Talas, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Bünyan belediye haberleri

BAŞKAN YALÇIN’IN TARİHİ ADIMI SES GETİRDİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından hazırlatılan Bandırma Vapuru Kaptanı İsmail Hakkı Durusu’yu anlatan belgesel büyük ses getirdi.

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs törenleri esnasında ilk gösterimi yapılan belgesel, o günden bu yana birçok mecrada yayınlandı ve büyük dikkat çekti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Samsun’da bulunan Bandırma Gemi Müzesi başta olmak üzere birçok yerde yayınlanan, okullarda öğrencilere ders olarak gösterilen belgesel ile Kayseri’nin bilinmeyen değeri Zincidereli İsmail Hakkı Durusu’yu anlatmak istediklerine vurgu yaptı.

Birçok kişinin Bandırma Vapuru Kaptanının Kayserili olduğunu bu belgeselle öğrendiğine vurgu yapan Başkan Yalçın, buradan yola çıkarak ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarını görmüş olduklarını söyledi.

TARİHİ BELGELERE VE GÖRÜNTÜLERE DAYANIYOR

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ü Samsun’a çıkartan Bandırma Vapuru’nun Talas Zincidereli kaptanı İsmail Hakkı Durusu’yu anlatan 22 dakikalık belgesel, Talas Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde ilk kez gösterilmişti.

Tarihi belgelere dayanan belgeselde hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de İsmail Hakkı Durusu’nun Samsun’a görevlendirilmeleri ayrıntılı olarak ele alınıyor. Dönemin belge ve görüntüleriyle birlikte İsmail Hakkı Durusu’nun yakınlarının hatıralarının yer aldığı belgeselde ayrıca konunun uzmanlarının görüşleriyle birlikte ilk kez yayınlanan ses kayıtları da bulunuyor.

BANDIRMA VAPURU’NDAKİ BİR DİĞER KAYSERİLİ

Hazırlanan belgeselde Bandırma Vapuru’nda Atatürk ile birlikte Samsun’a giden bir diğer Kayserili olan Tabip Yüzbaşı Behçet Adil Bey’in (Feyzioğlu) kendi ses kaydıyla İsmail Hakkı Durusu ile tanışma anına da yer veriliyor.

 “CUMHURİYET’İN 100. YILINDA BİZİM İÇİN GÖREV OLDU”

Belgeselin son bölümünde yapılan çalışmanın önemine dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İsmail Hakkı Durusu’nun Talas’ın ve Kayseri’nin çok bilinmeyen bir değeri olduğuna işaret ederek, “İsmail Hakkı Durusu, İstiklal Mücadelemizin ilk kahramanlarından birisidir. Atatürk’ü Samsun’a götüren geminin Bandırma olduğu bilinir de kaptanının İsmail Hakkı Durusu olduğu bilinmez. ‘Efendi Kaptan’ın Talas’ın Zincidere’den olduğu ise hiç bilinmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladığımız günlerde, bu kahramanın adını ve mücadelesini duyurmak bizim için bir görev oldu. Güzel ve önemli bir çalışma ortaya çıktı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Zincidere’nin, Talas’ın ve Kayseri’nin gururu İsmail Hakkı Durusu’yu ve bütün milli mücadele kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU REFERANS PROJELERİNİ MECLİS ÜYELERİNE ANLATTI

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yapımı tamamlanan ve devam eden projelerini Melikgazi Belediyesi meclis üyelerine teknik gezi düzenleyerek anlattı.

5 yıl içerisinde Melikgazi’ye rekor hizmetler kazandıran Başkan Palancıoğlu, Yıldırım Beyazıt, Battalgazi, Kazım Karabekir Mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını, Tarihi Gön Han ve Köşk Medrese restorasyon çalışmalarını, Türkiye’de ilk olan projesi Çarşı Melikgazi’de tamamlanan ve devam eden çalışmalarını Melikgazi Belediyesi meclis üyelerine anlattı. Projelerde gelinen son aşama hakkında bilgi veren Başkan Palancıoğlu beraberindeki meclis üyelerinin projeler hakkındaki görüş ve önerilerini değerlendirdi.

