Kurban bayramı, bayramlaşma, diğer mesaj ve haberler

Valilik Tarafından Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Kayseri’de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in katılımıyla Valilik önünde gerçekleştirildi

Bayramlaşmaya, Kayseri Milletvekilleri, Aşkın Genç, Mahmut Arıkan, Murat Cahid Cıngı, S.Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Üniversite Rektörleri, Vali Yardımcıları, Şenol Esmer, Adnan Türkdamar, Şemseddin Erkaya, Ömer Tekeş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmada, “Bugün yine güzel bir Kurban Bayramı arifesindeyiz. İnşallah Kurban Bayramı’nı da hep birlikte idrak ederiz. Allah nice Kurban Bayramlarına, Ramazan Bayramlarına, Cumhuriyet Bayramlarımıza, dini ve milli bayramlarımızın hassasiyetlerimizin olduğu o güzel günlere eriştirir diye dua ediyorum. Bütün bayramlar Kayseri’de halkımızla yaşanıyor. Gerek dini gerekse milli bayramlarımızda herkes kabirlere koşuyor, geçmişlerine dua okuyor, ziyaretler yapıyor. Bu güzel adetleri sonuna kadar devam ettiriyor. Allah elimizden almasın.” diye konuştu.

Bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’te şunları kaydetti: “Kayseri’de bir bayrama daha birlik ve beraberlik içerisinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayseri’de bayramlar bir başka oluyor. Bugün birçok Kayserili hem mezarlarda geçmişlerine dualar okurken bir yandan büyüklerini ziyaret ediyorlar. Bütün küslüklerin bittiği o Kayseri birlik beraberliğinin gösterildiği farklı bir atmosfer var. Tüm siyasilerle, tüm bürokratlarla Kayseri’de birlik ve beraberliğin olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm Kayserili hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum.” dedi.

– Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ziyareti

Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne geçerek, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile bayramlaştılar.

– İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Huzurevi Ziyareti

Bayramlaşma ziyaretlerine devam eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek jandarma personeli ile, İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek emniyet personeli ile ve Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılarımızla bayramlaştılar.

-Asker Şehitliği ve Polis Şehitliği Ziyareti

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, önce Kartal Asker Şehitliği’ni, ardından da Polis Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehit ailelerimizle bir araya geldi. Şehitlerimiz için dua eden Vali Çiçek, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

– MÜSİAD ve ASKON Ziyareti

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, bayramlaşma programı kapsamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, iş insanlarının bayramını kutladılar.

Ziyaretlerin ardından bayramlaşma programı sona erdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BAYRAMLAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda gerçekleşen video konferans bağlantısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaştı. Başkan Büyükkılıç, “Dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyor, bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programına Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Bayram, AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Müzeyyen Demirel ve AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milletvekili Özsoy, gerçekleştirilen video konferans bağlantısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaştılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Kayserililere selamlarını göndererek Başkan Büyükkılıç, Özsoy ve Kayseri İl Teşkilatı’nın Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İle Bayramlaşmamızı Gerçekleştirdik”

Bayramlaşma programının ardından değerlendirmelerde bulunan Büyükkılıç,

“AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’mızda gerçekleşen video konferans bağlantısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Siz değerli hemşehrilerimize selamını ileterek bayramımızı tebrik eden dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyor, bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

KAYSERİLİLER, KOCASİNAN’IN HİZMETLERİYLE BAYRAMI HUZUR İÇİNDE GEÇİRDİ
Kocasinan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptığı hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağladı. Kurban Bayramında Kayserililere en iyi hizmeti vermek adına oluşturulan kurban kesim yerlerinde görev tamamlandı ve belediye ekipleri tarafından alanların temizliği de gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek teşkil eden Kocasinan Kurban satış ve kesim yerlerinde 280 adet büyükbaş, 161 adet küçükbaş kurban kesimi gerçekleştirildiğini belirterek; “Sorunsuz bir şekilde bayram hizmeti vermenin huzurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadan sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu bir bayram geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; “Hemşerilerimizin daha temiz, daha sağlıklı, daha nezih ve daha huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp, her türlü imkânlarımızla hizmet verdik. Bu yıl da, geçen yıllarda olduğu gibi alnımızın akıyla bu hizmeti yerine getirdik. Çok şükür vatandaşlarımıza kusursuz hizmet vererek, daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmelerini sağladık. Bundan dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir şekilde bayram hizmeti vermenin huzurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bundan sonrada Kocasinan’ı

