Ekonomi-teknoloji haberleri, TUİK verileri (01.12.2023)

Sağlamlığı ve konforu bir arada sunan teknoloji

‘Tam Kapsamlı Güvenlik’ anlayışıyla bütünsel güvenlik çözümleri sunan Kale Kilit’in çatısı altında hizmet veren Kale Kapı ve Pencere; sektörün ispanyolet, tek açılım, çift açılım, cephe makası, aksesuar ve kilit ihtiyacını karşılıyor. Sektör profesyonellerinin ihtiyaçlarına karşı inovatif çözümler sunan Kale Kapı ve Pencere’nin son teknoloji ile ürettiği sürme sistemleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Kale Kapı ve Pencere, ev ve iş yerlerinde konforu üst seviyeye çıkartmak amacıyla geliştirdiği ürünleri ile sektöre yenilikçi çözümler sunuyor. Bu çözümlerden biri olan Aksu Kaldırmalı Sürme ve Aksu Devirmeli Sürme Sistemleri, sağlamlığı ve kullanım kolaylığı ile sektör profesyonellerinin ilk tercihleri arasında yerini alıyor. Dayanıklılık ve direnç açısından yüksek özelliklere sahip çelik takviyeli malzemeden üretilen Aksu Kaldırmalı Sürme ve Aksu Devirmeli Sürme Sistemleri, 130 ve 300 kg arasındaki ağırlığı taşıyabilecek kapasiteye sahip alüminyum gövde yapısı ile uzun yıllar kullanımıyla da dayanıklılığını ispatlıyor.

Mükemmel ses ve ısı yalıtımı

Teras, balkon, bahçe gibi geniş açıklıklara cephesi olan mekânlarda ve büyük pencere uygulamalarında görüş alanını kısıtlamadan uygulama yapma imkânı sunan Aksu Kaldırmalı Sürme ve Aksu Devirmeli Sürme Sistemleri, kullanılan malzeme kalitesi ile aşırı sıcak ve soğuğa karşı maksimum yalıtım sağlıyor.

Aksu Kaldırmalı Sürme Sistemi, dar profiller ve dar profil sistemleri için tercih ediliyor. Ürün 150 ve 300 kg’a kadar kanat taşıma kapasitesiyle geniş pencere veya teras girişleri için en uygun çözüm olarak ön plana çıkıyor. ISO-13126-17 standartlarında çevrim testlerinden başarı ile geçen ürün bu sayede kalitesini de belgeliyor.

Ahşap sistemlere ve PVC’ye uygun olarak tasarlanan Aksu Devirmeli Sürme Sistemi ise 130 kg’a kadar kanat taşıma kapasitesi ile havalandırma ve sızdırmazlık özelliklerinin yanı sıra mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlıyor. Devirme özelliği sayesinde kanadın tam açılmasını gerektirmeden havalandırma yapılabilme imkânı sunan Aksu Devirmeli Sürme Sistemi, ISO-13126-17 standartlarında çevrim testlerinden başarı ile geçen ürünler arasında yer alıyor.

KARAYOLLARI KIŞA HAZIR…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “200 adet makine ve 105 adet ekipman olmak üzere toplam 305 adet makine ve ekipmanı karayollarımıza kazandırdık. Hizmete aldığımız yeni araçlarımızın Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen 2023-2023 Kış Sezonu Kar ve Buzla Mücadele Başlangıcı ve Yol Bakım Araçlarının Hizmete Alım Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün karla mücadele ve yol bakım hizmetleri için aldığı yeni makine ve ekipmanların hizmete sunulduğunu ifade etti. Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin kar ve buzla mücadele çalışmalarının 68 bin 726 kilometrelik ağında 13 bin 238 personel ile gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu konuşmasında, 21 yıldır içerisinde ulaşımda özellikle de karayollarında büyük bir devrim gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bakan Uraloğlu karayollarında yapılan yatırımlara değinerek, “2002 yılında 6 bin 101 km uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızla sadece 6 ilimiz birbirine bağlıyken, yol ağımızı yaklaşık 5 kat arttırarak 77 ilimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. 2002 yılında; 311 km olan toplam köprü uzunluğumuzu 765 kilometreye, 50 km olan tünel uzunluğumuzu ise 725 kilometreye yükselttik. Yüksek dağları tünellerle, derin vadileri köprü ve viyadüklerle geçtik.” dedi.

