Büyükkılıç’a Başsavcı Bölükbaşı’dan Ziyaret, Kayserigaz’ın 20’nci Yaşı, Çevre Dostu Ulaşım, Felahiye’de 41 Milyon TL’lik Yatırım

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A BAŞSAVCI BÖLÜKBAŞI’DAN ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Burhan Bölükbaşı’yı makamında ağırlayarak, Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda sergilenen 7,5 milyon yıllık fosiller hakkında Bölükbaşı’ya bilgiler verdi.

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, Başsavcı Bölükbaşı’ya, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde, dünya jeoloji tarihine ışık tutan 7,5 milyon yıllık fosillerin ayaklandırma çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdirdi.

Bölükbaşı, 7,5 milyon yıllık fosillerin sergisini ilgiyle inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra sıcak ve samimi ortamda makamda gerçekleşen görüşmede Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, nazik ziyaretleri için Başsavcı Bölükbaşı’ya teşekkür etti. Büyükkılıç, “Belediyemizde misafir ettiğimiz Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Burhan Bölükbaşı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda sergilenen 7,5 milyon yıllık fosilleri inceledik. Nazik ziyaretleri için Sayın Başsavcımıza teşekkür ederim” dedi.

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Burhan Bölükbaşı da Başkan Büyükkılıç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİGAZ’IN 20’NCİ YAŞINI KUTLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Kayserigaz’ın 20’nci yılını kutlama programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Kayserigaz bizim gururumuz. Kayserigaz kuruluşu olarak kurallarıyla, prensipleriyle, kurumsal yapısıyla adeta gözde bir kuruluş” dedi.

Kayserigaz 20’nci yıl kutlama programına, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, SOCAR CEO’su Elchin Ibadov, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov ile ilgili yöneticiler ve personeller katıldı.

“KAYSERİGAZ, GURURUMUZ”

Programda davetlilere hitap eden Başkan Büyükkılıç, SOCAR ve Kayserigaz ile gurur duyduklarının altını çizerek, “Daha nice 20’li yıllara diye dua ediyoruz. Anlamlı ve önemli bir yaş. Kayserigaz bizim gururumuz” dedi.

“KAYSERİ ZENGİNLİKLER ŞEHRİ, GÜZELLİKLER ŞEHRİ, HAYIRSEVERLER ŞEHRİ”

Kayseri’nin zenginlikler şehri olduğuna işaret eden Büyükkılıç, “SOCAR firmamızın Kayserigaz kuruluşu olarak kurallarıyla, prensipleriyle, kurumsal yapısıyla adeta gözde bir kuruluş. Bu güzel kuruluşta burasının bu anlamı kazanmasına katkılarınızdan dolayı aynı zamanda böyle bir kuruluşun da mensubu olduğunuzdan dolayı çalışan değerli mesai arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Kayseri zenginlikler şehri, güzellikler şehri, hayırseverler şehri. Kurumunuzu sahiplenmenizi isterim ama aynı şekilde şehrinizi de sahiplenmenizi isterim. İşinizi, aşınızı, eşinizi diye özetlenen bu kurallara mutlaka sahip çıkmanızı isterim” diye konuştu.

“İKİ DEVLET BİR MİLLET”

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında ‘İki devlet bir millet’ vurgusu yaparak, “Azerbaycan ile Türkiye’mizin dostluğu, kardeşliği iki devlet bir millet. Sayın İlham Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımız, mazlum insanların sesi Recep Tayyip Erdoğan’ın dostluğu adeta dalga dalga dünyaya yayılıyor. O açıdan bu dostluğumuzu pekiştirmek adına bizler de üzerimize ne düşüyorsa onu yapma yönünde varız diyoruz. Bu şehrin hizmetkârı olmak, sizlere hizmet etmek elbette ki bizim için de önemli ve anlamlı. Sizlere minnettarız” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’MİZ DOĞAL GAZA KAVUŞAN İLK İLLERDEN BİRİSİ”

