Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104. Yılı kutlanacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Heyet-i Temsiliye Reisi” olarak Kayseri’ye gelişinin 104. yıl dönümü “Kutlama Programı” ve etkinlikler belli oldu.

Valilik proğramı şöyle.

SAAT  YER VE PROGRAM

10:15   Cumhuriyet Meydanı
“Büyük Atatürk Gençlik Koşusu” nda dereceye giren atletlere ödül verilmesi
10:30  Cumhuriyet Meydanı
Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunumu
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın konuşması
11:00 Atatürk Evi
Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin temsili canlandırılması ve “Gençler Atasını Anıyor” Temalı Fotoğraf Sergisi Açılışı
11:30  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu
Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tekin Aycan Taşçı tarafından “Atatürk’ün Kayseri’ye Gelişi” konulu konferans
16:30  Cumhuriyet Meydanı
Büyükşehir Belediye Bandosu Konseri
19:00 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu
Türk Sanat Müziği Korosunca “100. Yıl Cumhuriyet Konseri”
ADD KAYSERİ ŞUBESİ PROGRAMI
Saat 10.30 Atatürk Anıtı çelenk sunumu
Saat 11.00 Atatürkevi’nin gezilmesi
Saat 14.0 Melikgasi belediyesi tiyatro salonu
Prof. Dr Hurşit Güneş konferansı
Mustafa Kemal kimdir?
Atatürk kimdir?
ADD’DEN KAHVALTI
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Atatürk’ün Temsil Heyeti üyesi olarak Kayseri’ye gelişinin 104. Yılı etkinlikleri kapsamında kahvaltılı toplantı düzenledi. Etkinliğe yoğun katılım oldu.

CHP il kadın Kolları başkanı Burcu Avcı’da bu konuda “Bugün İl Kadın Kolları yönetimi, Bünyan, Hacılar, Sarıoğlan, Melikgazi ve Özvatan İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız ve İlçe yöneticilerilerimizle Atatürkçü Düşünce Derneğinin, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Atatürk’ün Temsil Heyeti üyesi olarak Kayseri’ye gelişinin 104. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği kahvaltıya katıldık.Ayrıca düzenlenen açık arttırmada almış olduğu halıyı partimize hediye eden Serkan Büyükbaş’a ince düşüncesinden dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

TALAS’TA MÜZİKLİ TARİH ANLATISI
Talas Belediyesi’nin Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 104. yıldönümü için hazırladığı program merakla bekleniyor.
‘Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri’ kapsamında düzenlenecek ‘Müzikli Tarih Anlatısı’nda Balkan Savaşlarından başlayıp Milli Mücadele ve Cumhuriyetin ilanına kadar geçen süre anlatılacak.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci’nin anlatımıyla gerçekleşecek programda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Oya Levendoğlu’nun yanı sıra öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayna İsababayeva Apaydın, Prof. Dr. Nergis Eminova, Öğr. Gör. Nihal Şengün, Öğr. Gör. Mehmet Ateş ve Öğr. Elm Deniz Ertürk Duman sahne alacak.
“Rumeli’den Anadolu’ya Kurtuluşun Öyküsü” konulu program, 19 Aralık Salı günü saat 19.30’da başlayacak.
ERÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan program, Talas Belediyesi’nin tüm etkinliklerinde olduğu gibi yine ücretsiz olarak izlenebilecek.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Arı, Büyük Marmara Depreminin 25. Yılı: Alınmayan Tedbirler, Yeni Bir Felaketin Habercisidir! Nitelikli Mühendislik Hizmeti Hayat Kurtarır

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Kayseri Temsilcisi Dr. İnş. Müh. Kamuran Arı, ‘Büyük Marmara Depreminin …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427