Hikâye yarışması sonuçlandı, Meclis toplantısı, ulaşım sunumu, Doğalgaz yatırımı, 4 İlçeye “Kombi” Sözü, Ödüllü Kentsel Dönüşüm Projesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 72 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mecliste 30 asıl, 42 ek olmak üzere toplam 72 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Meclis üyeleri, Melikgazi ilçesi, Erenköy Mahallesi’nde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan İl Halk Kütüphanesi’nin Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi talebini görüştü.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, yeni yapılan İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler vererek, 6 bin 100 metrekare inşaat alanında, 240 bin kitap kapasiteli, 1000 kişilik aynı anda hem konferans salonu hem diğer yerleri kullanabilme kapasiteli, çocuk kütüphanesi, bireysel ve grup çalışma odaları, amfi, atölye gibi mekânların yer alacağını söyledi. Elcuman projenin, bakanlık ile birlikte tasarladıkları son derece modern, daha açık ve şeffaf bir kütüphane olduğunu, şehre çok güzel bir eser kazandırdıklarını kaydetti.

“ŞEHRİMİZE YAKIŞTI, TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ”

Başkan Büyükkılıç, İl Halk Kütüphanesi’ne ilişkin yaptığı konuşmasında, yeni kütüphanenin kente yakıştığını belirterek, “İçinin donanımı hariç, 120 milyon TL maliyeti var, hayırlı, uğurlu olsun. Şehrimize yakıştı, tamamlanma aşamasına geldi. Kültür Bakanlığımızdan içinin donanımı ile ilgili gerekli destekleri alacağız. Hem üniversitemize yakın olması hem de gençlerimize olması açısından hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu. Talebi meclis üyeleri, oy birliği ile kabul etti.

YUFKA EVİ BİNASI’NIN İNCESU BELEDİYESİ’NE DEVRİ HAKKINDA KARAR

Meclis, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncesu ilçesi, Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan Yufka Evi Binası’nın İncesu Belediyesi’ne devrinin yapılması ve ilgili protokolü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya Genel Sekreter Av. Hüseyin Beyhan’ a yetki verilmesi talebini de görüştü. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARARLAR

Mecliste, Melikgazi ilçesi, Erenköy Mahallesi’nde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunan ”3 Adet Bisiklet ve Elektrikli Araç Kiralama” alanının kiraya verilmesi, yine ”Mini Golf” alanının kiraya verilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne yetki verilmesi talepleri ayrı ayrı görüşüldü. Rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

ULAŞIM A.Ş.’DEN MECLİS ÜYELERİNE SUNUM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda Ulaşım A.Ş. tarafından meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda Ulaşım A.Ş. tarafından meclis üyelerine sunum yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşımda en uygun fiyata hizmet veren Büyükşehirler arasında yer aldığını vurgulayarak, bu anlayış içerisinde kentte konforlu ve keyifli bir ortam oluşturduklarını belirtti.

Mecliste, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, ulaşım alanında yapılan faaliyetleriyle ilgili meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yaptı.

Genel Müdür Canbulut, 3 bölüm halinde sunum hazırladıklarını belirterek, genel bilgiler, 2023’te neler yaptıkları ve iyileştirme, maliyetleri azaltma konusunda neler yapacakları konularında bilgiler verdi.

“YILLIK OLARAK 147,5 MİLYON YOLCUYA HİZMET EDİYORUZ”

Yıllık 147,5 milyon yolcuya hizmet verdiklerini söyleyen Canbulut, “635 otobüs, 2 tanesi gelecek olan 80 tramvay aracı, 1000 adet bisiklet, 3 milyon kullanıcı kapasiteli 4190 adet otopark, yıllık olarak 147,5 milyon yolcuya hizmet ediyoruz. 8,5 milyon aşağı yukarı sefer düzenliyoruz, 75,5 milyon kilometre yapıyoruz. 2023 yılı itibariyle 1,9 milyar bütçesi olan şirket durumundayız” diye konuştu.

