Büyükşehir’den: Yarı maraton, Erciyes sıcak su, İngilizce A1 Seviyesi kursu, sunum, AK parti’de tanışma, KASKİ GES yatırımı, UZEM eğitimi, amatör spora destek

BÜYÜKŞEHİR İLE ULUSLARARASI KAYSERİ YARI MARATONU BAŞLIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve Kayseri’de bir maratondan daha fazlasının hedeflendiği Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun üçüncüsü Pazar günü gerçekleşecek.

Mimar Sinan temasıyla 24 Eylül 2023 Pazar günü gerçekleşecek ve ‘Bir Maratondan Daha Fazlası’ sloganı ile düzenlenecek Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 21K, 10K ve halk koşusu olmak üzere üç kategoride koşulacak.

Birincisi 12 Eylül 2021’de Kültepe, ikincisi 9 Ekim 2022’de Erciyes temasıyla düzenlenen yarı maraton, 24 Eylül 2023 Pazar günü taşlara sırrını üfleyen Mimar Sinan temasıyla gerçekleşecek.

Uluslararası etkinlikte, 25 ülkeden yabancı koşucu ve 40 elit sporcu katılım sağlayacak. Güzergâhta yaklaşık her 2,5 kilometrede ihtiyaç noktaları bulunacak. 21 kilometre koşucu tişörtü beyaz, 10 kilometre koşucu tişörtü yeşil, Halk Koşusu koşucu tişörtü turuncu olacak. 21 kilometre ve 10 kilometre koşucularına Mimar Sinan temalı çanta hediye edilecek.

Toplam ödülün 453 bin TL olacağı yarışlarda, geçen yıl koşucuların derecelerine istinaden parkur rekoru kıran koşuculara bu yıl ayrıca para ödülü belirlendi. Ödül Töreni’nde toplamda 204 kişi para ödülünden yararlanacak. 21K / 10K / Halk Koşusu olmak üzere 3 kategoride 7 bin 500 koşucu katılım sağlayacak.

24 Eylül 2023 Pazar günü 21K/10K koşuları 08.00’de, Halk Koşusu 09.30’da başlayacak. 22-23 Eylül tarihlerinde 09.00-22.00 saatleri arasında Kit Dağıtım Günleri yapılacak. Belirlenen kit dağıtım noktasında katılımcılara göğüs numarası ve çanta ile aynı numarada olan bir adet ölçüm çipi verilecek.

Halk Koşusu kaydı oluşturan katılımcılar, 22-23 Eylül tarihlerinde 09.00-22.00 saatleri arasında Yarış Kitlerini teslim alabilecek. Halk Koşusu’nda yer almak isteyen fakat kayıt olamayan tüm koşu severler 24 Eylül 2023 Pazar günü 09.00’da halk koşusuna katılabilecek.

Maraton günü, saat 11.30’da Ödül Töreni’nde dereceye giren koşuculara ödüller takdim edilecek.

ÇOCUK MARATONU DA DÜZENLENECEK

Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Kit Dağıtım Günleri’nde 7-15 yaş aralığında bulunan çocuklar ile birlikte Çocuk Maratonu düzenlenecek. 22 Eylül 10.00-14.00, 23 Eylül 10.00-12.00 saatleri arasında Çocuk Maratonu kaydı alınacak.  23 Eylül 2023 Cumartesi saat 14.00’te Çocuk Maratonu gerçekleştirilecek.

SPOR A.Ş.’DEN ÖNEMLİ DUYURU

Spor A.Ş. tarafından maraton öncesi araç sürücülerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. 24 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu nedeniyle Sivas Caddesi güzergahı boyunca Cumhuriyet Meydanı ve Gesi Kavşağı arası saat 06.00 ve 11.30 saatleri arasında araç trafiği çift yönlü olarak kapalı olacak. Gesi kavşağından Cumhuriyet Meydanı istikametine doğru araç trafiği  saat 11.30 itibariyle kademeli olarak açılacak. Duyuruda, belirtilen tarihte alternatif yolların tercih edilmesi ve kısmi araç geçişleri için bina önü ve yol üzerine araç parkı yapılmaması hatırlatılırken, yarış süresince tramvay seferleri aksamadan devam edilecek.

Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu ile her sene şehrin kültürel değerlerini maraton teması olarak belirleyerek, kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı, profesyonel ve amatör koşucuları bir araya getirerek spor yapılması, katılımcılara doğal ve kültürel mirasın keşfettirilmesi amaçlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ KURS KAYITLARI BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür faaliyetlerini yürüten kuruluşu KAYMEK’in Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) biriminin kurs kayıtları başladı.

Gençlerin bilgili, donanımlı, kendini geliştirmiş ve özgüvenleri yüksek bireyler olmasını isteyen ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren Dr. Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.’nin (KAYMEK) uzaktan eğitim imkânı sunan birimi UZEM, birbirinden farklı ve hayata dair pek çok konuda kurslarının kayıtlarını almaya başladı.

LİSAN ÖĞRENİMİNDEN, SAĞLIKLI YAŞAMA, SINAVA HAZIRLIKTAN, SAĞLIK SEKTÖRÜNE KADAR PEK ÇOK KONUDA KURS

Yıl içerisinde pek çok konuda kurslar düzenleyerek uzaktan eğitim imkânı sunan UZEM, aralarında lisan öğreniminden, sağlıklı yaşama, sınava hazırlıktan, sağlık sektörüne dair çok sayıda kurs kayıtlarına start verdi. Bu kapsamda ‘Genotip, İngilizce A2, İngilizce B2, YDS Vocabulary, Bilinçli Hamilelik ve Bebek Bakımı, Almanca Goethe Sınavı Hazırlık, Hasta Kabul İşlemleri ve Rusça Günlük Konuşma’ gibi dersleri içeren kurslar vatandaşlara açıldı.

‘KAYMEK UZEM ile Eğitimde Uzaklar Yakın Oluyor’ sloganı ile faaliyetlerine ara vermeden devam eden UZEM’in online yapılacak olan sanat ve mesleki eğitim kurslarına kayıt yaptırmak için, ‘www.kaymekonline.com’ adlı web adresinin ziyaret edilmesi gerekirken, kurslara ilişkin ayrıntılı bilgi ise ‘0 352 337 37 88’ numaralı telefondan öğrenilebilecek.

231 KURSTA TOPLAM 28 BİN 838 ÖĞRENCİYE SINAVLARA HAZIRLIK SÜRECİNDE ÜCRETSİZ EĞİTİM

2020 yılından itibaren KAYMEK UZEM, uzman eğitimci kadrosu ile 231 kurs açarak toplam 28 bin 838 öğrenciye LGS, YKS, KPSS ve E-KPSS gibi sınavlarda ücretsiz eğitim imkânı sağladı.

BELEDİYELERDE İLK VE TEK UYGULAMA ‘UZEM’

Türkiye’deki belediyelerde ilk ve tek uygulama olan KAYMEK UZEM ile zaman ve mekâna kısıtlı kalmadan eğitim fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim ile kursiyerlerin derslere canlı olarak ve videolar vasıtası ile ulaşabilmelerini imkân sunuyor.

KAYSERİ PROTOKOLÜNÜN ERCİYES’TE JEOTERMAL SEVİNCİ: “ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON” 

Önceki dönem Milli Savunma Bakanı ve Milli savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve il protokolü ile birlikte Erciyes Dağı’nın termal turizm ile de anılması ve bu potansiyelinin değerlendirilebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Erciyes jeotermal sondaj alanında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erciyes’in potansiyelini arttırmak ve 12 ay kullanılabilir bir cazibe merkezi haline getirmek için sıcak su sondaj çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk’ün yer aldığı il protokolünün katılımlarıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

“HAYALLERİMİZE KAVUŞTUK. ERCİYES DAĞI’NDA TERMAL SUYUMUZU BULDUK”

Başkan Büyükkılıç, incelemeler esnasında burada yaptığı açıklamada, “Hayallerimize kavuştuk. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, Erciyes Dağı’nda termal suyumuzu bulduk” dedi.

Bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Büyükkılıç, “İnşallah daha fazla bulacak ve umuyoruz ki daha sonraki süreçte derecesi de artacak. Şuanda 36 ila 38 arasında bir derece ile suyun seyrettiğini gözlemliyoruz. Erciyes’imizi 12 aya yayacak şekildeki bir projeyi böylece hayata geçireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da “Sayın belediye başkanımızı, sayın valimizi, Kayserili hemşehrilerimizi en içten duygularımla tebrik ediyorum, kendilerini kutluyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BURASI ÇOK ÖNEMLİ DESTİNASYONLARDAN BİRİ OLACAK”

Kayseri ve Türkiye için Erciyes’in önemine vurgu yapan Akar, “Kayseri’mizde Erciyes, bölge olarak çok büyük öneme haiz. Sadece Kayseri için değil, Türkiye için çok önemli bir yerdir. Yayla turizmi yıllarca yapıldı, kayak turizmi yapıldı, yapılıyor, her geçen gün daha da gelişiyor. Buna şimdi termal turizmin de katılmasıyla burası çok önemli destinasyonlardan biri olacak” ifadelerini kullandı.

Akar, Başkan Büyükkılıç başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu noktaya gelinmesinde emeği geçen belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, bakanlarımıza en içten teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha gelişmiş Erciyes bölgesinde buluşmak üzere hepinize iyi günler diliyorum, sağ olun, var olun, hayırlı olsun” diye konuştu.

ZİRVEDE “ERCİYES’İN GELECEK VİZYONU” SUNUMU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin incisi Erciyes Kayak Merkezi’ni geleceğe taşıyacak projeler ile ilgili “Erciyes’in Gelecek Vizyonu” sunumu gerçekleştirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın ve Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan, Erciyes Kayak Merkezi’ni dört mevsim cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, şehir protokolünün katılımlarıyla zirvede, “Erciyes’in Gelecek Vizyonu” başlıklı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Erciyes A.Ş hizmet binasında düzenlenen istişare toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile il protokolü katıldı.

Toplantı kapsamında Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman tarafından “Erciyes’in Gelecek Vizyonu” sunumu yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nce Türkiye’nin incisi Erciyes Kayak Merkezi’nde yatırımların tamamına ilişkin sunum yapılarak, Erciyes’in geleceğine yönelik projelerle ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili kapsamlı bir sunum yapılan toplantının hayırlı olmasını dileyen Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in şehrin göz bebeği, en önemli marka değeri olduğunu, bu marka değerini daha da yukarılara taşımak için şehrin tüm dinamikleriyle el birliğiyle çalıştıklarını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR, KAYAK TURİZMİNE DESTEK OLACAK EĞİTİME BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK A.Ş. ve Erciyes A.Ş. ile Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği arasında imzalanan kayak turizmine destek olacak iş birliği protokolü çerçevesinde Kayak Eğitmenleri Eğitim Programı başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın turizmin amiral gemisi olarak nitelendirdiği Erciyes’te kayak merkezi bünyesinde verilen hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde KAYMEK A.Ş., Erciyes A.Ş. ve KAYBORDER arasında “Eğitimler  Düzenlenmesine İlişkin” iş birliği protokolü imzalanmıştı.

İNGİLİZCE A1 SEVİYESİ KURSU

KAYMEK A.Ş. Erciyes A.Ş. ve Snowboard Öğretmenleri Derneği arasında  “Eğitimler Düzenlenmesine İlişkin” İş Birliği Protokolü çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi, kayak ve snowboard eğitimi veren KAYBORDER’e üye eğitmenlerin kendilerini geliştirmeleri amacı ile Kayak Eğitmenleri Eğitim Programı’na başladı.

