ESKİ - 1

Talas, Bünyan, Kocasinan,Melikgazi, MBB belediye haberleri

TALAS’TA STRATEJİK PLANLAMA İÇİN ANKET

Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hizmet üreten Talas Belediyesi, 2025-2029 dönemi Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında vatandaşların görüş ve önerilerini alıyor.

Bu amaçla Talas Belediyesi internet sitesinde bir anket başlattıklarını ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 5 yıllık stratejik plan hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “Yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın görüş ve önerileri bizler için her zaman öncelikli olmuştur. Daha önce olduğu gibi yeni dönemde de bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için dış paydaş anket formu hazırladık. Bu anketle vatandaşlarımız, stratejik plan çalışmalarımıza ışık tutacak görüşlerini iletebilir. Bu doğrultuda https://www.surveey.com/SurveyGoOn.aspx adresindeki anketi doldurarak bizlere katkı sağlayan bütün vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MBB’den Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir armağan!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından yerel yönetimler ve şehirleşme konusunda alanında uzman isimlerin katkılarıyla hazırlanan beş ciltlik “Cumhuriyet’in 100 Yıllık Serüveninde Yerel Yönetimler ve Şehircilik” eseri, Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze yerel yönetimlerin ve şehircilik anlayışının gelişimini detaylı bir şekilde ele alıyor. Türkiye’nin şehirleşme serüvenine ışık tutan bu çalışma, yeni yüzyıla aktarılacak bir referans kaynağı olma niteliği taşıyor. “Belediyelerin İdari, Hukuki ve Mali Gelişimi”, “Kentleşme ve Toplumsal Değişim”, “Kent Planlama Deneyimi”, “Kentsel Altyapı ve Hizmetlerin Gelişimi” ve “Kentsel Ağlar ve Topluluklar” olmak üzere beş ciltten oluşan eserde yaklaşık 80 yazarın kaleminden çıkan 70 makale bulunuyor.

5 Editör ve 80’den Fazla Yazarın Katkısıyla 70 Makale
“Cumhuriyet’in 100 Yıllık Serüveninde Yerel Yönetimler ve Şehircilik”, yerel yönetimlerin ve şehircilik anlayışının evrimini belediyelerin hukuksal ve yönetsel gelişiminden toplumsal değişime, genç bir devletin kent planlama deneyiminden kentsel altyapı ve hizmetler ile kentlerde kurulan formel ve enformel ağlara kadar uzanan bir kapsamda derinlemesine inceliyor. İlhan Tekeli’nin koordinasyonunda, Alim Arlı, Erbay Arıkboğa, M. Cemil Arslan ve İrem Kurtuluş editörlüğünde şekillenen serinin her cildi, Cumhuriyet’in ilk asrında yerel yönetimler ve şehircilik konularını irdeleyen makalelerden oluşuyor. Editörler; içerikleri uzun tartışmalar ve titiz çalışmalar sonucunda belediyelerin gelişiminden toplumsal değişimlere, kent planlama deneyimlerinden kentsel altyapı ve hizmetlerin gelişimine kadar geniş bir yelpazede derledi. Kapsamlı ve uzun bir hazırlık süreci sonunda ortaya çıkan çalışmanın yazar kadrosu alanlarında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel sektör profesyonelleri ve kamu görevlilerinden oluşuyor.
MBB Başkanı Bozbey: “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir armağan”
Beş ciltlik eser için MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey şunları söyledi: “Marmara Belediyeler Birliğinin hazırladığı ‘Cumhuriyet’in 100 Yıllık Serüveninde Yerel Yönetimler ve Şehircilik’ başlıklı beş ciltlik eser, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir armağan niteliğinde. Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin şehirleşme sürecine ışık tutan bu eşsiz eser, bu zengin mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda bu alanda çalışma yapacak olan araştırmacılar için çok iyi bir başvuru kaynağı ve Türkiye’nin şehirleşme sürecini ve yerel yönetimleri anlamak isteyenler için de kapsamlı bir rehber. Çağın ihtiyaçlarına uygun adımları ancak gelişim süreçlerini çok iyi kavrayarak atabiliriz. Türkiye’nin yerel yönetim tecrübesi hakkındaki bu benzersiz kaynağın ortaya çıkmasında rehberlik eden başta değerli İlhan Tekeli Hocamız olmak üzere editörlerimize, yazarlarımıza ve tüm katkı sunanlara çok teşekkür ederim.”