Canbulut, 2023’te iki yeni tramvay hattını hayata geçirdiklerini belirterek, “200 bine yakın yolcuyu sadece raylı sistemle taşıyor durumdayız. 9 aracımız geldi, yakın zamanda 11 araç olacak. 29 tane 18 metre uzunluğunda körüklü otobüslerimiz mevcuttur. Ayrıca 15 tane elektrikli araçlarımız da var, 2 tanesi şehrimize geldi. KAYBİS adına da verimli bir yıl geçirdik, 2022’de 520 bin kullanıcı iken, 2023’te 1 milyon 140 bin kullanıma çıkan kullanıcının arttığı yıl oldu. İlk 15 dakika ücretsiz hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşil dönüşüm ile ilgili de önemli çalışmaların sürdüğünü ifade eden Canbulut, Rüzgâr Enerji Santrali projesi hakkında bilgiler verdi.

BÜYÜKŞEHİR’İN 7’NCİ HİKÂYE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene düzenlenen ve yoğun ilgi gören hikâye yarışmasının 7’ncisi sonuçlandı.

Endüstri ve ticaret kenti Kayseri’yi, gerçekleştirdiği proje, faaliyet ve yatırımlarla tarım şehri, eğitim şehri, kütüphaneler şehri, müzeler şehri ve genç dostu şehir haline dönüştürme yolunda büyük mesafe alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sosyal belediyecilik bağlamında ise Kayseri’yi kültür ve sanat şehri yapma doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrin kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sağlayan şiir ve hikâye yarışmalarını her yıl özenle sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da hikâye yarışması düzenledi.

HİKÂYE YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

Yarışmaya 576 kişi başvururken, jüri üyelerince yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk altı hikâye ödüle layık görüldü.

Hikâye dünyasına gönül vermiş her vatandaşın katılımına açık olan ve serbest konulu yarışmada, Ankara’dan katılan ‘Bir Hatırlatma’ adlı hikâyesi ile Sacide Çobanoğlu birinci olurken, Erzurum’dan katılan ‘Şiir, Cezbe ve Güzergân’ adlı hikâyesi ile Yaşar Bayar ikinci oldu.

‘İbrahimce’ adlı hikâyesi ile Mardin’den katılan Ali İpek üçüncü, ‘Geyikli Duvar Halısı ve Babasız Kızlar Baladı’ adlı hikâyesi ile Ankara’dan Filiz Karadağ da dördüncü oldu.

Ankara’dan ‘Fahir Bahti’ adlı hikâyesi ile Erdi Akbulut beşinci sırada yer alırken, ‘Darıdünyada Var Ediyorum’ adlı hikâyesi ile İstanbul’dan İbrahim Purçak altıncı oldu.

Düzenlenen yarışmada seçici kurul, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Mustafa Kurt, Hikâyeci Abdullah Harmancı, Hikâyeci Cemal Şakar, Hikâyeci Güray Süngü, Hikâyeci Mustafa Çiftci, Hikâyeci Eleştirmen Necip Tosun, Hikâyeci Yıldız Ramazanoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk’ten oluştu.

7’ncisi düzenlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılardan 1’inciye 8 bin, 2’nciye 7 bin, 3’üncüye 6 bin ve 2 biner TL’lik 3 adet mansiyon ödülü ile toplam 27 bin TL’lik ödül dağıtılacak.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AFAD AKREDİTELİ KENTSEL ARAMA KURTARMA EKİPLERİ EĞİTİMİ’NE KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AFAD İl Müdürlüğü iş birliğinde, AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri kurulması için belediye personeline yönelik düzenlenen eğitim seminerinin ikincisine katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla doğal afetlere karşı alınması gereken tedbirler ve yapılması gerekenlerle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, olası afet durumunda acil yardım faaliyeti olan arama kurtarmanın hızlı ve etkin olabilmesi adına AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri kurmak için belediye personeline arama kurtarma eğitim semineri düzenliyor.