2/2
ve şehrimizi daha güzel bir noktaya taşımak için gayretlerimiz devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Profesyonel bir şekilde kurban hizmeti sunan Kocasinan Belediyesi, yaptığı hizmetleriyle vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadan huzur içerisinde bir bayram geçirdi. Teknolojik, hijyenik ve sıhhi bir kesim alanları olması sebebiyle vatandaşların tercih noktası olan kurban kesim yerleri, büyük memnuniyet oluşturdu. Bu çerçevede Veteriner, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta, Park- Bahçeler, Mezarlıklar ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü gibi birimler, 7/24 saat prensibiyle bayram boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet sundu. Veteriner Müdürlüğü ekipleri, bayram süresince kesim yerlerini sivrisinekler başta olmak üzere haşerelerden arındırarak, vatandaşlara daha sağlıklı bir çevre sunarken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise modern araçlar ile yürüttüğü çalışmalar sayesinde vatandaşlara daha temiz bir ortam sağladı. Profesyonel bir şekilde kurban hizmeti sunan ve bu yıl onuncu organizasyonunu gerçekleştiren Kocasinan Belediyesi’nin kesim yerlerinde 280 adet büyükbaş ve 161 adet küçükbaş kurban kesimi gerçekleştirildi.
HABER GÖRÜNTÜSÜ:
-Kurban kesim yerleri temizlik çalışmaları ve genel
-Başkan’ın konuyla ilgili açıklaması
FOTOĞRAFLI- E MAİL
 

BÜYÜKKILIÇ BAYRAMA, BAYRAM NAMAZI KILARAK VE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞARAK BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı’na Hunat Camii’nde kıldığı bayram namazı ve bir araya gelerek kucaklaştığı vatandaşlar ile başladı.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın vesilesi olarak nitelediği Kurban Bayramı’nda Büyükkılıç, sabahın ilk ışıklarında kıldığı bayram namazı ile birlikte birlik, kardeşlik ve dayanışma örneği gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız,  önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mustafa Çelik ve şehir protokolünün yer aldığı bayram namazının ardından tek tek vatandaşlarla bayramlaşan Büyükkılıç, vatandaşların bayramını tebrik etti, çocuklara bayram harçlığı verdi.

Bayram namazı sonrasında AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından vatandaşlara sunulan ikramlıklar ve bayram şekeri standına gelen Büyükkılıç, orada da vatandaşlarla buluşarak onlara bayram şekeri ikram etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla Kayseri Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, şehir protokolü ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ilçe belediye başkanları, sivil toplum teşkilatı temsilcileri, şehir protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Öncelikle Kayseri Valiliği’nde Vali Gökmen Çiçek ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Büyükkılıç sonrasında, beraberindeki heyet ile birlikte şehit yakınlarını unutmayarak Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ni ziyaret etti ve bayramlarını kutladı. Büyükkılıç daha sonra ise kentte huzur ve güvenliğin sağlanmasında görev üstlenen İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulunarak güvenlik güçleri ile bayramlaştı. Başkan Büyükkılıç yaşlı çınarların yaşadığı Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’ni ziyaret etti ve onlarla da bayramlaştı. Büyükkılıç tebrik ziyaretlerine siyasi partiler, sivil toplum teşkilatları ile devam etti.

Valilik bayramlaşma programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bayramların toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik doğrultusundaki önemine işaret ederek, tüm Kayserililerin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Özhaseki, bu güzel adetlerin yitirilmemesini temenni ederek, konuşmasının sonunda böylesine bir coğrafyada yaşayabilmenin tek koşulunun güçlü olmak olduğuna işaret etti ve Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekti.

Vali Gökmen Çiçek ise birlik ve beraberlik ile bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, Kayseri’de güzel ve farklı bir atmosferin yaşandığını sözlerine ekledi.

Büyükkılıç, Bayram Arifesinde Tüm Şehirle Buluştu

Başkan Büyükkılıç, bayramlaşma ziyaretleri kapsamında adeta tüm şehirle buluştu. Büyükkılıç Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi ve siyasi partiler ile sivil toplum teşkilatlarına da tebrik ziyaretinde bulundu.

Büyükkılıç, Şehit, Gazi ve Yakınlarını Bayramda da Unutmadı

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç beraberindeki heyet, Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ne de ziyarette bulunarak bayramlarını tebrik etti. Ziyarette günün anısına toplu hatıra fotoğrafı da çekinildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne Ziyaret

Şehrin huzur ve güvelik noktasındaki önemli kuruluşları olan ve gece gündüz demeden görevleri başında asayişi temin eden İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne de bayramlaşma ziyareti gerçekleştiren Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç beraberindeki heyet, personel ile tek tek bayramlaştı.

Büyükkılıç, Huzurevi’nde Huzur İçerisinde Daha Nice Bayramlara Temennisinde Bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde yaptığı konuşmada, Huzur İçerisinde Daha Nice Bayramlara Temennisinde Bulunarak arife günü ve Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Vali Çiçek ise konuşmasında Başkan Büyükkılıç’ın sözüne atıfta bulunarak, yaşlı çınarlara yönelik, “Memduh Başkanın güzel bir lafı var. ‘Sizler bizim dua kapımızsınız’ diye. Gerçekten size moral vermek yerine sizden moral alıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Bayramınız mübarek olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç Huzurevi ziyaretinde yaşlı çınarlara dua etti, onlardan dua aldı, Huzurevi sakinlerine karanfil dağıttı.