Melikgazi’de birçok mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin yüzünü değiştiren Başkan Palancıoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi vererek şunları söyledi:

“Türkiye’ye örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızla Melikgazi’mizin imajını yenilemeye devam ediyoruz. Kazım Karabekir Mahallesi, Battalgazi Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerimizde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Şehir merkezine yakın, depreme dayanıklı konutlarımızın yapımları hızla ilerliyor. Kentsel dönüşümle depreme dayanıksız, alt yapı sorunları olan yapıları dönüştürerek konforlu, sağlıklı ve yaşanabilir konutlar haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyoruz.”

Tarihi eserlere sahip çıkmaya ve gereken değeri vermeye özen gösterdiklerini belirten Başkan Palancıoğlu, meclis üyelerine Tarihi Gön Han ve Köşk Medrese’de yaptıkları restorasyon çalışmaları ile ilgili görsel brifing gerçekleştirdi.  Melikgazi’nin tarihine ışık tutacak eserleri restore ederek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Başkan Palancıoğlu, “ Melikgazi Belediyesi olarak tarihi eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Şehrin merkezinde yer alan 520 yıllık Tarihi Gön Han ile 7 asra tanıklık etmiş Tarihi Köşk Medresemizi restore ederek şehrimize kazandırıyoruz. Bizi en çok heyecanlandıran çalışmalarımızdan diyebilirim.  Kayseri’mize yakın zamanda kazandıracağımız, buram buram tarih kokan, görkemiyle göz dolduran Gön Han ve Köşk Medrese’miz yakında hemşehrilerimizin ziyaretine açılacak.” dedi.

Melikgazi’de geçmişe yakından baktıracak restorasyon çalışmalarının yanı sıra geleceğe yatırım yapan yenilikçi projelerinden Çarşı Melikgazi’yi de meclis üyelerine anlatan Başkan Palancıoğlu, Çarşı Melikgazi çalışmalarında sona gelindiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Çarşı Melikgazi Kayseri’mizin yeni sembol değerlerinden biri olacak. Projemizin örnekleri Avrupa’da bulunuyor; ülkemizde ilk olacak inşallah. Çarşı Melikgazi’miz 7 gün boyunca açık olacak. İçerisinde meyve sebze, et balık ürünleri, baharatçısı, kitapçısı, çiçekçisi, kreşi, kafeteryası ve Kayseri yemeklerinin sunulacağı Sofra Melikgazi’nin yer alacak. Ayrıca burada çeşitli sanatsal etkinlikler de düzenlenebilecek. Şehrimizin gözde mekanlarından biri olacak. İlçemize rekor hizmetlerimizi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah birçok yeni projemizi de hayata geçirecek, Melikgazi’mize hizmet etmeye devam edeceğiz. Çarşı Melikgazi yakında hizmete açılacak ve vatandaşlarımızla buluşacak.”

KAYSERİ’DE İLK OLAN KOCAFEST İLE YİNE TEKNOLOJİNİN KALBİ KOCASİNAN’DA ATACAK!

Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenleyeceği, Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) 23 Mayıs Perşembe günü saat 10:00’da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlıyor. KOCAFEST ile Türkiye çapında büyük ses getirdiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tüm Kayserilileri programa davet ederek, “Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz” dedi.

