Talas, Kocasinan, Melikgazi, Hacılar belediye haberleri (15.09.2023)

KOCASİNAN’DAN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ PARKLAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan için yapımı devam eden toplam 150 bin metrekare alanı kapsayan yeni parklarda incelemelerde bulundu. Kayseri’nin daha da güzelleşmesi için yeni ve farklı parklar yaparak, yeşil alan rekoru kırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, yeni parkların şehrin yeni nefes alma alanları olacağını söyledi.

Geleceğin teminatı çocuklara daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Kayseri bırakmak için parklara büyük önem veren Başkan Çolakbayrakdar, toplam 150 bin metrekare alanı kapsayan yeni parkları inceledi. Oruçreis, Yavuzlar, Yunusemre, Ziyagökalp, Barbaros, Yeşilmahalle, Yenişehir, Ertuğrulgazi ve Osmangazi Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni parkları kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın dört bir yanında parklar yapıyoruz. Yaptığımız parklarla Kocasinan’ı yeşile bürünmüş bir ilçe haline getiriyoruz” dedi.

Kişi başına düşen yeşil alanı her geçen gün artırarak, dünya standartlarının üstünde bir ‘Yemyeşil Kocasinan’ inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Mahallelerimizin arasında irili ufaklı her türlü park alanlarımızı ya revize ediyoruz ya da mahallelere yeni park alanları kazandırıyoruz. Mahallelerimize çocuk ve yetişkinlerin vakit geçirebilecekleri renkli alanlar yapıyoruz. Geleceği umut dolu çocuklarımızın parklarda özgürce oyunlarını oynayacakları, hayallerini yeşertecekleri ve gönüllerince eğlenecekleri konforlu bir ortam sunuyoruz. Parklarımızı ailelerin çocukları ile birlikte gelebileceği ve iyi vakit geçirebilecekleri şekilde hazırlıyoruz. Yapılan her bir çalışma daha güzel bir Kocasinan ve daha yemyeşil bir Kayseri içindir” ifadelerine yer verdi.

İncelemeler sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, “Amacımız; yenilediğimiz ve yeni yaptığımız parklarda, 7’den 70’e herkesin daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

MAHARETLİ ELLER BU PAZAR

Talas Belediyesi’nin kadın girişimcilere destek amacıyla Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’, 17 Eylül Pazar günü misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Tarihi güzelliğiyle dikkat çeken Harman Mahallesi Meydanına her ayın birinci ve üçüncü pazar günü kurulan organizasyonda birbirinden kıymetli el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşacak.

Kurulduğundan beri yoğun ilgiyle karşılaşan pazara bu hafta da vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

Gerek el işi gerek ahşap ürünleri gibi pek çok el emeği ürünün satışa sunulduğu pazarda ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün de alıcı bekliyor.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, BAŞKENT MESAİSİNDE

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede yapımı devam eden ve başlayacak projeleri görüşmek üzere Ankara’da temaslarda bulundu. Projelerin takipçisi olduklarını belirten Başkan Özdoğan, üreten ve çalışan Hacılar’ın hizmet yolculuğunda olduğunu söyledi.

Hacılar’da yürütülen projeler ve yatırımların artarak devam etmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüren Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Başkent’te bakanlık bürokratları ile görüşmelerde bulundu.

 “Hacılar’ımızda yapımı devam eden ve ilçemize kazandırmak istediğimiz projelerle ilgili istişareler ve planlamalar için Ankarada’yız” diyen Özdoğan bu manada İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp’i makamlarında ziyaret etti.

 Hacılar’a yönelik yatırım taleplerini ilettiklerini, şehrin yarınları için canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirten ve Ankara temaslarının önemine yönelik değerlendirmede bulunan Başkan Özdoğan;

 “İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp ile bir araya gelerek Hacılar’ımızı konuştuk ve kıymetli istişarelerde bulunduk. Değerli Bakan yardımcılarımıza ve Genel Müdürümüze misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 Ankara’da, ilçede yapılan ve yapılacak çalışmaların değerlendirildiği görüşmelerin son derece verimli geçtiğine vurgu yapan Başkan Özdoğan, “İlçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın refahı ve huzuru için ekibimiz ile birlikte çalışıyoruz. İlçemize yönelik yatırım taleplerimiz devam ediyor ve edecek.” Dedi.