TALAS’IN GÖZDE MESİRE ALANLARI BAYRAM BOYUNCA AÇIK
Talas Belediyesi’ne ait Kayseri’nin en gözde mesire alanları, Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında açılan ve o tarihten bu yana Kayserililerin en çok rağbet ettiği dinlenme alanı konumuna gelen Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı, arife günü ve bayram tatili süresince misafirlerini ağırlamayı sürdürecek.
Temiz havası, pırıl pırıl gölü, doğa harikası manzarası ve kaliteli hizmet anlayışı ile her mevsim hizmet veren Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de kapılarını vatandaşlara açık tutacak.
Öte yandan Ali Dağı Mesire Alanı da hem arife günü hem de Kurban Bayramı tatili boyunca açık olacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da vatandaşların bayramın keyfini çıkartması için mesire alanlarında her türlü tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, “Güzel mekanlar, mutlu insanlar anlayışı ile hareket ediyoruz. Kayseri’nin en gözde mesire alanları bayram süresi boyunca hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Gönül rahatlığı içerisinde keyifli vakit geçirmeleri için her şey hazır. Şimdiden bayramlarını tebrik ediyorum.” dedi.
KOCASİNAN, 11. ORGANİZASYONUNDA PROFESYONELLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYOR!

Modern kurban kesim yeriyle Kayseri’de tek, Türkiye’de örnek olan Kocasinan Belediyesi, bu yıl da vatandaşların Kurban Bayramını daha sağlıklı ve daha huzurlu geçirmesini sağlamak adına 400 personel ve 84 kasabın görevli olduğu Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki kurban kesim ve satış yerini hazır hale getirdi. Kurban kesim ve satış yerinde basın mensuplarına bilgiler aktaran Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile birlikte kurban kesim ve satış yeri hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek adına oluşturulan Erkilet Bülbül Pınarı mevkiindeki mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik, sıhhi bir kesim alanı olması ve tüm detayların düşünülmüş olması dolasıyla vatandaşlarda memnuniyet oluşturduğunu ve Türkiye’de bu hizmeti yapan nadir belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Modern ve son teknolojiye sahip kurban kesim ve kurban satış alanında tüm hazırlıkların tamamlandığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini rahat, hijyenik ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde hazırlamış olduğumuz kurban kesim ve satış alanında her şey hazır. Bu sene on birincisini gerçekleştireceğiz. Türkiye’de kurban hizmeti veren nadir belediyelerden birisiyiz. Kurban kesimlerinin yapılabilmesi için hazırlamış olduğumuz büyükbaş için 3 adet, küçükbaş için de 2 adet olmak üzere mobil kesimhanelerde gerekli çalışmalarımız tamamlandı. Şu ana kadar belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayramı dolayısıyla ek çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde başta olmak üzere 11 farklı noktada kesim hizmeti vereceğiz. Özellikle çevremizi temiz tutmak açısından vatandaşlarımızdan belediyelerimizin kesim için önermiş olduğu alanlarda kesim yapmaları noktasında hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Çünkü biz bu alanlarda temizlikle ilgili her türlü önlemleri alıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak her türlü temizlik hizmeti ve yapılması gereken diğer hizmetleri kesintisiz sürdüreceğiz. Böylelikle vatandaşlarımızın daha huzurlu ve daha mutlu bir bayram geçirmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz”.

