Büyükşehir’den: Gece asfaltı inceleme, Ali dağı mesire alanı, Kitap fuarı, Değer Gençlikte zil çaldı, tohumlar ürün verdi

BÜYÜKKILIÇ: “ALİ DAĞI MESİRE ALANIMIZI CUMARTESİ GÜNÜ SAYIN BAKANIMIZLA HİZMETE AÇIYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin önemli turistik ve yeşil alan merkezlerinden olan Ali Dağı Mesire Alanı’ndaki düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, mesire alanının Cumartesi günü saat 16.00’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla vatandaşın hizmetine sunulacağını duyurdu.

Başkan Büyükkılıç, vatandaşların uğrak noktası olan Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı Mesire Alanı’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve son aşamaya gelen tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde takip etti.

Başkan Büyükkılıç’a, inceleme esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı da eşlik etti.

Büyükkılıç, mesire alanında yürütülen çalışmaları yakından takip ederek, son durum hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Mesire alanındaki incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Talas’ımızın en önemli dinlenme ve keyifli bir vakit geçirme ortamı olan mesire alanındayız. Burası daha önce hayata geçirilmişti, çok da gelişti, güzelleşti” dedi.

Yenilenme yönünde çalışma yaptıklarını ifade eden Büyükkılıç, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni eklemeler yaptık. Hem oturma grupları bağlamında hem kullanım açısından hem de çocuklarımızın rahatlıkla dinleneceği, eğleneceği açısından çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Talas bölgesinde bu tür beklentilerin yüksek olduğunu biliyoruz. Gelişen, güzelleşen bu şirin ilçemize mesire alanımız hayırlı uğurlu olsun. Yüklenici firmamıza, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin hem Fen İşleri hem de Park Bahçeler birimine özellikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mesire alanının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla açılacağını duyuran Büyükkılıç, “Cumartesi günü saat 16.00’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla halkımızın hizmetine sunulacağını paylaşmak istiyor, vatandaşlarımızı o gün burada hep beraber, eğlenmeye, dinlenmeye, keyifli bir vakit geçirmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Ali Dağı Mesire Alanı’nda şehir manzarası eşliğinde çay içmeyi de ihmal etmedi.

KAYSERİ’Yİ KİTAP FUARI HEYECANI SARDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenecek Kayseri Kitap Fuarı için kitapseverlerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Bu kapsamda gençler başta olmak üzere tüm şehir Kayseri Kitap Fuarı’nın heyecanını yaşarken, öğrenciler bir an önce fuara gitmek istediklerini ve birçok yazarla bir araya gelecekleri için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir olarak bilinen kadim kent Kayseri’yi bilimin, ilimin, kitaplarla dolu kütüphanelerin merkezi yapma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı, Dünya Ticaret Merkezi’nde 13-22 Ekim günleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak. 7’den 70’e kitap dostlarını ağırlayacak olan Kayseri Kitap Fuarı’nı vatandaşlar heyecanla beklediklerini belirtti.

Merkez Kütüphanesi üyelerinden 16 yaşındaki Hava Kocakaya, kitap okumayı çok sevdiğini ve kitap okuyan herkesin kendisi gibi kitap fuarını heyecanla beklediğini dile getirerek, “Benim gibi seven herkes kitap fuarını heyecanla bekliyordur. Çünkü gerçekten yeni kitapları tanımayı çok seviyorum. Daha önce de katılmıştım ve çok sevmiştim. Bir sürü yazar ve kitabı çok sevmiştim. Yeni kitap fuarının olması bence çok iyi bir şey. Bizler için güzel bir fırsat. Böyle etkinliklerin devamını bekliyoruz. Bu yönde bizleri düşündükleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KİTAP FUARINA GİTMEK İÇİN HEYECANLIYIZ”

Zeynep Demircioğlu isimli öğrenci ise “Kitap fuarında en çok macera kitaplarına bakacağım. Onları seviyorum. Yazarları gördüğümde onlardan imza almak istiyorum. Bu düzenlenen kitap fuarında birçok yazardan imza alacağım” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’ndaki yazarlardan imza alacağını belirten Muhammed Emre Övez de “Kitap fuarında öncelikle yazarlardan imza isteyeceğim. Fotoğraf çektireceğim, fotoğraf çektirdikten sonra birkaç tanesini alacağım. Kitap fuarı açıldığı için çok mutluyum. Çok heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

Malatya’dan Kayseri’ye üniversite öğrenimi için gelen Zeynep Ünlü ise Kayseri’de ilk kez kitap fuarına katılacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Ünlü, şöyle konuştu:

“Malatya’dan geliyorum. Erciyes Üniversitesi’ni kazandım. Kayseri’de ilk yılım. Kitap fuarını mutlaka ziyaret edeceğim. Çok seviyorum kitap okumayı.  İlgi alanım olan her şeyi okumayı seviyorum. Kitap fuarında da birçok alanda kitap mevcut.  İlgim olanları almak istiyorum.”

