24 Kasım Öğretmenler günü mesajları, etkinlikleri

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ ELİTAŞ VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’na katıldı. Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyor, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Başkan Büyükkılıç ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, hayırsever iş insanı Osman Ulubaş ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve diğer katılımcılar salon girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğretmenlere hitap eden Başkan Büyükkılıç, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyor, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLER OLARAK BU ALANDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eğitim alanında hayırseverlerin katkısının önemine işaret eden Büyükkılıç, “Hayırseverimiz, gururumuz, değerli büyüğümüz Osman Ulubaş ağabeyimizin ismini taşıyan fen lisemizin de programı var. Kayseri’miz hayırseverler şehri. Bunun da önderlerinden birisi değerli büyüğümüz Osman Ulubaş ağabeyimiz. Eğitimin önemini vurgulamaya çalışıyorum, hakikaten bizi biz yapan işte bu fedakârlık üzerine kurulan anlayış. Kayseri’miz böyle güzel bir şehir. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Rutin belediyeciliğin yanında eğitimi de olmazsa olmaz olarak görüp, eğitime destek bağlamında üzerimize ne düşüyor ise gerek ilçe belediyelerimiz gerekse büyükşehir belediyesi olarak yaptığımızın sizler de farkındasınız” diye konuştu.

”İYİ Kİ VARSINIZ”

Öğretmenlere ‘iyi ki varsınız’ diyerek özel günlerini kutlayan Başkan Büyükkılıç, “Bizleri biz yapan sizlersiniz. Sizlerin verdiği eğitim. Tekrar ellerinizden öpüyorum, Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizi hayırla yâd ediyorum. İçime çok dokunan Aybüke öğretmenle ilgili onun şahsında tüm şehit olan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. İyi ki varsınız” dedi.

İnsanın hayatındaki ilk öğretmenlerinin anne baba olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da ticaret hayatındaki ilk öğretmeninin hayırsever iş insanı Osman Ulubaş olduğunu, siyaseti de ondan öğrendiğini dile getirdi. Elitaş, konuşmasında öğretmenliğin zor bir meslek olduğuna da değinerek, “Öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun” dedi. AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş sözlerinin sonunda, kendisinin 80 kişilik sınıflarda öğrenim gördüğünü, günümüzde ise 25’er kişilik sınıflarda öğrenim faaliyeti yürütme seviyesine gelindiğini vurguladı.

“BİZİM EN KIYMETLİLERİMİZSİNİZ”

Öğretmenler Günü’nü kutlayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise şunları söyledi:

“Aslında öğretmenlerimiz bundan yıllar önce üniversite sınavlarına girerken bir meslek seçiminde bulunmadılar. Bir hayat tercihinde bulundular. Gayretle, fedakârlıkla geçecek bir ömür tercihinde bulundular. Öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum diyerek onurlandırdığı öğretmenlerimize okullardaki velilerin veya birilerinin yaptığı olumsuz hareketleri görünce içimiz parçalanıyor. Bizim en kıymetlilerimizsiniz. Kayseri Valisi olarak sizlere şunu söyleyebilirim. Sizlere yapılacak hiçbir saygısızlığa tahammül göstermeyeceğiz.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, “Rahmetli babam da içinde olmak üzere bu şehirde eğitim hayatına, camiaya emeği geçmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Aybüke öğretmenin şahsında 200’ün üzerinde şehit olan öğretmenlerimizi de bu güzel günde rahmetle anıyorum. Makamları cennet olsun” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise eğitim sorununu çözen milletlerin kültürde, sanatta, teknolojide, bilimde ve sosyoekonomik alanlarda çok ilerde olduğuna dikkat çekerek, “Bu doğrultuda en kritik süreç bu işe liderlik yapacak olan öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimiz, çocuğun bedensel, zihinsel, kimlik ve kişilik yapısının oluşmasında ve hayata hazırlanmasında en önemli görevi üstleniyor. Bugün Öğretmenler Günü. Bugünü doğru farkındalık oluşturmak ve öğretmeni nasıl anlamamız gerektiğiyle ilgili değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Program sonunda, daha önce Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Çanakkale Gezisine gönderilen Osman Ulubaş Fen Lisesi Öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale’de hazırladıkları İstiklal Marşı klibi ile Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek’e teşekkür ettiler.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞABAN ÇOPUROĞLU HASTANEDE TEDAVİ GÖREN ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

AK Parti Kayseri milletvekili Şaban Çopuroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Kayseri Şehir hastanesinde tedavi gören öğretmenleriNi ziyaret edip, Öğretmenler gününü kutladı.

ÖĞRETMEN BAŞKANDAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın bu 24 Kasım’da da öğretmenleri unutmadı. Başkan Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçe genelindeki okullarda görev yapan tüm öğretmenlere kalem hediye etti.

Talas’ın merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan okulların tamamında gerçekleştirilen organizasyonla ilçede görevli öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik eden Başkan Mustafa Yalçın, onlara öğretmenler gününü tebrik eden mesaj kartıyla birlikte üzerinde Cumhuriyetin 100. Yılı logosunun da olduğu isme özel kalem hediye etti.

Hediyelerini alan öğretmenler, Başkan Yalçın’a teşekkürlerini ileterek onun da öğretmenler gününü kutladı.

