MEDENİYETLER KOROSU HAYRAN BIRAKTI, VATANDAŞLARIN TALEBİNE ANINDA ÇÖZÜM, ZABITA DENETİMİ, ASFALT

MEDENİYETLER KOROSU HAYRAN BIRAKTI

Talas Belediyesi tarafından Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri vatandaşları hayran bıraktı. Programların akşam bölümünde Antakya Medeniyetler Korosu unutulmaz bir konsere imza atarken, gündüz de yamaç paraşütü ve model uçak gösterileri renkli anlar yaşattı.

Talas Belediyesinin farklı bir bayram coşkusuna ev sahipliği yaptığı organizasyon büyük yankı uyandırdı.

Yamaç Paraşütü İniş Alanında gün boyu süren etkinliklerde ilk olarak yamaç paraşütü gösterileri gerçekleştirildi. Ali Dağı’ndan uçuş yapan paraşütçüler, Türk bayraklarıyla gökyüzünde rengârenk görüntüler oluşturdu. Ardından Talas Havacılık Kulübü’nün gerçekleştirdiği ‘Zafer Uçuşu’ model uçak şovu büyük küçük her yaştan vatandaştan alkış aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamındaki programda Antakya Medeniyetler Korosu, birbirinden güzel kasideler, türküler, uzun havalar ve sevilen şarkılarla alandakilere uzun süre hafızalardan silinmeyecek muhteşem bir gece yaşattı.

TALAS BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Konseri değerlendiren Büşra Dal isimli vatandaş, “Harikaydı. Çok memnun kaldık. Medeniyetler korosu kendine hayran bıraktı. Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Konserin etkileyici olduğunu belirten Süleyman Dal, “Bu kadar güzel bir konser beklemiyorduk. Talas Belediyesine teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“VATANIMIZ HEP BÖYLE BAYRAMLAR GÖRSÜN”

Böyle bir konserden duyduğu memnuniyeti ifade eden Erkan Ünal ise, “Vatanımız ve milletimiz hep böyle bayramlar görsün.” şeklinde konuştu.

İhsan Arslankaya adlı vatandaş da, “Çok güzel bir konserdi. Yapanların emeği geçenlerin herkesin eline sağlık. Teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı herkese kutlu olsun inşallah.” diye konuştu.

Konserden duyduğu hayranlığı anlatan Deniz Özcan ise bu güzel programdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat süren konserde coşku, protokol üyelerinin sahneye çıkarak ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını koro ve alandakilerle birlikte söylemesiyle zirveye ulaştı.

KOCASİNAN’DA ‘BAŞKAN SİZİ DİNLİYOR’ İLE TALEPLER HIZLICA YERİNE GETİRİLİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Başkan Sizi Dinliyor’ programı kapsamında Mithatpaşa Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, acil yapılması gereken istekler için ilgili müdürlükleri arayıp, akut ekibini yönlendirmesiyle talepleri çözüme kavuşturdu.

Mithatpaşa Mahallesi’nde bölge sakinlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, ‘Başkan Sizi Dinliyor’ programı kapsamında vatandaşlarla sohbet edip, taleplerini dinledi. Vatandaşların hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği Başkan Çolakbayrakdar, “Yüzölçümü bakımından Kayseri’nin en büyük merkez ilçesiyiz. Yaklaşık 410 bin nüfuslu ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin belediyemizden taleplerini öğrenmek için gece-gündüz, demeden vatandaşlarımızın yanında yer aldık ve her mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimizi ve projelerimizi şekillendirdik. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha güzel hizmetler olacak. Biz bu şehri seviyoruz ve yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını; her gittiğimiz yerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bütün vatandaşlarımızın memnuniyeti ve güler yüzleri olarak alıyoruz. Hizmetlerimize her kesimden vatandaşlarımız büyük bir teveccüh gösteriyor ve bizleri bağrına basıyor ” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, temizlik gibi acil yapılması gereken istekler için ilgili müdürlükleri arayıp, akut ekibini yönlendirmesiyle talepleri çözüme kavuşturdu.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ PAZAR YERLERİNİ DENETLEDİ

Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların mağduriyet yaşamaması güven içinde alışveriş yapması için ilçe genelindeki pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Vatandaşın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapabilmesini önceleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mizin huzuru, güvenliği ve sağlığı için çalışmalarını gece gündüz titizlikle sürdüren zabıta ekiplerimiz, rutin denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Pazar yerlerinde bulunan tezgahları tek tek kontrol eden ekipler, etiketi bulunmayan ve kurallara uymayan esnaflara uyarıda bulundu. Ekipler, tezgâhları tek tek gezerek fiyat etiketi kontrolü, etiketlerin düzgün konulması ve rakamların okunabilir olması ve terazi muayenesi gibi hususları kontrol etti. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ve huzur içerisinde alışveriş yapması, sorun yaşamaması bizim hedeflerimizdendir.  Pazar yerlerimizin mekânsal nitelik ve kalitesinin artmasını sağlamak istiyoruz. Olabilecek her sorunun önüne geçmek adına ekiplerimiz pazar yerlerindeki denetimlerine devam edecektir. Vatandaşlarımızın haklarını korumaya ve güven içeresinde yaşamalarını sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Pazarın genel düzeni ve intizamını da denetleyen ekipler, uyarıları dikkate almayan pazarcı esnaflarına gerekli cezai işlemin uygulanacağını da ifade etti.

KIRANARDI MAHALLESİ’NDE BİR YOL İHTİYACI DAHA GİDERİLDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kıranardı Mahallesi’nde yapılan ve yapılacak çalışmalar için yerinde inceleme yaparak Yeşildere Caddesi’nde büyük ihtiyaç olan yeni yol ve menfez köprü yaptıklarını söyledi.

Kıranardı Mahallesinde yeni yapılan köprü ile yolun daha güvenli hale geldiğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Kıranardı Mahalle Muhtarımız Sayın Recep Çopur ile birlikte, mahallemizi gezerek; yapımını tamamladığımız menfez köprümüzün ve mahallemizin gelişim ve güzelliği için gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin incelemesinde bulunduk. Kıranardı Mahallesinde uzun süredir sorun olan özellikle kış aylarında iniş ve çıkışlarda kamyonların, araçların büyük sorun yaşadığı Yeşildere Caddesi’nde yeni bir yol çalışması yaptık. Burada çeşitli beton imalatlar yapıldı ve yukarıdan aşağıya geçiş asfaltlanarak yol çok güzel güvenilir bir hale geldi. Hem kazalar önlendi hem vatandaşın mağduriyeti de giderilmiş oldu. Burası da hem Talas hem Hacılar’ın da yoğun olarak kullandığı bir yol. Çok şükür büyük bir ihtiyacı gidermiş olduk. Ekip arkadaşlarıma emekleri için çok teşekkür ediyorum. Yeni yolumuz hayırlı olsun. Cenabı Allah kaza bela vermesin.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

KAYSERİ PINARBAŞI 2. KISIM AT VE TİGH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107