Modern kurban kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “ Ayrıca bayram boyunca kesintisiz hizmetin yanı sıra herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için özel bir ekip kurduk. 2 ayrı ekip olarak toplam 9 kişiden oluşan ‘Kocasinan Kurban Timi’, bayram boyunca hizmet verecek. Bayram boyunca herhangi bir nedenle kurbanlıklarını kaçıranlar 0(352) 222 70 00 numaralı telefon numarasından belediyeye ulaşabiliyor. Ekiplerimiz profesyonel şekilde anında olaya müdahale ederek kurbanlığı etkisiz hale getirecektir ve sahibine teslim edecektir. Bütün gayretimiz hemşehrilerimin daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri içindir. Bunun için Kocasinan Belediyesi olarak 7 gün 24 saat olan hizmetimiz, Kurban Bayramı öncesi devam ediyor ve bayramda da devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Şimdiden bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Vatandaşların belediyelerin belirlemiş olduğu noktalarda kurbanını kesmeleri konusunda tavsiyede bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise mobil kesim hizmetinin vatandaşlar için büyük kolaylık olduğunu belirterek, organizasyondan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiinde 130 bin metrekare alana kurulan ve Kayseri’de tek, Türkiye’de sayılı olan kurban kesim ve satış alanlarında hazırlıklarını tamamladı. 200 adet büyükbaş hayvan satış alanı, 84 adet küçükbaş hayvan satış alanı, 3 bin  araçlık otopark, 3 adet büyükbaş kesim ünitesi, 2 adet küçükbaş kesim ünitesi, dinlenme ve bekleme alanları, yaklaşık 400 kişi personel ile hizmet verecek olan Kocasinan Belediyesi,   Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde ve diğer kesim yerlerinde kontrollü giriş ve çıkış noktaları oluşturdu. Profesyonel bir şekilde kurban hizmeti sunan ve bu yıl on birinci organizasyonunu gerçekleştirecek olan Kocasinan Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi ortalama 400 büyükbaş ve 600 küçükbaş olmak üzere yaklaşık 4 bin vatandaşa hizmet verecek.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN İLÇENİN  12 FARKLI NOKTASINDA OLUŞTURDUĞU KURBAN KESİM YERLERİ ŞU ŞEKİLDE: “Mimarsinan Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı –küçükbaş mobil kesim yeri), Zümrüt Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Ziyagökalp Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı–küçükbaş mobil kesim yeri), Yenimahalle (Kapalı Semt Pazarı), Argıncık Cumhuriyet Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erciyesevler Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Beyazşehir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı–küçükbaş mobil kesim yeri), Erkilet General Emir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Camikebir Mahallesi (Kapalı Semt Pazarı), Yeşil Mahalle (Kapalı Semt Pazarı), Erkilet Bülbül Pınarı mevki (Kurban Satış ve Kesim Yeri), Oruçreis Mahallesi (Karpuzatan Kombinaları)”.

ERKİLET BÜLBÜL PINARI KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI’NA ULAŞIM İÇİN Kayseri merkezinden Erkilet Hacışirin Bölgesi’ne yönelik Seyyid Burhanettin, Meydan, Medrese, İstasyon Caddesi ve Erkilet Bulvarı güzergahlarını takip eden Erkilet ve Ertuğrulgazi araçları kullanılacağı öğrenildi. Hafta içi için 198 pano kodlu seferlerle Erkilet Hacışirin son durak sefer saatleri şu şekilde: 08:00, 09:00, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30. Hafta sonu ise 198 pano kodlu seferlerle Erkilet Hacışirin son durak sefer saatleri şu şekilde: 08:30, 09:15, 10:15, 11:15, 12:15, 13:15, 14:15, 15:15, 16:15, 17:15, 18:15, 19:15.

TALAS’TA TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER SEMİNERİ

Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle dikkat çeken Talas Belediyesi, bu alandaki eğitimlere hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda alanında uzman yüksek ziraat mühendisi Meray Bahçıvan tarafından tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda seminer verildi.

Talas Belediyesinin tarım ve hayvancılıkla ilgili verdiği eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Daha önce koronavirüs döneminde 65 yaş üstü vatandaşlara tıbbi ve aromatik bitkiler hediye eden Talas Belediyesinde şimdi de bu bitkilerle ilgili eğitim semineri düzenledi.

Talas Belediyesi Meclis Salonundaki seminerde anason, lavanta, aronya, kimyon, kekik, safran gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin ülkemizde ve şehrimizdeki konumunun aktarılmasıyla birlikte bunların yetiştiriciliği ve kullanım alanları hakkında bilgiler verildi.

Seminerde konuşan yüksek ziraat mühendisi Meray Bahçıvan, 1990’lı yıllardan sonra doğal ürünlere talebin artmasıyla tıbbi ve aromatik bitkilere ilginin arttığını belirterek, “Dünyadaki 420 bin bitki türünün yaklaşık 53 bin kadarı tıbbi amaçla kullanılmaktadır. Türkiye’de bulunan 922 bin bitkinin 500’ü ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Ülkemiz tıbbi ve aromatik bitki üretiminde önce gelen ülkelerdendir. Bunun nedeni tıbbi, kozmotik ve parfümeri girdisini oluşturan pek çok ürünün bulunmasıdır. En fazla üretimi yapılan ton bazında yağlı gül, en fazla üretim alanı ise haşhaştadır. Türkiye’de dünyada anason üretim ve ihracatında önde gelen ülkeler arasındadır.” ifadelerini kullandı.

