Kadir gecesi ve mesajlar…Tıpkı Basım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi..

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “KADİR GECESİ” MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “Bu müstesna gecenin milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek, bu özel gecenin, tüm insanlığın huzur ve mutluluğu için hayırlar getirmesini temenni etti.

Başkan Büyükkılıç, mesajında yüce kitap Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu vurgulayarak, “Mübarek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı bu müstesna geceyi ihya edelim. Ellerimizi Cenab-ı Allah’a açalım, dua edelim, tövbe edelim, ibadet edelim, yetim başı okşayalım, yaşlı çınarlarımızın gönlünü alalım ve bu geceyi ihya edelim. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen gecemizden istifade ederek huzura kavuşalım, kurtuluşa yaklaşalım” ifadelerinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi’nde Kadir Suresi’nde buyurulduğu üzere meleklerin her türlü iş için yeryüzüne indiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Kadir Gecemizi bize beyan eden Kadir Suresi’nde ‘Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’ buyurulmaktadır. Biz de bu sabahına kadar esenlik olan Kadir Gecemizin kadrini, kıymetini bilelim. Bu müjdeye mazhar olalım, fırsatı kaçırmayalım.”

Daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya olmasını temenni eden Büyükkılıç, mesajında “Bu mübarek ve müstesna gecede Cenab-ı Allah’tan, başta ülkemiz ve şehrimiz olmak üzere tüm Müslümanlara sağlık, huzur ve barış diliyorum. Daha güzel, daha yaşanabilir ve huzurlu bir dünyamız olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm Müslüman coğrafyaların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Tekrarına ulaşmayı da temenni ediyor, Kadir Gecemiz mübarek ve bereketli olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YALÇIN’DAN KADİR GECESİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, mesajında Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlığın Kur’an-ı Kerim ile tanıştığı, bin aydan daha değerli olan Kadir Gecemiz kutlu, ibadetlerimiz makbul olsun.” ifadelerine yer verdi.

KUR’AN’IN İNDİĞİ GECEDE KUR’AN SERGİSİ

Başkan Yalçın, mesajında iki yıl önce Kadir Gecesi’nde açılışı yapılan Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi’ne de değindi. Başkan Yalçın, “Bu gecenin anlam ve önemine uygun olarak Kayseri’de iki yıl önce bir ilk olan Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi’nin açılışını yaptık. İlginin yoğun olduğu sergide birbirinden kıymetli Kur’an’ı Kerimlerin tıpkıbasımlarını görmek için Tablakaya Mahallesi’ndeki Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi ziyaret edilebiliyor.” ifadelerini kullandı.

GAZZE VE DOĞU TÜRKİSTAN’A PARANTEZ

Başkan Yalçın mesajında ayrıca Gazze’de yaşanan katliama da yer verdi. Aylardır saldırı altındaki Gazze’de soykırımın bir an önce son bulması temennisinde bulunan Başkan Yalçın, “Cenabı Allah başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm dünyada zulüm altındaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” şeklinde duygularını belirtti.

KUR’AN AYINDA KUR’AN SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Talas Belediyesi Tıpkı Basım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi, Ramazan ayıyla birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergiyi açıldığı iki yıl öncesinden bugüne kadar ziyaret edenlerin sayısı 50 bini geçti.

İKİ YILDA 51 BİN KİŞİ GEZDİ

İki yıl önce Kadir Gecesi gününde açılan sergi yaklaşık 51 bin 107 kişi tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler arasında Talas Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Kayseri’ye gelen tasavvuf müziğinin önemli isimleri Ahmet Özhan, Halil Necipoğlu ve Mehmet Kemiksiz gibi sanatçılar da yer aldı.

Sergiyi gezerek eserleri inceleyen sanatçılar, duydukları hayranlıkları ifade ederken, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

Tablakaya Mahallesi’ndeki Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde yer alan sergide Hz. Osman’ın okurken şehit edildiği mushaf başta olmak üzere Şeyh Hamdullah Efendi’nin II. Bayezid dönemine ait 1499’da istinsah ettiği eseri ile Ahmet Karahisari’nin Kanunî Sultan Süleyman’ın talebi üzerine ilk 220 sayfasını yazdığı ve daha sonra öğrencisi Hasan Çelebi’nin 1584-87 yıllarında tamamladığı Kur’an’ı Kerim gibi birbirinden kıymetli birçok eserlerin tıpkıbasımları sergileniyor. Ayrıca, hat sanatında kullanılan tarihi araç gereçler de sergide yer alan ürünler arasında bulunuyor.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN KADİR GECESİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Bin aydan daha hayırlı gece’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar,  mesajında “Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar,  Kadir Gecesi mesajında şu ifadelere yer verdi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize nazil olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam Alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle maddi ve manevi sayısız güzelliklerin tadılacağı Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”.

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bugün idrak edilecek olan Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Öztürk Mesajında; “Ramazan ayının feyizli günlerinden biri olan Kadir Gecesi’ne erişmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel gece, Kuran-ı Kerim’in nuruyla aydınlanan, duaların ve tövbelerin en çok kabul gördüğü, rahmet ve mağfiretin coştuğu müstesna bir zaman dilimidir.
Kadir Gecesi, bizlere kucak açan bir rahmet kapısının, affediciliğin, merhametin ve sevginin sonsuzluğunu hatırlatır. Bu gece, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği, komşularımızla, akrabalarımızla, tüm toplumumuzla kaynaştığımız özel bir zamandır.
Bu mübarek gecede, dualarımızı yürekten, samimi bir şekilde ederken, birlikte sevdiklerimizle ve komşularımızla hasret gidererek, manevi atmosferini derinden hissederek geçirmeliyiz. İbadetlerimizi, dualarımızı ve tövbelerimizi bu geceyi en verimli şekilde değerlendirerek, manevi yükselişimize katkıda bulunmalıyız.
Tüm Yahyalılı hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, bu müstesna geceyi sağlık, huzur ve kardeşlik içerisinde geçirmenizi temenni ederim. Dualarınızın kabul olmasını diler, birlik ve beraberlik içerisinde nice nice Kadir Geceleri geçirmeyi ümit ederim.” ifadelerini kullandı.

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’den Kadir Gecesi Mesajı

Bünyan Belediye Başkanımız Selahattin Metin’den Kadir Gecesi Mesajı
Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de indirildiği, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.
Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli, dargınlıkların bir kenara bırakılarak, aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızın gelişmesine vesile olarak görmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Bünyanlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Arı, Büyük Marmara Depreminin 25. Yılı: Alınmayan Tedbirler, Yeni Bir Felaketin Habercisidir! Nitelikli Mühendislik Hizmeti Hayat Kurtarır

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Kayseri Temsilcisi Dr. İnş. Müh. Kamuran Arı, ‘Büyük Marmara Depreminin …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427