Bakan Özhaseki Ve Başkan Büyükkılıç, Kayseri Gastronomi Günleri’nde, Ünlü Şeflerden, Kayseri’ye Büyükkılıç’a Övgü, Millet Bahçesi’nde Maç Keyfi

BAKAN ÖZHASEKİ VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile il protokolü, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Kayseri Gastronomi Günleri’ni ziyaret etti.

Lezzetin anavatanı olan Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri büyük bir coşkuyla devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de bu özel etkinliği ziyaret etti.

Bakan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki’ye ziyaret esnasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

1 milyon metrekaresi yeşil alan olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri’nde vatandaşlarla buluştu.

Bakan Özhaseki, Gastronomi Günleri’nin hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenleri tebrik ederken, Başkan Büyükkılıç da, tüm lezzet avcılarını bu etkinliğe davet etti.

Gastronomi Günleri kapsamında ünlü şefler, yerel işletmeciler, kadın kooperatifleri, akademisyenler, paneller, söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri, yarışmalar, yöresel lezzetler, tanıtımlar, ikramlar, gastroshowlar, sportif etkinlikler ve sürpriz konuklar Kayserililerle buluşuyor.

ÜNLÜ ŞEFLERDEN, KAYSERİ’YE VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

6 bin yıllık geçmişinden gelen zengin mutfak kültürünü sofralarında şölene dönüştüren lezzetin anavatanı Kayseri’de düzenlenen Gastronomi Günleri’ne katılan ünlü şefler, hem Kayseri’den hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan övgüyle bahsettiler.

1 milyon 260 bin metrekarelik alana kurulu olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kayseri Gastronomi Günleri’nde onlarca stant ve her bir stantta ayrı bir lezzet Kayserilileri bekliyor.

Türkiye’nin birbirinden önemli şeflerinin birbirinden güzel yarışma ve etkinlikleriyle geçen lezzet şöleninin olduğu Gastronomi Günleri’ne katılan gastronomi şefleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı hem tebrik ettiler hem de Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

“BAHÇE HARİKA, EFSANE OLMUŞ”

Şef Cüneyt Asan, Başkan Büyükkılıç’a böyle anlamlı ve özel bir etkinliği yaptığı için teşekkürlerini ileterek, “Kayseri gerçekten beni büyüledi. Anadolu’daki en temiz, en düzenli şehir Kayseri’dir. Sizi görmek ne güzel. Elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık, bahçe harika, efsane olmuş. Bir şehrin bürokrasisi doğru bir bürokrasi ise her şey çok iyi oluyor, çok iyi çalışıyor ve güzelliklere kavuşuyor. Belediye başkanı ne kadar önemli ve değerli şehir bunu anlamalı” dedi.

Ayrıca mangalda sucuk pişiren Şef Cüneyt Asan, “Kayseri’nin özellikleri ve güzelliklerinden en önemlisi insanıdır. Ülkesini, bayrağını, milletini seven bir insan topluluğuna sahip. Kayseri’yi en değerli yapan budur. Bu güzel insanların içerisinde bir başkan çıkar, çıkarsa başkan gibi başkan çıkar. Ellerine, kollarına sağlık, çok iyi bir meydan yapmış” diye konuştu.

“KAYSERİ GASTRONOMİSİ İÇİN VELİ NİMET BİR ORGANİZASYON”

Şef Rafet İnce de “Efsane, ortam, içerik çok güzel, elinize, emeğinize sağlık. Benim 17’nci festivalim, en büyük alan, en kollektif hazırlanmış belediye. Halkın katılımı çok iyi, her yıl üstüne koyuyorsunuz. Hem Kayserililer hem de buraya katılan bizler şanslı. Kayseri gastronomisi için veli nimet bir organizasyon. Çok teşekkür ederiz” diyerek, Başkan Büyükkılıç’a tebriklerini iletti.

Sahrap Soysal ise Kayseri’yi sadece pastırma, sucuk ve mantı memleketi olmadığını, inanılmaz zengin yöresel bir mutfak kültürü olduğunu ifade etti.

27,28 ve 29 Ekim günleri olmak üzere 3 gün sürecek olan etkinliğe tüm Kayserilileri davet eden Başkan Büyükkılıç da “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, şehrimize hayırlı olsun. Sürprizlerle dolu gündeyiz. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık” şeklinde konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NDE MAÇ KEYFİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kurulması talimatını verdiği dev ekrandan Kayserispor’un galip geldiği Mondihome Kayserispor-Hatayspor karşılaşmasını Kayserispor taraftarı ile takip etti.

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan ve 3 gün süren Kayseri Gastronomi Günleri’ne ev sahipliği yapan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda, Mondihome Kayserispor-Hatayspor karşılaşması canlı olarak yayınlandı. Karşılaşmaya Başkan Büyükkılıç’ın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Daire Başkanları, müdürler, Kayserispor taraftarları ile vatandaşlar katıldı.

GALİP GELEN KAYSERİSPOR İÇİN DESTEK

Deplasmanda Hatayspor’u yenerek hanesine 3 puan yazdıran Mondihome Kayserispor’u destekleyen ve karşılaşmayı dev ekranda takip eden Başkan Büyükkılıç ve katılımcılar, golleri alkışlarla, müsabakayı ise heyecanla takip etti.

BÜYÜKKILIÇ, GASTRONOMİ STANDLARINI ZİYARET ETMEYİ İHMAL ETMEDİ

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Kayseri Gastronomi Günleri alanında gerçekleştirilen karşılaşma izleme etkinliği esnasında kurulu olan lezzet standlarını da ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi tanıtmak adına gerçekleştirilen programlara gece gündüz destek verdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden “Vakıf Eğitim Programı”

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak “Vakıf …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427