Talas, Kocasinan, Melikgazi, Develi belediye haberleri (14.11.2023)

TALAS’TA ÇOCUKLARIN TATİL KEYFİ SÜRÜYOR

Gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken Talas Belediyesi’nin ara tatil dönemi için hazırladığı birbirinden özel programlar bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda çocuklar için düzenlenen Enver Ertaş’ın illüzyon gösterileri salonu dolduran küçüklerin yanı sıra büyüklerin de büyük beğenisini topladı.

Cumartesi günkü Rafadan Tayfa sahne gösterisinin ardından Enver Ertaş’ın illüzyon gösterisi de yine büyük ilgi gördü.

Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonundaki organizasyonda çocuklar şaşkınlıkla izledikleri gösterilere bazen de sahneye çıkarak ortak oldu.

Çocukların yanı sıra anne ve babaların da yoğun ilgi gösterdiği gösteride herkes gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşadı.

TALAS BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Velilerden Nurgül Ünal, “Çocuklarımızın ara tatili için çok güzel bir şey. Çok memnun olduk. Çok beğendik.” derken, bir başka anne Hilal Alpaslan da, “Çok güzel. Çok eğleniyoruz. Bu program için Talas Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çocuklar da illüzyon gösterilerini beğendiklerini belirterek gönüllerince eğlendi.

SON PROGRAM PERŞEMBE GÜNÜ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın çocuklar için ara tatil döneminde hazırlattığı programlardan sonuncusu Türk geleneksel sahne oyunları olan Orta Oyunu, Meddah ve Karagöz ile Hacivat, Hayal Sahnesi Müzikli Çocuk Gösterisi adıyla gerçekleşecek.

KAYÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonunda saat 13.00 ve 16.00’da başlayacak olan program diğer organizasyonlardaki gibi ücretsiz şekilde izlenebilecek.

BAŞAKPINAR’DA KONUT ARSASI İÇİN SON SAATLER

Talas Belediyesi, ilçenin gelişime açık mahallelerinden Başakpınar’da konut sahibi olma imkanı sunuyor. Bu kapsamda toplam 14 parsel arsa, açık artırma yoluyla satışa sunulacak.

1.114 metrekareden 1.570 metrekareye kadar çeşitli büyüklükteki 14 konut parseli, 2 milyon 200 bin lira ile 3 milyon lira arası muhammen bedelle ihaleye çıkacak.

Belediye Meclis Salonu’nda 15 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek ihaleyle ilgili ayrıntılı bilgi, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 0352 437 00 54/2420 ve 2440 numaralı telefonlarından alınabilir.

İstekliler, ihale şartnamesini de yine aynı birimden temin edebilir.

YAPILAN YATIRIMLARLA KOCASİNANLI ÇİFTÇİLERİN HASATTA YÜZÜ GÜLÜYOR

-KOCASİNAN’DA ŞEKER PANCARININ HASATI YAPILDI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Karakimse’de sezonun son hasatın da pancar söken çiftçilerle bir araya geldi. Pancar sökme makinasıyla pancar hasatı yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın bereketli topraklarında alternatif ürün çeşitliliği ve daha nitelikli tarım bölgesi olabilmesi için çalıştıklarını belirterek, çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ile birlikte Karakimse’de çiftçilerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, bölge muhtarlarla ve çiftçilerle sohbet etti. Daha sonra pancar sökme makinasıyla pancar hasatı yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın bereketli topraklarında hasat yapan çitçilerin kapalı devre sulama sistemiyle hem ürünlerinde daha fazla verim aldığını hem de ürün çeşitliliğiyle bölgenin kaderinin değiştiğini vurguladı.

Çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Anadolu’nun bereketli topraklarında ekmeğini topraktan çıkartan hemşehrilerimize bol bereketli sezon diliyorum” dedi. Kocasinan’ın her bir köşesinin kendine has özellik ve değerleriyle ön plana çıktığını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Karakimse Köyümüzde hasatın sonuna yaklaştığımız bugünlerde şeker pancarı hasatı yapılıyor. Rabbim, bereketli etsin. Çiftçi kardeşlerimizin yüzü gülüyor. İnşallah daim olsun. Ekiminden dikimine ve hasadına kadar büyük bir emek var. Çiftçimizin yüzü gülebilmesi için özellikle ürünün daha kaliteli ve daha nitelikli olabilmesi için yapılması gereken sahadaki çalışmalardır. Sağ olsun il müdürümüzle birlikte bu zamana kadar olduğu gibi Kocasinan’ın bölgesinde bu konuların bütün paydaşları gerek ziraat Odası gerekse çiftçilerimizle birlikte ilçemizin daha nitelikli tarım bölgesi olabilmesi için hem ürün çeşidinde hem de yapılacak olan tarımsal altyapılarıyla birlikte bu işin takipçisiyiz. İnşallah bereketli bir sezon olur. Diğer yandan sulu tarımın kapalı devre sulama sisteminin daha yaygın olması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu noktada çiftçilerimizin yüzlerini güldürecek yeni yatırımlarla şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağız. Bu vesile ile bütün çiftçi kardeşlerimizin hasatları bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise “Kayseri, geçen yıl resmi TÜİK rakamlarına göre 150 bin dekar alanda 1 milyon ton üzerinde şeker pancarı üretimiyle Türkiye’de üçüncü sırada yer almıştır. Kocasinan bölgesi ise bu üretilen şeker pancarının yaklaşık 200 bin ton ile yüzde 20’sini üretiyor. Belediye başkanımızla, odalarımızla ve diğer paydaşlarla üreten çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Bu vesileyle bol bereketli yıllar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar’ın her zaman çiftçinin yanında olduğunu belirten Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş de kapalı sulama sistemiyle bölgenin kaderinin değiştiğine dikkat çekerek “Devletimizden Allah razı olsun. Çünkü Kayseri’de ayçiçeği üretimi ve şeker pancarı bu bölgede üretiliyor. Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar sadece rutin belediyecilik olan yol, asfalt, kaldırım ve park bahçe yapmıyor bunun yanı sıra herkesin yanında yer alıyor. Çiftçi olarak sahada bizlere destek oluyor. Başkanımızdan Allah razı olsun. Kocasinan çiftçisi olarak üretime devam edeceğiz. Durmak yok, üretime devam diyorum” şeklinde konuştu.

Çiftçiler ise her zaman çiftçiye destek veren ve yanında olan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

“HAVA GÜZEL, PAZAR GÜZEL”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Antika Pazarı’nı gezdi, alışveriş yaptı. Hem antikacılarla hem de antika meraklılarıyla sohbet eden Başkan Yalçın, “Hava güzel, pazar güzel, tüm hemşehrilerimizi Antika Pazarına davet ediyorum” dedi.

Talas’ın değerleri arasında yer alan Antika Pazarı, her ayın ikinci pazar günü olduğu gibi yine Harman Mahallesi Meydanındaki yerini aldı.

Güzel havanın da etkisiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarı gezen Başkan Yalçın, Antika Pazarı’nın artık Talas’ın klasikleri arasına girdiğine dikkat çekti.

Tarihi Harman Mahallesi Meydanında her ayın ikinci Pazar günü kurulan Antika Pazarı’nda saatlerden para ve pula, ahşap ürünlerinden halı ve kilime kadar çok geniş bir yelpazede antika eşyalar satışa sunuluyor.

BAŞKAN YALÇIN’DAN ARA TATİL HEDİYESİ: ‘RAFADAN TAYFA’

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın, ara tatilde çocuklara yönelik hazırlattığı gösterilerden Rafadan Tayfa büyük küçük herkesin beğenisini topladı. Çocuklara seslenen Başkan Yalçın, “Sizler bizim geleceğimizsiniz, en kıymetlimizsiniz.” dedi.

Gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken Talas Belediyesi, ara tatil dönemi için de birbirinden özel programlar düzenledi.

Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamındaki gösteriler, ara tatilin ilk günü olan 11 Kasım Cumartesi günü başladı. TRT Çocuk’ta yayınlanan ve çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen çizgi film Rafadan Tayfa’nın sahne gösterisi ve konseri, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Cumartesi günü iki seans halinde gerçekleşen programda çocuklarla birlikte anne ve babaları da gönüllerince eğlendi.

Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine çocukları gözlerinden öpüp, velilerine teşekkür ederek başladı.

“SİZLER BİZİM EN KIYMETLİMİZSİNİZ”

Başkan Yalçın, “Bize güvenip buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Önce Rafadan Tayfa’ya, sonra velilerinize, sonra da bizlere Cumhuriyetimizin 100. yılında bu güzel vatanı bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz için teşekkür ediyorum. Rafadan Tayfa biliyorsunuz bizim yerli ve milli orijinal bir ekibimiz. Sayın cumhurbaşkanımızın işaretiyle 11. ayın 11’inde Türkiye’nin her yerinde ağaçlandırma seferberliği yapılıyor. Biz de öğrencilerimizle birlikte fidan diktik. O ağaçları sizler için diktik. Çünkü onlar 10 yıl sonra kocaman ağaçlar olacak. Onlardan da sizler faydalanacaksınız. Sevgili çocuklar siz bizim geleceğimizsiniz, en kıymetli varlığımızsınız. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanından öğretmeninize kadar herkesin en değerli varlığısınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum.” dedi.

“TALAS BEBEDİYESİNİ ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ”

Velilerden Gül Zelveci ve Serpil Çolak, bu organizasyondan dolayı Talas Belediyesine teşekkür ederken, bir başka veli Seçkin Demirhan da programdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Çok iyi oldu. Televizyondan izliyorduk şimdi burada canlı görmek de çocuğumuz için güzel oldu. Bizim için bu ara tatil hediyesi güzel oldu. Eşim de öğretmen onun için de güzel olmuştur. Talas Belediyesinin etkinliklerini takip ediyoruz. Hoşumuza gidiyor. Talas Belediyesini adım adım takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklar da yerlerinden kalkıp Rafadan Tayfa’ya eşlik ederek gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşadı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “SOSYAL TESİSLERLE VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”

KOCASİNAN’DA VATANDAŞLARIN HAYATINA RENK KATMAK İÇİN MODERN SOSYAL TESİSLER

İnsanı merkez alan hizmet odaklı belediyecilik parolasıyla Kocasinan’a yeni bir soluk getiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı sosyal yaşam alanlarıyla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Kocasinan’ın geleceğine yönelik birçok projeye imza atan ve ilçeyi sosyal tesislerle donatan Başkan Çolakbayrakdar, bu zamana kadar toplam 37 adet modern sosyal tesisi vatandaşların hizmetine sundu.

 “KAYSERİ’NİN YENİ EN BÜYÜK TESİSİ, HER ALANDA HİZMET VERECEK!”

