Ekonomi-teknoloji haberleri, TUİK verileri

Konut Satış İstatistikleri, Mayıs 2024 Türkiye genelinde Mayıs ayında 110 bin 588, Kayseri’de  2 bin 468 konut satıldı

1 Temmuz itibariyle her 3 işletmeden 1’i e-Fatura kullanıcısı olacak

e-Fatura uygulamasının kapsamı, 1 Temmuz 2024 tarihinde, yeni mükelleflerin zorunlu geçişleri ile genişliyor. Brüt satış hasılatı 2023 yılında 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler ile geçen yıl 500 bin TL ve üzeri satış hasılatı yapan gayrimenkul, motorlu taşıt, internet reklamcılığı ve e-ticaret gibi iş kollarında faaliyet gösteren mükellef grupları, e-Fatura ve e-Arşiv Fatura’ya zorunlu olarak geçişlerini yapacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından her yıl kademeli olarak şirketlerin e-Fatura uygulamasına geçişleri sağlanıyor. e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter’in aralarında bulunduğu e-Belge uygulamalarında, işletmeler dijitalleşmenin zirvesine çıkıyor.

Son 10 yıldır iş dünyasının gündeminde olan e-Fatura uygulaması kapsamında 1 milyon 100 bini geçen işletmenin fatura işlemlerini dijitale taşıdığını kaydeden Uyumsoft Kurumsal İş Sistemleri A.Ş. Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Arif Erhun Öçal, 1 Temmuz itibariyle 200 bine yakın yeni mükellefin daha zorunlu geçişlerini yapacağını  ve e-Fatura kullanan işletme sayısının 1.3 milyonu bulacağını açıkladı.

1 Temmuz’dan sonra ülkemizdeki her 3 işletmeden 1’nin e-Fatura kullanıcısı olacağını anlatan Uyumsoft Kurumsal Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Arif Erhun Öçal, zorunlu geçişlerin yanı sıra geçiş yapanların yarısından fazlasının gönüllü geçtiğinin altını da çizerek, Anadolu’dan yoğun geçişlerin sürece hız kazandırdığını da belirtti.

Uyumsoft, mükelleflerin e-Fatura’ya geçişlerini 3 dakikaya indirdi

Türkiye’nin inovasyon lideri Uyumsoft, bu yılın sonunda e-Fatura, e-Arşiv fatura dahil e-Belge uygulamalarında 200 bini aşkın yerli ve global firmaya hizmet vererek, dijital dönüşümde öncü rolüne devam ediyor.

Mükelleflerin e-fatura’ya ilk geçiş süresini 3 dakikaya indiren “Uyumsoft e-Fatura Portalı” altyapısını kurduklarını ifade eden Arif Erhun Öçal, işletmelerin e-Fatura’ya ilk geçişlerindeki hizmeti en kısa sürede sunan ilk ve tek e-Fatura özel entegratörü olduklarını kaydetti.

Uyumsoft’un e-Fatura, e-Arşiv fatura dahil e-belge çözümleriyle sınırlı kalmayıp, dijital dönüşümün diğer alanlarında inovatif yazılım çözümlerini sunarak yerli ve global şirketlere değer katmaya devam ettiğine vurgu yapan Arif Erhun Öçal, ülkemizde elde ettikleri başarıyı bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Her yıl binlerce ağaç kesilmekten kurtuluyor

e-Fatura uygulamalarının en büyük artısı, ormanlarımıza ve doğamıza oluyor. e-Fatura, e-Arşiv fatura dahil e-Belge uygulamalarının zaman, verimlilik ve hız sağlamasının yanı sıra ağaçların kesilmesinin önüne geçtiğine işaret eden Arif Erhun Öçal, her yıl İstanbul’un Beşiktaş ilçesi büyüklüğünde bir orman alanının, ülkemizin ağaç servetinin kesilmekten kurtulduğunu sözlerine ekledi.

Vestel, Faturalab ile Tedarik Zinciri Finansmanında Yeni Bir Döneme Adım Atıyor

İstanbul, 6 Haziran 2024 – Türkiye’nin lider teknoloji ve ev aletleri üreticisi Vestel, sürdürülebilir finansman desteği kapsamında uyguladığı satıcı kredili tedarik zinciri finansman programını Faturalab platformuna taşıyarak sektördeki öncü adımlarına bir yenisini ekliyor. Türkiye’nin en köklü tedarik zinciri programlarından birini yürüten Vestel, bu stratejik hamle ile programını daha da büyütme ve geliştirme amacını taşıyor.

