Yahyalı’da Bayramlaşma Töreni Yapıldı, Melikgazi’de eğitim yatırımları, Hacılar’da başkana tam not, Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap kura çekimi

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde Kurban Bayramı münasebeti ile bayramlaşma töreni düzenlendi.
Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Özkan, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek, MHP İlçe Başkanı Nebi Akkuş, İlçe Emniyet Müdürü Recep Ağca, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayramlaşma töreninde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçedeki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak; “ Cenab-ı Allah bizleri nice nice Kurban Bayramlarına sağlık, sıhhat ve afiyet içinde ulaştırsın diye dua ediyoruz. Gece gündüz demeden çalışarak ilçemizi Kurban Bayramı’na hazırladık. Ben muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Kendi mahalleleri için gayretle çalıştılar. Bu bizim ilçemizin bir güzelliği diye düşünüyorum. Biz ufak tefek birbirimize kızarız, darılırız ama kucaklaşmasını da biliriz. 36 bin nüfuslu ilçemizde bir kardeşime kırgınlığım, dargınlığım olmadı, olmayacak. 3. Dönemimizde sizlerden dua bekliyorum. Her şey ilçemiz için. Cumhur İttifakı’ndan belediye başkanı seçildim ama ben tüm ilçe için çalışacağım. 41 mahallemiz var onun için çalışacağım. Ben sizlerden hem dua hem destek bekliyorum. Seçim zamanı geçti gitti. Bu ilçede adaylar arasında bir sıkıntı yok. Taraflar arasında sıkıntı var. Onlarda kucaklaşmasını bilsinler. Birbirimize dua edelim, bir birimize de yardımcı olalım. Yahyalı gibi bir değerimiz, Yahyalı gibi manevi iklimimiz var. Burası her şeyi ile altın bir coğrafya. Bunun değerini bilelim.” Diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya’da konuşmasında tüm ilçe halkının Kurban Bayramını kutladı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, kurban bayramı boyunca özveriyle çalışarak sorunsuz bir şekilde bayramın geçmesinde emeği bulunan personeline teşekkür etti. Bayram süresince temizlik, fen işleri ve park bahçeler personeliyle bir araya gelen Başkan Özdoğan, ilçe genelinde yürütülen çalışmaların eksiksiz ve titizlikle gerçekleştirildiğini belirtti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan kurban bayramı vesilesiyle mesai yapan ve bayramda vatandaşın sorun yaşamaması için çalışmalar yapan personeli ile yemekte bir araya geldi. Başkan Özdoğan burada yaptığı konuşmada emekleri için tüm çalışan personele teşekkür etti.  

Başkan Özdoğan konuşmasında, “Tertemiz Hacılarımız için gece gündüz sahada çalışan personelimize teşekkür ediyorum” diyerek şöyle devam etti:  “Öncelikle hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizde kötü bir görüntü oluşmaması adına canla başla çalıştınız ve büyük bir gayret gösterdiniz. Bu özveriniz ve emeğiniz için sizlere minnettarım. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Her zaman söylediğimiz gibi, biz birlikte güçlüyüz ve ekip olarak çalışıyoruz. Sizlerin çalışıp başarı göstermesiyle ilçemiz daha huzurlu, mutlu ve tertemiz oluyor.”

“YAKLAŞIK 500 TON ATIĞIN TRANSFERİNİ YAPTIK”

Başkan Özdoğan yapılan çalışmalardan dolayı büyük gayret sarf edildiğini belirterek, “Özellikle temizlik işleri, park bahçeler, fen işleri, sosyal tesisler ve kültür işleri gibi tüm alanlarda ayrım yapmaksızın büyük bir özveri ile çalıştığınızı gördük. Arefe gününün yoğunluğundan bayramın son akşamı geç saatlere kadar ciddi bir çalışma sergilendi. Yaklaşık 500 ton atığın transfer istasyonundan büyük istasyonlara gönderimi sağlandı. Bu sayede geri dönüşüm çalışmalarına katkıda bulunarak ilçemizi pırıl pırıl hale getirdiniz ve herhangi bir sorun yaşanmaması bizi çok mutlu etti.

Biliyorum ki büyük bir fedakârlık yaptınız; bayramda sevdiklerinizle, çocuklarınızla ve eşinizle bir arada olmak varken burada çalıştınız. Bu özveri ve birliktelik sayesinde ilçemiz tertemiz oldu. Geç saatlere kadar gösterdiğiniz ciddi çalışma ve organizasyon için operatörlerimizden çöp toplama ekiplerine, park bahçelerden sosyal işler müdürlüğümüze kadar herkesin yaptığı iş çok kıymetliydi. Ayrım yapmaksızın hep beraber çalışarak bayramın huzur ve mutluluk içinde geçmesini sağladık.

Gönülden çalışmak, isteyerek ve severek iş yapmak çok önemliydi ve bunu başardık. Bundan sonraki çalışmalarda da aynı şevki ve gayreti göreceğimden eminim. Çünkü biz birlikte güçlüyüz ve büyük bir aileyiz. Hep beraber daha güzel işler başaracağız. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık, sağ olun.”

