default

AFAD, MTA ve TBB İş Birliği ile Kayseri’nin Depremselliğine Katkı Sağlayacak Proje, Ulaşımda ‘Gittiğin Kadar Öde’ Projesi, Kayseri’de “Asurlu Tüccarlar Mahallesi” Projesi, Mutfak Sanatları Merkezi, Bünyan’da yol çalışması

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ULAŞIMDA ‘GİTTİĞİN KADAR ÖDE’ PROJESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yatırım, proje ve hizmetlerle dolu 5 yıllık sürecin ardından kamuoyu ile paylaştığı yeni hizmet dönemi projeleri arasında yer alan raylı sistem hatlarında ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulaması yeni dönemde hayata geçiyor.

Göreve geldiği 2019 yılı Mart ayında Kayseri’ye hizmet için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, altyapıdan turizme, spordan kültür sanata, eğitimden sağlığa, tarım ve hayvancılıktan imara, çevre ve çevre sağlığından zabıta ve itfaiye hizmetlerine kadar tüm alanlarda Kayserililere etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla gayret gösterirken, ulaşım alanında da kente büyük kazanımlar sağladı.

Bu kapsamda, 5 yıl boyunca yeni ana arter ve bağlantı yolları, yeni raylı sistem hatları, elektrikli otobüs alımları, ulaşımda yeni uygulamalar gibi önemli hizmetleri Kayserililerle buluşturan Büyükkılıç, yeni dönemde yeni uygulamaları vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Başkan Büyükkılıç’ın ulaşım projeleri arasında yer alan ‘gittiğin kadar öde’ uygulamasının yeni dönemde başlatılması planlanırken, uygulama raylı sistem hatlarında geçerli olacak.

Geride kalan başarılı 5 yıllık hizmet döneminin hemen başında toplu ulaşımla ilgili alınan kararlar çerçevesinde daha önce toplu ulaşımda aktarma yapılması esnasında ücret alınması uygulamasına son veren Büyükkılıç, yeni hizmet döneminde de raylı sistem hatlarında ‘gittiğin kadar öde’ projesi ile Kayserililere ulaşımda bir yeniliği daha kazandıracak.

Büyükkılıç proje hakkında akıllı şehircilik bağlamında tramvay hatlarında yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini vurgulayarak, akıllı kartlar ile ‘gittiğin kadar öde’ projesini gerçekleştireceklerini söyledi.

Proje kapsamında, herhangi bir raylı sistem istasyonundan tramvaya biniş yapan yolcu iniş yaptığı istasyonda ulaşım kartını cihaza okutarak, kısa mesafe gitmiş ise kartına iade yapılan tutar ile seyahat etmiş olduğu mesafe kadar ücret ödemesi yapmış olacak.

Gece Seferleri ile 24 Saat Kesintisiz Hizmet

Öte yandan, 24 saat kesintisiz ulaşım hizmetinin de 8 Haziran itibariyle hayata geçirildi. 983 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 03.45 ve 05.15 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, Erkilet Bulvarı, Havaalanı, Tren Garı, Cumhuriyet Meydanı, Mimsin, TOKİ, Beyazşehir ve İldem belirlendi.

Ayrıca, 980 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 02.15, 03.45, 04.45 ve 05.45 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Şehir Hastanesi, Otogar, Tren Garı, Düvenönü ve Talas belirlendi.

Başkan Büyükkılıç ayrıca toplu taşımada aktarma ücreti uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte aktarma süresini 80 dakikaya ve aktarma sayısını ilk binişten sonra 2 defaya çıkarmıştı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ YENİDEN CANLANDIRACAK “ASURLU TÜCCARLAR MAHALLESİ” PROJESİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesi içerisinde 3 bin 450 metrekarelik bir alan üzerinde canlandırılan ‘14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi’ kapsamında devam eden çalışmalarda sona yaklaştı.

Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı çeşitli medeniyetlerle zengin bir kültür hazinesine sahip olan Kayseri’nin bu zenginliğini en güçlü şekilde yarınlara taşımayı hedefleyen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesinde tarihi canlandıracak bir projeyi hayata geçiriyor.

Bu kapsamda, 14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi Projesi, Anadolu’daki en eski yazılı belgelerin gün yüzüne çıkarıldığı, ticaretin ilk adımlarının atıldığı Kültepe Kaniş-Karum kazı bölgesinde turizme kazandırılacak.

Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde Asurlu tüccarların yaşam alanlarının canlandırılacağı ve gündelik yaşamlarının sahneleneceği proje tamamlandığında ziyaretçilere Asurlu tüccarların evleri ve sokakları mahalle bütünlüğü içerisinde sunulacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası korumak, yaşatmak ve bu çalışmaları turizme entegre etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tarihin önsözü olarak nitelendirilen ve Anadolu’da yazının kullanılmaya başlandığı yer olan Kültepe’de dönemin günlük ve ticari hayatının yeniden canlandığı “Kültepe Asurlu Tüccarlar Mahallesi” çalışması tüm hızıyla sürüyor.