Talas Belediyesi’nin daha önceki programlarında olduğu gibi bu seminer de ücretsiz olarak gerçekleştirildi

BÜNYAN’DA KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YAPILABİLECEK PROJE VE ÇALIŞMALAR ÜZERİNE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Başkan Selahattin Metin, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa ile Bünyan Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi işbirliği içerisinde ilçemizde yapılabilecek proje ve çalışmalar üzerine görüşme gerçekleştirdi.
Başkanımız Selahattin Metin; Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa ve Meclis Üyemiz Mustafa İşlenmiş ile birlikte Bünyan’ımızda yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundular.
İncelemeler sonrası açıklama yapan Başkan Metin, “Kayseri Üniversitesi Rektörümüz Sn. Kurtuluş Karamustafa ile Bünyan’ımızda Kayseri Üniversitesi işbirliği ile eğitim, istihdam ve sosyal alanlarda yapabileceğimiz çalışma ve projeler üzerine istişarede bulunduk. Çalışmaları devam eden projelerimizi inceleyerek fikir alışverişi gerçekleştirdik. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.
Bünyan’ımızı kalkındırmak, ilçemizi her alanda geliştirerek örnek bir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
MİSAFİRLER UZAKTAN, İLGİ YAKINDAN
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri merkeze en uzak yerleşim yeri olan Sarız Damızlık Köyü Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Dursun Ortaokulu öğrencilerini ağırladı.
Başkan Yalçın, ilk olarak başkanlık makamında kabul ettiği Türkçe Öğretmeni Büşra Ünsal ve beşinci sınıf öğrencileriyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Burada belediyenin görevleri ve faaliyetleriyle ilgili olarak genel bilgiler veren Başkan Yalçın daha sonra da belediye hizmet binasında yer alan birimleri gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı.
Başkan Yalçın ziyaretle ilgili, “Kayseri merkeze en uzak yerleşim yeri olan Sarız Damızlık Köyü Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Dursun Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerini ve Türkçe Öğretmeni Büşra Ünsal’ı belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Yolları, bahtları açık olsun. Gözlerinden ve gönüllerinden öpüyorum.” ifadelerini kullandı.
Başkan Yalçın, minik ziyaretçilerine çeşitli hediyeler verirken, farklı ve keyifli bir gün geçiren çocuklar da Başkan Yalçın’a kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN PALANCIOĞLU BİR OKULU DAHA İLÇEYE KAZANDIRDI

 Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile hayata geçirilen Melikgazi Belediyesi Hüseyin-Kadriye Güner Ortaokulu düzenlenen törenle Tavlusun Mahallesi’nde açıldı.

 Melikgazi’ye eğitim alanında yaptığı rekor hizmetlerle markalaşan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Saffer Arslan ağabeyin rahmetli olan ortağı Hüseyin ağabey ve değerli eşi Kadriye abla adına yapılan okulun açılışını yapıyoruz. Aslında biz okulu açalı, eğitime başlayalı çok oldu. Sezon başında başlamıştı ama açılışı bugüne nasip oldu. Bu güzel okulumuzun açılışını Tavlusun Mahallemizde yapıyoruz. Hayırseverlerimizle birlikte bu okulun yapımını gerçekleştirdik. Sabiha Özer isimli bir hayırseverimiz de okulumuz bittikten sonra kütüphaneyi yapmak istedi. Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel hizmetleri yapmayı nasip eylesin. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İl ve İlçe Başkanımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla el ele ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Melikgazi Belediyesi 600 bin nüfusa hizmet ediyor. Türkiye’de en çok okul, sağlık ocağı, kütüphane, park yapan “en çok”ların toplandığı bir belediyeyiz. İnşallah bu rekorlarımız devam edecek ve bayramdan sonra bir okul temeli daha atacağız. Okulda rekoru kimseye kaptırmayacağız. Gençler bizim için önemli. Velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında onların etkisi çok fazla. Biz de bu tür tesisler, okullar, kütüphaneler yaparak gençlerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanması için uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın büyük ve güçlü Türkiye hedefi var. Biz buraya ulaşmak istiyorsak nice Selçuk Bayraktarları yetiştirmemiz lazım. Bu kapsamda hayırseverlerimiz bize destek veriyor. Bu destekler de devam edecek inşallah. Hayırlı olsun.” dedi.