HACILAR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE 2.ETAP KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Hacılar  da yapımı tamamlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki 2. etapta yer alan 152 dairenin kura çekimi Başkan Bilal Özdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan Özdoğan kura çekiminde yaptığı açıklamada, “Hepiniz kadar ben de çok heyecanlıyım ve hep birlikte bu başarıya ulaştığımız için çok mutluyum” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yapımı tamamlanan Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap projesinin kura çekimine katıldı. 152 dairenin kura çekiminde konuşan Başkan Özdoğan’ın konutların Temmuz ayı başında hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Hacılar Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde yapılan kura çekimi öncesinde konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, heyecanını ve mutluluğunu dile getirdi. Özdoğan, “Hepiniz kadar ben de çok heyecanlıyım ve hep birlikte bu başarıya ulaştığımız için çok mutluyum. Destekleriniz ve dualarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah burada yapılacak kura sonucunda oturacağınız dairelerde Rabbim sağlık ve huzur içinde bir ömür geçirmenizi nasip eylesin. Bugünü görmek nasip oldu ve sizlerle bu vesileyle bir araya gelmekten dolayı ayrıca mutluyum,” dedi.

Anahtar teslimi için kısa bir süre daha beklenmesi gerektiğini belirten Başkan Özdoğan, “Altyapı ile ilgili bazı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bayramdan sonraki bir hafta içinde, Temmuz’un başı ile 15 Temmuz arasında, noter kuramızın sonuçlarıyla ilgili evrakları imzalamak üzere randevulu olarak sizleri ofisimize davet edeceğiz. Amacımız mümkün olan en kısa sürede anahtarları teslim etmek,” şeklinde konuştu.

Başkan Özdoğan, kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki kalan konutlar ile TOKİ konutlarının yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve projenin 2025 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM YATIRIMLARI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR 

5 yılda ilçeye 21 okul kazandıran Melikgazi Belediyesi, 22. okulun temelini atmaya hazırlanıyor.

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Esentepe Mahallesi’nde hayata geçecek olan Melikgazi Belediyesi Mustafa Ulubaş İlkokulu için çalışmalar başladı.

İlçeye sayısız hizmetler kazandırmanın yanı sıra eğitim yatırımlarıyla rekor kıran Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Esentepe Mahallemize yeni bir okulu Melikgazi Belediyemiz ve hayırsever iş birliği ile kazandırmak için kolları sıvadık. Güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştirmek gerektiğini biliyor; adımlarımızı atarken gençlerimize her zaman öncelik sağlıyoruz. 5 yılda ilçemize 21 adet okul, 15 adet kütüphane kazandırarak on binlerce gencimize eğitim konusunda destek sağladık. Şimdi sırada 22. okulumuz var! Melikgazi Belediyesi olarak her zaman bilimden, eğitimden yana olan çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  Donanımlı, üreten, gelişen, vatanına, milletine katkı sağlayan, Türkiye’nin adını dünyaya duyuracak gençler, geleceğimizin teminatı. Bu kapsamda eğitim yatırımlarımızı günden güne artırarak çocuklarımızın, gençlerimizin hayatına dokunuyoruz. Dahiler Kolejimiz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisemiz, 7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezimiz, Çocuk Üniversitemiz gibi vizyoner ve yenilikçi projelerimizi de bir an evvel hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz. İnşallah tüm bu çabalarımız karşılıksız kalmayacak ve bizleri gururlandıracak gençlerimizi iyi yerlerde göreceğiz. Melikgazi Belediyemiz rekor yatırım ve hizmetleriyle anılıyor. Bu kapsamda Esentepe Mahallemize müjdeyi vermek istiyorum. Esentepe Mahallemizde hayata geçecek olan Melikgazi Belediyesi Mustafa Ulubaş İlkokulu çalışmalarımıza başladık. İnşallah gayretle çalışmalarımızı tamamlayarak Esentepe Mahallemizdeki çocuklarımızın yüzünü güldüreceğiz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN’A VATANDAŞTAN TAM NOT

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı talimatlarıyla ilçe içerisinde yer alan ve bayramlarda yoğun ziyaretçi akınına uğrayan ilçe mezarlığında yapılan çalışmalar vatandaştan tam not aldı.

Hacılar ilçesinde kurban bayramı öncesinde vatandaşın konforu için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Bayram öncesinde başlayan bu çalışmalar vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan mezarlık alanında yapılan çalışmaları yerinde incelerken burada yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın böylesine önemli günlerde huzur içinde dualarını edebilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için mezarlık temizliği ve bakım çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında mezarlık alanlarının düzenlenmesi, yolların temizlenmesi ve genel bakım faaliyetleri aralıksız devam ediyor” dedi.

Kurban Bayramı’nda, vefat eden yakınlarını ilçe mezarlığında ziyaret ederek dua etmeye gelen vatandaşlar da, belediyenin hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek hem teşekkür ettiler hem de Başkan Özdoğan’ın çalışmalarının tam not aldığını söylediler. Vatandaşlar, “Geçmişlerimize ziyaret, onların ruhuna okumak için geldik. Hem de buradan bir ibret almak için, yani biz de bir gün buraya geleceğiz, inşallah bizim de ziyaretçilerimiz olur, ölümü hatırlamak için geldik,” diyerek Hacılar Belediyesi’nin verdiği temizlik hizmetinden duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri

TALAS’TA YATIRIM FIRSATINA SAYILI SAATLER Talas Belediyesi’nin Başakpınar Mahallesi’nde 5 parça 4 katlı konut arsası, …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107