3 bin 450 metrekarelik alanda tarihi mekânları andıran Asurlu tüccarların ve yerel halkın kullandığı 14 ev, aynı teknik ve aynı malzemelerle yeniden inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan şehrin iki turizm rotasına da hizmet edecek bu çalışma, hem arkeolojik olarak döneminin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak hem de ülkede konsept olarak türünün ilk örneği olacak. ‘14 Ev ve Asurlu Tüccarlar Mahallesi’ bunun yanında şehir ve bölge turizminin de önemli duraklarından biri olacak.

Kültepe Ören Yeri, yapılan Kültepe Ziyaretçi Merkezi, Kültepe Müzesi çalışmaları, hem kazı alanıyla hem de Tüccarlar Mahallesi ile turizm açısından daha zengin ve benzersiz bir niteliğe bürünecek.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN GASTRONOMİ TURİZMİNE ÖZEL PROJE: “MUTFAK SANATLARI MERKEZİ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’de gastronomi turizminin yanı sıra Kayseri Mutfağı’nı tanıtacak olan ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Kayseri’yi, 1 milyon 260 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile buluşturan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, yoğun ilgi gören millet bahçesini sosyal tesislerle donatmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin gastronomi alanında şehrin tanıtımına önemli katkılar yapmaya gayret gösterdiğini ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayserililerin gözdesi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç,  “Millet bahçesi içerisinde farklı sosyal tesislere yönelik inşa çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu önemli çalışmalar kapsamında da projesine hız verdiğimiz ve Kayseri’nin zengin mutfağının tanıtımında önemli bir görev üstlenecek Mutfak Sanatları Merkezi’nin yapımında da çalışmalarda sona doğru yaklaştık” diye konuştu.

Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’nde gastronomi kültürüne ve turizmine katkı sağlayacak çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde inşa edilen, Kayseri’nin zengin gastronomi kültürü çalışmalarının gerçekleştirileceği ve tamamlanma aşamasına gelen Mutfak Sanatları Merkezi’nin de hem kültüre hem de turizme büyük katkısı olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadim ve köklü tarihi ile zengin kültürel çeşitliliği sayesinde gastronomi konusunda önemli kentlerin başında yer alan Kayseri Mutfağı’nı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, ayrıca düzenledikleri Gastronomi Günleri ve Gastronomi Çalıştayı ile şehrin lezzetlerini her platformda pek çok etkinlikte de öne çıkarmayı sürdürdüklerinin altını çizdi.

AYSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN AFAD, MTA VE TBB İŞ BİRLİĞİ İLE KAYSERİ’NİN DEPREMSELLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasına destek verdi. Bölgede yer radarı ve drone ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda şehri depreme daha dayanıklı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Deprem Master Planı Çalışmaları’na devam eden Büyükşehir Belediyesi, tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarını sürdürürken, tüm kuruluşlarla iş birliği halinde kentte devam eden projelere destek veriyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, Sarıoğlan Tatılı Hendeği’nde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde TÜBİTAK Projesi’ne lojistik destek sağladı.

“14 Projeden Oluşan Büyük Bir Proje”

Bölgede çalışmalar yapan AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut, burada yaptığı açıklamada, “Bir haftadır çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin diri faylarının paleosismolojisi başlıklı bir çalışmadır. Bu çalışmayı AFAD, MTA, Belediyeler Birliği ve TÜBİTAK destekliyor, 14 projeden oluşan büyük bir proje. Biz bu 14 projeden birisiyiz. 11 numaralı proje biziz” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Koçbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Sivas’tan başlayıp, Tecer, Altınyayla, Gemerek, Sarıoğlan, Bünyan ve Kayseri’ye kadar uzanan deliler fayını çalışacağız. Bu fayın paleosismolojik özelliklerini ortaya koymak maksadıyla bu işi yapıyoruz. Öncelikle bu fay boyunca 1/25000 harita yapıyoruz, tektonik haritayı ortaya çıkarıyoruz. Daha sonra bu harita üzerinde drone ile uçuşlar gerçekleştirip, daha detaylı haritalar üretiyoruz, bunlar üzerinde açacağımız hendek yerini belirledikten sonra buralarda faya dik yönde radar yöntemiyle, jeofizik yöntemiyle fayın burada olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Bunları belirleyip, olumlu sonuçlar aldıktan sonra kazıya karar veriyoruz.”

“MTA Güzel Diri Fay Haritaları Üretiyor”

Koçbulut, bu sene başlayan projenin 2 yıl süreceğini, ön çalışmalar, seminerler, bilgilendirmelerden sonra saha ve arazi çalışmalarının başladığını belirterek, “MTA’nın yaptığı aktif fayı arazide takip ediyoruz, MTA güzel diri fay haritaları üretiyor, gittiğimiz her yerde de kazılarla doğruluğunu kanıtlıyoruz. Bunun revizyonunu da yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’a ‘Destek’ Teşekkürü

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Koçbulut, “Özellikle Kayseri toprakları içerisinde Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki alanda çalışıyoruz. Bu çalışmada da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Sayın Memduh Büyükkılıç’a da teşekkür ediyoruz, bize lojistik destek sağladılar. Ayrıca Afet İşleri Daire Başkanımız Gonca Hanım’a da teşekkür ediyorum, bizlere kazı makinesi, yer, izin, lojistik anlamda destek veriyorlar. Bu yaptığımız çalışma zaten Kayseri Büyükşehir Belediyesi için bu bölgeler için bir altlık olacak” ifadelerini kullandı.