Kocasinan’ı günden güne modern ve konforlu bir ilçeye dönüştürdüklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların hayatına renk katmak için modern sosyal tesisler yaptıklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, mahallelere kazandırılan sosyal tesislerin, 7’den 70’e herkese hizmet sunduğunu ifade ederek, “Kayserililerimize daha iyi imkanlarda hizmet verebilmek için durmadan çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız modern sosyal tesisler, mahallelerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatına büyük bir canlılık katıyor. Mahallelerimizi cazibe merkezi haline getiren tesislerimizin, her geçen gün sayısını artırıyoruz. Vatandaşlarımızın tesislerimize olan yoğun ilgisi ve memnuniyeti, bizleri yenilerini kazandırma konusunda teşvik ediyor. Bu çerçevede toplam 37 sosyal tesisi ilçemize kazandırdık. Son olarak Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi sosyal tesisinin son aşamasındayız. Tam olimpik kadın ve erkek olmak üzere iki havuzun yanı sıra fitness, pilates, aerobik ve diğer sporların yapılabileceği spor merkeziyle birlikte Kocasinan Akademi’nin dersliklerinin olduğu, çocuklar ile gençlerin farklı aktivite yapabilecekleri mekânların olduğu kocaman bir tesis. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak, hemşehrilerimin hizmetine sunacağız. Bölge sakinleri hem sosyal, hem sportif, hem de eğitim alacakları modern ve büyük bir tesisi, Erkilet bölgesine kazandırmış olacağız. Ayrıca burası çocuklarımızın, gençlerimizin ders çalışabilecekleri ve verimli vakit geçirebilecekleri çok fonksiyonlu sosyal tesis olacak. Özellikle tesis, bölgenin sosyal hayatını olumlu yönde değiştirecek ve bölgeyi canlandırarak, cazibe merkezi haline getirecek. Kocasinan Belediyesi’nin bütün markaların yer aldığı tesisin hayırlı hizmetlerin yapılacağı bir mekan olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KOCASİNAN’DAN HER YAŞ GRUBUNUN İLGİSİNİ ÇEKECEĞİ, YAŞAYAN BİR KÜTÜPHANE

Başkan Çolakbayrakdar, ayrıca Sinan Kütüphanelerin Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, Kayserililerin mutluluk ve huzur içerisinde verimli ve keyifli vakit geçirecekleri ve onların hayatına değer katacak mekanları inşa ettiklerini vurguladı. “Gençlerimiz bizim göz bebeğimizdir. Gençlerimiz için ne yapsak azdır” diyen Başkan Çolakbayrakdar, bu doğrultuda ihtiyaç olan bölgelere Sinan Kütüphanesi kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, insanı merkez alan hizmet odaklı belediyecilik parolasıyla Kocasinan’a yeni bir soluk getirdiklerine dikkat çekerek, “Kayseri için tarihe geçecek hizmetler ürettik ve yeni projelerle ilçemizi cazibe merkezi haline getiriyoruz. Hemşehrilerime daha iyi imkanlarda hizmet verebilmek için durmadan çalışıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak 7’den 70’e herkes için projeler üretiyoruz. Özellikle göreve geldiğinden bu yana hemşehrilerimin daha mutlu ve huzurlu olabileceği sosyal yaşam alanları ile tesisler yapıyoruz. Bunlardan biri olan Fevziçakmak Mahallemizdeki Sinan Kütüphanesi şehrimize hayırlı olsun. Gençlerimizin hem ders çalışacakları hem de verimli vakit geçirecekleri ve Kafe Sinan’ında yer aldığı yeni bir tesis daha kazandırdık. Ayrıca Osmangazi Mahalle’mizdeki kültür merkezimizde çalışmalar tamamlandığında kütüphane olarak hizmet verecek. Burası sesli ve sessiz olmak üzere konferans salonunun olduğu nitelikli bir kütüphane olmak ile birlikte bebek ile çocuk kütüphane kısımlarıyla farklı bir merkez olacak. İnşaatı devam eden tesis ile birlikte bir de Kafe Sinan’ı da bölgeye kazandırmış olacağız. Bu şehrin genetiğinde ilim var, alim var, kitap var. Biliyorsunuz ki Kocasinan Akademi, Gençlik Kulübü, Çocuk Kulübü ve diğer bütün alanlarda hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerle her bir mahallemize değişik renk ve heyecan katacak çalışmalar yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün gayretimiz, hemşehrilerimizin mutluluk ve huzur içerisinde verimli ve keyifli vakit geçirecekleri ve onların hayatına değer katacak mekanları inşa edip hayata geçirebilmektir. Özellikle yaptığımız hizmetler,  çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir. Yapılan işlerin daha çoğu gelecek için ve gençler içindir. Gençlerimiz, bizim göz bebeğimizdir. Büyük ve Güçlü Türkiye gençlerin omuzlarında yükselecek. Daha donanımlı bir şekilde dünya ile rekabet edebilmeleri için bu yatırımları yapıyoruz. Gençlerimiz için ne yapsak azdır. Geleceğin Türkiye’sinde ve geleceğin Kayseri’sinde daha büyük işler başaracaklar” diye konuştu.

