İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı, Fosil Sergisine ilgi, yapılan yollar ve asfalt, Kayseri Kariyer Konferansları, Meyve Ağaçları Budama Kursu, “Otoban” Gibi Yol, Miniklere Robomaç Algoritma Etkinliği,

BÜYÜKKILIÇ, VALİ ÇİÇEK BAŞKANLIĞINDA İL AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON TOPLANTISI’NA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında gerçekleşen, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki İl AFAD Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, AFAD Kayseri İl Müdürü Osman Atsız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile kaymakamlar, bölge müdürleri ve bürokratlar katıldı.

6 Şubat depremlerinin olduğu gün hep beraber söz konusu mekânda toplandıklarını ve ne yapacaklarını konuştuklarını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bugün o günden sonra neler yaptık, hangi çalışmaları yaptık ve şehrimizi depreme hazırlamak için neler yapıyoruz, neler yapacağız, hem ilk başta bunları hem de kış tedbirlerinde neler yapacağımızı planlamak için bir aradayız” dedi.

“KAYSERİ’DE BİR AFAD BİRLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KURULMASINA KARARI VERİLDİ”

Vali Çiçek, 6 Şubat depremleri sürecinde Kayseri’nin tüm kurum, kuruluşları ve vatandaşları ile bölgede akın akın yardıma koştuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Kendi şehrimizi de hem gördüğümüz depremden oradaki tecrübelerimizden ders alarak neler yapabileceğimizi ve neler yaptığımızı, neler planladığımızı bugün hep beraber istişare etmek için bir aradayız. Bu süreçte bir takım gelişmeler oldu. Bizim için en sevindirici AFAD açısında gelişmelerden bir tanesi Büyükşehir Belediyemiz, milletvekillerimiz, biz, AFAD Müdürlüğü’nün çalışmaları ile Kayseri’de bir AFAD Birlik Müdürlüğü’nün kurulmasına karar verildi. Bu birliğin Kayseri’de olması çok önemli. Bu birlik birebir afetlere müdahale edecek olan tecrübeli kurtarmacılardan oluşuyor. Aynı zamanda ikinci bizim için müjdeli haber de AFAD Lojistik Binamızın yapılıyor olması. O da başlayacak. O da Kayseri için önemli adımlardan birisi. Bu süreçte hem kurum olarak çok çalışmalar gerçekten yapıldı. Hak sahipliğinde bildiğim kadarı ile Çevre-AFAD iş birliği içerisinde iyi yerlerdeyiz.”

Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Afet işleri Daire Başkanlığı’nın çok daha fazla kendileri ile iş birliği yapacağını da dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da bu çalışmanın anlamlı ve önemli bir çalışma olduğunun altını çizerek, “Önemli ve anlamlı olduğuna inandığımız böyle bir çalışmanın hayırlı sonuçlar vermesini temenni ediyorum. 6 Şubat depreminin adeta milat olarak, değişik depremler yaşadık ama dünyada kendisinden söz ettiren böyle bir felaketi Mevla’m yaşatmasın diye dua ediyoruz. Bizlerin de o süreç içerisinde yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler ve sonrasında almamız gereken önlemler bağlamında her kurumun üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğinin bilincindeyiz” diye konuştu.

Olası afetler için ayrı bir alan oluşturduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeler olarak bu alanda yapmış olduğumuz daha önce çalışmalara ilaveten son süreçte yapılması gereken çalışmaları da gündemimize alıp, Afet İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere adeta ayrı bir alan oluşturarak, bu konuda ne yapılması gerektiği, kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde üzerimize düşeni yapma yönünde iş birliğini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KARLA MÜCADELEDE KAYSERİ, ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPIYOR”