Festival ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesini hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, yine teknolojinin kalbi Kocasinan’da atacağını vurgulayarak, “Öğrencilerimizin heyecanını yürekten hissediyorum. Gençlerimizin heyecanının karşılığını bulması içinde elimizden geldiğince ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Özellikle gençlerimizin daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri ve hayallerini gerçekleştirmeleri için sürdürülebilir projeler geliştiriyoruz. Bunlardan biri olan tematik çalışmaların yürütüldüğü Uzay ve Havacılık Merkezimizle TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilere her yıl destek oluyoruz. KOCAFEST ’ten TEKNOFEST’e uzanan desteklerimizle Türkiye Yüzyıl’ının inşasına büyük katkı sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Biz, bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarın onlar da bu necip milleti gururlandıracaklar. Gençlerimizin talepleri doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi Kocasinan Akademi çatısı altında vermiş olduğumuz desteği artırarak sürdüreceğiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasında teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar başarılı oluruz. Gençlerimiz, yeter ki çalışsın üretsin biz her zaman yanında ve destekçisiyiz. Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz KOCAFEST’de ortaokul ve lise öğrencilerinin teknoloji tabanlı yapmış oldukları çalışmalarla farklı kategorilerde hünerlerini sergileyecekler. Ortaokul ve liseli öğrencilerden oluşan takımlar, farklı kategorilerde yarışacak. Yine Teknolojinin kalbi, Kocasinan’da atacak. 3 gün boyunca Kocasinan’da teknoloji rüzgarı esmiş olacak. Bütün hemşehrilerimizi, 23 Mayıs Perşembe günü saat 10:00 ‘da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlayacak olan KOCAFEST’e davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlerle yapılan her çalışmada yer alıyoruz ve onları her zaman destekliyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerle ülkenin teknolojik kalkınmasına ve teknolojiyi üreten nesillerin yetiştirilmesine katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN NİTELİKLİ KURBAN PAZAR YERLERİ

Melikgazi Belediyesi bu sene 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlanan kurban satış yerleri için ön başvuruların 20 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu.

“Kurban Satış Yerleri Mimarsinan Organize Sanayi Arkası ve Beştepeler Bölgesi’nde kurulacak.”

Kurban Pazar yerlerinin vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmesini sağlamak için hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Bu yıl 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için Melikgazi Belediyesi olarak hazırlıklarımız aralıksız şekilde devam etmektedir. Mimarsinan Organize Sanayi ve Beştepeler Bölgesinde kurulacak olan kurban satış yerlerinin bakım, onarım faaliyetleri kapsamında çadır alanlarını düzenliyor, su hatlarının bakım onarımı yapıyor, vatandaşlarımızın dini vecibelerini sağlıklı ortamlarda yapabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak kurban pazar yerlerimizi en iyi şekilde düzenleyerek esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeden alım satım yapma imkânı sağlıyoruz. Kurban olarak satılacak hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporlu, hayvan pasaportlu, nakil belgesi olan, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen koruyucu aşıları yapılmış ve TÜRKVET kayıt sisteminde kayıtlı olmasına dikkat ediyoruz. Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerince kontrol edilen; kurban niteliği taşıyan hayvanlar pazar yerine alınacaklar.“ dedi.

“ Kurban Pazar Yerleri Ön Kayıt Tarihleri 20-24 Mayıs”

Kurban pazarında satış yapmak isteyen esnaflar için ön kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Başkan Palancıoğlu,  “ Kurban pazarlarında satış yapacak esnaflarımızın 20-24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 0 352 252 18 98 numaralı hattımızı arayarak ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ön kayıt yaptıran esnaflarımız, Mimar Sinan Kurban Satış Yeri için 27 Mayıs Pazartesi günü, Mimar Sinan Kurban Pazar Yeri’nde işgaliye ücretlerini yatırarak yerlerini alabilecekler. Beştepeler Kurban Satış Yeri için, Belediyemiz veznelerine uğrayarak işgaliye ücretini yatıran esnaflarımız, 28 Mayıs Salı günü Beştepeler Kurban Satış Yeri’ne gelerek yerlerini alacaklar. Tüm hemşehrilerime şimdiden hayırlı, kazasız, belasız bayramlar diliyorum.” dedi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Mimar Sinan Kurban Satış Yerinde bulunan kesimhanede büyük baş kesim ücreti 2.500 TL iken kurban çadır işgaliye ücretinin 5.000 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

