Talas, Melikgazi, Kocasinan belediye haberleri (25.11.2023)

KIRANARDI MAHALLESİ’NE MELİKGAZİ’DEN ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS

Melikgazi Belediyesi, Kıranardı Mahallesi’nde birçok kursun yer alacağı MELMEK sınıfları, bir aile sağlığı merkezi ve gençlere Akıl Küpü Kütüphanesi kazandıracağı çok amaçlı sosyal tesisin yapım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Tesisin hizmete girmesiyle bölgenin sosyal, kültürel, sanatsal ve sağlık anlamında büyük bir ihtiyacının giderileceğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Milletimizin isteklerini ve önerilerini dikkate alıyor, fayda sağlayacak projeler üretiyoruz. Projelerimizde hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, sağlığına ve istihdamına önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Bizler ilçemizi insanımızı çok seviyoruz. İlçemize yapılabilecek her ne varsa en iyisini yapabilmek için ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. İlçe sakinlerimizin sosyal hayatını daha da zenginleştirmek ve sağlık hizmetine olan ihtiyaçlarını gidermek hem de gençlerimize ders çalışabilecekleri bir kütüphane yapmak için güzel bir proje hazırlamıştık. Atıl halde bulunan binayı baştan sona onarıyoruz. İnşallah çalışmaları kısa zamanda tamamlayarak yakında hizmete açacağız. Şimdiden Kıranardı’ya ve Melikgazi’mize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

TALAS SANAT GALERSİ’NDE ÖMÜRLÜK ÇEYİZLER SERGİLENECEK

Talas, muhteşem bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Talas Belediyesi ile Talas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte hazırladığı “Sandıkta saklı güzellikler” çeyiz sergisi kapılarını aralıyor.

Talas’ın Ali Saip Paşa Caddesinde (Osmanlı Sokağı) yer alan tarihi mekanlardan Talas Sanat Galerisi’nde açılacak sergide, birbirinden kıymetli çeyiz ve ev eşyaları sergilenecek.

Geçmişi 19 ve 20. yüzyıl ortalarına kadar uzanan el emeği göz nuru eşyalarının yer aldığı sergi, eski Maraş işi işlemelerden dantel ve nakış yatak örtülerine, peşkir ve peştemallerden masa örtüleri, kese ve giysilere kadar birçok değerli eşyayı gözler önüne serecek.

200 yıllık yatak örtüsünün de sergileneceği sergide ayrıca 2 adet 80 yıllık karyola, 150 yıllık çeyiz sandığı, hamam takımları ve mutfak eşyaları da meraklılarına sunulacak.

24 Kasım Cuma günü saat 11.00’de kapılarını açacak olan sergi, 28 Kasıma kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

KOCASİNAN, GENÇLERİNDE HAYATINA DEĞER KATACAK MEKÂNLAR İNŞA EDİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yenişehir Mahallesi’ne kazandıracağı Sinan Kütüphanesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çolakbayrakdar, özellikle geleceğin teminatı gençler başta olmak üzere Kocasinan’da yaşayan herkes için kütüphanelerle zenginleştirilmiş bir şehir inşa ettiklerini vurguladı.

Yenişehir Mahallesi’nde yapımı devam eden Sinan Kütüphanesi’nin çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililerin mutluluk ve huzur içerisinde verimli ve keyifli vakit geçirecekleri ve onların hayatına değer katacak mekanları inşa ettiklerini vurguladı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yenişehir Mahallesi’ndeki Sinan Kütüphane’mizin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal tesisimizde bulunan kütüphane, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerin gelip ders çalışabilecekleri, değişik kaynaklardan eğitim alabilecekleri özellikle gençlerimizin istifade edebileceği bir merkez olacak. İnşaat faaliyetleri devam ediyor. En kısa sürede iç tefrişat çalışmalarını tamamlayıp, bu bölgede yaşayan hemşehrilerimizin istifadesine sunmuş olacağız. Sadece fen işleri, park bahçe, temizlik gibi rutin belediyecilik alanında değil, her alanda vatandaşın hayatına dokunan projeleri hayata geçirip, onların daha mutlu ve daha nitelikli bir yaşam sağlayabilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu noktada ihtiyacı olan bir Sinan Kütüphanesi’ni en kısa süre içerisinde hayta geçirmiş, bölgenin istifadesine sunmuş olacağız. Biliyorsunuz ki Kocasinan Akademi, Gençlik Kulübü, Çocuk Kulübü ve diğer bütün alanlarda hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerle her bir mahallemize değişik renk ve heyecan katacak çalışmalar yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün gayretimiz, hemşehrilerimizin mutluluk ve huzur içerisinde verimli ve keyifli vakit geçirecekleri ve onların hayatına değer katacak mekanları inşa edip hayata geçirebilmektir. Özellikle yaptığımız hizmetler,  çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir”.