Programın temel özelliği, tedarikçilere farklı Finansal Kurumlar tarafından tahsis edilen limitlerin de kullanabilmesi. Tüm eFatura otomasyon sürecinin Vestel Grup şirketlerinin altyapı desteği ile gerçekleşmesi sayesinde çok daha verimli bir işletme sermayesi yönetimi süreci sunulabiliyor. Bu işbirliği kapsamında, Faturalab’ın müşterilerine ücretsiz sunduğu SAP plug-in uygulaması, Vestel’in özel risk takip sistemi ile entegre edildi.

Vestel ve Faturalab arasındaki bu stratejik işbirliği tedarikçilere Faturalab’in geniş ürün yelpazesinden de yararlanma fırsatı sunuyor. Projeyle Vestel tedarikçileri dinamik iskonto, dikey ticaret finansmanı gibi yenilikçi finansal çözümlere kolayca erişebilecekler ve işletme sermayelerini daha etkin bir şekilde yönetebilecekler.

Vestel’den Yenilikçi Adım

Vestel CFO’su Bülent Kiracıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vestel olarak tedarik zinciri finansmanı alanında yenilikçi çözümler sunan Faturalab ile işbirliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu stratejik adım, tedarikçilerimize daha iyi hizmet sunma ve iş süreçlerimizi daha da verimli hale getirme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor.” dedi.

Faturalab CEO’sundan Açıklama

Faturalab CEO’su Emre Aydın, “Vestel gibi sektörün öncü şirketlerinden biriyle iş birliği yapmaktan onur duyuyoruz. Teknolojimiz ve yenilikçi finansal çözümlerimizle Vestel’in tedarik zinciri finansmanı süreçlerine değer katmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu iş birliği, her iki şirketin de yenilikçilik, müşteri odaklılık ve sürekli iyileştirme değerlerini paylaştığını ve Türkiye’de tedarik zinciri finansmanı alanında yeni standartlar belirlemeye hazır olduklarını gösteriyor.

İklimlendirmede Türk üretim gücünü dünyaya taşıyor

Türk iklimlendirme sektörünün gücünü küresel pazarlara taşıyarak marka değerini artırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), sektöre değer katacak uluslararası organizasyonlarda yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Erbil Build Expo Fuarı, Egypt HVAC-R Expo-Ashrae Cairo Fuarı ve Avusturalya’da düzenlenen ARBS 2024 Fuarı’na milli katılım organizasyonları gerçekleştiren İSİB, global arenada iklimlendirme sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Geniş katılımla gerçekleşen etkinliklerde stratejik iş birlikleri için önemli görüşmeler yapıldı.

Türk iklimlendirme sektörünün tek ve koordinatör ihracatçılar birliği İSİB, sektörün ihracat potansiyelini artırmak adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Orta Doğu’nun en büyük inşaat fuarı olan Erbil Build Expo, Mısır’ın tek iklimlendirme sektörü etkinliği Egypt HVAC-R Expo-Ashrae Cairo Fuarı ve Avustralya’nın Sidney şehrinde düzenlenen ARBS 2024 Fuarı’na milli katılım organizasyonları gerçekleştiren İSİB, Türkiye’deki iklimlendirme sanayi ihracatçılarının sınırları aşarak önemli global sektör temsilcileri ile bir araya gelmesini sağladı.

Irak ve Türkiye arasındaki yeni ticari ilişkiler için önemli temaslar gerçekleştirildi

Orta Doğu’nun en büyük inşaat fuarı olan Erbil Build Expo’da İSİB öncülüğünde düzenlenen milli katılım organizasyonuna Türkiye’den sekiz firma katılım gösterdi. 408 fuar katılımcısı firmanın bir araya geldiği Erbil Build Expo’yu fuar boyunca 20 bin kişi ziyaret etti. Sektörle ilgili beklentilere büyük ölçüde cevap veren etkinlikte, iki ülke arasındaki yeni ticari ilişkiler için önemli temaslarda bulunuldu. Geniş bir coğrafyayı bir araya getiren fuar kapsamında yapılan milli katılım organizasyonu, sektör firmalarını, üst düzey alıcıları ve hükümet-devlet kuruluşlarını bir araya getirdi. Böylece etkinlik farklı iş fırsatlarının değerlendirilmesi ve sektördeki yeniliklerin izlenmesi için önemli bir platform oluşturdu. Fuarın ilk günü T.C. Erbil Başkonsolos Vekili Erman Topçu ve T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Ateşesi Kemal Bahadır, İSİB standını ve Türkiye’den katılım sağlayan firmaların stantlarını ziyaret ederek Irak pazarı ve ticari ilişkiler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan görüşmelerde, milli katılım organizasyonunun katılımcılar ve alıcılar arasındaki bağlantıları kolaylaştırarak verimli iş birliklerinin ve ticari büyümenin önünü açtığı belirtildi.