“BAŞKAN YALÇIN BİZE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERDİ”

Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle üniteyi ziyaret eden bir grup engelli, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kendilerine böylesine güzel bir imkan sunduğu için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ve araçlarını tamir eden atölye çalışanlarına teşekkür eden Seda Karakaya, “Ben üniversiteye giderken araştırma yapıyordum ‘böyle bir hizmet var mı?’ diye. Karşıma Talas Belediyesinin yapmış olduğu bu hizmet çıktı. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Geçen sene aracım bozuldu. 2 ay vardı okulun başlamasına ‘acaba okula gidebilecek miyim?’ diye stres yapmıştım. Daha sonra bu hizmeti buldum ve başvurdum. Hemen geldiler, arabamı tamir ettiler. Sonrasında tekrar bozuldu ama korkmamaya başladım. Çünkü güvenebileceğim birileri vardı artık. Talas Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü arabalarımızı tamir etmekle kalmıyor bize özgürlüğümüzü veriyor, bize ellerimizi ayaklarımızı geri veriyor. Bu yapılan en büyük hizmet” diye konuştu.

“ÇOK DUA ALIYORUZ”

Kendisi de bir engelli olan atölye çalışanı Şeref Özel de yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Başkan Mustafa Yalçın ve atölye çalışanları olarak çok dua aldıklarını ifade eden Özel, “Bluetooth ile çalışan uzaktan kumandalı refakatçi kumandası yaptık. Ağır engelliler için yaptığımız bu sistemle engelli aracı, engellinin yanına çağrılıyor. Bunun yanında güneş paneli ile şarj olan aracımız var. Yaklaşık 6 saatte aküyü tam dolduruyor ve elektrik sorunu olmadan yoluna devam ediyor. Bir de herkesin bildiği mobil aracımız var. Bununla engellilerimizin evlerine gidip araçlarını yerinde tamir ediyoruz. Arızası büyük ise atölyemize getirip tamirini yaptıktan sonra tekrar evine teslim ediyoruz” diye konuştu.

1294 ARAÇ TAMİR EDİLDİ

Talas Belediyesi Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesinde faaliyete geçtiği günden bu yana toplam 1294 engelli aracı tamir edildi. İlk etapta Talas’ta yaşayan engellilere yönelik olarak açılan ünite, zaman içerisinde hem Kayseri merkez ilçeleri hem de uzak ilçelerden de talep almaya başladı. Türkiye’de başka hiçbir belediyede bulunmayan üniteye zaman zaman il dışından da talepler geliyor.

KOCASİNAN’DAN PERSONELİNE DAHA İYİ HİZMET İÇİN PROFESYONEL EĞİTİM

Kocasinan Belediyesi bünyesinde çalışan personelin verimliliklerini ve kurumsal kapasitelerini artırmak amacıyla profesyonel eğitimler verildi. Düzenlenen eğitim programları ile çalışanların bilgi birikimini sürekli artırdıklarını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Eğitimler sayesinde gülümseyen bir yüzle vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunuyoruz” dedi.

Hizmetlerin ve projelerin yanı sıra personel eğitimine de büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, düzenlenen programlar ile çalışanların bilgi birikimini sürekli artırdıklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın her bir tarafına daha kaliteli ve daha iyi hizmet götürebilmek için gayretle çalıştıklarını belirterek, “Rutin belediyecilik faaliyetlerinin en iyisini yapıyor, bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşlarımızın yanlarında oluyoruz. Özellikle insanı merkez olarak aldığımız çalışmaların yanı sıra personel eğitimine de büyük önem veriyoruz. Çalışan personelin verimliliklerini, kurumsal kapasitelerini ve bilgi birikimini sürekli artırmak için çeşitli eğitimler veriyoruz. Eğitimle çalışanlarımızın bilgi ve becerilerini artırıyoruz. Gülümseyen bir yüzle vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunuyoruz. Bu eğitimlerin katkısıyla daha sağlıklı ve daha güvenli bir iş ortamı oluşturarak, hizmet kalitemizi artırıyoruz. Bütün gayemiz, yapılan her şeyin bir önceki günden bir sonraki güne daha güzel olması içindir” diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi’nin farklı günlerde personele yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim, belediyenin seminer salonunda çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşması yapan Kocasinan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Yavuz İlkaya, eğitime ilgi gösteren personele teşekkür etti. Makine Yük. Müh. A Sınıfı İş güvenliği Uzmanı Seval Yaman tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Genel kuralları ve Güvenlik Kültürü’ hakkında bilgiler verildi. Programda katılımcılara iş güvenliği, iş sağlığı mevzuatı,  iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, yasak ve cezalar, hakkında bilgiler aktardı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN VERGİ İÇİN SON TARİH HATIRLATMASI

