Özhaseki, Cami kuran kursu açtı, Kocasinan’ın 38 yeni aracını tanıttı, İncesu üzüm festivaline katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de bir dizi programa katıldı.

İlk olarak  Yıldırımbeyazıt mahallesinde “Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kuran Kursu Açılış Töreni”ne katılan Özhasekidaha sonra Cumhuriyet meydanında “Kocasinan Belediyesi 38 Yeni Araç Teslim Töreni”ne ve ardından İncesu Kervansaray’da “İncesu Belediyesi Üzüm Festivali”ne katılarak konuşmalar yaptı.

BAKAN ÖZHASEKİ İNCESU ÜZÜM FESTİVALİNE KATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen 28. Kültür, Turizm ve Üzüm Festivali’nde en iyi üzüm yetiştiren çiftçileri ödüllendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de İncesu Belediyesi tarafından tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen 28. Kültür, Turizm ve Üzüm Festivali’ne katıldı. Festivalde yaptığı konuşmada, İncesu’nun üzümleriyle akla geldiğini ifade eden Bakan Özhaseki, önceden 2 olan üzüm çeşidinin bugün arttığını söyledi. Özhaseki, festival kapsamında düzenlenecek konserleri iptal eden ve konser parasını deprem bölgesindeki çocuklara yardım için kullanan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’e teşekkür etti.

“HÜNER BİR ŞEHRİ ADAM ETMEKTİR”

Belediye Başkanlığı döneminden itibaren Kayseri’de önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Özhaseki, “1994’ten bu tarafa elhamdülillah koşturuyoruz, gayret ediyoruz. Ve neticesinde de insanlarımızın duasını alıyoruz. Hani Fatih Sultan Mehmet Han Demiş ya hüner bir şehri abat etmektir. Kalbin abat etmektir. Yani günümüz Türkçesiyle marifet, hüner bir şehri adam etmektir, ihya etmektir, imar etmektir. Ama ondan daha kıymetlisi yaşayan insanların gönlünü hoş tutabilmek onların duasını alabilmektir. Elhamdülillah senelerdir bu prensiplere dikkat ederek biz de belediyecilik yapıyoruz, hizmet ediyoruz. Elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bugün de burada böyle bir toyda sizlerle beraber olmak, yüzü gülerken insanlarla beraber mutluluk içerisinde hep birlikte aynı kaderi paylaşmak, Allah’a hamdolsun bizim için övünç vesilesi.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından en iyi üzüm yetiştiren çiftçilere ödül verdi. 78 üreticinin 33 farklı türden üzümle katıldığı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan üreticilere plaket verildi. Özhaseki, festivalde birinci olan Metin Karasu’ya plaket ve ödülünü takdim etti. Ayrıca; çeyrek altın, bağ makası ve bağ testeresi, elektrikli ilaçlama pompası da hediye edildi.

“ÜZÜM KANDIR, ÜZÜM CANDIR”

Festivalde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza vesile olacak olan bu anlamlı çalışmadan dolayı başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Üzüm kandır, üzüm candır, üzüm olmazsa olmazdır, üzümün vatanı da İncesu’dur” dedi.

Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizlerin bir araya gelmesine vesile olan böyle anlamlı çalışmayı yapan başkanımıza teşekkür ederken, İstanbul’umuzdan, Adana’mızdan, İzmir’imizden, Ankara’mızdan buraya teşrif eden İncesulu hemşehrilerimize sevgiler, saygılar sunuyorum, iyi ki varsın diyorum. Cenab-ı Allah, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. İnşallah, ay yıldızlı Türk bayrağımız altında vatanına, milletine, devletine sahip çıkma duygusuyla yaşamayı nasip eylesin” diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan İncesu Üzüm Festivali, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:“İNŞAATI BAŞLAYAN KONUTLAR 3 AY SONRA PEYDERPEY DAĞITILACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bini aşkın konutun inşaatına başlanıldığını belirterek, “İnşallah onlar 3 ay sonra başlamak üzere peyderpey hak sahiplerine dağıtılacak.” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Kocasinan Belediyesi 38 Yeni Araç Teslim Töreni’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmasında Kocasinan Belediyesini, modern ve geniş otomobillerle araç filosunu güçlendirdiği için tebrik eden Bakan Özhaseki, yerel yöneticilerin zamanın ruhunu okumasının önemine vurgu yaparak, ‘şehirleri, yerel yöneticilerin ufukları ileriye taşır’ mesajı verdi. Konuşmasında, 6 Şubat depremlerine değinen Özhaseki, 14 milyon insanın etkilendiğini ve 18 şehrin zarar gördüğünü vurgulayarak, “680 bin civarında konut yıkıldı. 170 bin kadar da dükkân, iş yeri ve ahır gibi tek katlı yerlerimiz yıkıldı. 50 binden fazla canımızı toprağa verdik, bunun acısını söylemeye gerek yok. Maddi hasarı sorarsanız, 100 milyar doların üzerinde olduğu her seferinde ifade ediliyor. Kolay değil.” diye konuştu.

