Uzay’a Gidecek İkinci Türk Astronot , Öğrencilere afet eğitimi, itfaiye kuyuya düşen kediyi kurtardı, Ana Arterde İnceleme, YKS’ye Girecek Adaylara Başarılar Diledi

BÜYÜKŞEHİR, UZAY’A GİDECEK İKİNCİ TÜRK ASTRONOT ATASEVER’İN UÇUŞUNU CANLI YAYINLAYACAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserilileri, Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran 2024’te gerçekleşmesi planlanan yörünge altı uçuşunu canlı yayında izlemeye davet etti.

Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nde, Türkiye’nin uzay bilimleri alanında imza attığı başarılara destek veren ve uzay meraklısı Kayserililerin ilgi odağı olan etkinlik ve faaliyetler sürüyor.

Bu kapsamda, Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran 2024’te, ABD’nin New Mexico Eyaletinde gerçekleşmesi planlanan yörünge altı uçuşu, Kayseri Bilim Merkezi’nde saat 17.00 ile 19.00 arasında düzenlenecek etkinlikte canlı olarak yayınlanacak.

Başkan Büyükkılıç, Kayserilileri Tarihi Güne Tanıklık Etmeye Davet Etti

Kayserilileri tarihi güne tanıklık etmeye davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran Cumartesi günü hava şartlarının uygun olması durumunda yörünge altı uçuşunu gerçekleştirecek inşallah. ABD’nin New Mexico Eyaletinde, Virgin Galactic firmasına ait Spaceport tesislerinden gerçekleşecek bu uçuşa bizlerde Kayseri Bilim Merkezi’mizde canlı yayınla tanıklık edeceğiz. Uzay meraklısı hemşehrilerimizi, özellikle gençlerimizi ve minik yavrularımızı bu tarihi ana şahitlik etmeye ve düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca güne özel etkinlikler kapsamında canlı yayında uçuşun izlenmesinin yanı sıra gökyüzü bulmacası, roket devresi ve astronomi söyleşileri etkinlikleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Uzaya gidecek ikinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran 2024’te gerçekleştireceği yörünge altı uçuşunun yaklaşık 1,5 saat sürmesi planlanırken bu uçuşta Atasever’i taşıyacak “VSS Unity” yörünge altı aracının önce bir taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 14 kilometrelik bir yüksekliğe erişmesi hedefleniyor. Daha sonra araç hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek 85 kilometre ile 90 kilometre aralığında bir irtifaya ulaşacak.

Tuva Cihangir Atasever Hangi Deneyleri Gerçekleştirecek ?

Astronot Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı uçuşundaki yaklaşık 3 dakika sürecek bir serbest düşüşteki mikro yer çekimi ortamında; biyolojik moleküllerden gen analizlerine, metabolizma değişimlerinden baskılayıcı hücrelere, insülin kalemi testinden radyasyon analizine kadar 7 deney gerçekleştirilecek.

Atasever tarafından birbirinden farklı disiplinlerde gerçekleştirilecek deneylerin; bilim insanlarımızın yürüttükleri araştırmalara önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR, 3 AYDA 7 BİN ÖĞRENCİYE “AFET” KONULU EĞİTİM VERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından okullardaki öğrencilere yönelik başlatılan Afet Bilinci Eğitimi’nde 3 ayda 40’ı aşkın okulda 7 bin öğrenciye ulaşılarak, eğitim ve destek verildi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan dirençli kent olma yolundaki hedefleri ve çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan toplumda afet bilinci oluşturmak için eğitimlerini sürdürüyor.

Yeni kurulan Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından bu doğrultuda, 3 ay içerisinde 40’ı aşkın okulda ilkokullarda 3 ve 4’üncü sınıf, ortaokullarda 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine Afet Bilinci Eğitimi verildi.

‘Afet nedir? Afet türleri nelerdir? Afet esnasında ne yapmalı? Acil durum çantasında neler olmalı? Afetler ile ilgili kaygı ve korkularımız ile nasıl başa çıkabiliriz? Psikolojik sağlamlığı yüksek birey nasıl olunur?’ gibi konularda detaylı bilgiler verilirken, deprem sarsıntısı başladığında yapılması gereken ilk eylem olan çök-kapan-tutun pozisyonu uygulamalı olarak anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından da Psikolojik Sağlamlık Eğitimi verilen faaliyetlerde afetlere karşı her yönüyle bilgiler aktarıldı.