İlk grup olan Spor A.Ş.’nin 78 kişilik personeline verilen eğitimlerin ardından ikinci eğitim de KASKİ, Erciyes A.Ş. ve belediye personelinden oluşan 56 kişiye verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitim seminerinde AFAD temsilcileri ve eğitim alan personel ile bir araya geldi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD Eğitim Şube Müdürü Serkan Kulak ve belediye personeli katıldı.

AFAD İLE İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

AFAD ile iş birliğinin önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, “Dirençli kentler diye nitelendirdiğimiz deprem başta olmak üzere diğer afetlere karşı hazır olma bağlamında, hem bireysel hem çevremiz hem de şehrimiz bağlamında hazır olmamız gerektiğinin herkes farkında ve bu bilinçtedir. 6 Şubat depremi sonrası bu konu daha da arz etmeye başladı. Herkes bu konuda değişik çalışmalar yapmaya başladı. Yerel yönetimler olarak bizlerin AFAD ekibimiz ile iş birliği içerisinde mutlak hazır olmamız lazım. Aynı zamanda AFAD’ımızın referansıyla birlikte kuruluşumuzun hazır olması lazım” diye konuştu.

Büyükkılıç, hem eğitim hem de teknik anlamda gerekli hazırlıkları yaptıklarına vurgu yaparak, “Biz dikkat edeceğiz, gerekli hazırlıkları yapacağız, hem eğitim bağlamında hem de teknik anlamda üzerimize düşeni yapmak suretiyle şehrimizi ve kendimizi koruma bağlamında gerekli çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Fedakârca, gönüllü bir şekilde bu çalışmaları yaptığı için AFAD’ı tebrik eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizi hazırlama açısından başta yapı stoklarımızı, yapılarla niteliğini tespit ederek daha sonraki süreçte gerek kentsel dönüşüm açısından gerekse tehlike arz eden yapıların giderilmesi açısından herkesin üzerine düşeni yapması lazım. İtfaiye ekibimiz de gerekli çalışmaları yapacak, altyapı kuruluşlarımız da gerekli çalışmaları yapacak, Afet Daire Başkanlığımız da gerekli çalışmaları yapacak yerel yönetim bağlamında. Özellikle AFAD ekibimizin deprem sürecinde ve sonrasında yaptığı çalışmalar takdire şayan bir hale gelmişti. Ben sizleri tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Hakikaten koordinasyon ve iş birliğinin, Türk insanına verdiği fedakârlık elhamdülillah sevgisinin ve örneğinin de en güzelini sergilediğimizin farkındayız. Hele hele Kayseri bu konuda kendisinden hep olumlu manada söz ettirdi. Hala şu anda KASKİ’mizin ekipleri İskenderun’daki son sel felaketleri ile ilgili çalışmalarına katkısını sürdürüyor, gereken çalışmaları yapıyor.”

“BİR CAN HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇER, HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”

Büyükkılıç, yakın zaman önce AFAD Başkanı Okay Memiş’in Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i arayarak, afet bölgelerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarını gördüklerinde onurlandıklarını, gururlandıklarını ifade ederek teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda fedakârlığın zirvesinde olacaklarını dile getirerek, “Felaket döneminde hiçbir şey sorgulanmaz. Olağanüstü durumlar söz konusu. Bir can her şeyin önüne geçer, her şeyden önemlidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Birey odaklı. Bırakın insanı bir mahlukat. Bir hayvan, bir kuş. Onu bile önemseyen bir anlayış. Çünkü bizim ecdadımız Osmanlı, ayağı kırık leyleklere vakıf kurmuş bir ecdadız. Bu bir eğitim. Eğitim olmadan olmaz. Eğitimi almazsak kendimizi de felakete sürükleriz” diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin teşrifleriyle Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 572’sinin teslim edildiğini, 618 konutun temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, kentsel dönüşümün önemine işaret etti.

