Özhaseki, açılış ve inceleme yaptı, gençlerle konuştu, anma gecesine katıldı, ziyaret etti, gündemi ve eğitimi değerlendirdi

BAKAN ÖZHASEKİ VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, NEVİN AKYURT’U ANMA PROGRAMINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri’nin müstesna vakıf insanı olan Nevin Akyurt’un Vefa ve Anma Gecesi’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Nevin hanım kimilerinin annesi, kimilerinin ablasıydı ama kimsesizlerin kimsesiydi” dedi.

Talas Belediyesi ve Cihannüma Derneği Kayseri Şubesi iş birliği ile Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cihannüma Derneği Kayseri İl Başkanı İzzet Serkuş, Nevin Akyurt’un ailesi ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, “NEVİN HANIM KİMİLERİNİN ANNESİ, KİMİLERİNİN ABLASIYDI AMA KİMSESİZLERİN KİMSESİYDİ”

Başkan Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada Akyurt’un nasıl bir hayırsever olduğunu ifade ederek, ‘kimsesizlerin kimsesiydi’ dedi.

Büyükkılıç, şöyle konuştu :“Hakikaten çok duygulandım ve etkilendim. Ön plana çıktığı durumlar vardır. Onu yakinen tanıyanlar vardır. Ben de hem milletvekilliği dönemimde hem de başkanlığım dönemimde en çok da Melikgazi Belediye Başkanlığımın ilk döneminde Nevin Hanımı gerçekten yakından tanıma fırsatı elde ettim. Nevin Hanım tabi ki yavrularımızın öğretmeniydi. Nevin hanım kimilerinin annesi, kimilerinin ablasıydı ama kimsesizlerin kimsesiydi. Rahmet diliyorum. İnşallah bizlerde onun felsefesine ve anlayışına layık oluruz. Ailesini tebrik ediyorum. Ailesini sağlıklı hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.”

Programda konuşan Bakan Özhaseki de, Nevin Akyurt ile yaşadığı bazı anıları paylaşarak, Akyurt’u hep hayır işlerinde, gördüklerini ifade etti.

Dernek Kayseri Temsilcisi İzzet Serkuş ise, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda Kayseri’de hayırseverliğiyle iz bırakan Akyurt’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: “AK PARTİ HÜKÜMETLERİNDE EĞİTİME YAPILAN YATIRIM 750 MİLYAR TL’Yİ AŞTI”

Kayseri’de eğitim ve sağlık alanında yapılan açılışlara katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eğitime ve bilime yapılan yatırımın en hayırlı yatırım olduğunu ifade ederek, “Bizlerin hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003 yıllarında 10 milyar lira civarında bütçe varken 2022 yılında 275 milyar lira civarında bir bütçeyle geldik ve 750 milyar liranın üzerinde de yatırım yaptık.” dedi.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’de düzenlenen açılışlara ve çeşitli etkinliklere katıldı. Bakan Özhaseki, ilk olarak ‘Türkiye Yüzyılında Yeşil Dönüşüm Zirvesi’ne ardından da hayırseverlerin işbirliği ile yapılan İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılışı ile Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışlarına katıldı. Kayseri’nin hayırseverliğiyle anılmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’MİZİ DEPREME HAZIRLAMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Hayırsever Nevzat Kendiroğlu’nun vefat eden oğlu İbrahim Kendiroğlu adına yaptırdığı okulun açılışında konuşan Bakan Özhaseki, “Eskişehir Bağları’ndaki dostlarım, sizleri unutmadım. Benim Ankara’da biraz işim ağır. Depremden dolayı da gece gündüz o bölgelerdeyim. Çünkü 850 bine yakın ev ve iş yeri yıkıldı. Onları yapmaya çalışıyorum bir taraftan. Bunun dışında Türkiye’mizi de depremi hazırlamaya gayret ediyoruz.” dedi.