“AK PARTİLİ OLMAYAN İLÇELERE BİLE KOŞTUK”

Deprem gecesi AK Partili Belediyeleri bölgeye sevk ettiklerini ifade eden Özhaseki, parti ayrımı yapmaksızın AK Parti’nin olmadığı ilçelere bile yardıma koştuklarını vurguladı. Özhaseki, “O geceden itibaren bütün belediyelerimizi deprem bölgesine sevk ettik. Kayseri’mizi ilçeleriyle beraber Kahramanmaraş’a, Göksun’a, Elbistan’a, Pazarcık’a doğru hücum ettiler. Sadece Hatay’da 254 bin ev yıkılmış. 50 binden fazla iş yeri yıkılmış. Antakya’nın neredeyse yüzde doksanı yok arkadaşlar. Şu anda ayakta bulunan binalarda sırasını bekliyor yıkılmak için. Dehşet bir hasar. Oraya da Konya Belediyemizi, Kocaeli Belediyemizi, Bursa Belediyemizi, İskenderun’a da Denizli Belediyemizi görevlendirdik. Yüze yakın da ilçe belediye başkanı arkadaşlarımız orada aylarca görev yaptılar. Üstelik bazı ilçelerde AK Parti hiç yok. Meclis üyemiz bile yok. Defne’de, Samandağ’da vesaire. Ama olsun, biz hizmet ettik orada. Çünkü insan bizim insanımız. Aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Aynı toprağı paylaşıyoruz. Çok şükür ülkülerimiz de aynı bizim. Hedeflerimiz de aynı. İnsanımıza hizmet ediyoruz. Her bir tarafa koştuk, gayret ettik.” şeklinde konuştu.

“200 BİNDEN FAZLA KONUTUN İNŞAATI BAŞLADI”

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için çalıştıklarını ve şu anda 200 binden fazla konutun da inşaatını başlattıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah onlar 3 ay sonra başlamak üzere peyderpey hak sahiplerine dağıtılacak. Bu arada ‘yerinde dönüştürmek isteyenlere de biz destek vereceğiz.’ dedik. 200 binden fazla vatandaşımız da ‘evet, biz yerinde yapacağız, bize destek verin.’ dediler. Onlar için de zaten şimdi çalışma başlıyor. Kurallarımızı koyduk, yapacaklarımızı ifade ettik. Orada çok hızlı vaziyet alarak, devlet olarak, hükümet olarak ne yapılması icap ediyorsa emin olun en hızlı biçimde yapıyoruz. Her gittiğimiz yerlerde de vatandaşlar bizlere teşekkür ediyorlar. ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Yaptığımız evlerde de özellik arıyoruz. İyi olsun diye çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Çünkü biz büyük devletler kurmuş, büyük medeniyetlere imza atmış bir milletin çocuklarıyız. Bizim ecdadımızın en önemli isimlerinden biri de Mimar Sinan’dır. En zor zamanlarda yaptığı eserler 400 sene, 500 sene ayaktadır. Şimdi nasıl olacak da bizler seneler sonra 300, 400 sene sonra geleceğiz, çok kötü işler yapacağız ve o evler de deprem geldiğinde yıkılacak? Bunlar bize yakışmaz. ”

“BİZ İŞİMİZİ GÜZEL YAPACAĞIZ”

Kur’an-ı Kerim’de de buyurulduğu gibi işleri en güzel şekilde yapanlardan olmayı önemsediklerini dile getiren Özhaseki, “Allah işini güzel yapanı sever diyor. Biz de işimizi güzel yapacağız. Kayseri’de ne yaparsak güzel yapacağız. Deprem bölgesinde ne yaparsak güzel yapacağız, iyi yapacağız. Sonra da insanlarımızın duasını alarak, inşallah Cenabıhakk’ın huzuruna yüz akıyla çıkacağız.” dedi.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, 129 MİLYON TL’YE ALINAN 38 YENİ ARACI TANITTI