4 aşamalı toplamda 10 gün süren bir eğitim alıp sınava tabi olunan eğitim programı kapsamında 3’üncü grup eğitimleri Ocak ayında 58 kişiye verilecek. Eğitimlerini tamamlayan personel, sertifikalı AFAD Akrediteli Arama Kurtarma Ekibi olarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alacak.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 4 İLÇEYE “KOMBİ” SÖZÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, doğalgaz ile buluşan Sarıoğlan ve Özvatan ilçelerinin yanı sıra Pınarbaşı ve Sarız ilçelerine 2024 yılında doğal gaz geldikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında kombi hediye edecek.

Kent merkezi ve ilçelerde ulaşım ve altyapı başta olmak üzere hemen her alanda proje ile yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerin doğal gaza kavuşması için kolları sıvamıştı.

Geçtiğimiz hafta Felahiye ve Özvatan’da doğal gaz vanalarını açan Başkan Büyükkılıç, dün de Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde doğal gaz altyapısı ile ilgili ilk çalışmayı başlattı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ‘Daha Temiz Bir Kayseri İçin’ sloganı ile ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ başlattığı uygulamayı ilçelerde de uygulayacaklarını ifade etti.

“HERKES BU İMKÂNDAN İSTİFADE ETSİN”

Başkan Büyükkılıç, Sarız ve Pınarbaşı Doğal Gaz Altyapı Çalışması Başlangıç törenlerinde yaptığı konuşmada, “Bu güzel birlikteliği bir hediye ile taçlandırmak istiyorum” diyerek, kombisini alamayan, ihtiyaç sahibi ailelere kombi hediye edeceklerini belirterek, “Kombisini alamayan, ihtiyaç sahibi aileler başımızın tacıdır. Biz de destek olalım, herkes bu imkândan istifade etsin. Herhangi bir sayı ile hiçbir zaman sınırlama gibi davranışımız olmaz, ihtiyacı olan herkes başımızın tacıdır” dedi.

İnsan odaklı çalışmaların devam edeceğini ifade eden Büyükkılıç, programa katılan Sarıoğlan, Sarız, Pınarbaşı ve Özvatan belediye başkanlarına ilçelerine 250’şer kombi sözü verirken, MHP Milletvekili Baki Ersoy’un 500 talebine de karşılık vererek, “Baki milletvekilimizi zorda bırakmayız, milletvekilimiz ne diyorsa o. 500 diyorsa 500. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle kardeşlerimizi bağrımıza basarak ihtiyaçlarına bakarız. Bu güzel hizmetimiz hayırlı olsun” diyerek, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini bir kez daha sergiledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Kayserigaz, 5 yıldır Kayseri’de 2 bin kilometreden fazla hat yapıp, 650 binden fazla aboneye hizmet vererek, vatandaşlara keyifli, konforlu, ekonomik, güvenli doğal gaz sunuyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDÜLLÜ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ, TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etap için de 618 konutun temeli atılırken, proje ülke genelinde örnek gösterilerek, rol model oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Dairesi (TOKİ) iş birliğiyle tamamlanan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 1’inci etap kapsamında 2023 yılı Ağustos ayında anahtar teslimleri yapılmıştı. Projenin 2’nci etap kapsamında 618 bağımsız bölümün de temel atma töreni, hafta sonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla yapıldı.

2’nci etaptaki hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri kapsamında 400 bağımsız bölüm için uzlaşma sağlanırken, alan bütününde uzlaşma oranı yüzde 85 seviyesine ulaştı.

Toplam inşaat alanı 83 bin metrekare, toplam yeşil alan 60 bin metrekare olan 2’nci etap ihalesi yapılan 618 bağımsız bölümde 187 adet 90 metrekare, 287 adet 120 metrekare, 144 adet 140 metrekare, 618 adet konut bulunuyor.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN ÖDÜLLÜ PROJE

Öte yandan ödüllü Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi, tüm Türkiye’nin dikkatini çekiyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi, ana başlığı ve kapak konusu ‘Kentsel Dönüşüm’ olan TBB’nin süreli yayını İller&Belediyeler Dergisi’nde geniş şekilde yer aldı.