Bölgeye halı saha da kazandıracaklarını belirten Hayırsever Saffet Arslan, “Açılışını yapmakta olduğumuz eğitim kurumumuzun yapılışına Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Palancıoğlu öncülük etti, yol gösterdi. Medyadan takip ediyorum, Melikgazi’de özellikle eğitime verdiği önem çok büyük. Eğitimin kendisi de çok önemli zaten. Bunun hakkını vererek de yaygınlaştırıyor. O zincire bir halka da biz koyduk. Yarın önemli, büyük bir Türkiye istiyorsak yolun en önemlisi iyi bir eğitimden geçiyor. Bu mahallenin gençleri için bir de halı saha yapacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

Okul açılışlarının Melikgazi’de bir klasik haline geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “ Hayırseverimizi, Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Palancıoğlu’nu ve ekibini tebrik ediyorum. Bir Melikgazi Belediyesi klasiği olarak okulumuzu açıyoruz. Yine eğitime bir imza atıyoruz. Kayseri’mizin en büyük metropol ilçesi, genç nüfusuyla Türkiye’de gururumuz olan bu güzel ilçemizin eğitimli, donanımlı, gençlerle donanımlı hale gelmesi bizim olmazsa olmazımız. Melikgazi Belediye Başkanımız ve hayırseverimiz gençlerimizin nezih ortamda eğitim almalarını sağlama konusunda gayret gösteriyorlar. Yapılan bu güzel, anlamlı çalışma hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Okulun mimarisini çok beğendiğini belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “ Okulun muhteşem olduğunu ifade etmek istiyorum. Selçuklu mimarisini, Selçuklu ihtişamını yansıtmış. Melikgazi Belediyesi hayırseverlerle yaptığı okullarla ilimizin eğitime katkı sunarken estetik projeleriyle bize ayrı bir çığır açıyor. Ayrı bir öncülük yapıyor. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Açılış töreni çiçek ve maket takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.

KAYSERİ’DE TEK OLAN FRİGOFİRİK ARAÇ İLE GIDALAR SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Kocasinan Belediyesi’nin hizmete sunduğu soğuk zincirin en önemli halkalarından biri olan frigofirik araç ve soğuk hava deposu ile gıdalar bozulmadan daha sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sosyal belediyecilikte de Türkiye ve Kayseri’de örnek hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin Kayseri’de gıda kurtarmada akredite hizmeti sunan ilk ve tek kuruluş olduğunu söyledi.

Yapılan hizmetlerle vatandaşların gönüllerine dokunduklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye marka ve model olan Kayseri Belediyeciliğini ileri bir noktaya taşımak için gayret ettiklerini ifade etti.

Belediyecilik faaliyetleriyle ilgili yenilikçi hizmetlere imza attıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda daha iyi bir Kayseri ve daha güzel bir Kocasinan için projeler üretiyoruz. Özellikle çağın koşullarına göre yeni ve farklı yaşam alanları inşa ediyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ‘Sosyal belediyecilik’ hizmetleriyle gönüllere dokunuyoruz. Güzel hizmetlerimizden biri olan ve ilçede yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza haftanın yedi günü bir öğünlük sıcak yemek hizmetini veriyoruz. Büyüklerimizin duasını alıyoruz. Soğuk zincir taşımacılığına yönelik geliştirilen özel yalıtım ve soğutucu ünitesine sahip frigofirik aracı, geçen yıl araç filomuza ekledik. Ayrıca hizmete sunduğumuz soğuk hava deposu ile de gıdaların bozulmadan saklanmasını sağlıyoruz. Frigofirik araç ile soğuk hava deposu sayesinde gıdalar bozulmadan daha sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu noktada Kocasinan Belediyesi, Kayseri’de gıda kurtarmada akredite hizmeti sunan ilk ve tek kuruluştur. Kısaca her alanda Kocasinan sakinlerimize hizmet ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik adına daha güzel hizmetler yapmaya devam ederek, çocuklarımıza, kadınlara ve engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunan hizmetler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geleceğin Kocasinan’da şekilleneceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik çalışmalarla vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı saha ekibi, ‘Fazla Geri Kazanım Uygulaması’ ile marketlerden gelen ürün bilgisi ile talep eden marketlere gidiyor ve ürünleri son kullanma tarihlerini de dikkate alarak, tek tek titizlikle inceliyor. Hassasiyetle incelenen ürünler ekipler tarafından marketten alındıktan sonra müdürlüğe bağlı Sosyal Market’te bulunan soğuk hava deposuna dolduruluyor. Burada bekletilmeden ürünleri paketleyen ekipler, ürünleri kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerinin adreslerine ulaştırıyor. Çevre dostu bir yaklaşım olan ve Kayseri’de tek olan uygulama ile hem israf önleniyor hem de vatandaşlara destek olunuyor.