MÜRÜVVET-SADETTİN TÜRKKAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ SELÇUKLU MAHALLESİNDE HAYATA GEÇİYOR

 Melikgazi Sağlıkta Vites Büyütmeye Devam ediyor

“2024 yılına kadar ilçede sağlık ihtiyacı kalmayacak” sözünü tutarak ilçeye 4,5 yılda 15 aile sağlık merkezi kazandıran Melikgazi Belediyesi Selçuklu Mahallesi’nde bir sağlık merkezinin daha yapımına başlayacak.

5 hekimli kapasiteye sahip olan Mürüvvet-Sadettin Türkkan Aile Sağlığı Merkezi içerisinde muayenehaneler, tıbbi müdahale odası, aşı odası ve bebek izleme, gebe takip odası, laboratuvarlar ve çocuk oyun alanı yer alacak.

Vatandaşların sağlık hizmetini en nitelikli şekilde alması için en güzel hizmetleri yapmanın mücadelesini verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yeni projelerle birçok ihtiyacı gidermiş olduk. Özellikle camiler, okullar ve sağlık ocağı, park ve yeşil alan ihtiyaçlarının karşılandığı 4,5 yılı geride bıraktık. Her yıl dolu dolu bir hizmet yılı geçiriyoruz.  Sağlık alanında yapılan yatırımlar insanımızı doğrudan etkilediği için çok önemli. Amacımız vatandaşlarımızın daha kaliteli ve konforlu imkanlarla sağlık hizmetine kavuşması. Çok şükür ki, bugün geldiğimiz noktada artık dünyanın birçok ülkesinde örnek gösterilen sağlık tesislerine sahibiz. Melikgazi Belediyesi olarak aile sağlık merkezi ve 112 acil merkezleri açarak sağlık hizmetine katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda Selçuklu Mahallesinde hayırsever işbirliği ile yapacağımız Mürüvvet-Sadettin Türkkan Aile Sağlığı Merkezimiz 525 metrekare alan üzerinde yükselecek. Zemin ve 1. Kattan oluşan sağlık merkezinde 5 hekim, muayenehaneler, tıbbi müdahale odası, aşı odası ve bebek izleme, gebe takip odası, laboratuvarlar ve çocuk oyun alanı yer alacak. Melikgazi’de sağlık alanında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir mesafeye ulaştırdık. Asli görevimiz olmayan sağlık ocağı, okul, cami, kuran kursu yapımı gibi yatırımları vatandaşlarımızın konforunu artırmak, ihtiyaçlarını gidermek için hayata geçiriyoruz.” dedi.

“İSTİŞAREYLE ŞEHRİ YÖNETMEK GÜZEL BİR ŞEY”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Muhtarlar Toplantısı’ devam ediyor. Bu ayki kırsal mahallelerin muhtarlarıyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Yalçın, “İstişareyle şehri yönetmek güzel bir şey.” dedi.

Eylül ayı muhtarlar toplantısı Başkan Yalçın başkanlığında Başkanlık Toplantı Salonunda düzenlendi.

“BU TOPLANTILARLA PROJELERİ GELİŞTİRİYORUZ”

Programın açılışında konuşan Başkan Yalçın, muhtarlarla yapılan toplantıların verimli geçtiğini belirterek, “Muhtarlar toplantısı, bir takım projeleri geliştirdiğimiz aynı zamanda ilçemiz, şehrimiz ve mahallemiz adına çok verimli geçen toplantılardır. Allah sizden razı olsun. İstişare ederek şehrimizi yönetmek güzel bir şey. Başka ilçelerdeki muhtarlarımızın bizim bu birlikteliğimizi konuştuğunu duyuyoruz. Allah devlete zeval vermesin. Biz, devletin imkânlarını sizlerle istişare ederek adaletli bir şekilde paylaşmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Bulunduğunuz mahallelerde devlet adamı olarak ilk başta sizler varsınız.” diyen Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Sizler fedakârca çalışıyorsunuz. Muhtarlık özveri isteyen bir iş. İşler sizlerden bize doğru geliyor. İyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Eksiğimiz elbette olacaktır. Ben belediyecilikte 29’uncu yılımı çalışıyorum. Hizmet ve insanların ihtiyaçları bitmez ama yapacağız. Bir taraftan da eksikleri tamamlayacağız. Katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.”