Afet eğitiminin yanı sıra çocukların afet ile ilgili psikolojik sağlamlıklarına ve kriz yönetimlerine katkı sağlayacak psikolojik eğitim ve destekler verildi.

Afetlere karşı hazırlıklı olunmasını içeren ve öğrenciler tarafından ilgi gören Afet Bilinci ile Psikolojik Sağlamlık Eğitimi sürecinde 7 bin öğrenciye eğitim verilirken, afetler konusunda farkındalık da oluşturuldu.

Erci, Hem Afeti Öğreniyor Hem de Çocuklara Öğretiyor

Ayrıca, öğrencilere ‘Erci afet nedir öğreniyor’ başlıklı afet kitapçığı da dağıtıldı. Kitapçıkta acil durum çantasında olması gerekenler ve sel, yangın, deprem gibi afetlerde yapılması gereken konulara yer verildi.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, 20 METRELİK KUYUYA DÜŞEN YAVRU KEDİYİ 1 SAATTE KURTARDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Melikgazi ilçesinde bir evin bahçesindeki 20 metrelik kuyuya düşen yavru kediyi 1 saat süren başarılı çalışma ile kurtardı.

Kayseri’de yangından trafik kazasına, doğal afetlerden birçok konuya kadar görevini başarıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için de mücadelesine devam ediyor.

Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde müstakil bir evin bahçesinde bulunan 20 metre derinlikteki kuyuya yavru bir kedinin düşmesi sonucu itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gelen ihbar üzerine bölgeye gitti.

Kuyuda mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından 1 saatlik çalışma ile kurtarılarak özgürlüğüne kavuşturuldu.

Büyükşehir İtfaiyesi Tüm Canları Kurtarmak İçin Her Yerde Görev Başında

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla daha da güçlendirilen Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, 17 istasyon, 57 araç ve 308 personel ile yangın ve diğer olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilirken, yangın ve doğal afetlerin yanı sıra, tehlikeye düşmüş tüm canlıların canlarını korumak ve kurtarmak için görevine başarıyla devam ediyor.

AŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN TALAS BULVARI İLE MEHMET ÖZHASEKİ BULVARI’NI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK YENİ ANA ARTERDE İNCELEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı’nın trafik yükünü hafifletecek olan Talas Bulvarı ile Mehmet Özhaseki Bulvarı’nı ve devamında da 15 Temmuz Bulvarı üzerinden Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirini bağlayacak 40 metre genişliğindeki yeni yol yapım çalışmasında incelemelerde bulundu. Çalışmaları değerlendiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, ulaşım bağlamında çalışmalarını hızla sürdürüyor” dedi.

Gelişen ve büyüyen Kayseri’nin altyapısını daha da güçlendirmek, vatandaşların yaşam konforunu daha da arttırmak amacıyla Başkan Büyükkılıç yönetiminde yeni 5 yılda da yatırım ve projelerini hız kesmeden sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım konforunu üst seviyeye çıkartacak yeni yol çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Bulvarı ile Mehmet Özhaseki Bulvarı’nı ve devamında da 15 Temmuz Bulvarı üzerinden Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirini bağlayacak yeni ana arter yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükkılıç’a, inceleme esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal, daire başkanları ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, şuana kadar 2 bin 250 metrelik kısmında çalışmaları süren 40 metre genişliğindeki yol çalışmasında son durum hakkında yetkililerden bilgi alarak, inşaat alanında çalışan personele kolaylıklar diledi.

Kentin doğusu ile batısı arasında kesintisiz ulaşım imkânı sunacak uzun bir hattın önemli bir bölümü olan ana arter çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, ulaşım bağlamında çalışmalarını hızla sürdürüyor. Alternatif yollar üretmek suretiyle trafiği rahatlatacak çalışmalara gayret gösteriyoruz” dedi.