“BİR TELEFONLA BİLE YANIMIZDA OLAN ÖĞRETMENE BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Memnuniyetini dile getiren Rauf Denktaş Ortaokulu Müdürü Mustafa Özarslan, Öğretmen Başkan Mustafa Yalçın’dan öğretmenlere böyle bir hediye geldiği için teşekkür etti. Okul Müdürü Özarslan, Başkan Yalçın’ın kendilerini hiçbir zaman unutmadığını da sözlerine ekledi.

Tekden Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Orhan da “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi öğretmen olması hasebiyle desteğini her zaman hissediyoruz. Öğretmenlerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Benzer düşünceleri paylaşan TOKİ Şehit Osman Kirik Anaokulu Müdürü Elif İşler de şunları söyledi: “Eğitim ve eğitimcinin her daim yanında olan, bir telefonla bile bizlerden desteğini esirgemeyen Başkanımız Mustafa Yalçın Bey’e çok teşekkür ediyoruz.”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, ÖĞRETMENLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kocasinan’daki okulları ziyaret edip, Öğretmenlerin Günü’nü kutlayarak, kırk yıllık hatırı bulunan Türk kahvesi hediye etti. Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de öğretmenlerin gönüllerini fetheden Başkan Çolakbayrakdar, her daim eğitim ve eğitimcilerin yanında olduklarını söyledi.

Erkilet Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Süleyman Tarman İlkokulu’nu ile Mimarsinan Mahallesi’ndeki Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, öğretmenlerle bir araya gelip, Öğretmenlerin Günü’nü kutladı. Onlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, ‘Öğretmenim Mektubunu Aldın Mı?’ köşesinden öğrencilerin öğretmenlerine ve kendisine yazılan mektubu okudu. Kocasinan’daki tüm öğretmenlere, özel olarak hazırlandığı kırk yıllık hatırı bulunan Türk kahvesi hediye eden Başkan Çolakbayrakdar, öğretmenlerin gönlünü fethetti. Samimi sohbetlerin olduğu toplantıda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, “İlkokul Öğretmenim Mehmet Esmer ve bütün öğretmenlerimiz benim için çok kıymetli ve değerlidir. İlkokul eğitimi çok önemlidir. Okumayı, yazmayı ve hayata dair birçok şeyi ilkokulda öğreniyorsunuz. Özellikle öğretmenlerimizin öğretmiş olduğu erdemli ve iyi insan olabilme,  milli ve manevi değerlere sahip olabilme, kardeşlik ve arkadaşlık gibi birçok şeyi ilkokulda öğreniyorsunuz. Öğrenciler, öğretmenlerin elleriyle şekilleniyor” dedi.

“Öğretmenler bizim her şeyimiz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, her zaman eğitimin ve eğitimcilerin yanında olduklarına dikkat çekerek, “Öncelikle bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Kocasinan Belediyesi olarak bizler bir gün değil, her gün öğretmenlerimizle beraberiz.  Öğretmenler kutsal bir görevi yapmaktadırlar. Bizler, eğitim ve eğitimcilerin yanındayız. Bunu en güzel göstergesi hizmetlerimiz ve yatırımlarımızdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) mesleği olan bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz, tarihimiz boyunca bilginin, eğitimin sembolü ve gençlerimize ışık tutan örnek insanlar olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle ilkokul öğretmenim başta olmak üzere Kocasinan Akademi kurslarında eğitim veren eğitmenlerin ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, Milli Eğitim camiasına eğitim ve öğretim çalışmalarında başarılar diliyorum. Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonrada eğitim-öğretime desteği artırarak devam ettireceğiz ” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’daki öğretmenler ise kırk yıllık hatırı bulunan anlamlı hediyeden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek “Gerek hizmetleriyle gerek okulumuza ziyaretleriyle her zaman yanımızda olan başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu özel günde de her daim olduğu gibi bizi düşünüp, böyle naif bir hediye ettiği için Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’dan Allah razı olsun” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, ayrıca Kocasinan Akademi çatısı altında hizmet veren Mimarsinan ve Çocuk Kulübü’nün sosyal tesisini ziyaret ederek, öğretmenlerin gününü kutladı.

ADD Başkanı Haluk Bilgesay’ın mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü, sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bir mücadele günüdür. Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi olarak, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını tersine çevirme konusunda bir hayli yol almış olan iktidara karşı, özgüvenli, toplumsal yararı öne çıkaran, aydınlanmacı öğretmen kimliğinin yeniden kazanılması mücadelemizin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Kısa vadede; öğretmenlerin, ekonomik, demokratik, özlük haklarını geliştirecek bir mücadeleyi yürütürken, uzun vadede; çevre ve doğa duyarlılığı taşıyan, öğrencilerini demokratik kültür ve sanatla buluşturan, onları iş içinde, iş aracılığı ile eğiten, tüm çocuklara nitelikli laik-bilimsel eğitim veren, çağdaş eğitim sistemi için mücadele etmeye kararlıyız.

“Aydınlanma Işığı Sönmeyecek” diyerek, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, ÖĞRETMENLER İLE BİR ARAYA GELEREK GÜNLERİNİ KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle hizmete kazandırdıkları Dedeman Anadolu İmamhatip Lisesi Fen ve Teknoloji Proje Okulu’nu ziyaret eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, öğretmelerle bir araya gelerek günlerini kutladı.