Büyükkılıç, karla mücadelede Kayseri’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kış hazırlıkları konusunda zaten belediyeler olarak en önemli alanlarımızdan birisinin bu olduğunun bilincindeyiz. Çok şükür Kayseri tabiriyle ‘karı havada yakalama’ mantığı içerisinde karla mücadelede Kayseri, üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Karayollarımız ve diğer kuruluşlarımız da bu alanda üzerine düşeni yapıyor. Tabi ki trafik kurallarına uymamız da bu işin olmazsa olmazıdır. Yollarımızın standartlarını yükseltiyoruz, sonrasında nezaket kuralları içerisinde bir hatırlatmada bulunuyoruz. Ne olur kurallara uyalım, ne olur yolların standardının yükselmesinden dolayı aşırı sürat yapmayalım diye hatırlatıyoruz. Kayseri’miz büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmamaya özen gösteren, ulaşım alanında her türlü gerek araç, gereç gerekse altyapı açısından üzerine düşeni yapmaya özen gösteriyor. Yine Valiliğimiz ile dayanışma içerisinde çalışmalar yapmak suretiyle hem merkezi hem de taşrasıyla Kayseri’mizi daha yaşanılabilir şehre dönüştürmeye gayret gösteriyoruz.”

Konuşmaların ardından, toplantı kapsamında sunumlar gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN 7,5 MİLYON YILLIK FOSİL SERGİSİ, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’i Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayarak, Fuaye Alanı’nda 7,5 milyon yıllık fosillerin yer aldığı sergiyi gezdirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları desteklenen ve dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıllık fosiller, Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda sergilenmeye devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları desteklenen ve dünyanın ilgisini çeken 7,5 milyon yıllık fosil faunası, yeniden canlandırma çalışmaları ile vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda sergilenen hortumlugiller, boş boynuzlular ve zürafagiller ailelerinden türlerin yer aldığı sergi, 7’den 70’e herkesin ilgi odağı oluyor.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’e sergiyi gezdirdi.

Şahin dünya jeoloji tarihine ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosillerin ayaklandırma çalışmalarının yer aldığı sergiyi ilgiyle inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler alırken, Büyükkılıç, “Belediyemizi ziyarete gelen ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’e Büyükşehir Belediyemizin Fuaye Alanı’nda sergilenen 7,5 milyon yıllık fosilleri anlattık. Nazik ziyareti için İbrahim Ethem Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide, 2018 yılından bu yana çıkarılan birçok farklı türdeki canlıların fosilleri ve bu fosiller kullanılarak elde edilen replika ayaklandırmaları ve Proboscidae (Hortumlugiller), Bovidae (Boş Boynuzlular) ve Giraffidae (Zürafagiller) ailelerinden türler sergileniyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 6 MİLYON TL’LİK ASFALT YENİLEME ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erkilet Bulvarı’nı Bağdat Caddesi’ne bağlayan Turgut Reis Caddesi’ndeki 6 milyon TL maliyeti olan asfalt yenileme çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Büyükkılıç, “Muhtarımızın bizden talebi vardı. Biz de o talebi önemseyerek, yolumuzu frezeleyip, asfaltını yapmak suretiyle, iyileştirdik, hayata geçirdik” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konforunu arttıracak ve sürücülere daha güvenli ulaşım imkânı tanıyacak yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Erkilet Bulvarı’nı Bağdat Caddesi’ne bağlayan Turgut Reis Caddesi’ndeki ekonomik ömrünü tamamlayan asfaltın yenilenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Başkan Büyükkılıç, çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgiler aldı. Personele tatlı ikram etmeyi ihmal etmeyen Büyükkılıç’a teknik gezi esnasında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı da eşlik etti.

İSLAM ÂLEMİ’NİN ÜÇ AYLAR’INI TEBRİK ETTİ

Tüm İslam Âlemi’nin Üç Aylar’ını tebrik eden Başkan Büyükkılıç, “Bir güzel Cuma günündeyiz. Dün akşam itibariyle Regaip Kandili’ni idrak ettik, bugün Üç Aylar’ımızın başlangıcı, rahmet, mağfiret, bereket ayının müjdecileri. O açıdan bu güzel günde hemşehrilerimizin Cuma gününü tebrik ediyorum” dedi.