Tıp Fakültesi öğrencisi Elif Cengiz de “Kayseri’de yaşıyorum. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciyim. Okulla birlikte daha öncesinde kitap fuarına gittim. Her kitap fuarına hemen hemen katıldım. Kitap fuarında yazarları görmek, imza almak isterim. Hem kardeşimi, hem de arkadaşımı götüreceğim. Kitap fuarına gitmek için heyecanlıyız. Her sene bekliyoruz zaten. Yazarlardan imza almak için günlerini de biliyoruz”  ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖDÜLLÜ PROJESİ ‘DEĞER GENÇLİK’TE DERS ZİLİ ÇALDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.’nin (KAYMEK) ödüllü projesi olan Değer Gençlik Merkezi’nde büyük heyecanla beklenen eğitim öğretim döneminin ilk Değer Gençlik zili çaldı.

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından düzenlenen Gençlik Merkezi Kurslarında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için öğrenciler çalan ilk zil ile ders başı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü projesi olan ‘Değer Gençlik’, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kursları için 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak kurslarında, yüz yüze gerçekleşecek eğitimler başladı.

6 FARKLI ATÖLYEDE UYGULAMALI EĞİTİM

KAYMEK’in uzman eğitimci kadrosu, Değer Gençlik kurslarında 9. 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik, 6 farklı atölyede, 26 farklı istasyonda eğitim verecek. Yüz yüze verilen eğitimlerde uzmanlar öğrenciler ile birebir ilgilenerek gençlerin gelişimlerine önemli katkılar sunuyor. Değer Gençlik Merkezi’nde her hafta gerçekleştirilecek seminerler, atölyeler, sanat etkinlikleri, spor faaliyetleri ile gençlerin yanında olunacak.

ÜCRETSİZ KURSLAR

‘Gençliğe Değer’ sloganı ile hizmet veren Değer Gençlik Kursları, ücretsiz olarak öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da ‘Değer Gençlik’ projesinin kazandırdığı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN DAĞITTIĞI TOHUMLAR ÜRÜNLERİNİ VERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş’i makamında kabul etti. Güneş, Başkan Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi tarafından tohum dağıtımı yapılan ve çiftçilerin ürettiği organik ürünleri takdim etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin arttırılması amacıyla, küçükbaş hayvan dağıtımından traktör desteğine, hayvan sulama göletlerinden yerli ve milli tohum ve yem bitkisi tohumu desteğine kadar birçok önemli projeye imza attı. Bu kapsamda çiftçiye dağıtılan ve ekimi yapılan tohumlar ürünlerini vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş’i başkanlık makamında kabul etti.

Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere yapmış olduğu hizmetlerin devam edeceğini, üretenin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ise tarım ve hayvancılık alanında imza attığı projelerle çiftçiler ve üreticilerin takdirini toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin sonunda Güneş tarafından Başkan Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı yapılan ve çiftçilerin ürettiği organik ürünler olan organik aspir yağı, nohut ve ay çekirdeği, hediye olarak takdim edildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, PERSONELİN GECE MESAİSİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda gece mesaisi yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Fedakârca çalışan personele kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, çalışmalar kapsamında 15 bin ton asfalt kullanıldığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentin önemli ana arterlerinden biri olan ve gün içerisinde binlerce aracın geçiş yaptığı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda 1850 metre uzunluğundaki yolda 70 personel, 50 iş makinesi ile birlikte gece yarısı taş mastik aşınma tabakası serimi çalışmasına devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, fedakârca görev yapan personel ile bir araya geldi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç, son durum hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve Fen İşleri Daire Başkanı Yasin Harmancı’dan bilgiler aldı.

“YATIRIMDAN YATIRIMA, HİZMETTEN HİZMETE KOŞUYORUZ”

Büyükkılıç, şehir merkezi ve taşrada insanların beklentilerine cevap vermek ve yolların standartlarını arttırmak amacıyla asfalt çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek, “Çok şükür yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyoruz. Şu anda Mustafa Kemal Paşa Bulvarımızla ilgili stonmastik asfalt çalışmasını hem koruyucu, hem de güzelleştiren anlayış içerisinde hayata geçiriyoruz” dedi.

15 BİN TON ASFALT

Büyükkılıç, şu ana kadar stonmastik asfalt çalışmalarında yaklaşık 15 bin ton asfalt kullanıldığını kaydederek, “Hem Hulusi Akar Bulvarı’nda hem de diğer yerlerde bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda stonmastik asfalt olarak yaklaşık 15 bin ton asfalt çalışması yaptığımızı paylaşmak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve trafiği aksatmamak için de bu çalışmaları geceleri yapıyoruz” diye konuştu.

Araç sürücülerine hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Büyükkılıç, vatandaşların daha konforlu seyahat etmesi için gece gündüz demeden çalışan personele kolaylıklar diledi.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın Sanayi Odası önü köprülü kavşak inişinden, Kızılırmak Caddesi altgeçide kadar olan 1 kilometrelik kısımda, çift yönlü olarak yapılan çalışmalar taşıt trafiğinin en az olduğu akşam 21.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında, gece gerçekleştiriliyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden “Vakıf Eğitim Programı”

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak “Vakıf …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427