Mısır pazarında artan ekonomik iş birlikleri değerlendirildi

Mısır’ın tekHVAC-R endüstrisi etkinliği olan Egypt HVAC-R Expo-Ashrae Cairo Fuarı’na Türkiye’den 16 firma katılım gösterdi. Mısırlı firmalarla Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan fuarda, İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz yer aldı. Toplam 273 katılımcı firmanın yer aldığı fuarın açılışını ise Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Mohamed Shaker Al-Marqaby ile Mısır Ticaret ve Endüstri Bakanı Ahmed Samir yaptı. Aynı gün T.C. Ticaret Bakanlığı Kahire Ticaret Müşaviri Hakan Atay katılımcı firmaları ziyaret ederek, Mısır pazarı ve ticari ilişkileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Fuarın Mısır’daki iklimlendirme sektörü için önemli bir platform oluşturduğunu belirten İSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz; “Tüm ürün gruplarında 58.4 milyar dolar ithalatı olan Mısır, iklimlendirme sektörü alanında 2023 yılında 2.5 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre ithalatı, yüzde 11 oranında azalış göstermiş olmasına rağmen Türkiye’nin 2022 yılında yüzde 5.3 olan Mısır’ın sektör ithalatındaki payı 2023 yılında yüzde 5.8 oldu. İki ülke arasındaki ilişkiler ve Mısır ekonomisinin gelişmesi ile birlikte kapsamı artan ekonomik iş birlikleri iklimlendirme sektörü alanında da etkisini gösteriyor. Biz İSİB olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla bu ekonomik potansiyelin iklimlendirme alanında artması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Avustralya pazarında Türk marka algısını güçlendirecek görüşmeler yapıldı

Dünyaca ünlü ARBS 2024 Fuarı’na da milli katılım organizasyonu ile imza atan İSİB, birliğin sekiz üyesini bu etkinlikte bir araya getirdi. Organizasyona İSİB’i temsilen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Savcı katılım sağladı. Fuarın ilk günü T.C Sidney Muavin Konsolosu Mehmet Erçıktı ve T.C Ticaret Bakanlığı Ticaret Ataşesi Yavuz Gökçayır İSİB standını ve Türk katılımcıları ziyaret ederek pazar hakkında önemli bilgiler paylaştı. ARBS 2024 Fuarı’nın, Avustralya pazarının yüksek alıcı potansiyeli sebebiyle sektör için önem arz ettiğini söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Savcı; “Bu noktada iki ülke arasındaki verilere bakıldığında, Avustralya’nın iklimlendirme ürünlerinde Türkiye’nin ithalattaki payı 2022’de yüzde 0,41 iken 2023 yılında yüzde 0,45 olduğu görülüyor. Türkiye, Avustralya ithalatında ise 28. sırada yer alıyor. Avusturalya, uzak bir pazar olmasına rağmen ülkede üretimin olmaması sebebiyle ülke ithalatçı bir konumda bulunuyor. Bu kapsamda pazarda ürünler daha yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Ülkeye ürün ihracatında; doğru ürün, yüksek kalite ve tedarik sürekliliği öne çıkan konulardır. İlerleyen dönemlerde Avustralya’ya başka faaliyetler gerçekleştirilmesi planlandığı için bölgede kaliteli Türk ürünü algısı yaratılması büyük önem arz ediyor” dedi.

Evidea Dekofest ile Ev Dekorasyonunda İndirim Festivali Başlıyor!

Yazın evini yenilemek isteyenlere müjde!! 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında Evidea mağazaları ve evidea.com’da %50’ye varan indirim festivali başlıyor! Dekofest’te Evidea’nın sevilen ürünleri olan tamamlayıcı mobilya, aydınlatma ve ev dekorasyon kategorileri yer alıyor.

Evidea, yaz başlarken evini yenilemek isteyenlere müjdeli bir haberle geliyor! Dekofest; 14 Haziran – 14 Temmuz tarihlerinde evlere festival havası getiriyor. Evini güzelleştirmek isteyenler için harika bir fırsat sunan Dekofest; Ev Dekorasyon, Tamamlayıcı Mobilya ve Aydınlatma olmak üzere üç farklı kategoride kaliteli ve trend ürünlerini %50’ye varan indirimlerle tüketicileri ile buluşturuyor.