“EN HAYIRLI YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR”
Bakan Özhaseki, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmasında bilime ve eğitime yapılan yatırımın önemine değinen Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:  “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız. En güzel hayır, eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım bambaşkadır. Yıllardır da bizlerin hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003 yıllarında 10 milyar TL civarında bir bütçe varken 2022 yılında 275 milyar TL civarında bir bütçeyle geldik. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde eğitime 750 milyar TL’nin üzerinde de yatırım yaptık. İnşallah bundan sonra da eğitim alnında yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

30 YILLIK MÜCADELENİN ÜRÜNÜ

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesince 2007 yılında tamamlanarak işletme, bakım ve onarım sorumluluğu Talas Belediyesine devredilen 50 bin metrekarelik alana sahip Ali Dağ Mesire Alanının yenileme ve genişletme çalışmaları için düzenlenen programa da katıldı. Bakan Özhaseki, 50 milyon lira harcanarak yapılan Ali Dağ Mesire Alanı için Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Kayseri’de her daim açılışlar yaptıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “1994’ten itibaren Kayseri’de bir devrim başladı. Çünkü zamanın ruhunu okuyarak şehirleri gerçeğe hazırlamak gerekir. Elbette ki şehirlerin geleceği, o şehirlerdeki yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Binlerce insanın emeği olduğu gibi, naçizane bu fakirin de bu çalışmalarda emeği vardır.” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ MÜCADELEMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR”

6 Şubat depremlerinden sonra sürdürülen çalışmaları anlatan Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: “En önemli mücadelemiz kentsel dönüşümdür. Türkiye’deki yapı stokumuzu güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni yasayı da TBMM’ye sevk ettik, önümüzdeki günlerde inşallah çıkaracağız. Çok hızlı vaziyette tüm illerimizi elden geçirerek konutlarımızı, iş yerlerimizi sağlıklı hale getireceğiz. Deprem olduğunda inşallah sağlıklı bir vaziyette, güvenli bir vaziyette, evlerimizde, konutlarımızda, iş yerlerimizde hayatımıza devam edeceğiz.”

BAKAN ÖZHASEKİ VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, YENİLENEN ALİ DAĞI MESİRE ALANI’NI HİZMETE AÇTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 milyon TL harcama yapılarak yenileme ve genişletme çalışmaları tamamlanan Ali Dağı Mesire Alanı Tanıtım Töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Vatandaşların uğrak noktası olan Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı Mesire Alanı’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak, yenilenen Ali Dağı Mesire Alanı resmi açılış töreniyle Kayserililerin hizmetine sunuldu.

Ali Dağı Mesire Alanı Yenileme ve Genişletme Çalışmaları Tanıtım Töreni’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu,  AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve S. Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bürokratlar ile il protokolü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Şehrimize en güzel mesire alanlarından birisi olarak eklenmiş olan bu halkanın yenilenmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin yeşiliyle dünya standartlarına çıkan ve olumlu anlamda anılan bir şehir olma yönünde hızla ilerlediğine vurgu yaparak, “Gerek ilçe belediye başkanlarımız gerekse Büyükşehir olarak el ele vermek suretiyle, Valiliğimizin de bu alanda ağaç dikme projeleriyle adeta şehrimizi yeşilin en güzel tonlarıyla buluşturmaya ve oksijenizasyonu artırmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Burada mesire alanı olarak kullanılan bölgenin yıpranması ve ihtiyaçların değişmesiyle yeniden bir gözden geçirme süreci gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı:

“45 bin metrekare alana sahip olan bu alanın yenilenmesi konusunda çok büyük eklentiler ve çalışmalar yapılırken, günün koşullarına uygun malzemeler kullanıldı. Piknik alanları yenilenirken, piknik alan sayıları 110’dan 143’e çıkarıldı. Ormancı masaları diye bilinen masalarımızın sayısı artırılırken, aynı zamanda onlar da büyütülerek, ihtiyaca cevap verir konuma getirildi. Yine standartları yükseltilen yeni mangallar eklenirken, Kayseri’mize yegâne mangal yapılabilecek bir alana yer verilmiş oldu. İhtiyaca cevap vermek adına ibadet mekânları oluşturuldu, çocuklarımıza günün koşullarına uygun oyun alanları oluşturuldu, minik bebekler için emzirme odasından tüm ihtiyaçlara cevap verecek, buraya gelen ailelerin uzun süreli kalmalarına fırsat verecek yeşil ortam imkânı sağlandı.”

