Talas, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri (14.01.2024)

TALAS’TA YILIN İLK ANTİKA PAZARI

Talas’ın klasikleri arasına giren ve her ay vatandaşlardan yoğun ilgi gören ‘Antika Pazarı’ hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılının ilk Antika Pazarı, 14 Ocak Pazar günü kapılarını antika meraklıları için yeniden açacak.

‘Harman Meydanında Tarihe Yolculuk’ sloganıyla her ayın ikinci pazarı kurulması geleneksel hale gelen organizasyon, yine antika satıcılarıyla tarihi eşya meraklılarının buluşmasına sahne olacak.

Harman Mahalle Meydanında kurulan pazarda tarihi ev eşyalarından radyo, gramofon ve plaklara, antika para ve pullardan tesbih, halı ve kilimlere kadar birçok değerli ürün antika meraklılarının beğenisine sunulacak.

KOCASİNAN, 1 YILDA 550 KG ELEKTRONİK ATIK İLE 740 KG ATIK PİLİ EKONOMİYE KAZANDIRDI

Geri dönüşüm alanında yenilikçi ve örnek belediye olmayı sürdüren Kocasinan Belediyesi, 2023 yılında 550 kg elektronik atık ile 740 kg atık pil toplarken, 8 yılda ise toplam 18 bin 453 ton elektronik atık ve 9 bin 360 kg atık pil topladı. Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarıyla tam destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, geri dönüşümün doğal kaynakların korunmasında ve ekonomik açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Geri dönüşüme belediyenin tüm imkanları seferber eden Kocasinan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor. Bu doğrultuda okul ve camiler ile ilçe merkezindeki telefonculara atık pil kutusu yerleştiren Kocasinan Belediyesi, uygulamayla elektronik atıkların hem çevreye verebileceği olası zararların önüne geçiyor hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyor.

Geri dönüşümle Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, yenilikçi ve çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarını belirterek; “Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın şimdiki nesli bilinçlendirerek olacağı bilinciyle okullarda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerimiz geri dönüşümle ilgili eğitimler veriyor. Bunun yanı sıra geri dönüşüm alanında yarışmalar düzenliyoruz. Bilindiği üzere; ilçenin çeşitli yerlerine ‘Elektronik Atık Toplama Noktaları’ yerleştirdik ve yeni Ambalaj Atığı Toplama Araçlarını ilçemize kazandırdık. Bölgemizin 250 farklı noktasına ‘Kıyafet ve Evsel Tekstil Atık Kutusu’ yerleştirildi. Atık yağların ayrı toplanması için ilçenin farklı noktasına ‘Bitkisel atık yağ toplama kutusu’ konuldu. Geri dönüşümle birlikte tabiatın kirlenmesine engel olunduğu gibi aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. Bu vesile ile küçük yavrularımıza ve vatandaşlarımıza geri dönüşüme olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için hizmetleri artırarak devam edeceklerini sözlerine ekled

BAŞKAN PALANCIOĞLU, HÜRRİYET ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hürriyet Mahallesi’nde hizmet veren esnafı ve Hürriyet Pazaryeri’ni ziyaret ederek esnafa kolaylık diledi.

Esnaf dostu bir belediye olduklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Kayseri Milletvekilimiz Sayın Şaban Çopuroğlu, Melikgazi İlçe Başkanımız Sayın Tayyar Şahin ve yönetimi ile birlikte Hürriyet Mahallemizdeki pazar yerini ve esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik. Esnaf dostu belediye olarak her fırsatta esnafımız ile bir araya geliyoruz. Kayseri’miz ticaretin merkezi ve esnaf şehridir. Melikgazi olarak ilçemize birçok yeni pazar yeri yaparak esnaf kardeşlerimizin nitelikli alanda işlerini yapmasını sağladık. Esnafımız başımızın tacı. Onları çok seviyor ve bir arada olmaktan keyif alıyoruz. Her zaman yaptığımız gibi esnaf ve vatandaşlarımızla iç içe olmaya devam ediyoruz. Melikgazi’mizin her geçen gün daha iyi yerlere gelebilmesi adına vatandaşlarımızın istek ve önerilerine en kısa sürede çözüm üretmeye çalışıyoruz. Melikgazi’nin gelişmesinde esnafımız çok önemli rol oynuyor. Bizleri samimiyetle ve hoş sohbetle karşılayan tüm esnaflarımıza teşekkür ederim. Kıymetli esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diler; güler yüzlü ve samimi muhabbetleri için teşekkür ederim. Tüm esnafımıza Rabbim helalinden bol kazanç nasip etsin.” dedi.