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. taksit ödemelerinin son tarihi olan 31 Mayıs için hemşerilerine uyarıda bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, vatandaşların bu tarihe kadar online ödeme sisteminden veya veznelerden ödemelerini yapabileceklerini söyledi.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde ilk taksit ödeme son gün tarihinin 31 Mayıs olması nedeniyle Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, hemşerilerini cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

Hacılar ilçesindeki gayrimenkul sahiplerinin ve vergi mükelleflerinin bu süreci göz ardı etmemeleri gerektiğini dile getiren Başkan Özdoğan, vergi ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli ödeme seçenekleri sunduklarını belirterek, online ödeme sistemi ve belediye veznesinden ödeme yapma imkanı tanındığını ifade etti. Vergi mükelleflerinin vergi borçlarını e-devlet üzerinden veya www.hacilar.bel.tr web sitesinden online olarak da ödeyebileceklerini belirtti.

Hacılar halkının vergi yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerinin, ilçenin daha yaşanabilir bir yer olması ve belediye hizmetlerinin sürekliliği açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Özdoğan, Bu nedenle, vergi ödeme süresinin sona erme tarihine kadar gerekli ödemelerin yapılmasının vatandaşların ve ilçenin menfaatine olduğunu vurguladı.

TALAS BELEDİYESİ’NDE VERGİ MESAİSİ

2024 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin birinci taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs Çarşamba gününün ödemeler için son tarih olduğunu hatırlatan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşlara ödemelerini son güne bırakmama çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Yalçın, vergi ödemelerinin hem internet üzerinden hem de belediye hizmet binasında ve Mevlana Mahalle Meydanında bulunan veznelerden yapılabileceğini söyledi.

Vezneden nakit veya kredi kartıyla yapılabilecek olan ödemelerin internet üzerinden de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başkan Yalçın, mükelleflerin www.talas.bel.tr adresinden giriş yaparak ‘ödeme işlemleri’ menüsünü tıklamaları gerektiğini dile getirdi.

Başkan Yalçın, şu ana kadar vergilerini ödeyen Talaslı mükelleflere de teşekkür etti.                               VEZNELERDE MESAİ VAR

Vezne önlerinde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Yalçın, bu kapsamda veznelerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gittiklerini ve vatandaşların hafta sonu da ödeme yapabileceklerini ifade etti.

Buna göre 20-31 Mayıs tarihleri arasında hafta içi 08.00-19.00 saatleri arası açık olacak vezneler, hafta sonları da 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

MEVLANA MEYDANI VEZNESİ DEVREDE

Bununla birlikte mükelleflerin vergi ödemelerine kolaylık sağlamak amacıyla Mevlana Meydanındaki vezne de görev başında olacak. 20 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan vezne, hafta içi 13.30-20.00, hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

BİLDİRİM VE RAYİÇ BELGESİ BELEDİYE WEB SAYFASINDA

Öte yandan mükellefler için Talas Belediyesi internet sayfasında da yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre vatandaşlar belediyeye gelmeden “E-Emlak Vergisi Bildirim” ve “E-Emlak Vergisi Rayiç Belgesi” sekmelerinden işlemlerini kolayca yapabilecekler.

