Nevşehir’den haberler (06.01.2024)

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

“ANTİK KAPADOKYA EKMEĞİNİ KEŞFEDİYORUZ”

Kapadokya Üniversitesi ve Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde “Antik Kapadokya Ekmeğini Keşfediyoruz” programı düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Dr. Öğr. Üyesi Şükran ÜNSER, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR, idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Şükran ÜNSER’in konuşmasının ardından Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından ekmek üretimi ile ilgili atölye çalışması yapıldı.

Şehit Polis Memuru Murat HAMLECİ Kabri Başında Anıldı

06.01.2009 günü görevi esnasında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu şehit olan  Polis Memuru Murat HAMLECİ’nin  şehadetinin sene-i devriyesi münasebetiyle, Kaldırım Mezarlığında bulunan kabri başında  şehidimizin ailesi ve personelin katılımlarıyla anma programı düzenlenDİ.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI KÜÇÜK KIZ VE ERKEKLER TENİS İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI YAPILDI

Okul sporları küçük kız ve erkek tenis il birinciliği müsabakaları yapıldı. Dereceye giren küçük kızlarda;
1.Özyayla Ortaokulu
2.Altınyıldız Ortaokulu
3.Mehmet Gülen Ortaokulu oldu.
Küçük erkeklerde ise;

1.Özyayla Ortaokulu
2.Altınyıldız Ortaokulu
3.75.Yıl Ortaokulu
4.Bahçeşehir Ortaokulu oldu.

Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri 20 Temmuz İlkokulu ve Özel Safa Kelebek Anaokulunu ziyaret ederek öğrencilere basit güvenlik tedbirlerini anlatarak kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda ve 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgilendirme yapTI.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Ürgüp Tesan Fen Lisesini Ziyaret Etti

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Ürgüp Tesan Fen Lisesini ziyaret ederek eğitim öğretim faaliyetleri ve uygulanan projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü, kitap okumanın öneminden, hayata ve akademik başarıya kattığı değerlerden, verimli ders çalışma yöntemlerinden bahsetti ve hedef belirleme konusunda tavsiyelerde bulundu.
Öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya gelen  YAZICI, akademik başarının yanında öğrencilere milletimizin kök değerlerinin benimsetilmesinin gerekliliği ve önemini vurguladı.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı yolcu sayısı, uçuş trafiği ve taşınan yük kapasitesi ile rekora koşuyor.

2023 yılında Nevşehir Kapadokya Havalimanında;

📍Hizmet verilen yolcu sayısı 561 Bin  663

📍Uçuş trafiği  12 Bin 781

📍Taşınan yük kapasitesi ise 5 Bin 547 kg olarak kayıtlara geçti.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı yolcu sayısı 2022 yılına oranla % 30,6 artış gösterdi.

“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ” KAPSAMINDA YAPILAN YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Millî Eğitim Bakanı  Prof. Dr. Yusuf TEKİN tarafından başlatılarak 81 İlde uygulanan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI ve Ortaöğretim Şube Müdürü Fatih GÜNKAN; kasım ve aralık ayı faaliyetleri olarak ilimiz geneli tüm eğitim kademelerinde yapılan “Sözlük Tasarım Yarışması” ve “Cümle/Afiş Tasarım Yarışması” nda dereceye giren öğrencilerle bir araya geldiler. İl Müdürü, yarınlarımızın geleceği öğrencilere; bu proje ile dilimizin zenginliklerini tanımaları, kültürümüzün taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmaları, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanımaları, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenerek milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedeceklerini ifade etti. Çalışmalarından ötürü öğrencilerimizi tebrik ederek hediye takdiminde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI; yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize verdikleri emekler için teşekkür ederek bu kapsamda yapılan çalışmaları önemsediklerini ve çalışmalarımızın ivmeli bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427