“KOCASİNAN’DA YAŞAMAK AYRICALIKLIDIR’ DEDİRTENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Kocasinan’ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ‘Kocasinan’da yaşamak ayrıcalıklıdır’ dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

DEVELİ BELEDİYESİ TROY KARTA GEÇTİ

Develi Belediyesi, ödeme yöntemi olarak yerli ve milli “troy kart” sistemine geçti.

Çalıştıkları banka ile yapılan görüşme neticesinde tüm çalışanların kartlarının yerli ve milli “Troy Kart” (Türkiye Ödeme Yöntemi) sistemine geçirilmesi için anlaşıldığını ve kartların personele ulaşmaya başladığını belirten Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar “Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları artarak devam ediyor. Ülkemizde bir yandan diplomatik temaslarla Filistin halkının uğradığı zulmün son bulması adına gayret sarf edilirken bir yandan da siyonist işgal rejimini destekleyen şirketleri boykot eylemleri yapılıyor. Bizler de Develi Belediyesi olarak bu duruma tepki göstermek için personelimizle toplu halde banka ve kredi kartlarının tamamını TROY ile değiştirdik. Rabbim Gazze’li kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Onlara katil İsrail’e karşı zaferler nasip eylesin” açıklamalarında bulundu.

ŞÜKRÜ BAKTIR İMAMHATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU, İKİ BAKANIN KATILIMI İLE AÇILACAK

Melikgazi İyi Bir Gelecek İçin Eğitime Destek Olmaya Devam Ediyor

Melikgazi Belediyesi’nin hayırsever işbirliği ile Altınoluk Mahallesi’nde hayata geçirdiği Şükrü Baktır İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Av. Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 Hem Okul, Hem Yurt Hem Yemekhane…

16 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te açılışı yapılacak okul hakkında bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Eğitime yapılan her türlü yardım geleceğe yapılan bir yatırımdır. Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için var gücümüzle yeni okul projeleri üretiyor; hayata geçiriyoruz. 6 bin 875 metrekare alanda okulumuzu yaparak, tamamladık. Baktır ailesine bu güzel hayır işleri için teşekkür ediyorum. Şükrü Baktır İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’muz çok heyecan verici, nitelikli, güzel bir okul oldu. Yatakhanesi, yemekhanesi, konferans salonu ve lise binasıyla birlikte Kayseri’nin en güzel okullarından bir tanesi oldu diye düşünüyorum. Gelecek nesillerin sağlıklı yetişebilmeleri için sağlıklı bir eğitim alt yapısına sahip olmak gerekir. Bizde bu konuda Türkiye’de en çok okul yapan belediye olarak eğitime destek veriyoruz. Bu kapsamda ilçemize 21 okul yaparak destek olmaya devam ediyoruz. 16 Kasım Perşembe günü saat 14.00’te düzenleyeceğimiz açılış törenine tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Yeni okulumuz Altınoluk Mahallesi’ne ve Kayseri’mize hayırlı olsun.” dedi.

Okul-yurt ve yemekhaneden oluşan Şükrü Baktır İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 16 derslik, fizik ve kimya laboratuvarı, bilgisayar dersliği, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunuyor. 136 yataklı kapasiteye sahip yurtta ise kütüphane, çalışma salonu, bilgisayar odası, çamaşırhane ve hobi odası yer alıyor. Okulun içinde bir de 450 kişilik kapasiteye sahip bir yemekhane yer alıyor.