Bu kapsamda, kayak ve snowboard eğitimi veren KAYBORDER’e üye eğitmenlere yöneik KAYMEK bünyesinde İngilizce A1 Seviyesi kursu da düzenleniyor.

Kayseri’de turizm sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılayarak verilen eğitimler sonrasında turizm sektörüne dolaylı katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek olan İngilizce A1 Seviyesi kursu toplamda 120 saat sürecek.

KAYMEK A.Ş., Erciyes A.Ş. ve KAYBORDER iş birliğinde gerekli istişareler sonucunda belirlenen çeşitli branşlarda kursların verileceği eğitimlerin ilk gününe AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve KAYMEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın ve Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci de katıldı.

Yabancı dil, kayak ve turizm konularıyla alakalı eğitimler sonucunda kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere kursun açılma şekline bağlı olarak MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi veya KAYMEK Katılım Belgesi takdim edilecek.

Büyükşehir, söz konusu protokol kapsamında verilen eğitimlerle turizm sektörüne dolaylı katkı sağlamayı hedefliyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “KASKİ’MİZİN 18 MİLYON 944 BİN TL’LİK GES YATIRIMI YIL SONUNA HAZIR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Karpuzsekisi Mahallesi’nde 18 milyon 944 bin TL maliyet ile GES tesisi kurulacağını kaydetti. Büyükkılıç, imalat çalışmaları devam eden tesisin yıl sonuna kadar işletmeye alınacağını sözlerine ekledi.

Geleceğe yönelik güçlü yatırımlarla Kayseri’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, doğa dostu projeleri hayata geçirerek hem çevreye hem ekonomiye katkı sağlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kapsamda yüksek enerji tüketimli tesislerinin enerji ihtiyaçlarını, yenilenebilir enerjiden karşılamak üzere KASKİ’nin yeni projelere yöneldiğini belirtti.

Enerji maliyetlerini düşürmek için daha önce Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin hemen yanı başında 81 bin 698 metrekare alanda kurulu gücü 6 bin 500 kWp/h, üretim kapasitesi 5 bin kWe/h olan ve yılda 11 milyon kWe elektrik üreterek 30 milyon TL kazanç sağlanacak Güneş Enerji Santrali (GES) tesisi inşa edilerek işletmeye alındığını kaydeden Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:

“Yüksek maliyetli tesislerimizdeki enerji maliyetlerimizi mümkün olduğunca minimum seviyelere düşürebilmek için yenilenebilir enerji kaynaklarını çok önemsiyoruz. Hem çevre hem de ekonomi dostu projeleri sırasıyla hayata geçirebilmek için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu kapsamda Hacılar İlçesi Karpuzsekisi Mahallemizde 10 bin metrekare alanda kurulum gücü 0,86 MWp, yıllık üretim kapasitesi 1.650.00 kW olan Güneş Enerjisi Santrali inşa ediyoruz. Kurulu gücü 860 kWp/h, üretim kapasitesi 750 kWe/h olan tesis sayesinde yılda 1 milyon 650 bin kWe elektrik üretimi sağlanacak. Üretilen enerji KASKİ’miz bünyesindeki tesislerde kullanılacak olup, yılda yaklaşık 4 buçuk milyon TL kazanç sağlanmış olunacak. Saha çalışmalarımız dâhilinde trafo, panel kablo, kamera ve aydınlatma montajlarına devam edilirken toplam 1592 adet panelin 400 adedinin montajı tamamlandı. 18 milyon 944 bin 301 TL’ye mal olan tesisimizin inşasını yıl sonuna kadar tamamlayarak işletmeye almayı planlanıyoruz. Enerji yatırımlarımızı yeni projelerimiz ile hız kesmeden sürdüreceğiz.”

AKAR VE BÜYÜKKILIÇ’TAN AK PARTİ İL TEŞKİLATI İLE TANIŞMA TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen tanışma toplantısında AK Parti’nin yeni İl Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Fatih Üzüm ve yönetim kurulu ile buluştu.