Evidea Dekofest: Şıklığı ve Fonksiyonelliği Buluşturan Fırsat

Dekofest kapsamında tamamlayıcı mobilya kategorisinde, modern ve dayanıklı ürünler dikkat çekerken, çevre dostu malzemelerle üretilen mobilyalar uzun ömürlü ve pratik kullanımlarıyla öne çıkıyor. Derin depolama alanları, ergonomik sandalye grupları ve trend renkleriyle evlerde şıklığı yakalamaya olanak sağlıyor. Üstelik, Evidea’nın tamamlayıcı mobilya ürünleri ustalık gerektirmeden kolayca kurulup kullanılabilir ürünlerden oluşuyor..

Aydınlatma kategorisi ise hem dekoratif hem de işlevsel çözümler sunuyor. Tasarruflu ve uzun ömürlü aydınlatma seçenekleri mekanlarınıza ışık ve şıklık katarken; LED avizeler, masa lambaları ve lambaderler ile evler modern bir görünüm kazanıyor.

Dekofest’in ev dekorasyon kategorisinde ise her zevke hitap eden dekoratif objeler yaşam alanlarını kişiselleştirmeye olanak tanıyor. Evidea Dekofest kapsamında fiyat avantajıyla satışa çıkan şık vazolar, zarif cam ürünler, hoş kokulu mumlar ve göz alıcı duvar saatleri ise evlerin havasını değiştirmeye hazır!

Evidea Dekofest’teki %50’ye varan indirim fırsatları, ev dekorasyonuna ilgi duyanları 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında Evidea mağazaları ve evidea.com’da bekliyor!

Bu yaz sıcaktan kavrulmak yok!

Yazın gelmesiyle birlikte sıcaktan bunalanlar en doğru soğutucuyu seçmek için araştırmalara başladı. Üstün Alman teknolojisinin temsilcisi Fakir Hausgeräte, yazı kavrulmadan serin ve ferah geçirmek isteyenler için yenilikçi vantilatörleri öneriyor.

Bu yıl yaz mevsimi aşırı sıcaklarla kendini göstermeye başladı. Hava tahminlerinin bu yazın son derece sıcak ve kavurucu geçeceğini göstermesi, serin ve rahat bir yaz geçirmek isteyenleri soğutucu arayışlarına ve alternatifleri değerlendirmeye yöneltti. Dünyanın en büyük elektrikli ev aletleri üreticilerinden Fakir Hausgeräte, ürün yelpazesindeki kule tipi ve çift başlıklı vantilatörleriyle bu yazı nasıl geçireceğini düşünenlerin içini kelimenin tam anlamıyla serinletiyor.

Mekanlara şık bir serinlik: Windease Kule Tipi Vantilatör

Modern tasarımıyla dikkat çeken Windease Kule Tipi Vantilatör, güçlü hava akışı ile mekanları soğuturken, her ortama ve ihtiyaca uygun 12 farklı zaman ayarı ile tercihe göre serinlik sunuyor. 12 saatlik zamanlayıcı özelliğiyle istenilen süre boyunca çalışabilen, geniş açılı salınımıyla havanın eşit bir şekilde serinlemesini sağlayan cihaz, özellikle büyük mekanlar için ideal. Windease Kule Tipi Vantilatör, havayı yenileyip tazeleyen negatif iyon özelliği, LED ışıklarının yaydığı yumuşak ışıkla gerçekleştirdiği gece lambası fonksiyonu, oda sıcaklığı göstergesine sahip dokunmatik kontrol paneli, uzaktan kontrol olanağı ve düşük ses seviyesiyle bu yazı terlemeden geçirmenizi sağlayacak.

Her köşeye serinlik: Duoflow Çift Başlıklı Vantilatör

Duoflow Çift Başlıklı Vantilatör ise iki ayrı başlık özelliğiyle daha geniş bir alanı serinleterek konforu ikiye katlıyor. 12 farklı hız ayarı bulunan cihaz, 90 dereceye kadar geniş salınım özelliğiyle ortamın sadece bir kısmını değil her bir köşesini serinletebiliyor. Yükseklik ayarı, dokunmatik kontrol paneli ve uzaktan kontrol olanağı ile kavurucu yazı bunalmadan geçirmenizi sağlayacak Duoflow Çift Başlıklı Vantilatör, 15 saatlik zamanlayıcı özelliği ile istediğiniz süre boyunca çalışma olanağı da sunuyor.