-KOCASİNAN, 2015 YILINDAN BU YANA TOPLAM FİLOSUNA 173 YENİ ARAÇ EKLEDİ

Kocasinan Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için filosuna eklediği ve maliyeti 129 Milyon TL olan 38 yeni aracı, düzenlenen törenle tanıttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı programda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın geleceğine yatırım yaptıklarını belirterek, 2015 yılından bu zamana kadar 173 yeni aracı Kocasinan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen araç tanıtım törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Bayar Özsoy ve Dr. Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti İl Başkanı Fatih  Üzüm, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu, Ford Metinler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Köseoğlu, sivil toplum kuruluşları, il müdürleri, oda başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve Kayserililer katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, alınan araçların hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Yeni 38 araç, 11 Eylül Pazartesi Günü itibariyle Kocasinan yollarında olacak. Bu araçlar; Kırsal, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’nde hizmet verecek. Özellikle son 4 yıldır, araç filomuzu güçlendirme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar ilçemize 135 iş makinası dahil ettik. Bu araçların içinde farklı özellikle araçlar alıyoruz. Bunlardan biri olan yüzde yüz elektrikli minibüs olarak aldığımız aracı, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüzde engelli kardeşlerimiz için kullanılacak. Yüzde yüz elektrikli araç, belediyede alınan ilk elektrikli araçlardan birisidir. Kayseri’de tek olan diğer aracımız ise asfalt freze aracı ile ömrünü doldurmuş asfaltları kazıyarak, yeni yollarda asfaltı kullanılıyoruz. Bu noktada 173 aracı Kayseri’mize kazandırdık. Ayrıca yeni araçlar demek, yeni hizmet alanlar demektir. Kocasinan’da farklı projelere imza atmak için gayret ediyor ve her alanda hizmet ediyoruz. Özellikle kentsel dönüşümle yeni bir şehir kuruyoruz. Geri dönüşümden temizliğe, zabıtadan çözüm merkezine, sosyal yardımdan kültüre kadar her alanda belediyemize hizmet üretiyoruz. 7/24 esaslı çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sayın bakanımızın hizmet belediyecilik, borçsuz belediye anlayışıyla emin adımlarla yürüyoruz. Her geçen gün büyüyor ve gelişiyoruz. Kent merkezinden kırsala kadar daha güzel hizmetler sunabilmek için aldığımız araçların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Araç filosunu güçlendirmek ve yenilemek son derece önemli ve değerlidir. 6 Şubat depreminde garajımızdaki bütün araçlar, 24 esaslı deprem bölgesinde hizmet verdi. Bütün gayretimiz, çabamız; ülkemizin daha güçlü olması içindir” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Hizmetten hizmete yatırımdan yatırıma koşan Kayseri belediyeciliğini model olarak aldığı başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi huzurumuzu bozmasın. Kayserimizde bu birlikteliğini bereketini yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekilli Şaban Çopuroğlu da Kocasinan’ın nüfusu 400 bin olduğuna dikkat çekerek, “Kocasinan’ın sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi, valilik, havaalanı gibi önemli yerler bulunuyor. Hizmet alanı geniş olan Kocasinan’a bu alınan araçların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “Değerli başkanımı tebrik ediyorum. Hem çalışıyor hem de araç filosunu gençleştirip, güçlendiriyor.  Bizler, şehrimize daha faydalı olabilme gayreti içerisinde yoğunca çalışıyoruz. Özellikle deprem bölgesinde çalışmalarımız örnektir. Burada hizmet anlayışıyla Kayseri’mizde iyi hizmetler veren 17 belediyemiz var. Kayseri’de kol kola girerek hizmet var. Buda şehre bereket olarak geri dönüyor. Allah’a hamd olsun. Bu güzel hizmetlere emek veren Belediye Başkanımız Ahmet Beye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program, sembolik anahtarın teslim alınması ve duaların edilmesiyle sona erdi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi, 1 adet wırtgen asfalt freze aracı, 4 adet ford 1833 kamyon (arazöz), 3 adet ford 2533 DC kamyon (çöp kamyonu), 5 adet ford 3542 D kamyon (karla mücadele aracı), 6 adet ford 350m çift kabim kamyonet (karla mücadele aracı), 1 adet otokar atlas kamyon (süpürge aracı), 1 adet smart mini ekskavatör (ataçmanları ile birlikte), 5 adet otokar atlas kamyon (karla mücadele aracı), 1 adet otokar atlas  kamyon (vidanjör), 3 adet aga 2100 mini süpürge, 3 adet hidromek beko loader,2 adet küvet hardox (dorse), 2 adet ford f max çekici (damper dorse+çöp dorsesi), ford 25 tonluk vinç, 1 adet elektrikli ford transit olmak üzere toplam 38 aracı filosuna ekledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Özhaseki ve davetliler dualar eşliğinde Kocasinan Belediyesinin 38 yeni aracının teslimini gerçekleştirdi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:“CAMİLERİMİZ MEDENİYETİMİZİN VURULMUŞ MÜHÜRLERİDİR”