Büyükkılıç, alanda toplam 8 bin metrekare yürüyüş alanı yenilendiğini, 5 bin metre bordür imalatı yapıldığını, çeşmelerin yenilendiğini, merdivenlerin tamamen gözden geçirildiğini ifade etti.

“BU YENİLEME ÇALIŞMASI 50 MİLYON TL’YE MAL OLDU”

Ali Dağı Mesire Alanı’nda 50 milyon TL’yi bulan bir yenileme çalışması yapılığına vurgulayan Başkan büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazalt taşlarıyla yapılmak suretiyle 137 basamak merdiven içeren iki taraflı güzel bir görüntü oluşturuldu. Sulama ve elektrik hatları yenilendi, merdiven kenarları dekoratif aydınlatmalar ile donatıldı. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel olan mesire alan ortaya çıktı. 114 kapalı kamelya, 32 açık kamelya, 8 salıncak kamelya, 165 çöp kovası, 100 adet metal mangal, 2 ayrı alanda 1 adet kuleli oyun gurubu, 3 adet salıncak, 3 adet dönence, 3 adet tahterevalli, 3 adet zıpzıp montajları gibi çocukların ve gençlerin rahatlıkla eğleneceği ortamlar oluşturuldu. Değişik bitki çeşitleriyle burası zenginleştirilirken, ayrıca 4 milyon 500 bin TL’lik bitki ve ağaç ile ilgili donanım sağlandı. Kısacası bugünün rakamlarıyla 50 milyon TL’ye mal olan bu yenileme çalışmalarıyla pandemi, deprem derken bugünlere geldik. İnşallah keyifli bir ortamda Talas’ımızın ve Kayseri’mizin güzel insanları bu güzel ortamlardan yararlanırlar.”

“MEMDUH AĞABEY ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE YENİLEMİŞ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde yapılan bu alanın 15 senedir hizmet gördüğünü belirterek, “Bugün de Memduh ağabey çok güzel bir şekilde yenilemiş, biraz önce de kalem kalem saydı. Anladığımız 50 milyon TL para harcamış, eline sağlık, Allah razı olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç’a hem teşekkür hem tebrik eden Bakan Özhaseki, “Hizmet eden tüm belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Onlar bizim yüz akımız, bir taraftan şehri değiştiriyor, dönüştürüyorlar, bir taraftan da zamanında yaptıkları işlerle Kayseri’deki kalkınmanın adeta bir motoru, dinamosu oldular. Ellerine sağlık, fedakârca gayret ediyorlar. Başta Memduh ağabeyim olmak üzere tüm değerli kardeşlerimi tebrik ediyorum, bu parkımızda hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ DAHA BİR FRAGMAN”

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da vatandaşların güzel bir şekilde burada ağırlanacağını belirtirken, herkesi 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’na da katılmaya davet etti. Çopuroğlu, “Bugünün anlamını ifade etmek şöyle bir kelime ile mümkündür. Bugünkü daha bir fragman. İnşallah büyük açılış Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile taçlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA BÜTÜN KAYSERİ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a Ali Dağı Mesire Alanı Yenileme ve Genişletme Çalışmaları için teşekkürlerini ileterek, konuşmasında “Kayseri’nin en önemli yeşil alanı ve park zincirinin önemli bir halkasında bulunuyoruz. Sayın Memduh Başkanımız ile konuştuğumuzda buranın yenilenme noktasında talimat verdi. Çok özel ve güzel bir proje ile yenilikler katılarak, şelalesinden su çeşmelerine kadar hepsi yenilenerek, yeni bir park oldu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza bütün Kayseri adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol inceleme yapmak üzere Ali Dağı Mesire Alanı’nı gezdi.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİYARET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.

Bir dizi ziyaretler kapsamında memleketi Kayseri’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Bakan Özhaseki’ye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve S. Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

GENÇLERLE SOHBET ETTİLER

Başkanlık girişinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyeti karşılayan Başkan Büyükkılıç, belediye bahçesinde bir süre gençlerle sohbet etti.