BATTALGAZİ MAHALLESİ DEĞİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR

Battalgazi Mahallesi’nde 23 blok 910 dairenin yer alacağı ikinci etap çalışmaları devam ederken bir taraftan da sosyal konut takası ile ilgili Melikgazi’ye geçen yerlerin yıkımı yapılıyor.

Böylece 38 adet sosyal konuta karşılık 38 adet daire verildi, karşılığında 38 adet eski evin yıkımı yapıldı.

Battalgazi Mahallesi’nde kentsel dönüşümün bloklarının hızla yükseldiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Battalgazi Mahallesi kentsel dönüşüm çalışması Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2022 yılı ocak ayında imzalanmıştı. Melikgazi olarak yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızda sadece eski konutları yenilemiyoruz. Aynı zamanda mahallenin tamamını yenilemiş oluyoruz. Battalgazi Mahallesi’nde vatandaşlarımızla el ele verdiğimizde çok daha güzel yaşam merkezleri ortaya çıkıyor. Bu mahallemizde sosyal konut takası ile ilgili belediyemize geçen yerlerin yıkılmasını çalışması yapıyoruz. Burada büyük bir kentsel dönüşümün ilk etabı tamamlanmıştı. Şu anda dönüşüm alanımızda eski gecekonduları yıkıyoruz. Bu alanda 38 adet sosyal konuta karşılık 38 adet daire verildi, karşılığında 38 adet eski evin yıkımı yapıldı. Vatandaşlarımızı asla mağdur etmiyoruz. Burada evi olan vatandaşlarımıza daha iyi modern ve güzel evler veriyoruz. Yeni yollar, parklar, kütüphane, okul, sağlık ocağı, pazar yeri gibi birçok hizmeti de dönüşümle birlikte kazandırıyoruz.” dedi.

KOCASİNAN, YILIN 12 AYINDA HAŞERELERE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Yaz döneminde başarılı bir ilaçlama çalışması yapan Kocasinan Belediyesi, haşerelerle mücadele kapsamında kış döneminde de ilçede bulunan 4 bin 500’den fazla apartmanın bodrum katında ilaçlama çalışması yapıyor. Daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre hedeflediklerine vurgu yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilaçlama çalışmasındaki amacın, kış aylarını uykuda geçiren başta sivrisinek ve karasinekler gibi haşerelerin kontrol altına alınıp, etkin mücadelenin sağlanması olduğunu ifade etti.

Vatandaşların sağlığını ilgilendiren konularda çok titiz davrandıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Daha sağlıklı bir toplum için gösterdiğimiz titizliği ve gayreti daha da artırarak devam ettiriyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi için haşerelere yönelik etkin bir şekilde ilaçlama çalışması yapıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, apartmanın bodrum katları başta olmak üzere kapalı alanlarda haşere üretebilecek her noktada ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Uzman personel ve donanımlı araçlarla yapılan ilaçlama çalışmaları sayesinde ilçemiz sakinleri rahat bir yaz geçirecek” diye konuştu.

Haşerelere karşı mücadele kapsamında en etken ve çevreci yöntemi uyguladıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha temiz bir Kocasinan bırakacaklarını sözlerine ekledi.

Halk sağlığı için haşerelere karşı mücadele eden Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgeyi Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı soğuk sisleme el U.L.V ilaçlama sistemi ile ilaçlayarak, haşerelerin özellikle larva halindeyken etkisiz hale getirilmesi için aralıksız çalışıyor.

BAŞKAN YALÇIN’DAN TALASGÜCÜ’NE MORAL

Talas Belediye Başkanı ve Talasgücü Belediyesyor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Talasgücü Belediyespor’un Antalya’daki kampını ziyaret ederek moral verdi.

Ligin ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren ve 13 Ocak’ta Kayseri’ye dönecek olan Talasgücü Belediyespor’un kampını ziyaret eden Başkan Yalçın, teknik heyet, oyuncular ve yöneticilerle bir araya gelirken, aynı zamanda yeni transfer olan futbolcuların da imza törenine katıldı.