MELİKGAZİ’DE, YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Başkan Yardımcıları ve ilgili Müdürler ile Melikgazi’ye 5 yıl içerisinde kazandırılan ve devam eden projeleri değerlendirmek için toplantı gerçekleştirdi.

Devam eden projeleri bir an önce tamamlamak için büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyleyen Başkan Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizde kentsel dönüşüm, okullar, sağlık ocakları, camiler, sosyal tesisler olmak üzere birçok yatırımı hayata geçirdik. Yaptığımız yatırımların en önemlilerinden biri, gençlerimize Akıl Küpü Kütüphaneleri yapmaktı. Önümüzdeki günlerde açacağımız Kazım Karabekir’deki kütüphanemiz çok güzel oldu. Kentsel dönüşüm bloklarında oturan tüm gençlerimiz, çocuklarımız buradan istifade edecekler. Burası tasarımıyla, mobilyasıyla, özel çalışma ofisleriyle çok güzel bir kütüphane oldu. Akıl Küpü Kütüphanelerimizi, şehrimizin, Melikgazi’nin birçok yerlerine kazandırıyoruz, kazandırmaya da devam edeceğiz. Kütüphanelerimizden şu anda 30.000’in üzerinde hizmet alan gencimiz var. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. Okul sayımız 21’e yükseldi. Kazım Karabekir Mahallemizde 17.000 metrekare alanda 3 okulun bir arada olduğu parkın, spor salonunun olduğu çok güzel bir proje yapmıştık. Bu tür projeleri artırarak devam ettiriyoruz. Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’nin yaklaşık 3 ay önce temelini atmıştık. Şu anda kabası bitmek üzere. Burayı da Kayseri’mize ve Melikgazi’ye kazandırıyoruz. Mesai arkadaşlarımla projelerimizi birlikte çalışıyor ve onları hayata geçiriyoruz. Cenab-ı Allah projelerimizi kısa zamanda bir bir tamamlamayı nasip etsin. Melikgazi’mizde güzel hizmetleri sizlerle buluşturuyoruz. Melikgazi’mizin refah ve gelişimi için çaba gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor; tüm projelerimizin hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

GÜRPINAR MAHALLESİ’NDE HUMMALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yaptığı yol çalışmalarıyla ilçede ulaşımı daha konforlu hale getiren Melikgazi Belediyesi, altyapısı komple yenilenen Gürpınar Mahallesi’nde 12 kilometre uzunluğunda yeni yol çalışması yapıyor.

Gürpınar Altyapı ve Üstyapı ile Komple Yenileniyor

Yeni yollar yaparak ya da mevcut yolları daha sağlıklı hale getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizin her noktasında çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İlçe merkezinde ve kırsalda eşit hizmet ilkesiyle alt yapı ve yol yapım çalışmalarını gerçekleştiriyor, vatandaşlarımızı hak ettikleri hizmetler ile buluşturmaya devam ediyoruz. Güzel ilçemiz Melikgazi’nin dört bir yanını rahat ve konforlu ulaşımla buluşturmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda önce altyapıyı tamamlıyor, ardından üstyapı çalışmalarına geçiyoruz. Bu kapsamda Gürpınar Mahallemizin genelinde, asfalt yolların yenilemesi yapıldı. İmar planının müsaade ettiği yerlere de doğal gaz hattı çekildi. Bu vesile ile bütün alt yapıyı da yenilemiş olduk. Kaldırım, bordür ve asfalt yenileme işlemleri de yapıldı. İşlerimizin tamamlanmasıyla Gürpınar’a 12 kilometre uzunluğunda yeni yol yapmış olacağız. 17.000 ton asfalt kullanılarak yenileme yapılmış olacak. Gürpınar genelinde yeni imalat olarak 1700 metre bordür, 1200 metrekare kilitli parke yaptık. Alt yapı ve üst yapı ile yenilenen Gürpınar Mahallemiz yeni yüzü ile çok güzel olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde arı gibi gecemizi gündüze katarak çalışıyoruz. Çalışmalarımız Gürpınarlı sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427