Kayseri’nin doğal gaza ilk kavuşan illerden biri olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2003-2023, 20 yıl diyoruz. 2000’li yıllarda biz Kayseri’mize doğal gazı getirmek için adeta çırpındık ama getirememiştik. Daha sonraki süreçte de AK Parti’mizin iktidara gelmesiyle birlikte Kayseri’miz doğal gaza kavuşan ilk illerden birisi oldu. Bunlar çok önemli ve anlamlı. Şimdi Felahiye, Özvatan’a gaz getirdiğimizi konuşuyoruz, 16 ilçemizde gaz olmasını konuşuyoruz. İnşallah 2024 yılında Sarız’ımız, Pınarbaşı’mız da gaz ile buluşacak. Bu milletin asil evladı her şeyin en iyisine layık. O açıdan emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

SOCAR CEO’su Elchin İbadov ise 2023 yılının birçok yönüyle bereketli bir yıl olduğunu, bir taraftan Türkiye Cumhuriyet’inin 100’üncü kuruluş yıl dönümü, diğer taraftan modern Azerbaycan’ın kurucusu Haydar Aliyev’in 100’üncü yaşı, öte yandan da SOCAR Türkiye’nin PETKİM aracılığı ile Türkiye’ye dâhil olmasının 15’inci, Kayserigaz ve Bursagaz’ın da 20’inci kuruluş yıl dönümü münasebeti ile Kayseri’de olduklarını belirterek, bu başarıda emeği olanlara tebriklerini iletti. İbadov, başarıda payı olanlara “Kendinizle gurur duyun” ifadelerinde bulundu.

“İNSANIN ESERİDİR”

SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov da Kayserigaz’ın 20’nci yılını kutlamak üzere bir araya geldiklerini belirterek, “Dile kolay 20 yıl. Hatta kıdem ödüllerinde 20’nci yılını dolduran arkadaşlarımız da var, bu çok büyük bir mutluluk. Bütün bu 20 yıl boyunca verilen emek, yapılan işler hepsi insanın eseridir” dedi.

İbrahimov, Felahiye ve Özvatan ilçelerinin gaza kavuştuğunu ifade ederek, “Bugün Felahiye ve Özvatan ilçelerindeydik. 13’üncü ve 14’üncü ilçemizin gazlanmasını yaptık. İnşallah Allah kısmet ederse Aralık ayında da Pınarbaşı ve Sarız ilçelerimizde temel atıp, seneye bu zaman tüm Kayseri’mizi gazlamış olacağız. Burada verilen emeği ön plana çıkarmak istiyorum. Ortada bir başarı varsa insan emeği çok önemlidir. Hepinize verdiğiniz emek, gösterdiğiniz hassasiyet, işinize yanaşma şeklinize göre çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Kayserigazlısınız. Nice 20 yıllara, 100 yıllara” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, program kapsamında ‘Daha nice 20’li yıllara’ diyerek 20’nci yıl pastasını kesti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, FELAHİYE’DE 41 MİLYON TL’LİK YATIRIMI İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Felahiye ilçesinde maliyeti 41 milyon 592 bin TL olan Felahiye Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Felahiye ilçesinde atık su arıtma tesisi inşası için çalışmalar son hızla devam ederken, Başkan Büyükkılıç, çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a incelemeler esnasında Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ile ilçe belediye başkanları, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan da eşlik etti.

İlçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, şehrin merkezinde olan imkânların taşrada da olması anlayışı içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Büyükkılıç, açıklamasında şunları söyledi:

“İnsanların burada yaşaması, üretmesi, istihdama vesile olması, katma değer sağlaması ve onurlu bir şekilde hayatını sürdürmesi için doğal gaz, kanal, su, asfalt, kaldırım, park bahçe hizmetleriyle, sosyal içerikli projelerimizle, yavrularımızın yüzeceği havuzuna kadar hepsini yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi doğayı kirletmeyen, çevreci bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürme adına 10 kilometrelik bir hat ve ardından arıtma tesisi dâhil olmak üzere 41 milyon TL’ye mal olan böyle bir projemizin de sonuna geldik. İnşallah genel müdürümüz bir aya toparlanıp, biteceğini söylüyor.”