“MAHALLEMİZİN GÜZEL İNSANLARINA EN GÜZEL HİZMETLERİ SUNMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Büyükkılıç, Erkilet Bulvarı’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Şuanda Yenişehir Mahallemizde bulunuyoruz. Değerli muhtarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Erkilet Bulvarı’ndan Bağdat Caddesi’ne kadar olan gidiş, geliş 2,5 kilometre ediyor. Muhtarımızın bizden talebi vardı. Biz de o talebi önemseyerek, frezeleyip, asfaltını yapmak suretiyle, iyileştirdik, hayata geçirdik. Mahallemizin güzel insanlarına en güzel hizmetleri sunmayı önemsiyoruz. Fen İşleri birimimize teşekkür ediyor, hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Araç sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda hatırlatmada bulunan Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah kaza, bela vermesin. Bir kez daha hatırlatmada bulunuyorum. Yollarımızın standardı iyileşiyor, yükseliyor, süratler de artıyor, ne olur dikkatli olalım, arabalarımızı kurallara uyarak sürelim, sevincimizi hüzne dönüştürmeyelim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Adem Mert de Büyükkılıç’a, mahallelerine yaptıkları hizmet ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

3 BİN 500 TON SICAK ASFALT KULLANILACAK

Yapılan çalışma ile Erkilet Bulvarı istikametinden Bağdat Caddesi istikametine geliş, gidiş toplam 2,5 kilometrelik kısım yenileniyor. Çalışma kapsamında yolun tespit edilen kesimlerindeki asfalt kaplamalar asfalt kazıma makineleri ile kazınırken, kazılan asfalt, tali yollar ve kırsal bölgelerde kullanılarak geri dönüşümü sağlanıyor.

Bu çalışma kapsamında yaklaşık 3 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılması planlanırken, çalışmanın yatırım bedeli yaklaşık 6 milyon TL’yi buluyor.

Büyükşehir Belediyesi, konforlu, kaliteli ve hızlı ulaşım ağı için sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN “KAYSERİ KARİYER KONFERANSLARI” SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kayseri Kariyer Konferansları projesi kapsamında personele ‘stres ve zaman yönetimi’ konulu sunum gerçekleştirildi.

Kayseri’de üretime ve istihdama katkı sunmak amacıyla, işveren ve iş arayanı buluşturan, üniversite öğrencileri ve mezunlara staj ve iş imkânı sağlayan önemli bir proje olan Kayseri Kariyer Merkezi’ni hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Kayseri Kariyer Konferansları düzenliyor.

İlki geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Kayseri Kariyer Konferansları projesi kapsamında, ikinci konferans, Kapadokya Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Temircan tarafından verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serdar Öztürk ve Mustafa Türkmen, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, müdürler ve Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Dr. Öğr. Üyesi Temircan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere tüm ekibe desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi Kayseri Kariyer adı altında organizasyonlar yapıyor. Bununla beraber çok daha güzel organizasyonlar yapıyor ki belli başlı bazılarına katılıyorum ve onur duyuyor, zevk alıyorum. Bununla beraber bugün beni davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje kapsamında, Temircan, ‘stres ve zaman yönetimi’ başlıklı sunumunda iş hayatında stresi kontrol etmek, zaman yönetimi becerilerini arttırmak adına önemli bilgiler vererek, düşük stresli yaşam için önerilerde bulundu.

Program sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, sunumu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Temircan’a günün anısına çiçek takdiminde bulundu.

Temircan, bilime önem verip, bu tarz farkındalık oluşturan projeler yaptıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’TEN BİR İLK: ‘MEYVE AĞAÇLARI BUDAMA KURSU’

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) aracılığı ile yine bir ilke imza atarak vatandaşlara ‘Meyve Ağaçları Budama Kursu’ düzenliyor.

Kayseri’de halkın ihtiyaçları ile vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sürekli yeni kurs ve etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, bu kez de yoğun talepte bulunulan bir kursu hizmete sundu.

Yoğun talep dolayısıyla kayıtların dolduğu ve kısa süre içerisinde başlayacak Meyve Ağaçları Budama Kursu, ücretsiz olarak KAYMEK Sümer Tesisleri’nde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü saat 18.00-20.30 arasında planlanan şekilde gerçekleştirilecek.