ZF Aftermarket yeni servis konsepti ZF pro[Tech] Ağı Genişliyor

Dünyanın önde gelen otomotiv yedek parça üreticilerinden ZF, binek araç servis ve atölyelerine yönelik oluşturduğu yeni nesil servis konsepti ZF pro[Tech]’in Türkiye ağı genişliyor.

Geçtiğimiz yıl devreye alınan bu servis ağı ile bağımsız servis ve atölyelere, ZF’nin yüksek kalite standardı ve bilgi birikimine sahip olma fırsatı sunuluyor. Bu ağa katılanlar; premium araçlar da dahil 15 binden fazla araca ait özel bilgilere, üreticiler tarafından yayınlanan güncel servis ve değişim talimatlarına, eğitim videoları ve teknik ipuçlarına kolaylıkla erişebiliyorlar. Böylelikle atölyelerin üreticilerin yetkili servisleriyle aynı bilgi seviyesine sahip olması da sağlanmış oluyor.

ZF Aftermarket Türkiye Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu, pazardaki gelişmeler doğrultusunda hizmete sundukları yeni servis konseptiyle bağımsız servis ve atölyeleri daha iyi bir seviyeye ulaştırmak istediklerini dile getirerek “ZF pro[Tech] ile atölyelere, satış sonrası Bağımsız Yenileme Pazarına yönelik olarak kendi tecrübe ve bilgi birikimimizi aktarmayı amaçlıyoruz. Sahip olduğumuz bu yüksek bilgi standardı ile atölyeler bir yetkili servis kadar iyi bir donanım ve yönetme olanağına ulaşabiliyorlar. Bunun yanında zengin ZF parça montaj kataloglarına erişme olanağına da kavuşuyorlar. Bu konuda birlikte çalıştığımız noktalara Türkiye’deki uzman ekimizde teknik destek de veriyoruz.” dedi. Aydınlıoğlu sözlerini “2023 yılının son çeyreğinde hayata geçirdiğimiz servis ağı kanalımızla bugüne kadar yaklaşık 85 bağımsız servis ve atölyeyi [pro]Tech ailemize kattık. Pro[Tech] servis ağı her geçen gün genişliyor ve kısa zaman içerisinde çok büyük bir ağa ulaşacağız. Bu konu ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. ZF pro[Tech] servis ağı projesinde özel bir ekibimiz bu çalışmaları şekillendirip yönlendiriyor” şeklinde tamamladı.

ZF pro[Tech] üyesi bağımsız servis ve atölyeler için bir özel bir sadakat programını da devreye alındı. Bu program kapsamında üyelere ilk ödülleri teslim edildi. Sadakat programının ikincisi de Mayıs ayı itibariyle başlatıldı..

ZF pro[Tech], TRW, SACHS ve LEMFÖRDER dahil olmak üzere tüm ZF Aftermarket marka portföyündeki ürünlere ait kapsamlı, net ve doğru kılavuzlara ulaşım sağlıyor. Resimli ve adım adım montaj talimatları ile tüm parçaların sorunsuz bir şekilde takılmasını ve çıkarılmasını garanti ediyor. ZF pro[Tech] servis ağına katılmak isteyenler başvurularını ZF Aftermarket web sitesi üzerinden yapabiliyor.

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Nisan 2024 Ticari süt işletmelerince 960 bin 777 ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 arttı, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,7 arttı.
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %7,6 arttı, ayran üretimi %17,7 arttı, yoğurt üretimi %15,6 arttı, içme sütü üretimi %8,0 arttı, tereyağı üretimi %15,1 arttı. Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %8,9 arttı, ayran üretimi %17,0 arttı, yoğurt üretimi %11,3 arttı, içme sütü üretimi %3,7 arttı, tereyağı üretimi %17,0 arttı.
Bir önceki ay 982 bin 322 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında %2,2 oranında azalarak 960 bin 777 ton oldu.
Bir önceki ay 139 bin 794 ton olan içme sütü üretimi Nisan ayında %5,3 oranında azalarak 132 bin 422 ton olarak gerçekleşti.