Düzenlenen tanışma toplantısında AK Parti’nin yeni İl Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Akar ve Başkan Büyükkılıç, Başkan Üzüm ve yeni yönetimine çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Kongre ile ilgili bilgiler veren AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm de nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Toplantıda, AK Parti’nin yeni İl Yürütme Kurulu üyeleri, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a kendilerini tek tek tanıttılar.

ŞEHİDİN MEVLİDİNE KATILAN AKAR VE BÜYÜKKILIÇ, İLİM YAYMA CEMİYETİ ÜYELERİ İLE BULUŞTU

Öte yandan şehit polis memuru Murat Akpınar’ın mevlidine katılarak aziz şehit için dualar eden Akar ve Büyükkılıç, şehit Akpınar’ın acılı ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi.

Akar ve Büyükkılıç, ayrıca İlim Yayma Cemiyeti’ni de ziyaret ederek, cemiyet üyeleriyle sıcak ve samimi ortamda sohbet ettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN AMATÖR SPORA 1,5 MİLYON TL’LİK MALZEME DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın gençlere verdiği özel önem doğrultusunda, Kayseri’yi bir spor şehri yapmak için sporun her alanında takımların ve sporcuların yanlarında yer alıp, destekçileri olmaya devam ediyor.

Sümer Spor Kompleksi’nde gerçekleşen Amatör Spor Kulüpleri Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, S. Bayar Özsoy ve Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mutlu Önal, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ve amatör spor kulüpleri yöneticileri ile futbolcuları katıldı.

Başkan Büyükkılıç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 16 ilçe belediyesi ile el ele verdiklerini ve kulüplerin isteklerini her zaman sahiplendiklerini vurgulayarak, “Kayseri’yi sporcu şehri yapma yolunda yaptığımız çabalarda Avrupa Sporcu Şehri statüsüne kavuşturmak için gerekli başvuruda bulunduk, bu konu ile ilgili gerekli incelemeler yapıldı. İnşallah Kayseri’mizin bu ünvana da kavuşacağını ifade etmek istiyorum” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin ticaretin, sanayinin, tarım ve hayvancılığın merkezi olmasının yanı sıra spor, kültür ve turizm alanlarında da ‘biz de varız’ dediklerini, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerine düşeni yaptıklarına işaret etti.

“96 KULÜBÜMÜZE BU ETAPTA YAKLAŞIK 1,5 MİLYON TL’LİK SPOR MALZEMESİ DAĞITILACAK”

Başkan Büyükkılıç, 96 kulübe yaklaşık 1,5 milyon TL’lik spor malzemesi dağıttıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Daha çok sporcu, daha çok kulüp oluşturma yönünde gayret göstermek gerekiyor. Sizleri çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu şehrin temel dinamiklerisiniz. O açıdan üzerimize düşeni yapmak bizim asli görevimizdir. Büyükşehir olarak 96 kulübümüze bu etapta yaklaşık 1,5 milyon TL’lik spor malzemesi dağıtılacak. Dağıtılacak spor malzemeleri içerisinde 2 bin 100 adet eşofman takımı, 2 bin 50 adet yağmurluk, 500 adet dijital antrenör üstü, 50 adet boks eldiveni, 50 adet boks forma şort, 50 adet ise boks antrenman ayakkabısı olacak.”

Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Toto’nun destekleriyle amatör sporcular için Sümer Amatör Kompleksi’ne ek tesisler yaptığını ifade eden Büyükkılıç, ayrıca sporun ve sporcunun dostu olarak bir sosyal tesisin de kazandırıldığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, tüm sporcuları Pazar günü gerçekleşecek olan Mimar Sinan temalı 3’üncü Kayseri Yarı Maratonu’na davet etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise “Kayseri’de, aşağı yukarı her hafta belediyelerimiz, belediye başkanlıklarımızla ilgili, kamuyla ilgili, özel sektörle ilgili, ilçelerde de benzer şekilde sürekli yeni tesisler açmakla, yeni yapıları kavuşturmakla ve bunları da sizlerin, gençlerimizin hizmetine sunmakla büyük iftihar ediyoruz” diye konuştu.