İlçeye 5 yılda 21 okul kazandırdıklarını ve yaptıkları okullarda eğitimin başladığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak eğitim hizmetine yeni yerinde kazandırdığımız Dedeman Anadolu İmamhatip Lisesi Fen ve Teknoloji Proje Okulu’nu ziyaret ederek, öğrenciler ve öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Eski Dedeman’ı şehir merkezinden burada çok büyük bir alana taşımıştık.  Kayseri’nin en büyük okulu şu anda burada kurulmuş oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber bugün okuldaki öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Öğretmenlerimizle bir araya geldik, onlara hediyelerini takdim ettik. Öğretmenler bizim için son derece önemli. Eğer büyük ve güçlü Türkiye’nin oluşmasını ve hedeflerimize ulaşabilmeyi istiyorsak gençlerin en iyi şekilde eğitim almasını sağlamalıyız. Bu güçlü gençlik, çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenlerimiz vasıtasıyla olacak. 5 yılda 21 okul ile Türkiye’de en çok okul yapan belediye olarak yaptığımız okullarda öğrencilerimizin gözlerindeki ışığı görmek gurur verici. Göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitim ihtiyacını gidermek için birçok mahallemizde anaokul, ortaokul ve lise yaptık. Birçok okulumuzda eğitim başladı. Bunları gördükçe ne kadar yerinde ve doğru işler yaptığımızı düşünüyor ve mutlu oluyoruz. Bu kapsamda başta kendi öğretmenlerimin olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Cenab-ı Allah birlik beraberlik içerisinde bu ülkeyi yüz yıllara taşıyacak öğretmenler yetiştirmeyi nasip etsin.” dedi.

Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim Okulu okul öncesi öğretmeni Çiçek Develi’yi ziyaret

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sebebiyle evinde tedavi gören Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim Okulu okul öncesi öğretmeni Çiçek Develi’yi İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 12.30’da evinde ziyaret edecek.

100. Yıl Öğretmenler Arası Futbol Turnuvası

100. Yıl Öğretmenler Arası Futbol Turnuvası 23 Kasım 2023 Perşembe günü 10.00’da Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Eğitim ve Sosyal Tesislerinde (TÜFAD) 4 ilin katılımıyla yapılacaktır.

Açılış saat 10.00’da

Yer: Erciyes Spor Tesisleri Hürriyet Mahallesi Melikgazi

Vali Gökmen Çiçek’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir.

Eğitimin amacı, kişileri yaşadığı toplumun ve toplumun bağlı olduğu çağdaş dünyanın uyumlu bir üyesi haline getirerek onları çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaktır. Bu da iyi bir eğitim sisteminin yanında, iyi yetişmiş ve nitelikli öğretmen kadrosuyla mümkündür.

Öğretmenlerimiz; milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, üstün ahlak ve fazilete sahip, bilgili, kültürlü ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen insanları yetiştirmek suretiyle, geleceğin dünyasını inşa etmek için çalışmakta, gayret göstermektedirler. Bizler de dün olduğu gibi bugün de yarın da öğretmenlerimizi ve eğitimimizi bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin gününü en samimi duygularla tebrik ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ; “BİREYİ VE TOPLUMU YÜKSELTEN ÖĞRETMENLERDİR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında öğretmenleri yarınların mimarları olarak nitelendirerek, öğretmenliğin sadece bir meslek değil bireyi ve toplumu yükselten bir değer olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında öğretmenlerin yarınların mimarları olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Bireyin ve toplumun yükselmesi öğretmenler sayesinde gerçekleşmektedir. Öğretmenlik sadece bir meslek değil, bu yönüyle önemli bir değerdir” dedi.

“ÖĞRETMEN BİR İNSANIN HAYATINDA EN ÇOK İSTİFADE ETTİĞİ BİR REHBERDİR”

Büyükkılıç, öğretmenlik müessesesinin önemine işaret ederek mesajında, “Eğitim elbette ki ailede başlar ancak hemen akabinde öğretmen, bugünün küçüklerini yarınların donanımlı, vatansever, ilim ve irfan sahibi, bilgi ve teknolojiyi en etkili şekilde ülkemiz ve insanlık için kullanabilen büyükleri olarak hazırlamak için büyük bir özveri ve fedakârlık ortaya koyar. Öğretmen bir insanın hayatında anne babasından sonra en çok etkilendiği, örnek aldığı, bilgisinden ve sevgisinden en çok istifade ettiği bir rehberdir” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRETMENLER YARINLARIN MİMARIDIR”

Öğretmenlerin yetiştirdiği nitelikli bireylerle bir milletin yarınlarını inşa ettiğine değinen Başkan Büyükkılıç, “Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı özveri ve gayretle, kendi evlatları yerine koyarak en iyi şekilde geleceğe hazırlarken bir milletin de aydınlık geleceğine giden yolda her bir taşı özenle döşemiş oluyor. Bu nedenle öğretmenlik müessesesi ve değerli öğretmenlerimiz toplum olarak baş tacımızdır. Onurlu ve kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini icra eden, meslek hayatları boyunca da sayısız insanın hayatına dokunarak ülkemize ve insanlığa kazandıran öğretmenlerimize minnet duyuyor, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, mesajında öğretmenleri, eğitim ve öğretimin kahramanları olarak niteleyerek, “Nitelikli insanın ve geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu onurlu meslekte onlara başarılar, kolaylıklar, mutluluklar ve hayırlı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Öğretmen Semiha Yıldırım Anaokulu’ açılışı

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanlığı tarafından yürütülen “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Semiha Yıldırım Hanımefendinin bağışlarıyla İlimize kazandırılan “Öğretmen Semiha Yıldırım Anaokulunun” açılış programına hoş geldiniz.

