TÜZED Genel başkanı Doğan, Uzman çavuşların başlıca sorunlarını dile getirdi

TÜM UZMANLAR VE EMEKLİLERİ DERNEĞİ (TÜZED) GENEL BAŞKANI ÖMER DOĞAN, UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARINI 10 BAŞLIKTA DİLE GETİRİRKEN, BUNLARI ŞÖYLE AÇIKLADI.

Uzman çavuşların başlıca sorunları.
En büyük sorunlar uzman çavuşlar sözleşme ile çalışıp kadrolu Şehit oluyorlar Vatan müdafaası sözleşme ile olmaz diyoruz Uzman çavuşların muvazzaf statüyü geçirilmelerini talep ediyoruz.
Uzman çavuşların Atama Yönetmeliği bulunmamaktadır Atama Yönetmeliği olmadığı için meslek hayatlarının çok büyük bir bölümü operasyon bölgesinde geçiyor bu da aile birliklerini aile bütünlüğünü olumsuz yönde etkiliyor 2017 yılından bugüne kadar uzman çavuşlardaki boşanma oranlarında %237’lik bir artış meydana gelmiştir yuvalar dağılıyor aileler perişan oluyor bunun önüne geçmek için Uzman çavuşlara Atama Yönetmeliği yazılsın istiyoruz.
Uzman çavuşların aldıkları kıdem işareti rütbeden sayılmamaktadır bir gün görev yapan uzman çavuşlar 20 yıldır çalışan uzman çavuş arasında herhangi bir askılık üstlük münasebeti bulunmamaktadır Bu da hem personelin kendi arasındaki saygı sevgi ortamını Hem de emekli olurken personel alacağı maaş oranlarındaki tazminatları olumsuz yönde etkilemektedir Bizler Uzman çavuşların kendi aralarında astık üstlük münasebetleri olsun aldıkları kıdemler rütbeden saysın istiyoruz.
Uzman çavuşların sağlık yönetmeliği bulunmamaktadır sağlık yönetmeliğinde açıklayıcı maddeler olmadığından dolayı 90 gün istirahat ve hava değişimi alan bir uzman çavuş mesleğinden uzaklaştırılmaktadır Bizler subay ve astsubaylarda olduğu gibi sağlık yönetmeliğine uzman çavuşlar içinde açıklayıcı maddeler yazılsın istiyoruz rahatsızlık dilimine giren durumlara göre de sınıf ve branş değişikliği olsun istiyoruz.
Uzman çavuşlar kritik kadrolarda görev yapmak için alınmalarına rağmen alım amacı dışı görevlerde çalıştırılmaktadır alım amacına uygun şekilde görev yapmak istiyoruz kalorifer kazancısı bulaşıkçı haberci vesaire işlerde görevlendirilmek istemiyoruz.
Uzman çavuşlar 7 yıl hizmet ettikten sonra devlet memuru kadrolarını atanabilmektedir ibaresi bulunmasına rağmen yediği hizmetini tamamlayan arkadaşlar devlet memuru olamamaktadırlar bunun için personele uygun kadroların açılması gerekmektedir 7 yıl hizmet eden uzman çavuşlar ve sözleşmeli erler meslekten ayrıldıktan sonra çok büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.
Emekli olmuş Uzman çavuşların büyük bir çoğunluğu 1 dereceye düşememiştir Bu sebepten dolayı 3600 ek gösterge alamıyorlar uzman çavuşlara bir defaya mahsus emekli olmuşlara seyyanen 1 derece verilerek 3600 ek göstergeye binmelerinin önünün açılmasını talep etmekteyiz.

6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımızın torunları tam olarak çözülememiştir 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımızın eksik aldıkları ikramiyelerin ve eksik aldıkları emekli maaşlarını Tazmin edilmesini hala emekli uzman çavuş kimliği alamayan arkadaşlarımızın da emekli uzman çavuş kimliğinin bir an önce verilmesini talep etmekteyiz.
5510 kanundan kaynaklı arkadaşlarımız mesleklerinden malulen emekli edilmektedirler fakat sigortalı bir işe girdiklerinde bu maaş kesilmektedir Eğer ki bu arkadaşlarımız sağlam ise görevlerine devam etsinler emekli edildiler ise de aldıkları emekli maaşları kesilmesin istiyoruz.
Uzman çavuşların eğitim süreleri çok kısa okulda geçen eğitim sürelerinin en az 1 yıl olmasını Hatta Milli Savunma Üniversitesi’nde uzman çavuşlara bir sınıf okulun açılarak Uzman çavuşların burada mezun olmalarını talep ediyoruz.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

CHP’li Aşkın Genç: Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aşarken, borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın sayısı 1 milyonu geçti

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 3,6 trilyon lirayı …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427