YENİ MAKİNE VE EKİPMAN ALARAK MAKİNE PARKIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ

Yolların güvenli bir şekilde hizmet vermesi için gerekli bakımların en iyi şekilde yapıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Yollarımızın kar, kış, fırtına demeden açık kalmasını sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun için yeni makine ve ekipman alarak makine parkımızı güçlendiriyoruz. Özellikle 2016 yılından itibaren makine parkımızda geniş kapsamlı olarak yenileme çalışmalarına başladık. Karla mücadele ve yol bakımı için Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün envanterine sürekli ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanları kattık.” diye konuştu.

200 ADET MAKİNE VE 105 ADET EKİPMAN OLMAK ÜZERE TOPLAM 305 ADET MAKİNE VE EKİPMANI KARAYOLLARIMIZA KAZANDIRDIK

Makine parkının ortalama yaşının düşürüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, “2002 yılında 18,1 iken yeni yaptığımız alımlar ile bu oranı 10,25’e düşürdük.

Aynı zamanda 21 yaş ve üstü ekonomik ömrünü dolduran makinelerin oranını da % 57’den % 18’6’ya indirdik. Son alımlarla birlikte makine parkımızın yaklaşık yüzde 46’sını yenilemiş olduk. 2023 yılında 461 milyon lira bedel ile damperli kamyon, asfalt kazıma makinesi, ekskavatör, vakumlu süpürge, çekici, kanal kazıcı yükleyici gibi yol bakım ve karla mücadele faaliyetlerinde hayati önemi haiz; 200 adet makine ve 105 adet ekipman olmak üzere toplam 305 adet makine ve ekipmanı karayollarımıza kazandırdık.” dedi.

MAKİNE VE EKİPMANLARIN %85’LİK KISMI YERLİ

Satın alınan bu makine ve ekipmanların %85’lik kısmının yerli olduğuna dikkati çeken Bakan Uraloğlu, “Bu alımlar ile makine parkımızın yenileme değeri toplam 683,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu son alımlarla karayollarımız 5 bin 423 adedi hareketli makine olmak üzere toplam 13 bin 995 adet makine ve ekipman ile hizmet verir hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

6 ŞUBAT’TA KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 3 BİN 284 ARAÇ VE 4 BİN 865 PERSONEL İLE SAHADAYDI

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde alınan bu araçların doğal afetlerle mücadele kapsamında da büyük faydalar sağladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşananları işaret ederek, “Karayollarımız, Türkiye Afetle Mücadele Planı kapsamında AFAD’a düzenli olarak destek vermekte ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği yaparak ihtiyaç olan yerlere anında müdahale etmektedir. Buna 11 ilimizi derinden etkileyen asrın felaketi 6 Şubat Depremlerinde de bizatihi şahit olduk. Felaketin ilk anından itibaren Karayolları Genel Müdürlüğümüz 3 bin 284 araç ve 4 bin 865 personel ile görev yaparak, deprem bölgesine büyük destek sağlamıştır.” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR! KIŞ HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Bakan Uraloğlu, Bakanlık birimleri olarak kış hazırlıklarının tamamladıklarını ifade etti. Vatandaşlara müsterih olmalarını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Karayolları ekiplerimiz, vatandaşlarımızın konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapması için kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edecek.” dedi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI 11 BİN 928 MAKİNE VE EKİPMAN, 13 BİN 238 PERSONEL İLE YÜRÜTÜLECEK

Çalışmaların yurt genelindeki 68 bin 726 km’lik yol ağında; 448 karla mücadele merkezi üzerinden, 11 bin 828 adet makine ve ekipman, 13 bin 238 personel ile gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Çalışmalarımızda kullanılmak üzere; 687 bin ton tuz, 427 bin m3 tuz agregası ve kritik kesimler için 10 bin ton tuz çözeltisi karla mücadele merkezlerinde depolanmıştır.  Yollarımızda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 866 kilometre kar siperi yapılmıştır.” dedi.

KIŞLA MÜCADELE, KAR MÜCADELE MERKEZLERİN’DE ANBEAN TAKİP EDİLECEK

Karla mücadele merkezlerinde de; anlık yol durumunun takip edildiğine dikkati çeken Bakan Uraloğlu, “Güzergâh analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik, monitörler üzerinden takip ediliyor.