Dergide, Bakanlık ve belediye iş birliği ile hayata geçen kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil eden projede yeni, modern ve güvenli konutların inşa edildiğine vurgu yapılırken, makalede proje görselleri beraberinde detaylı bilgiler verildi.

Ayrıca makalede, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşa sürecinde bakanlığın etkin bir yönlendirici ve denetleyici görev üstlendiği de paylaşıldı.

MAKALEDE ÖDÜLLÜ PROJE VURGUSU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, ‘En iyi Riskli Alan İlan Eden Belediye’ ödülüne layık görüldüğü de vurgulandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BİR YILDA 4 İLÇEYİ DOĞAL GAZ İLE BULUŞTURDU, 2 İLÇEYE DOĞAL GAZ ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2022 yılı Aralık ayında Sarıoğlan ve Akkışla’yı, 5 Aralık 2023’te Felahiye ve Özvatan’ı doğal gaz ile buluştururken, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde de doğal gaz çalışmaları için ilk adımı attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, son 1 yılda Kayseri’de 16 ilçenin doğal gaz bulunmayan 6 ilçesi olan Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye, Özvatan, Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinin de doğalgaza kavuşması için yoğun gayret gösterdi.

Bu kapsamda Sarıoğlan ve Akkışla ilçeleri 31 Aralık 2022 tarihinde doğal gaza kavuşurken, 5 Aralık 2023 tarihinde de Felahiye ve Özvatan ilçeleri doğal gaz ile buluşarak, ilk doğal gaz meşaleleri yandı.

Başkan Büyükkılıç, 10 Aralık 2023 tarihinde ise Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde de doğal gazın ilk adımı olan ‘Doğal gaz Altyapı Çalışması Başlangıç Töreni’ne katılırken, bir yıl içerisinde bu iki ilçeye de doğal gaz verilmesiyle kent genelinde doğal gazı bulunmayan ilçe kalmayacak.

Tüm ilçelere çevreci yakıt olan doğal gazı kazandırmak için hayret ettiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Temiz ve çevreci yakıt olan doğalgazı, devletimiz, hükümetimiz tüm vatandaşlarımıza ulaştırmak için mücadele ediyor. Bizler de bu kaygı ile şehrimizdeki tüm ilçelerimize doğalgazın gelmesini sağlayacak gayretin içerisinde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“ETAP ETAP GERÇEKLEŞEN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA TÜM İLÇELERİMİZİ DOĞAL GAZ İLE BULUŞTURUYORUZ”

Büyükkılıç, etap etap tüm ilçelere doğal gazı getirdiklerini ifade ederek, “16 ilçemizin hiçbirisini birbirinden ayırmıyor, ayrıştırmıyor, bağrımıza basıyoruz. Günün koşullarına uygun yaşam standartlarını yükseltmek adına, vatandaşların beklentisi olan doğal gaz konusundaki çalışmalar için özveri ve gayretle yoğun bir mesai harcadık. Hamdolsun etap etap gerçekleşen çalışmalar kapsamında tüm ilçelerimizi doğal gaz ile buluşturuyoruz” diye konuştu.

2022 yılında Sarıoğlan ve Akkışla’yı, 2023 yılında Felahiye ve Özvatan’ı doğal gaz ile buluştururken, 2024’te ise Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde doğal gaz ateşini yakacaklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Bu sayede Pınarbaşı ilçemize 110 kilometrelik hat yapıp, 9 mahalleye doğal gaz getireceğiz. İlk aşamada 1800 vatandaşı doğal gaz ile buluşturmayı hedefliyoruz. Sarız’da ise 70 kilometrelik doğal gaz dağıtım hattını çekip, 6 mahalleye, ilk etapta 900 haneyi doğal gaza kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Kayserigaz, 5 yıldır Kayseri’de 2 bin kilometreden fazla hat yapıp, 650 binden fazla aboneye hizmet vererek, vatandaşlara keyifli, konforlu, ekonomik, güvenli doğal gaz sunuyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427