“Kayseri’nin Mikro Bölgelemesi de Ayrıca Yapılıyor”

Koçbulut, Kayseri’nin mikro bölgelemesinin de devam ettiğinin altını çizerek, “Diğer çalışmamız da Kayseri’nin güney tarafını, Ecemiş Fayı tarafını ilgilendiriyor, onun da sonuçlarını belediyemiz ile yapacağız. Ayrıca Kayseri’nin mikro bölgelemesi de yapılıyor, oradaki aktif faylar da yerleşime uygunluk açısından değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

“Artık Fayın Varlığını Ortaya Koyduk”

Daha sonra kazı çalışmalarının ardından hendekte incelemelerde bulunan AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut, şöyle konuştu:

“Yaptığımız kazı çalışmaları neticesinde artık fayın varlığını ortaya koyduk. Sağ tarafta bozuşmuş malzemeyi görüyoruz, sol tarafta ise karasal birimleri görüyoruz. Jeolojik anlamda bunların böyle karşı karşıya gelmesi sadece fay ile olur. Deliler fayının Sarıoğlan segmentinin şuandaki verilere göre ters bileşenli bir fay olduğunu söyleyebiliriz. Daha sonra buranın bir kesiti çizilecek, örnekleme yapılacak, bu sonuç çıktığında bu fayın kayma hızı, deprem üretme aralığı ortaya çıkacak, bundan sonra yorum yapabileceğiz.”

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın ise “Kayseri’nin depremselliği ile alakalı olarak çalışmalarından dolayı Fikret hocam ve ekibine teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Sarıoğlan Belediyemize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Yerin Bir Nevi MR’ını Çekmiş Bulunduk”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden öğretim üyesi Dr. Sinan Koçeroğlu da yer radarı hakkında bilgiler vererek, “Türkiye’nin diri fay haritasının belirlenmesinde deliler segmenti üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarda yer radarı ve profesyonel drone uygulaması yaptık. Yer radarı uygulamasında yere çok güçlü frekanslarda elektromanyetik dalgaları göndererek, yerin bir nevi MR’ını çekmiş bulunduk. Yer radarı yöntemi jeofizik yöntemi olarak karşımıza çıkar” diye konuştu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Anıl Can Birdal ise “Arazi ekibimizle birlikte insansız hava aracı olarak adlandırılan drone ile bilinen ürün ile yüksek çözünürlüklü hava fotoğraflarına ulaşıyoruz. Verilere daha rahat ulaşabilmek için elde ettiğimiz verilerle yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “BÜNYAN’DA 130 MİLYON TL’LİK YOL ÇALIŞMASI BAŞLATTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kırsal mahallelerdeki yol genişletme ve güçlendirme çalışmaları kapsamında, Bünyan’daki mahalle yollarında 130 milyon TL’yi aşkın yol genişletme ve güçlendirme çalışması başlattıklarını kaydetti.

Merkezde olduğu kadar kırsal mahallelerde de altyapı faaliyetlerini ve insan odaklı sosyal projelerini gerçekleştiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, en önemli çalışma konularından birisi olan ulaşımda hizmetlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından, Bünyan ilçesinin Musaşeyh, Karacaören, İğdecik ve Koyunabdal mahalle yollarında, yol genişletme ve güçlendirme, sanat yapıları ve Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt çalışmaları başlatıldı” dedi.

Büyükşehir’den 130 Milyon TL’yi Aşan Çalışma

Merkez ilçeler kadar kırsalda da sürdürdükleri altyapı ve ulaşım çalışmalarıyla ilçe sakinlerinin konforunu arttırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve mevcut hali sathi kaplama olan, trafik yoğunluğu olması nedeniyle sık sık bozulan ve sürekli bakım, onarıma ihtiyaç duyulan yollardaki yol genişletme ve güçlendirme, sanat yapıları ve bitümlü sıcak karışım çalışmalarının toplam maliyeti 130 milyon 980 bin TL olarak kayıtlara geçti” diye konuştu.

40 Kilometrelik Yolda Genişletme ve Güçlendirme Çalışmaları

Büyükkılıç, gerçekleştirilecek asfalt çalışmaları ile yaklaşık 40 kilometrelik yolda toplam 70 bin ton Bitümlü Sıcak Karışım asfalt çalışması yapılacağını belirterek, Bünyan İlçesi Musaşeyh, Karacaören, İğdecik ve Koyunabdal mahalle yollarında kullanılacağını ve 11 noktada köprü, menfez yapımı, yol genişletme ve güçlendirme çalışması gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Yıldız Holding’in “Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar” sergisi Kayseri’de ziyarete açıldı

Yıldız Holding İslam Eserleri Koleksiyonu’nda yer alan nadide hüsn-i hat eserlerinin bir araya getirildiği “Tarihin …