TALASGÜCÜ GÜCÜNE GÜÇ KATTI

Burada konuşan teknik direktör Halil Arslan, transfer edilen oyuncaları tanıttı. Arslan, Orduspor’dan kaleci Cihan Şentürk, 68 Aksaray Belediyespor’dan Cihan Aydın, Sakaryaspor’dan Yusuf Sefa Karakuzu, Silivrispor’dan Ertuğrul Yıldırım, Doğugücü’den Osman Buğra Uysal ve Arnavutköy Belediyespor’dan Hasan Türkyılmaz’ın takıma katıldığını söyledi.

BAŞKAN YALÇIN: “İYİ BİR EKİBİZ”

Talas Belediye Başkanı ve Talasgücü Belediyesyor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın da yeni transferlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Talasgücü Belediyespor iyi bir ekip. İyi bir anlayış içerisinde şimdiye kadar başarıdan başarıya koştu. Profesyonel lig olan TFF 3. Lig’de ilk yılımız. Burada hedefimiz şu an ligi ortalarda tamamlamak. Ondan sonra da hedef koyarız. Burada önemli olan bizim için centilmenlik. İkincisi de bilhassa kırsalda futbolu seven, yeteneği olan çocuklarımıza örnek olmak. Şu anda Talasgücü Belediyespor bünyesinde U14’ten U18’e kadar 450 öğrenci futbol eğitimi alıyor. O bakımdan buranın ayrı önemi ve güzelliği var. Yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bizim evladımızsınız. Sizden de aynı şekilde güzellikler bekliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından yeni transferler Başkan Yalçın ile birlikte sözleşmeye imzalarını attı.

Ligin ilk yarısını topladığı 16 puanla 11. sırada tamamlayan Talasgücü Belediyespor’da Furkan İzin, Yusuf Efe Yaman, Akın Arıcan, Muhammed İbrahim Şahinkaya ve Mustafa Umut Mete ile yollar ayrıldı.

İKİNCİ YARI TARSUS İLE BAŞLIYOR

Devre arası hazırlıklarını Antalya’da tamamlayacak olan sarı lacivertli takım, ikinci yarıya 21 Ocak’ta evinde oynayacağı Tarsus İdman Yurdu ile başlayacak.

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENESİ İÇİN BAŞVURU YAPMAYI UNUTMAYIN!

Melikgazi Belediyesi’nde 2024 yılı ölçü ve tartı aletleri muayenesi için müracaatlar başladı.

2 yılda bir muayene edilerek damgalanan ölçü ve tartı aletlerinin kontrolleri için Melikgazi Belediyesi’ne müracaat edilmesi gerekiyor.

Müracaatların 25 Şubat 2024 günü mesai bitiminde sona ereceğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi tarafından, periyodik olarak muayene yapılması gereken her türlü ölçü ve tartı aletlerine sahip işletme sahipleri 25 Şubat mesai bitimine kadar dilekçe mahiyetindeki bildirimlerini vermeleri gerekiyor. Ticaret gereklerine ve kamu yararı açısından her türlü ölçü ve tartı aletlerinin kullanılabilirliğin sağlanması amacıyla bu tür cihazların mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Esnaflarımızın belediyemiz ölçü ayar memuruna 25.02.2024 tarihine kadar beyan vermeleri ve cezalı duruma düşmemeleri hususunu hatırlatmak isteriz. Konu hakkında esnaflarımız 0 352 252 17 72 numaralı hattan detaylı bilgi alabilirler.  Melikgazi’ye bağlı grup merkezi ölçü ayar memurluğu tarafından damgalanamayan ve herhangi bir nedenle damga yaptırmayan esnaflara yasa gereği ceza uygulanacak. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesi gereğince damgası kopmuş bozulmuş damga süresi dolmuş ölçü ve tartı aletleri kullananlara da cezai işlem uygulanması zorunludur. Ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında idari ve cezai işlem uygulanacağını da hatırlatmak isteriz. Müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, tartı ve ölçü aletinin cinsi, çekeri, markası, seri numarasının yer aldığı beyannamelerini mutlaka vermeleri gerekmektedir.”  dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427