KİGDER’DEN “DAHA NİCE YÜZYILLARA KONSERİ”

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlamak amacıyla düzenlenen “Daha Nice Yüzyıllara” konser salonu dolduranlar tarafından uzun uzun alkışlandı ve seslendirilen eserler toplu söylendi.
Şarkılarla, şiirlerle, türkülerle, marşlarla, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir kutlama oldu bu akşamki konser. Filistin’deki kıyım nedeniyle ilan edilen yas nedeniyle üç kez ertelenen, salonu sürekli değişen ve ancak dördüncüsünde gerçekleştirilebilen bu konsere ilgi, halkın, Cumhuriyetimize daha sıkı bir şekilde sarıldığının en iyi göstergesi oldu.
Kayseri’nin en yeni ve en büyük konser salonu olan Erciyes Kültür Merkezi’ni tamamen  dolduran sanatseverler, sahnedeki sazendeler, koristler ve özellikle enerjisi ile Şef Sema Karaoğlu’nun coşkusu dikkat çekti. İki eserin iki kadın solist tarafından seslendirildiği konserde bazı türküler, şarkılar, marşlar koroyla birlikte salonu dolduran dinleyiciler tarafından, kimi zaman gözyaşları içinde kimi zaman göğüsleri yırtılırcasına, coşkuyla söylendi.
Konserin sonlarına doğru, kırmızı beyazlı elbiseleri içinde bir okulun küçük öğrencileri sahne aldı ve onlar da geleceğin büyükleri olarak Cumhuriyete sahip çıkılacağı inancını pekiştirdi. Onları bu inanç içinde yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerine teşekkür edildi.
Konserdeki bir Ege türküsünde, erkek koristlerden biri ortaya çıkıp zeybek oynadı. Karşılıklı etkileşim içinde, gözlerinden ışıklar saçan, aydınlık yüzlü koristlerin ve izleyenlerin katılımıyla geçen konser yaklaşık iki saat devam etti. Konser sonunda Türk Kadınlar Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri İl Başkanları, Şef Sema Karaoğlu’na, bu gecenin gerçekleştirilmesiyle ilgili minnet duygularının ifadesi olarak, çiçek takdim etti.
Koronun bir eserleri seslendirmesiyle konser sona ererken şef ve KİGDER başkanı  Dr. Sema Karaoğlu ‘nice yüz yıllara’ diyerek sahneden ayrıldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri Kalesi’nde Çerkes kıyafetleri ve müziği tanıtıldı

Kayseri Kalesi’nde  bu kez Çerkes kıyafetleri defilesi ve müzik dinletisi  gerçekleştirildi. Kayseri Kafkas Derneği Başkanı …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427