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN METİN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİYİ ZİYARET ETTİ

KOCASİNAN, ‘MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ’Nİ İLÇENİN FARKLI NOKTALARINA YERLEŞTİRDİ

‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmak ve atık türlerinin ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla ‘Mobil Atık getirme Merkezi’ni ilçenin farklı noktalarına yerleştirdi. Bu uygulama sayesinde geri dönüşüm konusundaki alışkanlığına daha fazla katkı sağladıklarını belirten vatandaşlar, farklı ve yenilikçi çalışmadan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti. Başkan Çolakbayrakdar ise geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak istediklerini söyledi.

“Daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarını belirterek, “ Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Sadece Kocasinan için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı belediye olarak biz görev addediyoruz. Bu kapsamda kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Yeni çalışmayla toplumumuzun çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz ve böylelikle gelecek nesillere daha temiz Kocasinan bırakacağız. Çevreye karşı gösterdikleri duyarlılık konusunda destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen atık merkezlerinden dolayı çok memnun olan vatandaşlar ise “Eskiyi artık unutmalıyız, yenilikçi olmalıyız. Memleketimiz için en uygunu ve en yakışanı neyse onu yapmalıyız. Bu doğrultuda bu yapılan farklı ve yenilikçi çalışma çok güzel olmuş. Bu uygulama geri dönüşüm konusunda alışkanlıklarına daha fazla katkı sağlıyor. Örnek olan bu çalışma hem belediyemiz hem de evlatlarımızın geleceği için çok iyi olmuş. Bundan dolayı Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun”  diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçenin farklı noktalarına ‘Mobil Atık getirme Merkezi’ yerleştirildi. Çalışma ile kağıt/karton, plastik, cam atık, metal atık, atık yağ, elektronik atık ve pil gibi atıklar toplanarak, hem atık yağ ile pilin çevreye verebileceği olası zararların önüne geçilecek, hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlanacak.

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN, İSTİHDAM FUARI’NA ÇIKARTMA

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde iş dünyası için kapılarını açan ve 200 firmanın katıldığı Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı gezerek hemşerilerinin stantlarında onlara destek oldu. 

İş arayanlar ile işverenlerin buluştuğu Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, OSB KOSB Fuar Merkezi’nde açıldı. Üretimin ve istihdamın her zaman yanında yer alan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, açılış töreni sonrası stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı ve iş bulmak için gelen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde 200 firmanın katıldığı ve yaklaşık 5 Bin 750 istihdamın hedeflendiğini söyleyen Başkan Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarımızda 200 firmanın katıldığını gördüğümüzde, herhangi bir mesleği yapabilecek olan iş arayan arkadaşlarımızın mutlaka buraya gelip stantlarda kendilerini tanıtmalarını ve firmalarla görüşmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Hayırlı olsun. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehrimize ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.”

Özdoğan, hemşerilerinin de stant açmış olduğu fuarda yaptığı ziyarette Hacılar belediyesi olarak kendilerinin de Hacılar Meydanı’ndan fuara gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti verildiğini de sözlerine ekledi.

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NDE KAT KARŞILIĞI İHALE DÜZENLENDİ

Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm İhalesi Düzenledi

Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan 1 blok 36 adet daire, 3 adet dükkan için kat karşılığı yapım ihalesini düzenledi. Kentsel dönüşüm projelerine önem verdiğini her fırsatta dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini açıkladı.