Sözlerime başlarken sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Öncelikle, “81 İl 81 Anaokulu Projesini” himaye ederek ilimize ve ülkemize bu güzide eğitim yuvalarını kazandıran, bu anlamlı günde ilimize teşrif ederek bu açılış programına katılan Sayın Başbakanımıza ve Saygıdeğer Hanımefendiye şahsım, eğitim camiamız ve tüm Nevşehirliler adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Okulumuzun yapımında emeği geçen herkese; Aziz Milletimizin yardımseverlik, merhamet ve dayanışma hasletlerinin sembolü, Ülkemizin ve Dünyanın dört bir yanına uzanan şefkat ve merhamet eli olan Türk Kızılay’ına,

Okulun çevre düzeni ve peyzaj işlerini yapan Nevşehir Belediye Başkanlığımıza ve emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

Yatırımların en güzeli şüphesiz ki eğitime yapılan yatırımdır, umudumuz, yarınımız, en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımıza yapılan yatırımdır.

Eğitime yapılan yatırım aynı zamanda Ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır.

İnancımıza göre; eğitime yapılan yatırım tükenmeyen bir iyilik kapısı, sevabı kıyamete kadar devam edecek olan sadakayı cariyedir.

Çocuklarımızı, gençlerimizi en güzel şekilde eğitmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olabilmek için yoğun bir gayretin içerisindeyiz.

İnanıyoruz ki, bu okulda eğitim hayatına başlayacak yüzlerce, binlerce çocuğumuz, fedakâr öğretmenlerimizin ellerinde yetişerek, gelecekte ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni 2. Yüzyılında her alanda daha da ileriye taşıyacaklardır.

Bugünü anlamlı kılan bir başka husus da; Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 24 Kasım Öğretmenler Gününde açılışını yaptığımız bu okulumuza, yıllarca öğretmenlik yapmış, nice emekler sarf ederek binlerce genç yetiştirmiş saygıdeğer bir öğretmenimizin isminin verilmiş olmasıdır.

“Öğretmen Semiha Yıldırım” ismi bu okulda nesiller boyunca yaşayacak ve her daim hayırla anılacaktır.

Dünyadaki en saygın ve onurlu mesleklerin başında gelen, bu Ülkenin çocuklarına iyiyi, doğruyu, güzeli öğretmek için canla başla çalışan tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bütün öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bu vesileyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, eğitim şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Bu güzel okulun ilimize, eğitim camiamıza, velilerimize ve sevgili çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube başkanı Haluk Bilgesay’ın  mesajı

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak muallimlerdir” diyerek büyük uygarlıkların öğretmenlerin çabalarıyla inşa edildiğini vurgulamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, zaferden hemen sonra 27 Ekim 1922 tarihinde Bursa’da, İstanbul’dan gelen öğretmenlerle yaptığı toplantıdaki konuşmasında “Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnızca ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız” sözleriyle hem eğitime, hem de öğretmen ordusuna olan güvenini vurgulamıştır.

11 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanı verilmesi kararı alınmış, Atatürk de bu kararı 24 Kasım 1928 tarihinde imzalayarak kabul etmiştir. Atatürk’e verilen bu unvan topluma önemli bir mesajdır. Öğretmenliğin toplumun gözünde yükseltmesi ve saygınlığının artmasına yol açmıştır.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında; Mustafa Necati, Vasıf Çınar, Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç gibi devrimci eğitimcilerin önderliğinde en saygın meslek olan öğretmenlik, Köy Enstitülerinin kapatılması sürecinin başlangıcı olan 1946 yılından itibaren giderek yıpratılmıştır. Dincileşme ve piyasalaşmayla birlikte ilerici öğretmenler baskı ve kıyımlara uğramışlardır.

Atatürk’e başöğretmenlik unvanı verilmesinden 95 yıl sonra, bugün eğitim sistemimiz artık nitelikli çağdaş öğretmen yetiştirememenin yanında, liyakati dışlayan, eğitim hakkına erişimi engelleyen, adaletsizlikler, eşitsizlikler üreten bir hale gelmiş, evrensel laik-bilimsel eğitim karşıtı uygulamalarla dolmuştur. Tüm bu olumsuzluklar içinde bile çağdaş eğitim mücadelesini vermeye çalışan öğretmenlerimizin çabası çok değerlidir.

24 Kasım Öğretmenler Günü, sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bir mücadele günüdür. Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi olarak, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını tersine çevirme konusunda bir hayli yol almış olan iktidara karşı, özgüvenli, toplumsal yararı öne çıkaran, aydınlanmacı öğretmen kimliğinin yeniden kazanılması mücadelemizin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Kısa vadede; öğretmenlerin, ekonomik, demokratik, özlük haklarını geliştirecek bir mücadeleyi yürütürken, uzun vadede; çevre ve doğa duyarlılığı taşıyan, öğrencilerini demokratik kültür ve sanatla buluşturan, onları iş içinde, iş aracılığı ile eğiten, tüm çocuklara nitelikli laik-bilimsel eğitim veren, çağdaş eğitim sistemi için mücadele etmeye kararlıyız.

“Aydınlanma Işığı Sönmeyecek” diyerek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER İÇİN OKULLARA 5 BİN 300 FİDAN

Nevşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm okullara fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Nevşehir Belediyesi, gün dolayısıyla il merkezi ve bağlı köylerde bulunan 106 okula toplam 5 bin 300 adet çam fidanı dağıttı. Her okula 50 adet dağıtılan ve okul bahçelerine dikilecek olan fidanlar Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince okullara teslim edildi.

