahipleniyor. Dijital iletişim çağının gereklerine uygun olarak, mümkün olan en basit anlatıma sahip logo, Balıkesir haritasının kalp şekline benzerliğinden esinlenerek üretildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu, gençler arasında büyük beğeni toplarken, grafik tasarımcılar ve akademisyenlerden de tam not aldı. Grafik Tasarımcı ve İşbankası İş Kültür Görsel Yönetmeni Birol Bayram, logoyu “Kalıplaşmış belediye logolarını yıkan bir logo olmuş. Minimal olduğu kadar, dinamik bir yapıda ve kullanışlı.” sözleriyle değerlendirdi. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Yılmaz, logonun etkileyiciliğine dikkat çekerek, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosunu bir önceki logoyla kesinlikle karşılaştırmadan, uzak ara çok daha etkili buldum.” dedi. Grafik tasarım ve şehir kimliği üzerine yorum yapan Prof. Dr. Ali Atıf Bir ise “Balıkesir kimliği ne kadar güzel yorumlanmış… Var olan klasik şehir kimliklerinin ötesine geçilmiş. Hem coğrafyası var, hem ‘Ben modern bir Balıkesir’im, bende değişim var’ diyor, hem de ‘Temelimde sevgi var’ diyor. Son dönemde gördüğüm en, çok yönlü kimlik anlatımı.” diyerek, yeni logonun şehri temsil etme konusundaki başarısını vurguladı.

Yeni logo, Balıkesir’in hem tarihine hem de modern yüzüne uygun bir anlatımla şehre yeni bir soluk kazandırıyor. Başkan Ahmet Akın’ın liderliğinde Balıkesir, bu yenilikçi adımla geleceğe güvenle bakıyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri Kalesi’nde Çerkes kıyafetleri ve müziği tanıtıldı

Kayseri Kalesi’nde  bu kez Çerkes kıyafetleri defilesi ve müzik dinletisi  gerçekleştirildi. Kayseri Kafkas Derneği Başkanı …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427