MEYVE AĞAÇLARININ NASIL BUDANACAĞI ÖĞRETİLECEK

Meyve ağaçlarının veriminin, kalitesinin artması ve verimin sürekliliğinin sağlanması amacıyla yoğun talepler doğrultusunda ihtiyaç haline gelen kursta, ‘meyve ağaçlarının erken meyveye yatması, meyve kalitesi ve sürekliliğinin arttırılması’ gibi konularda eğitime katılanlar, budama çeşitlerini, ağaç türüne ve ağaç yaşına uygun budama şekillerini öğrenecek.

DOKTOR BAŞKANDAN BÜNYAN DEVLET HASTANESİ BÖLGESİNE “OTOBAN” GİBİ YOL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bünyan Devlet Hastanesi yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, “Buraya 6 bin ton asfalt gitmiş, otoban gibi yol, çok güzel oldu. Yolumuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılmış olan Bünyan Devlet Hastanemize yakıştı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hayata geçirilen Bünyan Devlet Hastanesi çevresinde bölgenin hareketlilik kazanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Bünyan Devlet Hastanesi çevresi ve bağlantı yolları yenilendi.

Bünyan Devlet Hastanesi yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Büyükkılıç’a teknik gezi esnasında Bünyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı da eşlik etti.

Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Bünyan’ımızın güzel insanlarını saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz. Biz onları çok seviyoruz, onlara hizmet etmeyi her zaman ibadet olarak biliyoruz. Üç aylarımızın başlangıcının da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“OTOBAN GİBİ YOL”

Yeni yapılan çalışmaları ‘otoban gibi’ diyerek nitelendiren ve bölgede 6 bin ton asfalt kullanıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buraya 6 bin ton asfalt gitmiş, son süreçte yaptığımız asfalt bu, otoban gibi yol, taşkın kanalın ıslahı, duvarı, yolların çizgisi de çekilince çok güzel olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yapılmış olan Bünyan Devlet Hastanemize yakıştı. Yine orasının çevre düzenini yapmıştık, bölgeye hitap eden hastane olduğu için bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmakla kendimizi yükümlü hissediyoruz. Buradan çıkan yolun da şehir merkezine kadar gittiği bir alternatif yol ortaya çıkmış oldu. Ne yapsak buralara azdır. Bünyan bizim için diğer ilçelerimiz gibi çok önemli ilçemizdir. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Büyükkılıç, merkez ve ilçelerde hizmetten hizmete koştuklarını ifade ederek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın diyoruz. Önemli olan hizmetin insanlarla buluşmasıdır. O bölge insanları zaten takdir ve dua ediyor. Gerek merkezde gerekse taşrada hizmetten hizmete koştuk. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok pay ayıran bir şehir olarak, tarafsız kuruluşlar tarafından takdir edildi. Bu da bizi keyiflendiriyor. Ekibimizle birlikte, adeta bir akademi şeklindeki hizmet ve Kayseri belediyeciliği model anlayışıyla insanlara hizmet etmeyi ibadet biliyoruz. 16 ilçemizi bağrımıza basıyoruz, yapılan hizmetler hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

DOKTOR BAŞKANA “HİZMET” TEŞEKKÜRÜ

Bünyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Çakır da Başkan Büyükkılıç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Hastanemizin etrafında hastaneye giriş yolları yoktu. Sağ olsun Memduh başkanımızın sayesinde burası dere yatağı bile değilken, şuanda otoyol gibi oldu. Başkanım ellerinize sağlık, hem hastanemizi desteklemiş oldu hem de park yerleri korkuluklarla dere yatağı desteklendi. Emekleriniz için teşekkür ederiz, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN BİLİM MERKEZİ’NDE MİNİKLERE ROBOMAÇ ALGORİTMA ETKİNLİĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bilim faaliyetleri yürüterek başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara bilimi sevdirmek ve bilimsel etkinlikler düzenlemek doğrultusunda çalışmalar yapan Kayseri Bilim Merkezi, 74 minik öğrenciye uygulamalı robomaç algoritma etkinliği fırsatı sundu.

Kayseri’yi eğitim şehri haline getirmeyi hedefleyen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren ve Türkiye’deki TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nde dolu dolu etkinlikler ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bilim Merkezi, 7 yaşlarındaki Besime Özderici İlköğretim Okulu’ndan 74 öğrenciyi robomaç algoritma etkinliğinde buluşturdu.