Başkan Büyükkılıç, projede emeği geçen herkese teşekkür ederken, ilçe sakinleri de Başkan Büyükkılıç’a hizmetlerinden dolayı minnet duyduklarını ifade ettiler. Büyükkılıç da ilçe sakinleri ve ilçe teşkilatına teşekkür ederek, “Onlar bizi seviyor, biz de onlara layık olmak için gece gündüz çabalıyoruz. Amacımız birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak, değerli büyüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirme adına onu yapmaktır. El ele, gönül gönüle diyor, durmak yok, koşmaya devam diyoruz” şeklinde konuştu.

İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata da Başkan Büyükkılıç’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Kayseri’de sadece Felahiye’de değil, kent genelinde 27 çevreci projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, hakikaten yapılan çalışmalar vatandaş odaklı, hem çevreyi koruma amaçlı hem de vatandaşın ihtiyaçlarını giderme amaçlı çalışmalar. Güzel bir seviyede gitmektedir. KASKİ Genel Müdürü ile koordine içerisindeyiz, şehrimize yapacağımız ne kadar katkı varsa onu el birliğiyle yapmak istiyoruz, yapıyoruz. Sayenizde önümüzü açıyor, destek veriyorsunuz, bu anlamda size çok teşekkür ediyoruz. Her şey Kayseri için diyoruz.”

ATIK SU ARITMA TESİSİ İLÇENİN 2058 YILINA KADAR İHTİYACINA CEVAP VEREBİLECEK

Kent genelinde yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Felahiye ilçesinde atık su arıtma tesisi inşa ederek, kanalizasyon atıklarının çevreye vereceği zararın önüne geçecek. İlçenin doğal kaynaklarını korumak için hayata geçirilen projede, minimum enerji ile maksimum atık su arıtma verimi de sağlanacak.

3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve ilçenin 2058 yılına kadar ki ihtiyacına cevap verebilecek olan atık su arıtma tesisinde günlük ortalama 600 metreküp atık su arıtılacak. Bu sayede çevre ve doğal yaşam, atık suların olumsuz etkilerinden korunarak, oluşacak kirliliğin önüne geçilmiş olunacak.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇEVRE DOSTU ULAŞIMA YATIRIM YAPIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araç filosunu çevre dostu araçlarla yenileyerek şehir ulaşımını daha sürdürülebilir hale getiriyor. Siparişi verilen 15 adet elektrikli otobüs, şehir için sıfır emisyonlu çözümler sunarken, ilk 2 araç teslim alındı.

Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında önemli adımlar atmaya devam ederken, Kayseri Ulaşım A.Ş. filosuna 15 adet 18 metrelik elektrikli körüklü otobüs ekledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni araçlarla filomuz gençleşiyor ve şehrimizde sıfır emisyonlu ulaşımın kapıları aralanıyor. Kayseri’nin çevre dostu bir şehir olma vizyonuna bu adımı ekliyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, çevreci yeni araçlarla şehir içi ulaşımda konforun artacağını vurgulayarak, “Yerli üretim ve yüzde 100 elektrikli olan bu araçlar, 18 metre uzunluğu ve 144 yolcu taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor. Alçak tabanlı olmaları, hızlı yolcu indirme ve bindirme ile en önemli işlevi ise erişilebilirlik özelliği ile engelli dostu olanağı sunuyor, böylece şehir içi ulaşımda konfor artırıyor” diye konuştu.

Filo yaş ortalamasının da düşeceğini söyleyen Büyükkılıç, “Toplam araç sayısının 254’e çıkmasıyla birlikte 18 metrelik araç filosunun yaş ortalaması da 2,7’ye, toplam filonun yaş ortalaması ise 10,7’ye düşerek daha da gençleşecek” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda çevre dostu çözümleri ve teknolojik yenilikleri bir araya getirerek, Kayseri’nin ulaşımını daha modern ve konforlu hale getirme hedefinde kararlı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427