Başkan Çolakbayrakdar,  Kocasinan’ı her yönüyle daha ileriye taşıyarak, en güzel hizmetleri vatandaşın hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.

Kayserispor sevdalısı Başkan Çolakbayrakdar, inceleme sırasında karşılaştığı çocuklara Kayserispor forması hediye etti.

TALAS’TA NİKAH, REKORA GİDİYOR

Talas Belediyesinde 2023 yılı başından bugüne kadar bin 552 nikah akdi gerçekleştirildi. Nikah sayısında daha şimdiden bir önceki yıla göre önemli bir artış gözlemlenirken belediye tarafından “Bir yastıkta” temasıyla verilen nikah hediyeleri de çiftlerin mutluluk anısı olmaya devam ediyor.

2023 yılında çiftlerin en çok tercih ettikleri aylar Mayıs’tan itibaren yaz ayları olurken, 302 ile en çok nikâh Temmuz ayında kıyıldı.

En az nikâh kıyılan ay, 37 nikah ile kışın yoğun yaşandığı Ocak ayı olurken onu Şubat ayı izledi.

2023 yılı, kıyılan nikâh sayısında bir önceki yılı şimdiden geçti. Buna göre 2022 yılında toplam bin 387 çift evliliğe ilk adımı atmışken bu rakam, 2023 yılında bin 552 oldu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da gerçekleştirilen nikahların 48’ine katılarak çiftlerin heyecanına ortak oldu.

DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ

Nikah işlemlerinde dikkat çeken bir başka konu ise depremzedelerin Talas Belediye Meclisi kararı ile nikahlarının ücretsiz kıyılması oldu. Şimdiye kadar Talas’ta 27 depremzede çiftin nikah akdi gerçekleştirildi. Bu çiftlere ücretiz nikahın yanı sıra maddi ve manevi destek de sağlandı.

TALAS’TAN ÇİFTLERE “BİR YASTIKTA KOCAYIN” HEDİYESİ

Öte yandan Talas Belediyesi tarafından başlatılan “Bir yastıkta” temalı nikah hediyeleri de dünya evine giren çiftlere hediye edilmeye devam ediyor. Günün hatırası olarak takdim edilen hediyeler arasında; çiftlerin nikah defterini imzaladıkları kalem ile üzerinde ‘bir yastıkta’ ifadesi bulunan mini yastık ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın tebrik mesajı bulunuyor.

Başkan Yalçın’ın imzasını taşıyan mesajda “Sevgili kardeşlerim, bu kalemle hayatınızın en önemli sözleşmesini imzalarken yaşadığınız mutluluğun bir ömür boyu sürmesi dileğiyle tebrik ediyor, iki cihan saadeti diliyorum.” ifadelerine yer veriliyor.

TALAS’TA RESMİ TATİLLER, NİKAH SEVİNCİNE ENGEL DEĞİL

Diğer yandan Talas Belediyesi, 2022 yılında başlattığı uygulama ile bayram ve dini günler gibi resmi tatil günlerinde nikah akdi gerçekleştiriyor.

Böylece, dünya evine girmek isteye çiftler özel günlerde de evliliğe giden yolda ilk imzayı atabiliyor. Bu kapsamda belediyeye başvuran 40 çift, resmi ve dini tatil günlerinde evliliklerini gerçekleştirebildi.

GECEYİ GÜNDÜZ YAPAN KOCASİNAN, ASFALTTA GECE MESAİSİYLE REKORLARI ALT ÜST ETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Osman Kavuncu Bulvarı’ndan Erkilet Bulvarı’na kesintisiz bağlantı sağlayan Ali İhsan Alçı Bulvar’ın bisiklet yolunu, asfalt, kaldırım ile yeşillendirme çalışmalarını hem gündüz hem gece inceledi. Hava şartları elverdiğince ekiplerin sahada gece-gündüz demeden yoğun çalıştığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, herkesin yaşamaktan keyif alabileceği bir Kocasinan inşa etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Başkan Çolakbayrakdar, Ali İhsan Alçı Bulvarı’ndaki çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek, hem gece hem gündüz ekipleriyle bir araya geldi. Onlara teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, “Ali İhsan Alçı Bulvarı’nın yol kısmını tamamlamıştık şimdi de bisiklet yolunun da asfaltlama çalışmasını yapıyoruz. Yaya yolu, otopark, bisiklet yolu ve çevre düzenlemesini tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda (1,5 km) bisiklet yolunu ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