Kümes Hayvancılığı Üretimi, Nisan 2024 Tavuk eti üretimi 192 bin 386 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleşti
Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi %3,7 arttı, kesilen tavuk sayısı %7,3 arttı, tavuk eti üretimi %6,8 arttı, hindi eti üretimi %29,7 arttı. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi %5,2 arttı, kesilen tavuk sayısı %7,3 arttı, tavuk eti üretimi %7,3 arttı, hindi eti üretimi %27,2 arttı.
Bir önceki ay 1 milyar 790 milyon 81 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Nisan ayında %4,6 oranında azalarak 1 milyar 707 milyon 799 bin adet oldu.

Ferrero Türkiye Çikolata, ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı’ Listesinde Yer Aldı

Başta NUTELLA®, KINDER Süt Dilimi ve Kinder Pingui olmak üzere Ferrero Grubu’nun önemli markalarını yurt içi tüketim ve ihracata yönelik olarak Manisa fabrikasında üreten Ferrero Türkiye Çikolata, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘İlk 1000 İhracatçı’ listesinde yer aldı. 2023 yılında yaklaşık 80 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Ferrero Türkiye Çikolata, aynı zamanda ‘şekercilik mamulleri’ sektöründe Ege’nin ihracat şampiyonu oldu. Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (EHBYİB) tarafından düzenlenen 2023 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, Ferrero Türkiye Çikolata ‘Şekercilik Mamulleri’ sektörü birinciliği ödülünü aldı.

Ferrero Türkiye ve IPA Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu, Ferrero’nun önemli üretim ve ihracat üslerinden biri olarak konumunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, “Dünyada Nutella’nın üretildiği 11 tesisten biri olan Manisa fabrikamızın kuruluşundan bu yana, yaklaşık 150 milyon avro yatırım yaptık ve üretim kapasitesini her yıl çift haneli büyüttük. Üstün kalite standartları, çevreye duyarlılığı ile Ferrero Grubu’nun en önemli üretim tesisleri arasında üst sıralarda yer alan fabrikamızla ve değerli insan kaynağımızla büyümeyi sürdürüyoruz. Hindistan, Dubai, Çin gibi yaklaşık 30 ülkeye yaptığımız ihracatla, 2022 yılında yaklaşık 40 milyon dolar olan ihracat gelirimizi 2023’de neredeyse iki katına çıkarmış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 10 firmasıyla TİM İlk 1000 Listesinde yerini aldı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 515 milyon dolarlık ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği arasında açık ara ihracat şampiyonu olan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB), TİM ilk 100 ihracatçı listesinde 10 firmayla temsil edildi.  

Çelik sektörünün şampiyonu bu yıl da HABAŞ

Çelik sektöründe, üretim tesisleri İzmir Aliağa’da olan HABAŞ Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. sektöründe şampiyon olurken, TİM ilk 1000 ihracatçı listesinde 25. sıraya adını yazdırdı.

Başak Metal Denizli’nin ihracat şampiyonu

Demir ve Demirdışı Metaller Sektöründe EDDMİB üyesi Başak Metal Tic. ve San. A.Ş. 2023 yılında Türkiye genelinde sektöründe Türkiye üçüncüsü olarak Ege Bölgesi’nin gururu olmayı sürdürdü. Başak Metal Tic. ve San. A.Ş. TİM ilk 1000 ihracatçı listesine Denizli’den giren 21 firma arasında en çok ihracat yapan firma olurken, total listenin 42. basamağının sahibi oldu. 

Kocaer Çelik 71. oldu

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin üyeleri arasında yaptığı 2023 yılı “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde birincilik mutluluğu yaşayan Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, TİM ilk 1000 ihracatçı listesine 71. sıradan girdi. Kocaer Çelik, çelik sektöründe ise Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 7. firma olma başarısı gösterdi.

İDÇ 18 sıra yükseldi

İzmir’in sanayi devlerinden İzmir Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Cumhuriyetimizin 100. yılında TİM İlk 1000 ihracatçı listesinde 18 sıra yükselerek 131. sıradan 118. basamağa çıktı.  

Kardemir 121. sıraya adını yazdırdı

Bir hafta önce Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın açıkladığı EBSO ilk 100 sanayici listesine 10. Sıradan girme mutluluğu yaşayan Kardemir Dış Ticaret Anonim Şirketi, ihracatçıların şampiyonlar ligi listesine de 121. sıraya adını yazdırdı. Kardemir, çelik sektörünün sıralamasında ise 14. oldu.

Özkan Demir Çelik 71. Kuruluş yıldönümünde 173. oldu

Bu yıl 71. kuruluş yıldönümünü kutlayan 40 yıldır çelik ihracatı yapan Özkan Demir Çelik Sanayi A.Ş. çelik sektöründe en çok ihracat yapan 20. Firma olma başarısı gösterirken, TİM İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde 173. sıraya adını yazdırdı.

