Büyükşehir’de, trafik gürültüsüne karşı önlem, 150 milyonluk yol, Kocasinan’da zeka ve akıl oyunları, Melikgazi’nin bilinmeyen hizmet rutinleri

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “TRAFİK GÜRÜLTÜSÜNÜ EN AZA İNDİRİYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından şehrin yoğun trafik hacmine sahip önemli ana arterlerinde yapılan teknik ölçümler ve bilime dayalı modern asfalt çözümleri ile trafik kaynaklı gürültünün en aza indirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin sürdürülebilir kent modeline uygun olarak gelişimi ve yenilenmesi için bu yönde yapılan planlama ve yatırımlara önem veriyor.

DOKTOR BAŞKAN İLE DAHA SAĞLIKLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yapılan çalışmalarda Başkan Büyükkılıç’ın sürdürülebilir kent vizyonuna uygun olarak hava ve gürültü kirliliği başta olmak üzere çevresel sorunlarla mücadelede yeni teknikler geliştirmeye, çalışmalarının bu vizyona uygun olmasına gayret ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan teknik ölçümler ve bilime dayalı modern asfalt çözümleri ile trafik kaynaklı gürültü en aza indiriliyor.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ DAHA YAŞANILABİLİR, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KENT OLUŞTURMAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimize değer katmaya, şehrimizin insanına hizmet etmeye gayret ediyoruz. Öncelikli hedefimiz daha yaşanılabilir, sürdürülebilir bir kent oluşturmak. Yol Medeniyettir anlayışıyla gece gündüz demeden asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Son 1 ay içerisinde şehrin önemli ana arterlerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Son 1 ayda Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı, Seyyid Burhanettin Bulvarı Bulvarı Kartal Şehitliği yanı, Talas Bulvarı Millet Bahçesi önü yan yol ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarındaki katlı kavşaklar arasında yaptığımız asfalt çalışmaları ile şehir merkezindeki yoğun trafik hacmine sahip önemli ana arterleri yeniledik” diye konuştu.

KARAYOLU KAYNAKLI GÜRÜLTÜ EN AZA İNDİRİLDİ

Büyükkılıç, karayolu kaynaklı gürültünün en aza indirildiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fen İşleri Daire Başkanlığımızın yaptığı ölçümlere dayanarak elde ettiği verilere göre bu caddelerimizde trafik gürültüsünde yüzde 10-15’ler seviyesinde azalma sağlandı. Yapılan hangi iş olursa olsun tek yönlü değil çok yönlü düşünmek gerek. Sadece asfalt yapmak değil daha iyisini yapmak, insanımıza daha fazla katkı sunmak için çalışıyoruz. Asfalt çalışmaları ile gürültü seviyesinde yüzde 15’lere varan azalma bu açıdan bizim için oldukça önemliydi. İlgili Daire Başkanlığımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. İhtiyaç duyulan yollarımızda bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İnşaat Yüksek Mühendisi ve aynı zamanda Çevre Mühendisi olan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı da açıklamasında, “Çalışmalarımızı başkanımız sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ın direktifleri doğrultusunda Kayseri’nin sürdürülebilir kentler arasındaki yerini alması ve bu hususta konumunu yükseltmesi üzerine yürütüyoruz. Teknik ekibimiz özellikle asfalt konusunda sahada ve üretimde büyük çaba harcamaktadır” ifadelerini kullandı.

Fen İşleri Daire Başkanı Harmancı kent içi ulaşım yapılarıyla ilgili sürdürülebilirlik üzerine çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, “Yaya yolu ve orta refüj bordür yükseklikleri ve kullanılan malzemelerin, refüj içerisindeki yeşil doku veya taş dokusunun, yol kenarı otopark planlamalarının, kavşak tiplerinin, sinyalizasyon sistemleri ve akıllı kavşak çözümlerinin hava ve gürültü kirliliğine etkilerini inceliyor, optimum çözümler geliştirmeye çalışıyoruz. Teknik konularla ilgili her türlü çalışmamızda bize verdiği destekten dolayı başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOCASİNANLI ÇOCUKLAR, ZEKA VE AKIL OYUNLARIYLA GELECEĞE HAZIRLANIYORLAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi Turgutreis sosyal tesisinde satranç oynayan çocuklarla bir araya geldi. Zeka oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi’de verilen eğitimlerle çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Turgutreis Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi sosyal tesisini ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, satranç eğitimi alan çocuklarla sohbet etti. Onlarla yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Minik sporcularla satranç oynayan Başkan Çolakbayrakdar, çocukların zeka ve akıl oyunlarıyla hem eğlendiğini hem de öğrendiğine dikkat çekerek, “Satrançta kazanan Türkiye’nin geleceği çocuklardır. Rabbim, başarılarını daim etsin. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu noktada çocukları ve gençleri satranç ile buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla tesisimizin sınıfını satranca ayırdık. Diğer yandan da zeka oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu bildiğimiz için bu yılın başında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle ise evlatlarımızın daha iyi bir şekilde problem çözebilme, düşünme aktivelerinin geliştirilmesi, hayatta karşılaşacakları zorluklara karşı mücadele edebilme, yeteneklerinin artırılması gibi zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Satranç oynayan çocukların aileleri ise Kocasinan Belediyesi’nin çocukların yeteneğini geliştirmesi konusunda verdiği hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “150 MİLYON TL’LİK YOLUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 40 kilometrelik Pazarören -Dadaloğlu -Toklar hattında, 12 mahalleyi kapsayan toplam 70 bin ton asfalt kullanılan çalışmanın tamamlandığını belirterek, “150 milyon TL’lik yolumuz hem bölgemize hem de şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanında kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de hizmet ve yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Pınarbaşı ve Tomarza ilçelerimizin yoğun olarak kullandığı Pazarören-Dadaloğlu-Toklar Hattı’nda, Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt (BSK) çalışması tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, asfalt çalışmasının tamamlanarak, yolun hizmete açıldığını duyurdu.