ÖĞRENCİLERİN ÇÖZME VE KARAR VERME YETİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ HEDEFLENİYOR

Kayseri Bilim Merkezi, son yıllarda öğrenciyi karmaşık söz diziminden kurtarıp görsel odaklı olan ve kodlama öğrenimini kolaylaştıran blok tabanlı programların robotik eğitiminde önemli bir yer almaya başlaması ile faaliyetlerini güncelledi. Bilim Merkezi, sahip olduğu robotik kodlama atölyesinde öğrencilere kodlamanın temel basamağı olan algoritma eğitimi ile eğitimlere başlarken, bu aşamada öğrencilerin, algoritmik düşünce becerisini geliştirip, problemi işlem basamaklarına bağlı kalarak çözme ve karar verme yetilerini geliştirmelerini hedefliyor.

KULLANILAN ROBOTLAR İLE SOMUT, KALICI VE EĞLENCELİ ÖĞRENİM

Atölyelerde kullanılan robotlar ile kodlamayı daha somut, kalıcı ve eğlenceli bir şekilde öğretme imkânı tanıyan Kayseri Bilim Merkezi’nde, robotik atölyeleri ile öğrencilerin hayatı öğrenmek ve farklı alanlardaki bilgileri harmanlayarak farklı bakış açıları ile olay ve problemlere çözümsel yaklaşımlar geliştirmeleri de hedefleniyor. Bunun yanı sıra yalnızca bilgisayar bilimi değil, matematik, fen ve mühendislik alanlarından da beslenerek disiplinler arası yaklaşım ile eğitimler veriliyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “75 MİLYON TL’LİK YOLUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi’ni Talas ilçesine bağlayan ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Mehmet Özhaseki Bulvarı’na doğrudan ulaşım imkânı sunan yolda incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç, “3 kilometreye yakın olan bu yolun maliyeti 75 milyon TL. Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlara konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunmak amacıyla yatırımlarını sürdürürken, Başkan Büyükkılıç da çalışmaları devam eden ve tamamlanarak trafiğe açılan yeni yol projelerini yakından takip ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi’ni Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas ilçesine bağlayan 15 Temmuz Bulvarı üzerinde incelemelerde bulundu.

İncelemeleri esnasında Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal da eşlik etti.

15 Temmuz Bulvarı’nın Hacılar yolu olarak bilinen Eğribucak Caddesi’nden Eskişehir Bağları bölgesine giriş yaptığı kesiminde incelemelerde bulunan Büyükkılıç, geçtiğimiz günlerde trafiğe açılan yolun son durumu hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal’dan da bilgi aldı.

Başkan Büyükkılıç, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunarak, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun bir hizmetimizi daha Kayseri’mizin ana arterlerini çoğaltma anlayışı içerisinde hayata geçirdik” dedi.

Otoban gibi alternatif bir yol yapıldığını belirten Büyükkılıç, “Hatırlanacağı üzere Hacılar yolumuzdan başlayıp HES Kablo’nun altından gelen Eskişehir Bağları üzerinden taşkın kanala ve Çay Bağları’na doğru ulaşan, özellikle Organize Sanayimizden gelecek olan 15 Temmuz Bulvarı’mızın üzerinden vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanacağı alternatif bir yol, otoban gibi yol. İki şeritten dört şeritli, asfaltı yapıldı, altyapı hizmetleri, kanalı, aydınlatması, suyu ve doğal gaz hizmetleriyle birlikte hayata geçirildi” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki yolun toplam maliyetinin 75 milyon TL olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Burada yolların indirilmesi ve genişletilmesi çalışmaları yapıldı. 3 kilometreye yakın olan bu yolun maliyeti 75 milyon lira, tüm imalatlarıyla birlikte. Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun diyor bir kez daha uyarıyoruz; surat yapmayalım, yollarımızın kalitesini biliyoruz. Siz bizi takdir ediyorsunuz ama biz sizi çok seviyoruz.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BÜNYAN’DA 136 MİLYON TL’LİK “ASFALT” ATAĞI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Bünyan ziyareti kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını ve Karakaya yolunda devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. Başkan Büyükkılıç, Bünyan Devlet Hastanesi’ni de ziyaret ederek, vatandaşların Regaib Kandili’ni kutladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ulaşım konforunu artıracak ve sürücülere daha güvenli ulaşım imkânı tanıyacak yatırımlarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından elverişli hava koşulları fırsat bilinerek Bünyan ilçe merkez ve mahallelerinde altyapı yenilenmesinden kaynaklı ve ekonomik ömrünü tamamlamasına bağlı bozulan yollarda sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor. Ekipler, Bünyan ilçesi İnönü Mahallesi’nde 2 bin 700 ton, Yavuz Selim Mahallesi Bünyan Devlet Hastanesi ve bağlantı yollarında 3 bin ton ve Bünyan ilçesi Karakaya mahallesi 5 bin ton sıcak asfalt serimi yaptı.