15 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen ihale ile ilgili açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Deprem riskini hiçbir zaman unutmadan bölgemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam ediyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın yaşam alanlarını elimizden geldiğince iyileştirmek ve konforlu hale getirmek en önemli görevlerimizden biri. Ömrünü tamamlayan yapıların yerine konforlu, yüksek standartlı yapıları inşa etmek için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Battalgazi, Kazım Karabekir, Anbar, Çorakçılar Mahallelerimizde yapılan çalışmaların yanında Yıldırım Beyazıt Mahallemizde de kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yıldırım Beyazıt 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1 blok 36 daire, 3 adet dükkan için ihalemizi düzenledik. İhalemize katılan tüm müteahhit firmalarımıza teşekkür eder, ihaleyi kazanan firmamızı ise tebrik eder; hayırlı olmasını dilerim. Vatandaşlarımızın konforlu yaşam alanlarına ulaşması için ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları durmaksızın devam edecek.’’ dedi.

TALAS’TA ŞEHRE HİZMET EDECEK ENGELLİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Talas Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında başlatılan proje ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri olan ve şehirde önemli bir ihtiyacı karşılayacak Yunus Büyükkuşoğlu Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, günün ilk ışıklarıyla birlikte merkezde incelemelerde bulundu.

Başkan Yalçın, Talas Yukarı Mahalle’de mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsaya hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu tarafından yaptırılan ve toplamda 4 bin metrekarelik alana sahip olan merkezde gelinen son noktayı yerinde değerlendirdi.

Başkan Yalçın, yakında birçok özel bölümüyle hizmet verecek merkezle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yunus Büyükkuşoğlu beyin yaptırmış olduğu engelli rehabilitasyon merkezinin son aşamasındayız. Ben öncelikle Yunus Büyükkuşoğlu’na, bu arsanın teminine onay veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yapım çalışmalarında artık sona geldik. Burasını Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edip Kayseri’ye çok önemli bir tesis kazandırmanın onurunu yaşayacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

MERKEZDE NELER OLACAK?

1950 metrekaresi kapalı olacak merkezde terapi odaları, yaşlı bakım odaları, revir, seminer odaları, resim, akıl oyunları, müzik ve el işi atölyeleri, ortak sosyalleşme alanları, fizyoterapi odası, hipoterapi odası, spor alanları ve yüzme havuzu gibi bölümler yer alacak.

Doğayla iç içe tasarlanan ve şehir manzarasına sahip olan merkez, engelli vatandaşların rehabilitasyonu açısından için önemli bir tesis olacak.

HATİCE- AZMİ NALBANTOĞLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ RESMİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR 

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile yapılan Hatice-Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezi resmi açılış için gün sayıyor.

Melikgazi’ye sağlık alanında yaptığı yatırımlarla ilçenin refah seviyesini yükselten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Melikgazi’mize sağlık alanında birçok yatırım yaptık. Yalnızca 5 yılda 15 adet aile sağlığı merkezi kazandırdık. Bu yatırımlarımızdan biri de Melikgazi Belediyemiz ve hayırsever iş birliği ile Yeniköy Mahallemize kazandırdığımız Hatice- Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezimiz. 4 hekim kapasiteli ve 2 eczaneye sahip olup içerisinde muayenehaneler, tıbbi müdahale odası, aşı odası ve bebek izlem, gebe takip odası, seminer-eğitim odası, laboratuvar yer alan sağlık merkezimiz zemin ve 1. kattan oluşuyor. Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde sağlık hizmeti almaları konfor sağlıyor. Bu yüzden her mahallemize butik sağlık ocakları, butik camiler gibi hizmetler sağlıyoruz. Bu dönemimizde de sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Sağlık alanında yatırım yapmakla kalmayıp yeni projemiz Sağlık Turizmi Kampüsü ile şehrimize yeni bir vizyon kazandıracak; sağlık turistlerini şehrimizde ağırlayacağız. Melikgazi Belediyesi olarak hemşehrilerimizi nitelikli hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Sağlık ocağımızın yapımında emeği geçen hayırseverimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hatice-Azmi Nalbantoğlu Aile Sağlığı Merkezi’miz şimdiden Melikgazi’mize hayırlı, uğurlu olsun. Yeni projelerimizle Melikgazi’mize değer katacak hizmetlerimize canla başla devam ediyoruz.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427