Gün dolayısıyla Boğaz Köyündeki Boğaz Köyü İlkokulu’nu ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, burada öğretmenlerle bir araya gelerek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Savran, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde büyük rol oynayan, onlara vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılayarak tüm yüce değerleri benimseten öğretmenlerimiz hepimiz için son derece önemli ve kıymetlidir” dedi.

Şefkatin, sevginin, bilginin timsali öğretmenlerimizin, yarınımızı inşa etmek gibi kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Savran, eğitime, öğrenmeye en üst seviyede değer veren kadim medeniyetimizin her ferdinin öğretmenlerimize şükran borcu olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin her bir çocuğu birer fidan gibi büyük bir emek, sevgi ve sabırla yetiştirdiğini ve onların hayatlarına değer kattıklarını söyleyen Savran, “Milletimize eşsiz hizmetlerde bulunan, vatanperver nesillerin yetişmesinde büyük bir gayretle görevini ifa eden, fedakârlık ve sorumluluk mesleğinin sahibi öğretmenlerimiz için açıkçası ne yapsak azdır. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı birer fidan hüviyetiyle, birer çiçek gibi yetiştirmeye çalışırken, bizlerde onlar adına okul bahçelerine birer fidan dikerek, gelecekte onların adını yaşatacak yeşil bir Nevşehir ve Türkiye için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu vesileyle ülkemizin dört bir yanına bilgi, azim ve sevgi taşıyan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm öğretmenlerimize, sağlık, başarı, mutluluk dileklerimi iletiyorum. Sizlere minnettarız. İyi ki varsınız.” diye konuştu.

“100. YILIN ÖĞRETMENLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenliğin ayrıcalıklı bir meslek olduğunu belirten Başkan Yalçın, Cumhuriyetin 100. Yılında görev yapmanın da ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yalçın mesajında öğretmenlerin, bireylere yol gösteren birer rehber olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlik ayrıcalıklı bir meslektir. Bu mesleğe sahip olanların emeklerine, çaba ve gayretlerine karşılık biz ne yapsak azdır. Bu nedenle her gün öğretmenler günü olsa bile öğretmenlerimizin hakkını yerine getirmiş olamayız. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ahirete göçenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız şu dönemde bu kutsal görevi yerine getirerek hepimize rol model olan öğretmenlerimize sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Karamustafa’dan “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle mesaj yayımladı.
Mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Rektör Karamustafa, “Gerek inancımız, gerekse de milli değerlerimiz ve kültürümüz; öğrenmeyi, öğretmeyi ve topluma faydalı olmayı, hayat felsefesi olarak bizlere vazife kılmaktadır. Öğrenmenin ve öğretmenin en önemli paydaşı olan öğretmenlerimiz, üstlendikleri kutsal vazife ile sadece öğrenci yetiştirmekle kalmayıp; sahip olduğu bilgi birikimleriyle toplumu da şekillendiren, kültürel dinamizmimize katkıda bulunan ve yol gösterici bir role sahiptir. Bunu yaparken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz, öğrencisinin sürekli en iyi yere gelmesini, ailesine, topluma, devletine ve vatanına faydalı birey olmasını hep umut eder ve yürekten ister. O yüzden öğretmenlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ülkemizin gelişimi, ilerlemesi, bulunduğu coğrafya ve dünyada söz sahibi ülke haline gelmesi ve hedeflerine ulaşması için çok çalışmaya, üretmeye ve bilgiyi, araştırmayı kendisine bir yaşam biçimi olarak belirlemiş nitelikli nesillere ve bu nesilleri yetiştirecek vizyon sahibi öğretmenlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Sürekli gelişen ve değişen dünyanın konjonktürü de bunu gerektirmektedir.
Tüm bu vesilelerle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, gerek görevi başında gerekse emekli tüm öğretmenlerin ve öğretmenlerimizi yetiştiren akademik camiamızın da öğretmenler gününü kutluyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY “ÖĞRETMENLERİMİZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN YILMAZ BEKÇİLERİDİR”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gülsoy, yayınladığı kutlama mesajında, “Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda derin ruh köklerimizden beslenen milli ve manevi değerlerimizin yılmaz bekçileridir.” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin bedeli hiçbir karşılıkla ölçülmeyecek kutsal bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, görevlerini kayıtsız şartsız büyük bir sorumlulukla yerine getiren öğretmenlerin gününü tebrik ederek şunları kaydetti:

“Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde emeklerini esirgemeyen kıymetli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır’ sözüyle de ifade ettiği gibi yeni nesiller sizlerin ellerinde şekillenecek.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, icra etmiş oldukları kutsal görevlerinde başarılar diliyorum

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol’un, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Öğretmenlerimiz Milli Birlik Ve Beraberliğimizin En Büyük Teminatıdır.

Bugün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 95. Yılını ve bu vesile ile ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin ‘’Öğretmenler Günü’nü’’ kutlamaktayız.

Başöğretmen ATATÜRK’ün “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” Sözüyle de belirtildiği gibi, vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygıyı haketmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.,

Başkan Büyüksimitci’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olan öğretmenlerimize her zaman minnet ve şükran borçluyuz” dedi​.