“Şehrimizin Batısına Hizmet Edecek Olan Bir Ana Arterimizi Hayata Geçirmiş Olacağız”

Başkan Büyükkılıç, şehrin batısına hizmet edecek olan bir ana arteri hayata geçirmiş olacaklarını ifade ederek, “Şuanda da bu yol çalışmasıyla 40 metrelik bir ana arterimizi hayata geçiriyoruz. Erciyes Üniversitemizin karşısından Erciyes Dağı’mıza giden bulvarımıza kavuşmak suretiyle daha sonra buradan geçip 15 Temmuz Bulvarı ile buluşarak Organize Sanayimize, ağırlıklı olarak şehrimizin batısına hizmet edecek olan bir ana arterimizi hayata geçirmiş olacağız. Şuana kadar yapmış olduğumuz çalışma 2 bin 250 metre, önemli bir çalışma. Sonrasında diğer kısmını açacağız. Gerekli çalışmaları tamamlayıp inşallah direkt Erciyes’e giden ana arterimizden geçişi sağlamış olacağız. Vatandaşımızın kolayca şehrimizdeki bu ulaşım imkânından faydalanmasına fırsat vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Kartal Kavşağı’mızın da Yükünü Hafifletecek Olan Önemli Bir Ana Arter”

Yeni ana arterin Kartal Kavşağı’nın trafik yükünü hafifleteceğine dikkat çeken Büyükkılıç, “Emeği geçen arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah alternatif, daha güzel yollar yapma yönündeki gayretlerimizin de süreğini buradan paylaşmak istiyorum. Burası bir bakıma Kartal Kavşağı’mızın da yükünü hafifletecek olan önemli bir ana arter” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, YKS’YE GİRECEK ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylara başarılar diledi. KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde bu yıl YKS hazırlıkta 1040 öğrenciye ücretsiz kurs verildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, YKS’ye girecek adaylar için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını da belirtti.

Eğitime verdiği önemin yanı sıra öğrencilere yönelik projeleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 08-09 Haziran günleri farklı oturumlarda gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylara başarılar diledi.

YKS sınavına girecek öğrencilere başarı ve kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle, emek emek bir sürecin daha sonuna geldiniz. Öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bütün sene boyunca aldıkları eğitim ve öğretimin bu sınavlarda karşılığını almalarını temenni ediyorum. Girecekleri sınav ne kadar önemli olsa da, bizler için öncelik her zaman gençlerimizdir. Geleceğin aynası olarak gördüğümüz gençlerimizin her zaman arkasında olduk ve bundan sonrada arkalarında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde bu yıl YKS hazırlıkta 1040 öğrenciye ücretsiz kurs verildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“KAYMEK’in Gençlik Merkezleri’nde sınavlara hazırlanan öğrencilerimize YKS hazırlık grupları ile destek olduk. Bu süreçte gençlerimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinden de yararlandılar. Ücretsiz çay, çorba ikramlarında bulunduk. Gençlerimizin konforunu her zaman ön planda tutarak, hizmetlerimizi gerçekleştirdik. KAYMEK’in Gençlik Merkezleri’nde verdiğimiz eğitimlerle, düzenlediğimiz etütlerle, soru çözümleriyle, deneme sınavlarıyla, kulüp faaliyetleriyle, farkındalık seminerleriyle, sosyal ve sanatsal etkinliklerle öğrencilerimizi hem sınavlara, hem de kendilerini hangi noktada geliştirmek istiyorlarsa o alanda yardımcı olduk.”

“Sınavın Sonucu Ne Olursa Olsun Sizler İnci Tanelerisiniz”

Başkan Büyükkılıç, sınav sürecinde öğrencilerin ailelerine de teşekkür ederek, “Tüm bu duygularla bu sınava büyük bir özveri ve gayretle hazırlanan öğrencilerimize başarılar diliyor, daima destekleriyle evlatlarının yanından hiç ayrılmayan ailelerin sınav heyecanlarını paylaşıyorum. Sınavın sonucu ne olursa olsun sizler inci tanelerisiniz. Kayseri’mizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz”  ifadelerini kullandı.

YKS Adaylarına “Ücretsiz Ulaşım”

YKS’ye girecek adaylar için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını hatırlatan Büyükkılıç, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu zorlu maratonunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Sınavı’na girecek adaylar, sınav giriş kâğıtlarını göstererek otobüs ve tramvaylardan ücretsiz yararlanabileceklerdir. Raylı sistem ve otobüs seferlerinde ek seferler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ayrıca, vatandaşlara da seslenerek, cumartesi ve pazar günü belirtilen sınav saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek durumlardan kaçınılması, araç sürücüleri tarafından siren veya korna çalınmaması, sınav süresince inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427