Kayseri’deki yerel yönetim hizmetlerini sadece kent merkezi ile sınırlı tutmayan ve hiçbir ilçeyi ayrıştırmadan hizmet götüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçeleri ziyaret edip, yapılan yatırım ve hizmetleri yerinde incelemeye devam ediyor.

BÜNYAN DEVLET HASTANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Bu kapsamda, el dokuma halısı, gilaburusu ve eşsiz doğası ile ünlü olan Bünyan ilçesine adeta çıkarma yapan Başkan Büyükkılıç ilk olarak Bünyan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada sağlık çalışanları ve vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, “Mübarek Regaib Kandili’nde Bünyan Devlet Hastanemizi ziyaret ederek, hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip sağlık çalışanlarımızla sohbet ettik. Hastalarımıza acil şifalar diler, Regaib Kandillerini tebrik ederim” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, daha sonra Bünyan Devlet Hastanesi çevresinde yapımı tamamlanan yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükkılıç, Bünyan Devlet Hastanesi çevresinde yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“HİZMETLERİMİZLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Daha sonra Bünyan-Karakaya yolunda devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, merkezi ile taşrası ile Kayseri’mizi ihya etmeye, imar etmeye, hizmetlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Çok şükür taşrada da sıcak asfaltı gördükçe vatandaşımız haklı olarak, yollarının standartlarının iyileştirilmesini, o bölgelere de hizmetin gelmesi yönündeki taleplerini haklı olarak bizlere iletiyorlar. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapma yönünde irade gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜNYAN’A SON 4 YIL İÇERİSİNDE 68 BİN TON ASFALT”

Son 4 yılda Bünyan ilçe merkezi ve mahallelerinde toplam 68 bin ton sıcak asfalt kullanıldığına vurgu yapan Büyükkılıç, “Her şeyden önce ekibi kutluyorum. Bünyan’ımıza son 4 yıl içerisinde 68 bin ton asfalt yapılmış durumda. Tam 136 milyon TL sırf asfalta harcanan para” dedi.

“HER BİR TAŞINA, TOPRAĞINA, BU ŞEHRİN AŞIĞIYIZ”

Başkan Büyükkılıç, bu şehrin taşın, toprağına âşık olduklarını dile gitiren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizmetlerimizle insanlarımızı buluşturuyoruz. Her bir taşına, toprağına, bu şehrin aşığıyız. Karakaya’nın da yeri apayrıdır. Bize geçmişten beri sahip çıkan, dua eden, yanımızda yer alan canlarımıza, kardeşlerimize selamlar, sevgiler, saygılar gönderiyorum. Ayrıca mübarek kandillerini tebrik ediyorum. Üç ayların huzur getirmesini diliyorum. Cenab-ı Allah Recep’ine, Şaban’ına eriştirip, Ramazan’ına ulaştırsın diye dua ve temennide bulunuyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Sırf Karakaya’mıza yapılan asfaltımız 5 bin ton, hayırlı, uğurlu olsun. Burhaniye ve Kardeşler köyümüzün de talebini yerine getirecek arkadaşlarımız.”

İlçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaşan Büyükkılıç’a ilçe gezisi esnasında Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Yıldıray Hakkı Koç da eşlik etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427