Başkan Büyükkılıç Cumhur İttifakı Teşkilat Üyeleri ile Bayramlaştı

Başkan Büyükkılıç, Kurban Bayramı kutlaması kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla AK Parti Teşkilatı ve Cumhur İttifakı ortağı MHP Teşkilatı ile de bir araya gelerek bayramlaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, nice bayramlara huzur ile ulaşma temennisinde bulunarak Anadolu’nun ilk medeniyetlere sahne olan bir coğrafya olduğunu, zor bir coğrafya olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin büyümesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Özhaseki bakanlık olarak da büyük bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, vatandaşlara ve İslam âlemine iyi bayramlar diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise huzur içerisinde daha nice bayramlara erişme temennisinde bulunarak, bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel vesilesi olduğuna işaret etti. Büyükkılıç, vatandaşlara layık olmak için çalışmaya gayret ettiklerini dile getirerek,  belediyeler olarak mezarlık, kurban hizmetleri ve buna benzer pek çok hizmetlerin gerçekleştirdiklerini kaydetti. Konuşmasının sonunda Büyükkılıç Gazze’de şehit olanları rahmetle andı.

Bayramlaşma programında konuşan AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de Filistin ve Gazze’deki katliamdan dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, yaşanan zulmün sona ermesi ve daha nice bayramlara erişme temennisinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise tüm Kayserililerin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek nice bayramlara ulaşmayı Allah’tan dilediğini ifade etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy da Büyük Türkiye olmak üzere ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını dile getirerek zulüm gören tüm Müslümanlara Allah’tan yardım diledi. Özsoy, nice bayramlara ulaşma temennisi ile sözlerini sonlandırdı.

Programda konuşan MHP İlçe Başkanı Seyit Demirezen ve ilçe belediye başkanları da vatandaşların ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, nice bayramlar temennisinde bulundu.

KAYÜ Rektörü Karamustafa’dan “Kurban Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirildiği, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı heyecan ve özlemle beklenen günler olduğuna dikkat çekerek, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutladı.

Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;

“Bir kurban bayramına daha ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar huzurdur, sevinçtir, berekettir. Bizleri birbirimize bağlayan önemli günlerdir. İnsanlara yardım etmeye, bir ve beraber olmaya, mazluma ve yardıma muhtaç olanın yanında olmaya daha fazla ihtiyaç duyulduğu bugünlerde, bayramı bayram olarak yaşamalı, bayramın gereklerini yerine getirmeliyiz. Bayramın oluşturduğu manevi iklimle birlikte sevincimizi ve mutluluğumuzu birbirimiz ile paylaşmalıyız. Sevgi ve merhamet duyguları içerisinde olup, zorda kalanın ve yardıma muhtaç olanın yanında olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı’nın başta Gazze’de yaşanan zulmün ve insanlık dışı dramın son bulmasına vesile olmasına diler, tüm İslam âlemine barış, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Mevla’dan temenni ederim. Tüm üniversite mensuplarımızın, hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.”

“BU KONFOR İSTANBUL’DA YOK”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediye olarak Reşadiye Mahallesindeki eski stat yerinde yapılan kurban satış ve kesim alanında besiciler ve vatandaşlarla görüştü. Alanda A’dan Z’ye yapılan hizmetten büyük memnuniyet duyan besiciler Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

Başkan Yalçın, içerisinde hijyenik koşullarda büyükbaş ve küçükbaş için oluşturulan kesim bölümlerinden güneşliğe, çit ve otlaklardan su, lavabo ve mescid gibi sosyal donatılara kadar her şeyin düşünüldüğü Talas Belediyesi Reşadiye Kurban Pazarında incelemelerde bulundu.

Bayram hareketliliğin yoğun yaşandığı Reşadiye Kurban Pazarı’nda vatandaşlar ve besicilerin büyük ilgisiyle karşılanan Başkan Yalçın’a teşekkür üstüne teşekkür gelirken renkli görüntüler de yaşandı.

“BU TESİSLER BÜYÜK NİMET”

Pazarda kurbanlık satan bir besici, “Bu hayvancılık konforu İstanbul’da yok. Talas nere, İstanbul nere? Hele buradaki bu tesisler büyük nimet.” derken, bir başka satıcı ise, “Her şey için çok teşekkür ediyorum. Biz senden çok memnunuz. Allah da senden razı olsun.” diye konuştu.

“ALANI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM TEŞEKKÜR EDERİM”

Satış alanına yeni geldiğini belirten başka bir üretici ise, “Ne İstanbul’da var böyle bir şey, ne de başka şehirde. Vallahi örnek şehir yaptın ellerine sağlık.” ifadelerini kullanırken, alanda bu yıl ilk kez satış yaptığını dile getiren bir başka satıcı da, “Belediye olarak bu kurbanlığa verdiğiniz hizmetten dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum. Ankara’da görmedim. Buraya geldiğimde görünce şok oldum. Hatta başkan yardımcımıza özellikle giderek teşekkür ettim. Her başkan böyle bir hizmet vermiyor.” şeklinde konuştu.

“HERKES İŞİNİ İYİ YAPSIN İYİ İŞ YAPSIN”

Kurbanlık satıcılarının görüşlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yalçın da, “Herkes işini iyi yapsın, iyi iş yapsın. Belediyeci belediyeciliği iyi yapsın, besici besiciliğini iyi yapsın. Biz böyle bakıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yahyalı’da Bayramlaşma Töreni Yapıldı

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde Kurban Bayramı münasebeti ile bayramlaşma töreni düzenlendi.

Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Özkan, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, MHP İlçe Başkanı Nebi Akkuş, İlçe Emniyet Müdürü Recep Ağca, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçedeki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak; “ Cenab-ı Allah bizleri nice nice Kurban Bayramlarına sağlık, sıhhat ve afiyet içinde ulaştırsın diye dua ediyoruz. Gece gündüz demeden çalışarak ilçemizi Kurban Bayramı’na hazırladık. Ben muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Kendi mahalleleri için gayretle çalıştılar. Bu bizim ilçemizin bir güzelliği diye düşünüyorum. Biz ufak tefek birbirimize kızarız, darılırız ama kucaklaşmasını da biliriz. 36 bin nüfuslu ilçemizde bir kardeşime kırgınlığım, dargınlığım olmadı, olmayacak. 3. Dönemimizde sizlerden dua bekliyorum. Her şey ilçemiz için. Cumhur İttifakı’ndan belediye başkanı seçildim ama ben tüm ilçe için çalışacağım. 41 mahallemiz var onun için çalışacağım. Ben sizlerden hem dua hem destek bekliyorum. Seçim zamanı geçti gitti. Bu ilçede adaylar arasında bir sıkıntı yok. Taraflar arasında sıkıntı var. Onlarda kucaklaşmasını bilsinler. Birbirimize dua edelim, bir birimize de yardımcı olalım. Yahyalı gibi bir değerimiz, Yahyalı gibi manevi iklimimiz var. Burası her şeyi ile altın bir coğrafya. Bunun değerini bilelim.” Diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya’da konuşmasında tüm ilçe halkının Kurban Bayramını kutladı.

MHP KAYSERİ İL TEŞKİLATI BAYRAMLAŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanlığı’nda geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından, Kurban Bayramı arefesinde geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Programa AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cumhur İttifakı Belediye Başkanları, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kurban Bayramı’nı tebrik eden Başkan Demirezen, “Türk İslam aleminin, dava arkadaşlarımızın, hemşehrilerimizin Kurban Bayramlarını kutluyorum. Rabbim kestikleri kurbanı kabul eylesin. Şehir dışına gidecek olan arkadaşlarımız kazasız belasız gelsinler inşallah. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

BAŞKAN DEMİREZEN, ÜLKÜ OCAKLARI İLE BAYRAMLAŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Başkan Demirezen, Ülkü ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur ve teşkilatı ile tek tek bayramlaşarak sohbet etti.

Kurban Bayramı’nda birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Demirezen, kurban derisini bağışlamak isteyenler için ‘Kurban Derileri Ülkü Ocakları’na’ kampanyasını hatırlattı.

İl Başkanı Halit Yağmur ve teşkilatının, yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediğini her fırsatta yineleyen Başkan Demirezen, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN PROFESYONEL KURBAN HİZMETİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki kurban kesim ve satış yerinde personel ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayram Namazını kurban kesim yerinde eda eden ve ilk kurban kesim işlemini izleyen Başkan Çolakbayrakdar, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek; “Kesim ve satış yerimiz, Türkiye’de sayılı ama bizim gibi onbir yıldır devam ettiren böyle örnek bir uygulama yok” dedi.

Kayserililere en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek adına oluşturulan Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik, sıhhi bir kesim alanı olması ve tüm detayların düşünülmüş olmasından dolayı vatandaşlarda memnuniyet oluşturuyor. Bayram Namazını kurban kesim yerinde vatandaşlarla kılan Başkan Çolakbayrakdar, sonrasında ilk kurban kesim işlemini izledi. Yaptığı dini programlarla tanınan ve Erkilet’li olan Mustafa Akgül Hoca ile vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Çolakbayrakdar, onların sevgisiyle karşılandı. Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar,  tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Sonrasında basın mensuplarına kurban kesim yeri hakkında bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, modern kurban kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarını vurgulayarak; “Öncelikle Allah kabul etsin. Rabbim, sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlar nasip etsin. Vatandaşlarımız; sabahın erken saatlerinden itibaren daha hijyenik şartlarda kurban ibadetlerini yerine getirebilmek için Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki mobil kesim yerindeler. Kocasinan Belediyesi olarak Erkilet ve diğer kesim yerlerimizle ilimiz sakinlerinin Kurban ibadetlerini huzurlu ve sıhhi bir şekilde yerine getirebilmeleri için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın da on birincisini gerçekleştirdiğimiz uygulamadan yararlanıp, memnuniyetlerini bildirmeleri bizlere mutluluk veriyor. Kesim merkezimizde işinin ehli kasaplar tarafından kurbanların kesiliyor olması, en güzel şekilde paketlenip teslim edilmesi halkımız tarafından büyük beğeni topluyor. Ayrıca kesim yerimizde ücretsiz veteriner hizmeti de veriyoruz. Burada kurbanlıklar, veteriner kontörlünden geçtikten sonra kesiliyor. Özellikle düzenli bir ortamda çevreyi kirletmeyen bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün gayretimiz, insanların mutluluğu, huzuru ve yüzlerinin gülmesi içindir ” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayraktar, İsrail’in Filistin’e uyguladığı soy kırıma da değinerek ‘’Gazze’de maalesef insanlar bayram geçiremiyorlar. İsrail’in katliamına maruz kalmaya devam ediyorlar. Canlarını kurtarabilme telaşı içindeler. Bu bayram vesilesi ile bütün dualarımızda oradaki Müslüman kardeşlerimiz için. İnşallah en kısa süre içinde tüm dünya Müslümanlarının huzur içinde bayramlar geçirmesini rabbim nasip etsin inşallah’’ dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra kurban kesim merkezine gelen vatandaşlara kendi elleriyle limonata, ekmek arası kavurma ve ayrandan oluşan ikramlardan servis etti.