Norm cıvata 48 sıra yükseldi

Bağlantı parçalarında dünya devlerine İzmir ve Salihli’deki tesislerinde üretim yapan Norm Civata Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, başarılarına 2023 yılında yeni bir halka ekledi. TİM İlk 1000 İhracatçı Listesinde 48 basamak yükselen Norm Cıvata 254. sıranın sahibi olmayı başardı.

Vergo Enerji 263. oldu

Güneş enerjisi sistemlerine ekipman üreten Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyesi Vergo Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 2023 yılında sıralamada 73 sıra birden yükselerek 263. sıranın yeni sahibi oldu.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyelerinden Kayseri Metal Center Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 609. olurken, Gülermak Çelik Konstrüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi listeye 628. Sıradan giriş yaptı.

Ertan; “Bu ekonomik şartlarda büyük başarı”

Demir ve demirdışı metaller ile çelik sektörlerinin 2023 yılında Türkiye’de yüksek enflasyon ve yüksek enerji maliyetleri, artan işçilik giderlerine karşın düşük döviz kuruyla dünyadaki rakipleriyle mücadelede hayli zorlu bir yılın geride bırakıldığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, bu olumsuz tabloya rağmen çelik sektöründen 80, demir ve demirdışı metaller sektöründen 51 firmanın TİM İlk 1000 İhracatçı Listesinde yer almasının büyük başarı olduğunu kaydetti.  

Çelik sektörünün 2022 yılında 21 milyar 25 milyon dolarlık ihracat yapmışken, 2023 yılında yüzde 29’luk kan kaybıyla 14 milyar 877 milyon dolara gerilediği bilgisini veren Ertan, “Demir ve Demirdışı Metaller Sektörümüz ise; yüzde 13,2’lik ihracat kaybıyla 14 milyar 380 milyon dolardan 12 milyar 475 milyon dolara geriledi. Ege Bölgesi’nde, daha katma değerli ürünler üretip ihraç ettiğimiz için ihracatımız 2022 yılı seviyelerini korudu ve 2 milyar 515 milyon dolar ihracat yapma başarısı gösterdik. TİM İlk 1000 İhracatçı Listesindeki üye firmalarımızın ihracatı ise 1 milyar 755 milyon dolar oldu. Döviz kuru Türkiye’de enflasyon oranında arttığı ve enerji maliyetlerinin Avrupa’da olduğu gibi rekabetçi düzeye gelecek şekilde düzenlendiği takdirde 2024 yılında TİM İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde yer alan firma sayımız 2021 ve 2022 yıllarındaki 152 sayısına tekrar ulaşabilir hatta geçebilir” diye konuştu. 

Çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayacak harika hediyeler TCL’de
Okullar bu yıl 14 Haziran Cuma günü kapanacak. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sonu yaklaşırken öğrenciler ve veliler karne gününü sabırsızlıkla bekliyor. Eğer siz de çocuğunuza yaz tatiline başlarken bir karne hediyesi vermek istiyorsanız, TCL’in MOVETIME MT46X akıllı çocuk saati, NXTPAPER 11 ve TAB 7 L tabletleri dikkat çekici hediye alternatifleri arasından öne çıkıyor.
2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılı sona ererken ebeveynler de çocuklarını mutlu etmek için karne hediyesi arayışına başladı. Uygun fiyatlı premium akıllı deneyimlerin öncüsü TCL’in MOVETIME MT46X akıllı çocuk saati, NXTPAPER 11 ve TAB 7 L tabletleri ile çocuğunuza teknolojik bir ürün hediye edebilirsiniz. Bu hediye sayesinde çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Güvenilir bir arkadaş
TCL MOVETIME MT46X’te, çocukları dünyayı keşfederken ebeveynlerinin endişelerini ortadan kaldıran hassas konum takibi, gelişmiş kamera, büyük ekran ve yüksek pil kapasitesi gibi birçok özellik bulunuyor. Güvenli bölge coğrafi sınırlaması sayesinde ebeveynlerin belirlediği alanın dışına çıkmaları durumunda cihaz ebeveynlerin telefonlarına bir uyarı gönderiyor. Nano SIM kartı destekleyen saatte, 4.5G sesli ve video aramalar yapılabiliyor. Böylece ebeveynler çocuklarıyla anında iletişim kurabiliyor. Saatin dâhilî HD kamerası ile çocuklar her anını kaydedip paylaşabiliyor. Ayrıca bu saat sayesinde çocukların adımları, kalorileri ve katettikleri mesafe ölçülebiliyor.
Yardımcı bir arkadaş
Eşsiz göz koruması sunan NXTPAPER 2.0 teknolojisi ile desteklenen TCL NXTPAPER 11 sayesinde ise çocuğunuz 500 nit’e varan parlaklıkla en aydınlık güneşli bir günde dahi kristal netliğinde görsel bir keyif yaşayabilecek. Yazılım ve donanımdaki yenilikler sayesinde TCL NXTPAPER 2.0, orijinalinden yüzde 150’ye kadar daha parlak ekranlar sunuyor. Bu parlaklık, TÜV mavi ışık azaltma seviyeleri ile sağlanırken ekranlardaki görüntülerde gerçekçi renkler ve derin kontrast korunuyor. Ayrıca, entegre ışık sensörü renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayarak uzun süreli kullanımda gözleri daha fazla koruyor.  Bu tabletin ayrı olarak satılan T-pen kalemi de çocuğunuzun not alırken veya çizim yaparken kâğıt ve kalem kullanıyormuş gibi gerçekçi ve pürüzsüz deneyim yaşamasını sağlayacak.
Kompakt bir arkadaş
TCL TAB 7 L model inanılmaz derecede kompakt bir form faktörü ve hafif gövdeye sahip olup 245 g ağırlığında ve 9,15 mm inceliğinde. Bu da onu çocuğunuz için ideal bir cihaz haline getiriyor. 2.580 mAh pil ile sadece 5 saatte şarj olan bu tablet sayesinde çocuğunuz ister film izlesin ister oyun oynasın veya ödevlerini yapsın, gün boyunca ihtiyaç duyduğu güce fazlasıyla sahip olacak. Dayanıklılık, güvenilirlik ve kararlılık açısından dikkat çeken bu ürün, çocuğunuzun da beğeninizi kazanacak.

D EXPERT’TEN ÜÇ YENİ ŞUBE İLE TÜRKİYE GENELİNDE GÜVENİLİR OTO EKSPERTİZ HİZMETİ

Türkiye genelinde ikinci el araç alım ve satımında güvenilir, bağımsız ve profesyonel oto ekspertiz hizmeti sunan D Expert, büyüme stratejisi kapsamında üç yeni şubesini daha hizmete açtı. Sakarya, Aydın ve İstanbul Dudullu’da faaliyete geçen şubeler, D Expert’in müşteri odaklı yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışıyla araç alım-satım sürecini daha güvenli ve şeffaf hale getirmeyi hedefliyor.

D Expert Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger, yeni şubelerin açılışıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “D Expert olarak amacımız, ikinci el araç alım satım sürecinde müşterilerimize en güvenilir, bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz hizmeti sunmaktır. Sakarya, Aydın ve İstanbul Dudullu’daki yeni şubelerimizle, ülke genelindeki hizmet ağımızı daha da güçlendirdik. Hizmet Yeterlilik Belgesi’ne sahip bayilerimiz, özel donanımlarla sundukları oto ekspertiz raporları sayesinde, ikinci el araçların gerçek durumunu ortaya koyarak alıcı ve satıcıların güven içinde işlem yapmalarını sağlamaktadır.”

Ayözger, araç alırken oto ekspertiz hizmetinin önemine de vurgu yaparak, “İkinci el araba alırken en önemli unsur olan bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz hizmeti, hem ikinci el aracın satış fiyatını belirlemede hem de alıcının talip olduğu arabanın mevcut durumunu görebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. D Expert olarak, bu ihtiyaca en doğru şekilde cevap vermek için çalışıyoruz ve yeni şubelerimizle hizmet ağımızı daha da genişletmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

D Expert, Türkiye genelindeki şubeleri aracılığıyla, müşterilerine profesyonel, güvenilir ve bağımsız ekspertiz hizmeti sunmaya devam ediyor. Sakarya, Aydın ve Dudullu şubeleriyle birlikte, D Expert’in şube sayısı daha da artarken, sektörün ihtiyacı olan tarafsız ve kaliteli hizmetin ulaşılabilir olması hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kültür-sanat, ekonomi-teknoloji, sağlık, eğitim, spor haberleri

Kapadokya Üniversitesi, 1. Ulusal Yapay Zekâ Buluşmasına Ev Sahipliği Yapacak Kapadokya Üniversitesi,  yapay zekâ (YZ) …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107