MUHTARLARDAN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Mahallelerle ilgili istek ve görüşlerini paylaşan muhtarlar da başta Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı hakkındaki olumlu düşüncelerini dile getirerek Başkan Yalçın’a mahallelerine yapılan diğer hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Programda ayrıca artık geleneksel hale gelen doğum günü pastası kesimi de gerçekleştirildi. Bu ay içinde doğan muhtarları tebrik eden Başkan Yalçın, hayırlı uzun ömürler diledi.

YILDIRIM BEYAZIT KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE GELİŞİYOR, BÜYÜYOR

Başkan Palancıoğlu, Yapılan Çalışmaları Sahada İnceledi

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm’de marka projelere imza attıkları çalışmalara devam ettiklerini belirterek Yıldırım Beyazıt Kentsel Dönüşüm alanındaki çalışmaları inceledi.

                                      “Yıldırım Beyazıt 2. Etap Yakında Başlayacak”

Yıldırım Beyazıt 2. Etap için anlaşmaların tamamlandığını 66 hak sahibi ile anlaşarak 19 evin de yıkıldığını hatırlatan Başkan Palancıoğlu, “Yıldırım Beyazıt’ta Şükran Caddesi’ndeyiz. Burada geniş bir yolu açma çalışması yapıyoruz. Bulunduğumuz bu bölgede metruk yapılar ve gecekondular mevcuttu. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı ve burası da kentsel dönüşüm kapsamına dâhil edildi. Pazar yerinin önünden gelen yol Hulusi Akar’a kadar bitmiş durumda. Altyapı çalışmaları için özellikle Büyükşehir Belediyemize, alt yapı kurumlarına, KCETAŞ’a Kayseri Gaz’a, KASKİ’ye ve Telekom’a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Yıldırım Beyazıt’ta gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projemizin 1. etabı bitti. Burada kaba inşaatımızı tamamladık, en kısa zamanda ince inşaatı da tamamlayıp vatandaşlarımızı yeni evlerine taşıyacağız. Allah huzur, sağlık içerisinde oturmayı nasip etsin. Hayırlı olsun. İnşallah projemizin 2. etabı da yakın zamanda başlayacak. 27 Eylül’de kentsel dönüşüm projemizin 2. etabının ihalesi olacak. Yapacağımız ihale ile vatandaşlarımız 2 sene içerisinde yeni konutlarına kavuşacak. Yine burada yaptığımız iki okulumuz da hizmet vermeye başladı. Dolasıyla Yıldırım Beyazıt her geçen gün daha da güzelleşiyor. Kentsel dönüşüm ile gecekonduları yeniliyor, yollar açıyor ve alt yapı hizmetleri sunuyoruz. Şükran Caddesi otobüs güzergâhımızı da Hulusi Akar’a kadar büyük bir hat olarak tamamladık. Asfaltını da yaparak hizmete sunacağız. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KOCASİNAN, YENİ PARKLAR VE AĞAÇ DİKMEDE YENİ BİR REKORA HAZIRLANIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçe belediyeler ölçeğinde Türkiye’nin en kapsamlı fidanlıkta yetiştirilen çeşitli bitkileri inceledi. Ağaç dikim sezonuyla birlikte yine on binlerce ağacı toprakla buluşturacaklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Amacımız, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi daha güzel ve daha yeşil bir hale getirmektir” dedi.

Oruçreis Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlığı gezip, Kayseri iklimine uygun yetiştirilen ağaçları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, üretim ve bakım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha yeşil Kayseri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi’nin fidanlığında bulunan ve 5-6 yıldır emek verdiğimiz ağaçları, önümüzdeki günlerde toprakla buluşturacağız. Mevsim itibariyle 100’e yakın parkımız ve Millet Bahçesi’nde yapacağımız ağaç dikme etkinliğiyle buradaki ağaçları dikeceğiz. Kayseri’mizin ve Kocasinan’ımızın her bir köşesinde yeni ağaçlar, yeni paklar ve yeni yaşam alanlarıyla yemyeşil bir Kayseri için yoğun gayret ediyoruz. Akçaağaç, akasya, dişbudak ve çalı grubu gibi onlarca çeşit ağaç ile birlikte 15-20 yaş aralığında bulunan ağaçları ile çeşitli meyve ağaçlarını da dikiyoruz. Özellikle meyve bahçemiz ve yeni meyve bahçeler için dikeceğimiz ağaçlar, burada büyümeye devam ediyor. Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Yeşil ve daha yeşil bir Kayseri için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yeşillendirilmesi ve estetik güzelliğinin artması için çalışmaların artarak, devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427