Başkan Büyüksimitci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın en büyük ekonomilerinde, en büyük güçlerinden birisi olmanın en temel şartı, eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Türkiye’nin çağı yakalayabilmesi, huzur ve refaha kavuşabilmesi, özellikle sanayide ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmesiyle mümkündür. Bunun yolu da şüphesiz ki çağdaş eğitimden geçmektedir. İyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip toplumların temel özelliği eğitime büyük önem vermeleridir. Donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller, toplumumuzu medeniyet yarışında en ileri götürecek gücümüzdür.

Gelecek nesilleri en iyi şekilde, çağdaş bir donanımla yetiştirmek adına umut bağladığımız gerçek güç olan öğretmenlerimizin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmek, geleceğe yönelik umutlarımızı hep canlı tutmaktadır.

Bu vesile ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum”

Kayseri OSB Başkanı Yalçın: Öğretmenlerimiz gelecek nesillere ışık olmaktadır

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yalçın mesajında; “Öğretmenlerimiz sonsuz hoşgörü ve sevgileriyle gelecek nesillere ışık olmaktadır. Herkesin ülkesine hizmet eden bireyler olarak yetişmesinde başrol sahibi bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyorum.” dedi.

​​​Başkan Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerimiz değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı konumundadır. Öğretmenlerimizin saçtıkları ilim ışığıyla okuyan, araştıran, donanımlı ve özgüvenli bireyler olarak yetişen genç kuşaklar; daha müreffeh bir Türkiye’nin temeli ve teminatı olacaktır. Sevgi, şefkat ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir. Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle her türlü takdiri hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin yıl dönümünde; ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.”

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Odakır mesajında, “Öğretmenlerimiz evlatlarımızı bir anne baba şefkatiyle ve türlü fedakarlıklarla yetiştiriyorlar, geleceğe hazırlıyorlar. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nda geleceğimiz her zaman olduğu gibi öğretmenlerimize emanet, bu yüzden öğretmenlerimiz de geleceğimizdir” dedi.

Şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu KESOB’un Başkanlığını yürüten Şeyhi Odakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Odakır mesajında öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, toplumda saygın ve değerli bir yeri olduğunu belirtti. Çocukların temel eğitimlerini ve öğrenimlerini ailede almaya başladığını daha sonra hayatları boyunca eğitim öğretim süreçlerini okulda öğretmenlerinden edinmeye başladığını vurgulayan Odakır, öğretmenlerin çocukların hayatlarındaki yerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

“ÖĞRETMENLERİMİZE ‘İYİ Kİ VARSINIZ’ DEMELİYİZ”

Başkan Şeyhi Odakır, mesajında şunları ifade etti: “Çocuklarımızı öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Evlatlarımız okul sıralarında öğretmenlerinden hayatı öğreniyor, ahlakı öğreniyor, eğitim ve öğretim süreçlerinden geçerek kendilerini geleceğe hazırlıyorlar. Öğretmenlerimizin bu noktada payı çok büyüktür. Çocukların yönlendirilmesinde, ufuklarının genişlemesinde, meslek seçimlerinde dahası hayatlarını şekillendirmede öğretmenlerimiz etkin bir rol oynuyor. Aileden sonra en çok öğretmenleriyle vakit geçiriyor çocuklarımız. Bu yüzden evlatlarımızın rol model aldıkları öğretmenlerimiz bizler için çok kıymetlidir. Öğretmenlik saygın ve değerli bir meslektir. Öğretmenlerimizin çocuklarımız üzerinde emekleri çoktur. Onlar, doğruyu yanlışı anlatır, iyiyi kötüyü gösterir, vatan ve millete hayırlı birer evlat yetişmesine büyük bir katkı sağlarlar. Öğretmenlerimiz evlatlarımızı bir anne baba şefkatiyle ve türlü fedakarlıklarla yetiştiriyorlar, geleceğe hazırlıyorlar. Bu bağlamda esnaf ve sanatkarlar yetiştiren, meslek öğreten, Ahi ahlakının yeşermesine vesile olan ustalarımızı da anmadan geçmek olmaz. Onlar da birer öğretici olmaları yönüyle öğretmendir ve değerlidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nda geleceğimiz her zaman olduğu gibi öğretmenlerimize emanet, bu yüzden öğretmenlerimiz de geleceğimizdir. Onları her zaman el üstünde tutmalı, gereken saygıyı göstermeli, önemsemeli ve ‘iyi ki varsınız’ demeliyiz. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan öğretmenlerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.”

NEVŞEHİR VALİSİ  Ali FİDAN ‘IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, özgüveni yüksek, ülkesini ve Milletini seven, donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Öğretmenlerimiz ülkemizin her köşesinde çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, ideallerinden hiçbir zaman taviz vermeyen ve yetiştirdiği her öğrenciye bu bilinçle yaklaşan kutsal mesleğin yegâne temsilcileridirler.

Öğretmenlerimiz tutuşturdukları eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve şehit düşmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

HİZMET-İŞ’Lİ ÖĞRETMENLERDEN GAZZE’YE YARDIM

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Başkanı Serhat Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Özverili ve saygıdeğer bir mesleği icra eden bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

Gelişmiş bir ülke ancak iyi eğitim almış bireylerin yetişmesiyle mümkün olabilir. Dünya üzerinde yaşayan tüm milletlerin dününde, bugününde ve yarınında her daim öğretmenlerin çok önemli bir yeri olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın yetkili olduğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kaymek A.Ş., Kayseri Spor A.Ş., ayrıca Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Talas Belediyesinde çalışan yaklaşık 350 öğretmen üyemiz için 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapacağımız etkinlikler yerine bu sene işyeri sendika temsilcilerimiz ile istişare ederek Gazze’de yaşanan zulme sessiz kalmayıp Müslüman kardeşlerimize yardım yapma kararı aldık. Bu minvalde Gazze’deki kardeşlerimize öğretmen üyelerimiz adına 10 bin TL yardımda bulunduk” dedi.