Mobil kesim hizmetinin kendileri için büyük kolaylık olduğunu belirten vatandaşlar ise mükemmel olarak nitelendirdikleri organizasyondan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ettiler.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRAYAN MEZARLIKLARDA VATANDAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıklarda hizmetini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, çok büyük alana sahip Kayseri Şehir Mezarlığı’nda araçlarla kabirlere ulaşım hizmeti sağladı. Hizmetten memnuniyetini dile getiren vatandaşlar ise hem teşekkür, hem de dua etti.

Kurban Bayramı arifesinde vefat eden yakınlarını Şehir Mezarlığı’nda ziyaret ederek dua etmeye gelen vatandaşlara, sıcak yaz gününde mezarlık içerisinde ulaşım hizmeti sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, shuttle elektrikli golf araçları ve diğer taşıtlarla engelli ve yaşlı ziyaretçi vatandaşlara ulaşım hizmeti verdi.

“Bundan İyi Bir Şey Olmaz, Hem Dua Alacaksın Hem İş Yapacaksın, Ne Kadar İyi Bir Şey”

Kurban Bayramı arifesinde, vefat eden yakınlarını Şehir Mezarlığı’nda ziyarete ve dua etmeye gelen yaşlı çınar vatandaşlardan birisi, ulaşım hizmetinin çok iyi bir hizmet olduğunu ifade ederek, “Ne kadar iyi bir şey. Dizlerim ağrıyor, arkadaşa dedim böyle böyle. ‘Amca sen otur, öbür arkadaşları bırakalım, sonra seni götüreyim’ dedi. Allah razı olsun dedik. Bundan iyi bir şey olmaz ya. Şimdi hem dua alacaksın hem çalışacaksın, iş yapacaksın, ne kadar iyi bir şey. Şimdi bunlar olmasa fakir fukara, bizim gibi arabası olmayan perişan ya vallahi billahi. Allah razı olsun. Sizlere de hepinize çok teşekkür ederim” diyerek, bayramın mübarek olması temennisinde bulundu.

Vatandaşlardan bir diğeri ise “Geçmişlerimize ziyaret, onların ruhuna okumak için geldik. Hem de buradan bir ibret almak için, yani biz de bir gün buraya geleceğiz, inşallah bizim ziyaretçilerimiz de olur, ölümü hatırlamak için geldik” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği temizlik ve özellikle de yaşlılar için ulaşım hizmetinden duyduklarını memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.

“Belediyenin En Büyük Hizmetlerinden Birisi Mezarlık Hizmeti”

Belediyenin en büyük hizmetlerinden birisinin mezarlık hizmeti olduğunu dile getiren bir diğer vatandaş ise “Belediyenin en büyük hizmetlerinden birisi mezarlık hizmetleri. Allah’a şükür ki hiç kimsenin ölüsü sokakta kalmıyor. Parası olan olmayan herkese bir mezar veriyor belediye” şeklinde konuşarak, bayram dolayısıyla verilen temizlik ve ulaşım hizmetler için de ayrıca teşekkürlerin iletti.

Gece yaşanan fırtınadan dolayı kırılan dalların kaldırılma ve temizlik hizmetlerinden dolayı da memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, “Fırtına falan oldu, memnunuz belediyeden, Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

“Ben Hayran Kaldım. Şaşırdım Yapılan Hizmetlerden Dolayı”

5 yıldır İstanbul’da olduğunu ve döndüğünde, mezarlığa yaptığı ziyarette şaşırdığını dile getiren ziyaretçi vatandaş ise “Ben hayran kaldım. 5 yıldır İstanbul’daydım. Döndüm. Büyüklerimizi anmak için. Şaşırdım yapılan hizmetlerden dolayı. Niye de. Temizlik mükemmel, çalışmalar mükemmel” diyerek kazasız belasız nice bayramlara temennisinde bulundu.

“Aracımız Çok Güzel, Çok Harika”

Ulaşım için araç hizmetinin çok güzel olduğunu dile getiren KOAH hastası ziyaretçi vatandaş da “Aracımız çok güzel, çok harika. Bir de KOAH hastasıyım biliyor musun? Yürüme şansımız yok. Şükürler olsun. Her şey güzel” ifadelerinde bulunarak bayram tebriğinde bulundu.

Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar, dua ettiklerini Kur’an-ı Kerim okuduklarını ifade ederek gençlere kabir ziyareti yapması tavsiyesinde bulundular. Herkesin bir gün öleceğini ifade eden vatandaşlar, kabir ziyaretinin önemine işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ulaşım hizmetlerinden dolayı da memnuniyet duyduklarını belirtti ve teşekkürlerini ilettiler.

Arife ve Bayram Boyunca Yaşlı ve Engellilere Ücretsiz Hizmet

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık ile Erkilet Bülbülpınarı, Argıncık, Ambar ve Gesi-İldem mezarlıklarında ve Kartal Şehitliği’nde bayram öncesi birçok çalışma yaparak, Büyükşehir Belediyesi tarafından arife günü ve bayram boyunca Şehir Mezarlığı girişlerinde Büyükşehir’e ait araçlarla, engelli ve yaşlı vatandaşlara mezarlık içerisinde ücretsiz ulaşım hizmeti verileceği duyuruldu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MİMARSİNAN KURBAN PAZARI ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı öncesinde kurulan ve kurbanlık satışı gerçekleştiren kurban pazarını ziyaret ederek hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulundu. Büyükkılıç, Mimarsinan Kurban Pazarı’nda pazarlık da yaparak satışlar ve kurbanlıklar hakkında bilgiler aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Mimarsinan Kurban Pazarı ziyaretinde bulunarak kurbanlıkları inceledi, bilgi aldı, bereketli işler diledi. Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada Kurban Bayramı’nda vatandaşlardan ricada bulunarak, kurban atıklarını belirlenen yerler dışındaki alanlara bırakmamalarını istedi.

“Bizim Amacımız Disiplinize Etmek, Sağlıklı Bir Şekilde Bu Hizmetleri Vermek”

Mimarsinan Kurban Pazarı’nda yaptığı açıklamada hizmetleri için Başkan Palancıoğlu ve ekibine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Burada bir hizmet veriliyor. Tabi ikinci senesi bu bölgede. Elbette eksiklerimiz var bunlar da zaman içerisinde giderilecek ama her zamanki Müslüman Türk evladının bir yaklaşımı ve anlayışı içerisinde buradaki kurban satan dostlarımız hep iyi niyetli yaklaşarak teşekkür etmesini de biliyor. Verilen hizmetleri takdir ediyor. Ayrıca değerli başkanımızın vurguladığı gibi beklentilerinin olduğunu da ifade ediyorlar. Bizim amacımız disiplinize etmek, sağlıklı bir şekilde bu hizmetleri vermek. Gerek Melikgazi’mizde, gerek Kocasinan’ımız da ya da diğer ilçelerimizde Kurban Bayramı’nı bayramın ruhuna yakışır bir ibadet anlayışı içerisinde yapmak” diye konuştu.

Büyükkılıç, Kurban Bayramı Süresince Veteriner Hizmeti Verileceğini Paylaştı

Sağlık ve kesime uygunluk bakımından uygun kurbanlıkların seçilmesi noktasında kurban pazarlarında veteriner hizmetleri verdiklerini hatırlatan Büyükkılıç, şunları aktardı:

“Aldatan bizden değildir diyor. Eğer hayvanlarla ilgili sağlık açısından bir sıkıntısı vesairesi varsa ona da dikkat etmemiz lazım. Aldatan olmamamız lazım. Bu manada da veteriner hekimlerimiz gerekli kontrollerini yapıyorlar, o yönde de yardımcı oluyor. Kesim günü de yine veterinerlerimiz aynı şekilde buralarda gerekli hizmetleri verecek ve sağlıksız hayvanlarla ilgili önlemler alacak. Bizim istirhamımız, mümkünse belediyelerimizin göstermiş olduğu yerlerde kesimlerin yapılması, özellikle de atıkların rast gele yerlere atılmaması, sağlık açısından oradan parazite vesaireye fırsat vermeyecek, sokak hayvanlarının olur ya oradan yemek suretiyle başka türlü yanlışlara veya hastalıklara sebep olmamak adına özellikle hava da çok sıcak bu günlerde, bayram süresince de öyle olacağa benziyor. O zaman yapılacak şey rasgele atıkları atmamak ve onların kokmasını ya da yanlış şekilde yerlerde kalmasına fırsat vermemek. Zaten belediyelerimiz gerekli hizmetleri torbalarını dağıtarak, anında ilgili yerden atıklarla ilgili gösterilen yerlerden atıkları almak suretiyle bir sıkıntı olmasını engellemeye çalışıyor. Bu manada da ben ekibimize, tüm başkalarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri bağrına basan, kucaklayan esnafımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Onlar başımızın tacı, dua kaynağımız.”