BAKAN AKAR’DAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

Başkan Büyükkılıç’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Akar, “Bundan dolayı ben peşinen, bugünkü faaliyetler başta olmak üzere bütün faaliyetleriyle, bu çalışmaları ile Kayseri’mizin gelişmesine, Kayserili insanımızın rahatına, huzuruna, hayatının renklenmesine katkı sağlayan sayın Belediye Başkanımıza, Memduh Bey’e, ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimizin Kayseri’deki yaptıkları çalışmalarla, Ankara’da yaptıkları çalışmalarla, sayın Özhaseki’nin Ankara’da yaptığı çalışmalarla katkılarından dolayı kendilerini kutluyorum, kendilerine sizler adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” şeklinde konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, amatör sporun önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ülkedeki sportif faaliyetlerin temeli, başlangıcı, alfabesi amatör sporlarla başlıyor. Dolayısıyla amatör sporlarımızı ne kadar yayarsak, onları ne kadar çok desteklersek, onları ne kadar çok güçlendirirsek ülkemizin geleceği bakımından, hem spor bakımından hem de gençlerimizin sağlıklı ve nitelikli yetişmeleri bakımından büyük katkı sağlarız. Bu nedenle amatör sporlara büyük önem veriyoruz. Spor ve sağlık önemli. Spor aynı zamanda sağlıkla birlikte gitmekte ve sağlıklı nesillerin yetişmesinde sporun büyük faydası var. Kötü alışkanlıklardan uzak, geleceğe emin adımlarla ilerleyen, kendine güvenen ve gerçekten eğitimde öğretimde başarılı olan insanlara baktığımızda onların sportif başarılarının olduğunu çok açık ve net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bu faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu faaliyetlere destek sağlayan herkesi destekliyoruz, onları kutluyoruz. Bu yapılan çalışmaların Kayseri’ye hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan çalışmalarla verilen malzemelerle önemle adımlar atılacağına inanıyorum. Sizleri kutluyorum. Derslerinizde başarılar diliyorum, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mutlu Önal da 65 branşta 165 sporcuyla Kayseri’nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını ifade ederek, “Seçildiğimiz günden bu yana binamızın yenilenmesi, çevre düzenlenmesi gibi konuları ele aldık. Proje ürettik ve 22 projeyi 3 yıl içinde bitirdik. Binamızın altında bir kahve vardı ve bu kahveyi kapattık. Amatör Spor Kulüplerinin bütün misafirlerinin gidip geleceği, kulüplerin kullanacağı kafe ve restoran yaptık. Mevcutta bu binamızın yapılmasında Haseki bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKKILIÇ AĞABEYİMİZ SAĞ OLSUN”

Başkan Büyükkılıç’ın her geçen yıl destekleri arttırdığını söyleyen Önal, “Mevcut yardımlarımız 350 bin TL iken Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç ağabeyimiz sağ olsun bu yardımları 3 milyona çıkardı. Amatör Spor Kulüplerinin yüzde 80 ihtiyacını giderdi. Ondan Allah razı olsun. Geldiğimiz günden beri bu sahanın yenilenmesi, Argıncık Spor Tesisleri’nin yenilenmesi, Sarıoğlan, Tomarza, Pınarbaşı’na sahalar yapılıyor. Sümer Futbol Sahamızın ışıklandırılması, tribünleri, Belsin sahamıza beş kulübe yapılması. Bunlar bizim dönemimizde yapıldı” dedi.

Konuşmaların ardından tören kapsamında, Kayseri’deki amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıtımı yapıldı.

Ayrıca, Başkan Büyükkılıç ve protokol, Sümer Spor Kompleksi binası altında sporcular için de önemli bir keyif mekânı olacak kafenin açılışını gerçekleştirdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427