Çelik, sözlerine şu şekilde devam etti: “Başta öğretmenlik mesleğini icra eden üyelerimizin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyor, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yaşam alanları haline gelen okullarımızın fiziki koşullarının daha da iyileştirildiği, öğretmenlerimizin öğretmenlik mesleğinin gereğine uygun bir yaşam sürebilmelerini sağlayacak olanakların daha da artırıldığı bir eğitim hayatı diliyoruz.”

BAŞKAN YALÇIN’A ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şener Serim, Talas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Erdem, görev yapan öğretmen ve öğrenciler Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ı ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

Belediye Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyaret sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Elmalı ve beraberindekiler Başkan Yalçın’a öğrencilerle çekilmiş fotoğraf hediye etti. Ziyarette ayrıca öğrenciler de Başkan Yalçın’a çiçek takdim etti.

Hediyeler için teşekkür eden Başkan Mustafa Yalçın, öğretmenlere günün anısına kalem hediyesinde bulunurken öğrencilere de kitaptan oluşan set verdi.

“BAŞKAN YALÇIN BİZE HER ZAMAN DESTEK VERDİ”

Ziyaret sırasında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Elmalı, Başkan Yalçın’ın daima eğitimcinin yanında olduğunun altını çizerek verdiği destekler için teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Başkan Yalçın’da öğretmenliğin çok değerli bir meslek olduğunu hatırlatarak, yaşamı boyunca öğretmenliğin kendine kattığı birçok olumlu yönün olduğundan bahsetti. Başkan Yalçın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kayseri İl Başkanı Ali Çelik’in mesajı

“24 Kasım 1928’de millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünde ifade ettiği üzere, ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerimizi yetiştirme gibi ulvi bir görevin büyük sorumluluğu kıymetli öğretmenlerimizdedir. Değerli öğretmenlerimiz, şüphesiz ki öğretmenlik vatanperver, bilinçli, birikimli milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde en önemli meslektir. Bu yüzden dünyanın en güzel en kutsal mesleği öğretmenliktir denilmiştir. Ülkemizin her yerinde çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediğinizden ve yetiştirdiğiniz her öğrenciye bu bilinçle yaklaştığınızdan hiç şüphemiz yok. Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini Unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Türk Milletinin evlatlarına devlet adamlığı dersi vererek, “Fena fid devle ve mille” şuurunu zihinlerimize kazıyan, adanmışlığın ve ideolojik hayatımızın rehber öğretmeni bilge liderimiz Devlet Bahçeli ve bu duygu düşüncelerle Başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle ilimiz genelinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Meşher’den öğretmenlere özel sergi turu

Meşher, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenler için özel bir program hazırladı. Öğretmenler, Meşher’in devam eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’ı üç ayrı günde düzenlenecek rehberli turlar ile gezebilecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü özel sergi turlarıyla kutluyor. Öğretmenler, üç gün boyunca Meşher’in devam eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’ı rehberli turlar ile gezebilecek. Ücretsiz turlar, 24 Kasım’da saat 14.00 ve 16.00’da, 25 Kasım’da saat 15.00’te, 26 Kasım’da ise 11.30 ve 15.00’te olmak üzere beş kez düzenlenecek.

Kontenjanın sınırlı olduğu olduğu turlara kayıt için, [email protected] adresine mail atılması yeterli.

Ömer Koç Koleksiyonu’ndaki çeşitli nadide eserlerden oluşan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi 20 Eylül’de açıldı. Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı’nın, proje danışmanlığını Bahattin Öztuncay’ın üstlendiği sergi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Göz Alabildiğine İstanbul sergisi, 26 Mayıs 2024’e kadar görülebilecek.

BODRUM’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Bodrum’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Başkan Aras ve belediye ekipleri okullara ziyaretler gerçekleştirdi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, çevre okullardan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenler günü programı Herodot Kültür Merkezi’nde devam etti. Program öncesinde Kaymakam Çit, Belediye Başkanı Aras, Milli Eğitim Müdürü Aldal ile protokol üyeleri, öğrenci ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan program, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldal’ın konuşması ile sürdü. Konuşmaların ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ve masa tenisi turnuvası ile 3 Sayı Atma basketbol turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Öğretmenler günü programı, öğretmenlerin halk oyunu gösterisi ve öğrencilerin hazırladığı gösteriler ile sona erdi.

Belediyeden Öğretmenlere Çiçek Takdimi

Bodrum Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlere çiçek takdim edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları İbrahim Akbaş, İlknur Ülküm Seferoğlu, Ummahan Yurt, Yaşar Çelikkan, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Durmuş Turkan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Şimşek, Tarımsal Hizmetler Müdürü Mehmet Ali Bahar, Zabıta ve Saha Çözüm personelleri ile birlikte okulları tek tek gezerek öğretmenler gününü kutlayıp çiçek takdiminde bulundu.