Daha sonra Başkanlık makamına gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Özhaseki’ye Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan ve yapılmakta olan vizyon ve prestijli projeler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

BÜYÜKŞEHİR VE HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ İLE KAYSERİ’YE YENİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever işbirliğiyle hayata geçirilen Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle üstün zekâlı çocuklar için Kayseri’ye bir bilim merkezi daha kazandırıldı. Hayırsever ile belediye işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi olan Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi donanımı Milli Eğitim tarafından, kontrol şefliği ve çevre düzenlemesi de iş birliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi’nde hizmet veren Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi’nin resmi açılış törenine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve S. Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, hayırsever iş insanı Murat Kantarcı ve ailesi, hayırsever iş insanları ve bürokratlar ile il protokolü katıldı.

“BİLİM MERKEZİ, ŞEHRİMİZE YAKIŞTI”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla burayı sizlerle paylamış, tahsis etmiştik. Hakikaten yakıştı, değerli bakanımıza ve süreci yöneten değerli dostumuza da teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin yatırımcı güvenilir bir liman olduğunu belirterek, “Bilimin değerini bilen, şehrimize en büyük katkıyı sağlayacak olan bu eserin ortaya gelmesinde emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyorum. Daha önce Çetin Şen Beyin yaptırmış olduğu Bilim Merkezi ile birlikte TÜBİTAK’la iş birliği halinde yine Sayın Bakanımızın döneminde hayata geçirilen Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Bilim Merkezi, daha sonraki süreçte de Develi’de Bilim Merkezi derken, şehrimizde 4 tane bilim merkezi hayata geçmiş oldu. Biz daha fazlasını bekliyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ, EĞİTİMDE ÖN PLANA ÇIKMAYA BAŞLADI”

Kayseri’nin eğitimde ön plana çıkmaya başladığına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “5 üniversitesi ile gündemde yer almaya başladı. 350 bin ortaöğrenim öğrencisi ile geleceğimiz olarak gönlümüzü aydınlatmaya başladı. Bu anlamda şehrimize yakışan konumu, görüntüsü ve donanımıyla yüz akımız olan böyle bir eseri hayata geçirenleri tebrik, teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise hayırseverliğin önemine vurgu yaparak, “Eğitime yapılan yardım bambaşkadır. Bundan sonra da eğitim alanında yatırım yapmaya devam edeceğiz. Değerli hayırseverlerimiz Murat Ağabeyi, eşleri Süheyla Hanımefendiyi tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah hayırlı, uzun ömürler versin diye dua ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de Kayseri’ye her geldiklerinde bir hayırseverin yaptırdığı eserin açılışına katıldıklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Kayseri hayırseverlerin yaptığı okullarla çok büyük çağ atladığını vurgulayarak, kentteki eğitimin kalitesinin hayırseverlerin sayesinde olduğunu belirtti.

HAYIRSEVER KANTARCI’DAN BAŞKAN BÜYÜKKIÇ’A TEŞEKKÜR

Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür eden hayırsever iş insanı Murat Kantarcı da “Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Bu yerin tahsis edilmesinde birçok yerin üzerinde durduk ama burası çok önemliydi. Burada okuyan çocukların diğer okullarda okul ihtiyaçlarını gördükten sonra akşam veya hafta sonları ders görecek. İmkanı olan veya olmayanlar için de merkezi yerde olması önemliydi, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SÜHEYLA KANTARCI SAĞLIĞI MERKEZİ VE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ DE AÇILDI

Ayrıca Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile birlikte Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile hayata geçirilen Süheyla Kantarcı Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin de açılışı protokolün video konferans ile katılımıyla yapıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi hakkında bilgiler vererek, hayırseverlere ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Merkezde, 6 hekim, 1 adet laboratuvar, tıbbı müdahale odası, aşı-bebek izlem odası, gebe takip odası ve poliklinikler yer alırken Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve uygulama salonu, KETEM (kanser tarama) cihazı mamografi, gebe bilgilendirme odaları, sigara bıraktırma odası ve eğitim salonu (30 kişilik) bölümleri yer alıyor.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirilirken, protokolün katılımıyla dualar eşliğinde kurdele kesimi yapıldıktan sonra iki ayrı merkezin açılışı yapıldı.