Önemli geçitlerde bulunan sabit kameralar aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Merkezlerinden hava ve yol durumları izleniyor. Kritik kesimlerde görevlendirilen 1.480 adet karla mücadele aracı kameralarla, 5 bin adet karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor.” diye konuştu.

KIŞ ŞARTLARINDA YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLER; KIŞ LASTİĞİNİZİ TAKIN, ARAÇLARINIZDA ZİNCİR BULUNDURUN

Bakan Uraloğlu, bakanlık olarak yapılan çalışmaların yanında vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü ifade ederek, çağrıda bulundu. Bakan Uraloğlu, “Kış mevsiminde seyahat edecek sürücülerimizin ve yolcularımızın yola çıkmadan önce seyahat güzergâhı hakkında muhakkak bilgi edinmeleri gerekmektedir. Kullandıkları araçlarında kış lastiği takmak, araçlarında zincir, takoz bulundurmak gibi önlemlerle kış şartlarına hazırlıklı olmaları gerekir. Ayrıca vatandaşlarımız seyahat edecekleri zaman yolların durumunu ALO 123 Bakanlık Çağrı Merkezi’nden, ALO 159 Yol Danışma hattından ya da KGM web sitesi üzerinden sunulan güzergâh analizi programı ile öğrenebilirler.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasının ardından araç parkını gezerek yeni alınan ve bakımı yapılan kar ve buzla mücadele araçlarını inceledi.  Hizmete alınan yeni araçların Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bakan Uraloğlu ayrıca, hizmete alınan kar küreme aracının direksiyonuna geçti, araç parkında tur atarak test etti.  Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde doğal afetlerde kullanılmak üzere hazırlanan Afet Acil Yardım Tırı’nı da inceleyen Bakan Uraloğlu, bakım aracına kış lastiği taktı.

KIŞ LASTİĞİ İÇİN KARIN YAĞMASINI BEKLEMEYİN, UNUTMAYIN Kİ KIŞ LASTİĞİ KAR LASTİĞİ DEMEK DEĞİL

Uraloğlu, yarından itibaren ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlayacağını anımsatarak, sadece ticari araçların değil tüm araçların kış lastiği kullanması tavsiyesinde bulundu. Bakan Uraloğlu, “Kış lastiği için karın yağmasını beklemeyin, unutmayın ki kış lastiği kar lastiği demek değildir.” dedi.

Generali, acentelerini The Human Safety Net’e davet ediyor

Generali, tüm dünyada savunmasız koşullarda yaşayan insanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü The Human Safety Net’e acentelerini davet ediyor.

Generali, The Human Safety Net girişimiyle tüm dünyada savunmasız koşullarda yaşayan insanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşmasına yönelik çalışmalar yürüttüyor. Bu program kapsamında Generali Sigorta, AÇEV ile yaptığı işbirliği ile çocukların eğitimleri, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişmeleri, okuryazarlık oranlarının artırılması gibi hedeflerle projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. The Human Safety Net bugüne kadar 6 yıllık özverili çalışma sonucunda 26 ülkede yürütülen 2 farklı program kapsamında 300.000’den fazla insana yardım eli uzattı. Generali Sigorta, The Human Safety Net’in etki alanının arttırılması için iş ortaklarından oluşan global topluluğa acentelerini davet ediyor.

Hedef 1 milyon insan

Generali Sigorta, “İyilik Hareketine Katılan Acente” mottosu kapsamında tüm acentelerini ve acenteler bağlamında müşterilerini The Human Safety Net’e katkıda bulunmaya davet ediyor. Şirket, birçok ülkenin yoğun ilgi gösterdiği bu iyilik hareketi için Türkiye’deki acentelerinin fark yaratacağına inanıyor. Generali Sigorta 67 milyon müşterisini harekete dahil ederek The Human Safety Net’i 2027 yılında bir milyon insana ulaştırmayı amaçlıyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Ekonomi-teknoloji, spor, eğitim, magazin-yaşam haberleri, TUİK verileri

Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması, 2023 Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) harcaması 2023 yılında 377 milyar 542 milyon TL’ye yükseldi …