“Devlet Olmazsa Olmazımız”

Toplum Destekli Polislik görevlilerinin dolandırıcılara karşı vatandaşları bilgilendirdiği ve broşür dağıtımı yaptığı çalışmaları hakkında da bilgiler alan Büyükkılıç, “Onlar var ki iyi ki bizler bu güvenli ortamda işimizi görüyoruz, hayatımızı sürdürüyoruz. Devlet olmazsa olmazımız. Ay yıldızlı Türk bayrağımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz. Terör adam seçmez, silah adam seçmez.  Kime denk gelirse Allah korusun. İşiniz gücünüz rast gelsin” temennisinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise “Şu anda Mimarsinan’da kurban pazarı olarak kullandığımız 100 bin metrekarelik alandayız. Toplam 220 civarında burada satış yapan esnafımız var. Kayseri’nin ve çevre illerin köylerinden geliyorlar” diyerek, gelecek seneye burada gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da eşlik etti.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ’DEN YERİNDE DÖNÜŞÜMLE EVİNİ YAPAN ŞAHİN AİLESİNE ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman temasları sırasında evlerini Yerinde Dönüşüm Projesiyle yapan Şahin ailesinin evine konuk oldu. Ziyaret sırasında samimi anlar yaşanırken; ailenin küçük torununun fotoğraf çekimi sırasında objektiflere kalp işareti yapması ise herkesi gülümsetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm” Projesine başvurarak aldığı hibe ve kredi desteğiyle evini yerinde dönüştüren Adıyamanlı Şahin ailesini ziyaret etti. Yerinde Dönüşüm ile 4 daireden oluşan bir bina yaptıklarını söyleyen Mustafa Şahin, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, emeği geçen arkadaşlara, herkese teşekkür ediyorum. Bugünlere kavuştuk.” dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ, DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARA VURGU YAPTI

Bakan Mehmet Özhaseki, depremin ardından konutların bir an önce yapılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bir taraftan hazine arazilerinde, bir taraftan da şehir merkezlerindeki rezerv alanlarda çalışmalara başladık. Bir yandan da sizler gibi evini yerinde yapmak isteyenlere destek sağladık. Yüz binlerce ev yapmak için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

KALP İŞARETİ HERKESİ GÜLÜMSETTİ

Ziyaret sırasında samimi anlar da yaşandı. Ailenin küçük torununun fotoğraf çekimi sırasında objektiflere kalp işareti yapması herkesi gülümsetti.

BAKAN ÖZHASEKİ, “ELİMİZ KİRLİ” DİYEN İŞÇİNİN ELLERİNİ TUTUP, “ALLAH İŞİNİZİ RAST GETİRSİN” DEDİ

Öte yandan Bakan Mehmet Özhaseki, Yenimahalle’deki inşaat alanında gezerken; müteahhit ve teknik personel ile de bir araya geldi. Ardından işçilerin yanına giden ve onlarla tokalaşan Bakan Özhaseki’ye içlerinde bir işçi ‘Elimiz kirli’ diyerek elini uzatmaya çekindi. İşçilerin ellerini daha sıkı kavrayan Bakan Özhaseki, “Allah işinizi rast getirsin” diyerek hepsiyle tokalaştı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, “TERTEMİZ HACILAR’IMIZIN ÇALIŞKAN EMEKTARLARI GECE GÜNDÜZ SAHADA”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar ilçesinde Kurban Bayramı’nın huzur içerisinde idrak edildiğini belirtti. Başkan Özdoğan, belediye olarak bayram süresince gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve ekiplerin gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde belediye faaliyetlerinde çalışmaların eksiksiz bir şekilde gerçekleştirildiğini ve

“Tertemiz Hacılar’ımızın çalışkan emektarları gece gündüz sahada,” diyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekiplerimiz, ilçemizin her noktasında kurban atıklarını toplamak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Hacılar’ımız her zamanki gibi pırıl pırıl olsun diye gece boyu çalışmayı sürdürecek ekiplerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Başkan Özdoğan, vatandaşların bayramı huzur ve mutluluk içinde geçirmeleri için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını ve belediye ekiplerinin bayram süresince sahada olduğunu ifade etti. Temizlik çalışmalarının yanı sıra, gereken diğer konularda da önlemler alındığı vurgulayan Başkan Özdoğan, “Ekiplerimiz, bayram boyunca vatandaşların kurban atıklarını düzenli ve hijyenik bir şekilde toplarken, ilçenin genel temizliğini sağlamak adına yoğun bir mesai harcıyorlar. Ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde Hacılar’ın her zamanki gibi temiz ve düzenli bir görünüme kavuşuyor” dedi.

Başkan Özdoğan, ayrıca vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılık için teşekkür ederek, bayramın huzur ve sağlık içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Zafer Partili Aslan’dan bayram mesajı: Erdoğan’ı emekli edip milletimize bayram yaşatacağız!

Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında vatandaşların bayramını kutladı. Aslan mesajında, “Bu millet için kılını kıpırdatmayan Erdoğan’ı emekli edip milletimize bayram yaşatacağız. Sokaklarımızı sığınmacı ve kaçaklardan arındırıp çocuklarımıza ve kadınlara bayram yaşatacağız. Zafer Partisi, onurlu bir yaşamı hak eden Türk Milleti’ne bayram yaşatacak” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Bir bayram daha geldi, öncelikle 86 milyon yurttaşımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirilmesini diliyorum” diyen Aslan, AKP iktidarının gölgesinde huzurlu bir bayram geçirmenin mümkün olup olmadığını sorarak sözlerine şöyle devam etti:

“Gerçekten huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilecek miyiz millet olarak, bu konuda ciddi kaygılarım var. Bırakınız bayramı, huzurla, gelecek kaygısı çekmeden, açlık korkusu yaşamadan, yoksulluğun getirdikleriyle boğuşmadan bir günü bile geçmiyor yurttaşlarımızın. 6 yaşında, okula yeni başlamış, okuma yazmayı bile henüz tam sökememiş bir çocuğumuz yoksulluk kelimesinin anlamını biliyorsa, ülkenin AKP iktidarı eliyle getirildiği nokta tarif marif istemez! Bugün sokaklarda güvenle koşturup oyun oynayamadıkları bir ülke haline geldi Türkiye, okulda olması gereken yüz binlerce çocuk çalışmak zorunda bırakılıyor, 15 yaşındaki kız çocuklarımız evlilik adı altında istismar ediliyor, her yıl onlarca çocuğumuz iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiriyor.

‘DURUM İRONİYİ AŞIP GERÇEĞE DÖNELİ ÇOK OLDU’

Ya gençlerimiz… Okusa mezun olsa iş bulamaz, okumasa emeği çok daha ucuza gider gençlerimiz… Hangi ülkeye gitsem diye düşünür, eskisi gibi gezmeye, dolaşmaya, okumaya da değil hani. Bugün mezuniyet töreninde gençlerimiz hangi markette kasiyer olarak başlayacağına dair ironik videolar çekiyorlar, ne acıdır ki durum ironiyi aşıp gerçeğe dönüşeli çok oldu!”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere yönelik politikalarını da eleştiren Esmaül Hüsna Aslan, açıklamasında “Büyüklerimiz, emeklilerimiz. Hani AKP iktidarının ‘fazlalık’ olarak gördükleri büyüklerimiz. On yıllarca emeğiyle ülkesi var olsun, büyüsün, ilerlesin diye canını dişine takmış ama emekli olduklarında asgari ücretin bile neredeyse yarısı reva görülmüş büyüklerimiz. Bugünün adı bayram olsa ne, büyüklerimiz küçüklerine bayram şekeri bile ikram edemedikten sonra.” ifadelerini kullandı.

‘BAYRAMLARI GERİ İSTİYORUZ’

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu milletin parasını yolsuz ihalelerle yandaşlarına yediren, sayıları iki elin parmaklarını aşan sığınmacı ve kaçakları ülkeye doldurup onlara 250 milyar dolardan fazla para harcayan AKP iktidarı, bugünü bayram olmaktan çıkarmıştır. Biz ise bayramlarımızı geri istiyoruz.

‘KAYNAKLARIMIZ BİZİM YURTTAŞLARIMIZA EŞİT VE ADİL OLARAK DAĞITILACAK’

Onlar yapmayacak, biz yapacağız. Bu millet için kılını kıpırdatmayan Erdoğan’ı emekli edip emeklilere bayram yaşatacağız. Sokaklarımızı sığınmacı ve kaçaklardan arındırıp çocuklarımıza ve kadınlara bayram yaşatacağız. Sözümüz söz, andımız olsun! Kaynaklarımız bizim yurttaşımıza, eşit ve adil olarak dağıtılacak. Zafer Partisi, onurlu bir yaşamı hak eden Türk Milleti’ne bayram yaşatacak.”

HACILAR DA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hacılar da her yıl geleneksel olarak düzenlenen arefe ve bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin bayrama hazırlanması konusunda günler öncesinden hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı içerisinde yer alan Hacılar Kafe Restoran’da düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen bayramlaşma törenine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahit Cıngı, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü, parti ve oda temsilcileri ile iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Hacılar Kafe’de düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, tüm vatandaşların bayramını tebrik ederken, belediye olarak tüm birimlerle bayram süresince halkın hizmetinde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Özdoğan; “Her bayramın kendi içinde ayrı özellikler taşıyan anlamı ve değeri vardır. Kurban, yaklaşmak, yakınlaşmak, birlik ve beraberlik demektir. Elhamdülillah, Kayseri’de ve özellikle Hacılarımız da özel bir duygudur. Tabii ki Kurban Bayramı, Anadolu tabiriyle ‘işli’ bir bayram. İbadet anlayışlı iş oluyor ama diğer taraftan da biz yerel yönetimlere de ayrıca iş düşüyor. Mevsim itibariyle temizlik, kurban kesimleri ve ibadetler konusunda hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamladık. Mezarlıklarımızın hazırlanması, kesim noktalarının belirlenmesi ve hijyen kurallarının hatırlatılması gibi çalışmalar yaptık. Bayramın ilk gününden son gününe kadar tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın rahatı için sahada olacaklar” dedi.

İlçe Kaymakamı Burak Dertlioğlu ve AK Parti Milletvekilleri Murat Cahit Cıngı ile Şaban Çopuroğlu da konuşmalarında vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ettiler. Konuşmaların ardından Hacılar Camikebir İmamı Cengiz Çam tarafından yapılan dua sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

19 Eylül Gaziler günü ve mesajlar

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAHRAMAN GAZİLER İLE BİR ARAYA GELDİ, ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ Kayseri Valisi Gökmen Çiçek …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107