Başkan Palancıoğlu: “Kayseri Temmuz ayında renklenecek.”

 Melikgazi Belediyesi, Vosvos Kayseri Derneği iş birliği ile 12-15 Temmuz tarihleri aralığında 200 civarı Vosvosun ve 600 kişinin katılacağı renkli bir etkinlik düzenleyecek.

Melikgazi’de düzenlenecek olan renkli etkinlikle, yüzlerce misafirin Kayseri’de ağırlanacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’de yeni bir etkinliğe bu yaz hep birlikte imza atacağız. Melikgazi Belediyesi olarak şimdiye kadar birçok etkinliği düzenlemiş olduk. İnşallah bundan sonra da yeni etkinlikleri düzenleyeceğiz. Çok şirin arabalarımız var, Vosvoslarımız var. Bu yaz 12-15 Temmuz tarihleri arasında Kayseri’de güzel bir etkinlik yapıyoruz. Türkiye genelindeki Vosvosçuları buraya toplayacağız. İzcilik kampı düzenleyecekler. Biz de misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Kayseri’de turizmin artması son derece önemli, esnafın yüzünün gülmesi son derece önemli. Gençlerin yanlış işlere girmesini önlemek, hobi kazanmalarını sağlamak, müzik, spor, klasik araçlara karşı ilgilerini artırmamız lazım. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in destekleriyle, bu sene yaklaşık 600 kişiyi 200 civarında Vosvosuyla birlikte Kayseri’de misafir edeceğiz. İnşallah ben bunun müjdesini vereyim dedim. Kayseri Temmuz ayında renklenecek. Vosvosçularla şenlik yapacağız. Amacımız Kayseri’nin farklı, renkli etkinliklere sahne olması. Tasarruf tedbirleri olduğu için zaten bütün yaptığımız çalışmalar herhangi bir para harcanmadan gerçekleşecek. Sadece kamp kurulacak, burada çeşitli birliktelikler olacak. Hayırseverlerimiz destek verecek. Esnafımızın yüzü gülecek. Burada güzel bir etkinlik yapacağız. Hayırlı olsun diyorum. Temmuz ayında farklı bir etkinliği hep birlikte göreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Vosvos Kayseri Başkanı Ömer Mardinlioğlu ise Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek, “ Değerli Başkanım öncelikle destekleriniz adına çok teşekkür ederiz. Şehrimize yakışır bir etkinlik yapacağız. Kayseri olarak tüm Türkiye’yi şehrimizde güzel bir şekilde ağırlamak istiyoruz. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

MELİKGAZİ’DEN, “5 YILLIK STRATEJİK PLAN İÇİN VATANDAŞ ANKETİ”

Melikgazi Belediyesi tarafından performans esaslı bütçeleme sisteminin temel unsurlarından birisini oluşturan Stratejik Plan çalışmaları kapsamında vatandaşların belediyeye ilişkin görüş ve önerilerinin alınması amacıyla, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları çerçevesinde anket gerçekleştiriliyor.

Melikgazi Belediyesi, gelişen sanayisi, mükemmel altyapısı, modern çarşıları, yolları, parkları, meydanlarıyla git gide büyüyen Kayseri’de hizmetlerine ve projelerine devam ediyor. Buna göre 2025-2029 dönemini kapsayan 5 yıllık Stratejik Plan’ın hazırlanması ve ön çalışmasının yapılması içinde hazırlıklarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında birimlerinin hizmetlerini vatandaşların değerlendirmesi için seçenekler yer alırken, Stratejik Plan’da birlik ve beraberlik olgusu, katılım yönetim anlayışı ve yenilikçi bir bakış açısı dikkate alınıyor.

2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları çerçevesinde vatandaşların belediyeye ilişkin görüş ve önerilerinin alınması amacıyla anket gerçekleştiriliyor.

Ankete katılmak isteyen vatandaşlar,    https://mgazi.li/f417c8 adresinden ankete ulaşabiliyor.

Ankette, Melikgazi Belediyesi birimlerinin hizmetlerini vatandaşların değerlendirmesi için seçenekler yer alıyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri

TALAS’TA YATIRIM FIRSATINA SAYILI SAATLER Talas Belediyesi’nin Başakpınar Mahallesi’nde 5 parça 4 katlı konut arsası, …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107