Sağlık Yatırımları ile Rekor Kıran Melikgazi’den Bir Günde 2 Açılış

SAKARYA MAHALLESİNİN SAĞLIK İHTİYACI GİDERİLDİ

Sağlık alanında verdiği sözü tutarak ilçeye 13 Aile Sağlığı Merkezi kazandıran Melikgazi Belediyesi, Sakarya Mahallesinde büyük bir ihtiyacı giderecek olan Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Online olarak yapılan ve birçok vatandaşın katıldığı açılışta konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Biraz önce Danışmentgazi Mahallemizde de bir okulumuzu hizmete açtık. Melikgazi olarak her alanda çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın en önem verdiği konuların başında sağlık geliyor. Bizde bu konuya ağırlık verdik yatırımlarımızı artırdık.  İlçemize 15 aile sağlık merkezi kazandırıyoruz. Tüm sağlık merkezlerimiz ilçemize hayırlı olsun. Tüm mesai arkadaşlarıma, hayırseverimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Burası mahallemize yakışan bir aile sağlığı merkezi oldu. Büyük bir ihtiyaç burada giderilmiş oldu. Rabbim daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Hayırlı olsun.” dedi.

Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi 6 aile hekimi, diyetisyeni, psikoloğu ile, tıbbi müdahale, aşı, gebe izlem, sigara bıraktırma, fizik tedavi, ağız ve diş sağlığı gibi birçok alanda vatandaşlara kapsamlı hizmet sunacak.

Danışmentgazi Mahallesi’nde İbrahim Kendiroğlu İlkokulu Hizmete Açıldı

İlçede okul yatırımlarına önem veren Melikgazi Belediyesi, Danişmentgazi Mahallesi’ne yaptıkları 20 derslikli İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılış törenini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirdi.

“20 Okul Yaptık, Bunu Daha Da Artıracağız…”

Türkiye Yüzyılında eğitim alanına yaptıkları yatırımlarla gurur ve mutluluk duyduklarını dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Eskişehir Bağları bölgesinin nüfusu kalabalık ve doğal olarak da ihtiyaçları da fazla. Biz de buranın elimizden geldiğince ihtiyaçlarını gideriyoruz. Okul yapıyoruz, Selçuklu Mahallesine yeni bir aile sağlığı merkezi yapıyoruz. Osmanlı Mahallesinde okul, Selçuklu’ya güzel bir sosyal tesis ve Pazar yeri yaptık. Belediyemize ait konut arsasını okul yaparak hizmete açıyoruz. 20 derslikli okulumuzda 1600’e yakın öğrenci eğitim görüyor. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. İnşallah bu sayı daha da artacak. Şuan 20 okul oldu yaptığımız. Bunla beraber Akıl Küpü Kütüphaneleri ve Teknoloji Atölyeleri yapıyoruz. Elimizden geldiğince eğitime destek veriyoruz. Tüm belediyeler olarak el ele verdik birçok hizmeti ilçemize kazandırıyoruz. Rabbim hayırla nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Okulumuzun mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Hayırsever Nevzat Kendiroğlu ise Melikgazi Belediyesine teşekkür ederek, “Mustafa Palancıoğlu Başkanımız sayesinde bu okulumuzu yaptık. Her dediğimizi yaptı bize çok yardımcı oldu. Oğlumuz adına yaptırdığımız bu okulumuzun hayırlı olmasını diler iyi nesiller yetiştirmesini temenni ederim.” diye belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de bir konuşma yaparak, “Kayseri’de tüm belediye başkanlarımız güzel hizmetler yapıyor. Hayırseverimizden Allah razı olsun. Kayserimiz hayırseverliliği ile meşhur durumda. Eskişehir Bağları bölgesi çok gelişti büyüdü. Şimdi Burada Memduh Başkanımız ve Mustafa Başkanımız elinden geleni yapıyor. Bu güzel okulun Danışmentgazi Mahallesi’ne ve Kayserimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

MHP Kayseri il, Melikgazi ve Kocasinan ilçe yönetimleri belli oldu, İş insanı Gökhan Yüksel, MHP İl Yönetim Kuruluna girdi, işte üç liste

MHP Genel başkan yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın önerisi, Devlet Bahçeli’nin onayı ile MHP Kayseri il, …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427