Bodrum Belediyesi kreş ve gündüz bakımevlerinde görevli öğretmenler ise 23 Kasım Perşembe akşamı Bodrum Belediye AŞ organizasyonu ile düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Cumhuriyetimizin Aydınlık Yüzleri Öğretmenlerimiz

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak şunları söyledi:

“Gelecek nesillerin yetişmesinde öncü rolü üstlenen erdemli ve fedakâr öğretmenlerimiz, çok boyutlu bir anlayışla gençlerimizi hayata hazırlamaktadır. Bir ülkenin geleceğinin mimarı olan öğretmenler, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında başrolü üstlenmektedir. Cumhuriyetimizin en önemli öznesi öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana bilgi ve beceriyle çağdaşlık yolunda ülkemizin gelişim ve değişimini sağlamışlardır.

“Öğretmen, insan mimarı, insanın kişiliğini biçimlendiren bir sanatkârdır”

Demokratik ideallerin korunmasında ve geliştirilmesinde, bireylerin ve toplumun bilinçlendirilmesinde öğretmenin önemi tartışılmaz boyuttadır. Eğitim-öğretim hizmetlerini büyük bir fedakarlıkla yürüten öğretmenler, Cumhuriyetin aydınlık yüzleri olarak bizlerin baş tacıdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk de eğitim ile Türk çocukları ve gençlerini emanet ettiği öğretmenlere verdiği önemi, söylev ve demeçlerinde her fırsatta dile getirmiştir. Mustafa Kemal’in yolunda yürüyen, aklın ve bilimin ışığında aydınlanan, kendisini sürekli geliştiren, yenileyen bir toplum olmanın ön koşulu ise öğretmenlerin hak ettiği değere kavuşturulmasıdır.

“Öğretmenlerin yaşam koşulları iyileştirilmelidir”

Kültürel, sosyal, ekonomik, politik ve bireysel açıdan tüm toplumlarda çok önemli rol ve sorumlukları olan öğretmenlerimizin hak ettiği değeri ancak ve ancak yaşam koşullarını iyileştirerek, maddi ve manevi emeklerinin karşılığını vererek gösterebiliriz.

‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyen kalbimizde yaşayacak olan tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “ÖĞRETMENLER, MUASIR MEDENİYETİN ŞEKİLLENDİRİCİLERİDİR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek, ülkemizin geleceğine hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin şekillenmesinde en önemli paya sahiptir” dedi.

Öğretmenlerin daha güzel ortamlarda eğitim verebilmeleri, öğrencilerin ise daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için örnek ve model projelere imza attıklarını belirten  Başkan Çolakbayrakdar, Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı: “İslam’ın ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ olan dinin mensupları olarak, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle yetiştirilmesi konusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek, ülkemizin geleceğine hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, muasır medeniyetin en önemli şekillendiricileridir. Bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimiz, tarihimiz boyunca bilginin, eğitimin sembolü ve gençlerimize ışık tutan örnek insanlar olmuştur. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller oluşması noktasında Çocuk Kulübümüzle, Gençlik Kulübümüzle bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim ve öğretime destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, tüm Milli Eğitim camiasına eğitim ve öğretim çalışmalarında başarılar diliyorum”.

 NEVŞEHİR’DE 100. YIL EĞİTİM ORMANI OLUŞTURULDU

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri vesilesiyle; Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılını idrak ettiğimiz bu günlerde “Türkiye Yüzyılı”nı inşa edecek öğretmenlerimize yönelik sevgi ve minnet duygularımızın  ifade edilmesi, öğretmenlerimizin meslekî motivasyonlarının yükseltilmesine katkı sağlanması, öğretmenlik mesleğinin kamuoyuna daha iyi tanıtılması, kamuoyunun daha bilinçli ve duyarlı hâle getirilmesi amacıyla Bakanlığımızın kararıyla Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “100. Yıl Eğitim Ormanı” oluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

BANDIRMA’DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında tartışılmaz bir yeri olan öğretmenlik mesleği, her dönemde toplumların en saygın meslekleri arasında yer almıştır.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bandırma Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’ı makamında ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı. Makam ziyareti ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan Çelenk Sunma törenine katılan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tören alanındaki öğretmenlerle tek tek selamlaşarak Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Bandırma’nın yeşiline katkı sağlamak ve öğretmenlere kalıcı bir hediye vermek isteyen Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun;

“Kıymetli Öğretmenlerim, sizler bu ülkenin geleceği için genç filizler yetiştiriyor, geleceğimizi şekillendiriyorsunuz. Bu zeytin fidanı geleceğimize nefes olacak barışı ve umudu sağlayacaktır” ifadelerini kullanarak Bandırma’da görev yapan toplam 2600 öğretmene kendisi ve eş zamanlı olarak Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları tarafından zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Škoda Öğretmenlerimizi Unutmadı

Škoda, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizi unutmadı.

Öğretmenler günü için özel olarak gerçekleşen kampanya kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerimiz ve Yüksek Öğretim Kurumuna Bağlı Üniversitelerde görev yapan Öğretim Üyeleri için Škoda modellerindeki metalik renk fiyat farkını kaldırırken, aynı zamanda orijinal Škoda aksesuarları arasından en çok talep gören aksesuar ücretsiz olarak veriliyor.

30 Kasım tarihine kadar Türkiye geneline yayılmış tüm Škoda Yetkili satıcılarında geçerli olacak kampanyadan ruhsat sahibi öğretmenlerimiz yararlanabilecekler.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

“Şehit Nurlanmış Gazi Onurlanmış Askerdir” Projesi Kapsamında Gençler Vatan Sevgisi ile Buluşuyor

AB Erasmus Plus KA154 kapsamında hayata geçirilen “Şehit Nurlanmış Gazi Onurlanmış Askerdir” projesi çerçevesinde farkındalık …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427