Gündüz çalışmalarında ise yeşillendirme ve ağaç dikimini takip eden Başkan Çolakbayrakdar, “Ziyagökalp ve Yenidoğan Mahallesi’nin tam ortasından geçen yeni yaptığımız Ali İhsan Alçı Bulvarı’nda yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz. Diğer taraftan da Bağdat Caddesi’ni Ali İhsan Alçı’ ya birleştiren yeni yaptığımız Kudüs Caddesi’ni de hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bütün ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hava şartları nedeniyle bundan sonra bizim her saat ve dakikanın kıymetinin ayrı değeri var. Kış kapımızda. Bundan dolayı gece-gündüz demeden hava güzel olduğu zaman bütün ekiplerimizle sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrin trafik yükünün olduğu bölge olan burasına bizim yaptığımız yeni trafik düzenlemesiyle ışıksız, rotary kavşak, bulvar ve yeni caddesiyle trafik akışını daha konforlu sağlayacağız. Trafik seyri açısından önemli bir bölgedir. Yapılan çalışmaların şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 7’den 70’e herkesin yaşamaktan keyif alabileceği bir Kocasinan inşa etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulaşımı daha konforlu hale getirmek için dur durak bilmeden çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a konforlu ve kalıcı hizmetler yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni bulvarın 1.etap çalışmasına toplam 14 bin 900 ton ariyet dolgu, 8 bin 200 ton temel malzeme ve 4 bin 500 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Yine yeni cadde olan Kudüs Caddesi için ise toplam 4 bin 800 ton ariyet dolgu, 6 bin 500 ton temel malzeme ve 3 bin 400 ton asfalt döküldü.

MELİKGAZİ’DEN, NAKLİYECİLER SİTESİNDE BÜYÜK ÇALIŞMA

Melikgazi Belediyesi, Anbar Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi’nde düzenli otoparkı sağlayacak otoparklar, yol, kaldırım ve çevre düzenleme projesine başlıyor.

“Düzenli Otopark Sistemi Geliyor”

 Nakliyeciler Sitesinde yapılacak kapsamlı çalışma için esnaflarla birlikte inceleme yapan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Nakliyeciler Sitesinde esnaf kardeşlerimizle bir aradayız. Burası özellikle tır, kamyon ve nakliyecilerin bulunduğu alan. Nakliyeciler Sitemize bir çevre düzenlemesi yaparak düzenli tır ve kamyon otoparkını sağlamış olacağız. Burası 150.000 metrekare gibi oldukça büyük bir alanı kapsıyor. Nakliyeciler Sitemize 1 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol yaparak kaldırım çalışmalarına başlayacağız. Alanda yüzlerce tır bulunuyor. Yurt dışına İran, Irak, Moskova’ya kadar buradan mal yükleyip gidiyorlarmış. Uzun süre burada konaklayanlar da var. Dolayısıyla sanayiye de destek olacak, peyzaj düzenlemesi, asfaltlaması, otoparklarını yapacağız. Çalışmalarımız sonrası burası daha güzel bir hale gelecek. Nakliyeciler Sitesi esnafına nitelikli ve konforlu ulaşım sağlayacak yolumuzun ve çevre düzeninin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

MELİKGAZİ’DE ŞİİR DOLU AKŞAM SİZLERİ BEKLİYOR

Sosyal ve kültürel programlarla farklı etkinlikleri vatandaşların beğenisine sunan Melikgazi Belediyesi “Sonsuzluk Kervanı” adlı şiir ve müzik programı düzenleyecek.

“Sonsuzluk Kervanı” programı ile vatandaşları şiir ve sohbet dolu bir akşam beklediğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’de televizyon programcısı ve yazar Serdar Tuncer, sanatçılarımız Dursun Ali Erzincanlı, Mikail Şimşek ve Rıdvan Böke’nin katılımlarıyla gerçekleşecek olan ‘Sonsuzluk Kervanı’ programı düzenleyeceğiz. Kayseri’miz sosyal ve kültürel faaliyetler yönünden zengin bir şehir. Melikgazi Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal birçok etkinlik düzenledik. Teknik işlerimizin yanında sanatsal ve kültürel işler yapmayı da ihmal etmiyoruz. Düzenlediğimiz programda Serdar Tuncer okuduğu şiirler ile kulaklarımızın pasını silecek. Sohbetler edecek ve birbirinden güzel şiirlere hep birlikte eşlik edeceğiz. 24 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz programımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427