YSK yeniden seçim kararı verdi, Vali yardımcısı Tekeş belediyede görevlendirildi, Valilik, CHP ve MHP açıklama yaptı

YSK Pınarbaşı ilçesindeki seçimin yeniden yapılmasına karar verdi, Kayseri Vali yardımcısı Ömer Tekeş belediyede görevlendirildi, Valilik, CHP ve MHP açıklama yaptı

KAYSERİ VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir.
Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının 07.04.2024 tarih ve E32463971250103422 sayılı oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CHP’NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiş ve bu karara İl Başkanlığımız tarafından 04.04.2024 tarihinde İl Seçim Kuruluna itiraz edilmiş, itirazımızın İl Seçim Kurulu’nca reddedilmesi üzerine, 05.04.2024 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edilmişti.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 06.04.2024 tarihinde verilen karar ile itirazımızın reddedildiği bildirilmiştir. Bu karar ile Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu seçimin yenilenmesi kararı kesinleşmiştir.

Pınarbaşı ilçemizde, 02.06.2024 tarihinde yeniden Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimi yapılacaktır.

Hukuk kurumlarının siyasete alet edilmemesi en büyük özlemimiz olsa da gerekçesiz, dayanaksız, Yüksek Seçim Kurulu içtihatlarına aykırı, hukuk dışı baştan savma kararlara bakıldığında, siyasetin hukuk kurumları üzerindeki baskısını üzülerek görebilmekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından partimize atılan “oy çalındı” iftirasını hayretle izlemekle birlikte, bu oy çalan kişi ya da kişilerin henüz ortaya çıkmamış, çıkarılmamış olması, Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma ya da soruşturmalar varlığı bildirilmemiş olması İlçe, İl ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarında bu konuda bir delil gösterilmemiş olması atılan iftiranın kirliliğini de göstermektedir.

Ancak bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü olarak bu iftira taşıyan videoları hazırlayan, paylaşan oy çalındı algısı yaratan, sorumluluğu tespit edilen sandık başkanları ve görüntüdeki bütün kişiler ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız.

Eğer oy çalan birisi varsa, tespit edilirse, biz de bu kişi ya da kişilerden sonuna kadar şikayetçi olacağız. Ama eminiz ki; Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine mensup hiç kimse hak yemez, hakkını yedirmez.

Pınarbaşı Belediyesi ile ilgili olarak seçimin yenilenmesi kararı kesinleşmiş olduğundan Kayseri Valiliği’ne yapmış olduğumuz “Belediye Başkanı Görevlendirme” talebimizin gereğinin yapılmasını en kısa sürede Kayseri Valiliği’nden bekliyoruz.

Türkiye’nin birçok yerinde belediyeleri kaybeden Cumhur İttifakı’nın bileşenleri partilerin, itiraz süreçlerinde belediyelerin bütçelerini nasıl tasarruf ettiğini kamuoyu açıkça ve hayretle izlemektedir.

Pınarbaşı Belediyesi’nin bütçesindeki her bir kuruşun takipçisi ve koruyucusu olduğumuzu bildirerek, tarafımıza ulaşan ihbar ve şikayetlerin vahameti göz önüne alınarak, acilen ve tedbiren söz konusu belediyenin tüm birimlerinin mali ve idari anlamda kontrol altına alınması, Pınarbaşı Belediyesi’nin sağlıklı şekilde yönetilmesi gerekmektedir.

Hiçbir zaman, şiddetin, tehdidin, iftiranın, yargı kurumlarına baskının, hakaretlerin tarafı olmamış partimiz, üyeleri ve seçmenleri Pınarbaşı’nda yenilenecek seçimlerde büyük bir farkla Deniz Yağan başkanımızı yeniden seçecektir.

Bundan bizim ve Pınarbaşı halkının hiç şüphesi yoktur.En yüksek sesle haykırıyoruz!Pınarbaşı’na DENİZ gelecek…

MHP İL BAŞKANI DEMİREZEN: “KAYYUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, Pınarbaşı ilçesinde Kayseri Valiliği tarafından yapılan görevlendirme ile ilgili açıklama yaptı. Demirezen, “CHP’nin algısıyla Pınarbaşı ilçemize kayyum ataması söz konusu değildir. Yapılan görevlendirme seçim kanunu gereği uygulanan yasal bir prosedürdür.” Dedi.
CHP’nin algı operasyonlarına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Demirezen, “Belediye Kanununun 46.maddesinde açıkça belirtildiği gibi, ‘Belediye Başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır.’ İfadeleri ile kanunun maddesi açık ve nettir. Yapılan görevlendirme rutin bir işlemdir. CHP’nin başvuru yapmasına dahi gerek yokken sanki “Devlet kayyum atadı” algısının oluşturulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yapılan görevlendirme Pınarbaşı ilçemize hayırlı olsun. 2 Haziran’a kadar canla başla çalışarak algı siyasetine fırsat vermeyeceğiz. Pınarbaşılı hemşerilerimizin helal oylarına 2 Haziran’da sahip çıkacağız.” Diye konuştu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

AK Parti Kayseri’de ‘Türkiye Buluşmaları’nı yarın yapacak

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının her yıl düzenlediği Türkiye Buluşmaları adı altında tüm ili …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427