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katıldı. Özhaseki, “Camilerimiz Anadolu’da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Dışarıdan bir insan geldiğinde, şöyle bir etrafa baktığında eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, saati ve dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa, ‘burası bir İslam bölgesidir’ der.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de hayırsever Tuncay Kaan Albayrak tarafından yaptırılan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katıldı. Genç yaşta hayatını kaybeden Albayrak ailesinin oğlu için yaptırılan caminin açılışında duygu dolu anlar yaşandı, hayır duaları edildi. Hunat Camii’nin İmam Hatibi Abdullah İslam’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, “Camiler bizim, en özel anlarımızı paylaştığımız yerler. Huzur bulduğumuz yerler. Cenabıhak ile baş başa kaldığımız ve ona yöneldiğimiz yerler. Oraların da güzel olması, anlam dolu olması elbette ki hepimizi sevindirir. Bugün burada çok güzel bir camimizin açılışını birlikte yapıyoruz. Mimarisi de güzel olmuş. Anlam dolu bir işaretle yola çıkılmış. Cenabıhak, müşterisini de içine gelen güzel insanları da feyzinden, bereketinden eksik etmesin inşallah.” dedi. Kayseri’nin hayırseverlerine teşekkür eden Bakan Özhaseki, “Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Allah hemşehrilerimizden razı olsun. Çalışıyorlar, gayret ediyorlar, kazanıyorlar. Sonunda da toplumla paylaşıyorlar. Dışarıda hiç tanımadıkları insanların istifadesine sunuyorlar.” ifadelerini kullandı.

“EN GÜZEL ANLARIMIZI CAMİLERDE PAYLAŞIRIZ”

Camilerin sadece ibadet edilen ve beş vakit açılan yerler gibi görmenin doğru olmadığını söyleyen Bakan Özhaseki, “En güzel anlarımızı camilerde paylaşırız. Camilerimiz aslında Anadolu’da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Yani, dışarıdan bir insan geldiğinde şöyle bir etrafa baktığında, eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, saati ve dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa, ‘burası bir İslam bölgesidir’ der. Onun işareti de farklı bir anlam taşır.” dedi.

“CAMİLERİMİZİN YAPILMASI LAZIM”

Lozan Mütarekeleri görüşmelerinden de örnek vererek Camilerin önemini vurgulayan Özhaseki, “Lozan mütarekesinde görüşmeler öncesinde o günkü Yunan ısrarla derki ‘Edirne bizim.’ Daha bizimkilere söz gelmeden, İngiliz heyeti bile der ki, ‘Ya tamam öyle diyorsunuz da, şu Selimiye’yi ne yapacağız? Yani Selimiye kime ait, Yunan medeniyetine mi ait?’ O zaman iddialarından biraz vazgeçerler. Camilerin böyle bir anlamı da var. O yüzden bu camilerimizin yapılması lazım. Güzel olması lazım. İçine gelen insanların da içinden istifade ederek; feyzle, bereketle inşallah buradan ayrılmaları lazım. Ben bu vesileyle bir kez daha, yaptığınız bu hayır eserinden dolayı Allah kabul etsin diye dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever iş birliğinde yapımı tamamlanan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bugün anlamlı ve manevi iklim oluştu. Mevla’m acınızı hafifletsin, bu sadaka-i cariye olan bu güzel eserinizle, cemaatiyle Eren yavrumuzun inşallah ruhu şad olsun, diğer yavrularınızı size bağışlasın diye dua ve temennide bulunuyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZ, GELİŞİYOR, GÜZELLEŞİYOR”

Kayseri’nin gelişip, güzelleştiğini, hayırseverleriyle ve güzelliklerle anıldığını vurgulayan Büyükkılıç, “Sahiplenme duygusunu oluşturacak şekilde, şehrimize, insanımıza sahip çıkmak, hayırseverlerimizi hayırla yâd etmek bizim olmazsa olmazımızdır. Değerli bakanımızın önderliğinde Kayseri’mizin çok iyi noktaya geldiğini biliyoruz. O anlayış içerisinde milletvekillerimizle, sivil toplum teşkilatlarımızla, belediye başkanı kardeşlerimizle, cevval, gayretli, her zaman yapıcı yaklaşan değerli valimizle, bu şehrimizi daha iyi konuma taşımak, daha iyi anılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, bu güzel eserde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hayırseverimizi tebrik ve teşekkür ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin çok değerli, gayretli ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel eserin şehrimize, semtimize, mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

MHP Kayseri il, Melikgazi ve Kocasinan ilçe yönetimleri belli oldu, İş insanı Gökhan Yüksel, MHP İl Yönetim Kuruluna girdi, işte üç liste

MHP Genel başkan yardımcısı Edip Semih Yalçın’ın önerisi, Devlet Bahçeli’nin onayı ile MHP Kayseri il, …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427