70 BİN TON ASFALT KULLANILDI

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin kırsal mahalle yollarına asfalt yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini, bu manada Pazarören-Dadaloğlu-Toklar Hattı’nda grup yolunun tamamlandığını söyledi.

Pazarören’den başlayıp, Toklar’a kadar yaklaşık 40 kilometrelik bir güzergâh ile sıcak asfalt çalışması yapıldığını, 70 bin ton civarında asfalt kullanıldığını ifade eden Büyükkılıç, “Bölgedeki 12 mahallemizi grup yolu olarak işin içerisine dâhil ettik. Tamamen sıcak asfalt ile buluşmuş oldular. Hem bölgemize hem de şehrimize hayırlı olsun, kazasız belasız yolumuzda ulaşım imkânı sağlansın. Hem yüklenici firmamıza hem de Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın değerli ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PINARBAŞI İLÇESİNİN EN BÜYÜK MAHALLESİNE DE 7 BİN TON ASFALT

Başkan Büyükkılıç, ayrıca Pınarbaşı ilçesinin en büyük mahallesi ve Fen Lisesi de bulunan Pazarören mahallesi’nin Yeregecen Mahallesi bağlantısı olan 5 kilometrelik kısmına 7 bin ton Bitümlü Sıcak Karışım malzeme ile yol yapıldığını da belirtti.

YATIRIMIN MALİYETİ 150 MİLYON TL

Büyükkılıç, mahalle yollarını daha modern bir yapıya dönüştürecek olan bu çalışmanın maliyetinin yaklaşık 150 milyon TL olduğunu vurgulayarak, “Bu bölgeye yapılan yatırımın maliyeti 150 milyon TL civarında, helali hoş olsun. Bölgemize, semtimize hayırlı uğurlu olsun. 16 ilçe belediye başkanı kardeşimizle el ele vermek suretiyle hem merkezde hem de çevrelerde tarım ve kırsal hizmetler bağlamında en güzel şekliyle hizmetlerimizi buluşturmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Melikgazi’nin Arka Planda Bilinmeyen Hizmet Rutinleri

İlçede Çevre Koruma Müdürlüğü hizmetleri kapsamında, çöp toplamadan, geri dönüşüme, ilaçlamadan sokak hayvanları bakımı ve yemlemesine kadar birçok faydalı işi yapan Melikgazi Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yapılan yoğun çalışmalar için mesai arkadaşlarına teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Çevreyi ve doğayı koruyan çalışmalarımız rutin bir şekilde sürüyor. Nüfusun büyük bölümünün yaşadığı Melikgazi’mizde temizlik çalışmaları ile vatandaşlara daha yaşanabilir bir ilçe için, günlük 430 ton çöp topluyoruz. 10 adet büyük ve 5 adet mini süpürge aracı ile günlük ortalama 600 kilometre cadde, sokak ve kaldırım temizleniyor. 125 personel ile cadde, sokak ve kaldırım her gün temizleniyor. 4 kepçe ve 4 kamyon ile günlük ortalama 80 ton bağ bahçe atığı ve 35 ton hafriyat atığı toplanıyor. 2 adet vidanjör 3096 adet yağmur suyu ızgaraları ve 3750 adet foseptik ve su baskınını 7/24 esasına göre temizleniyor. 58 mahallede 6 ay boyunca haftada 4 kez rutin çevre ilaçlaması yapılıyor. Sahipsiz hayvan beslemede yıllık ortalama 18 ton yem kullanılıyor. Aynı zamanda 12 binden fazla yaralı sokak hayvanına ambulans hizmeti veriyoruz. 22.380 adet sokak hayvanı rehabilite ediliyor. 60.000 litre bitkisel atık yağ toplayarak 60 milyon metreküp temiz suyun kirlenmesini önlüyoruz. 6.500 ton karışık ambalaj atığı toplayarak, 90.000 adet çam ağacını kurtarmış oluyoruz. Hayati önem taşıyan 45 kilometre uzunluğundaki taşkın su kanallarının temizliğini de yapıyoruz.  942 adet park ve bahçemiz düzenli olarak ilaçlanıyor. Geri dönüşüm toplanması için 3800 adet binadan geri dönüşüm atıkları toplanıyor.  Ayrıca bu konuda geri dönüşüm tesisimizde, yılda ortalama 3000 öğrenciye sıfır atık eğitimi veriyoruz. Çalışmalarımız için emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Nevşehir Valilik, Emniyet, Belediye, Milli Eğitim, Turizm, Spor ve diğer haberler

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR NEVŞEHİR BELEDİYESİ 1. KABAK ÇEKİRDEĞİ FESTİVALİ HAFTA SONU YAPILACAK Nevşehir Belediyesi tarafından bu …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427