Talas’ta konser, deneme bahçeleri, Melikgazi’de mahalle buluşması, asfalt, Kocasinan’da tasarruf örnekleri

TALAS’TA DENEME BAHÇELERİ MODEL OLUYOR

Talas Belediyesi’nin tarım ve hayvancılıktaki yenilikçi ve örnek modeli her geçen gün artarak devam ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, deneme bahçelerindeki çilekten kiraza, bodur elmadan reçellik güle kadar geniş bir yelpazede yetiştirilen ürünleri inceledi.

Reşadiye Ek Hizmet Binasının atıl olan arazinin deneme bahçelerine dönüştürülmesiyle başlayan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, içerisinde bölgenin iklim yapısına uygun olan ve ekonomik değeri bulunan ürünlerin yer aldığı mini bahçelerde incelemelerde bulundu.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinden konuyla ilgili bilgiler alan Başkan Yalçın, ilçedeki çiftçilere alternatif üretim modelini amaçlandıklarını belirterek, çalışma kapsamında ekilen ve dikilen numune ürünlerden olumlu sonuçlar alındığını söyledi.

ALTERNATİF ÜRÜN ÖRNEKLERİ

Başkan Yalçın, deneme bahçesine bölgenin rakım ve iklimine uygun olarak tıbbi aromatik aronya, çilek, çalı grubu bitkileriyle, Antep fıstığı, kurt üzümü, fındık, böğürtlen, sofralık üzüm, bodur elma, soğuğa dayanıklı ceviz, reçellik gül ve kiraz çeşitleri gibi ürünlerin dikildiğini ifade etti.

ÇİFTÇİ KAZANACAK EKONOMİYE KATKI OLACAK

Mini bahçelerde elde edilen bu ürünlerin muhtarlarla bölge çiftçileri davet edilerek tarlalarında üretmelerini sağlayacaklarını anlatan Başkan Yalçın, “Reşadiye Ek Hizmet Binamızın arkasındaki deneme bahçelerinde yetiştirilen ürünleri inceledik. Alternatif ürünleri, Talaslı çiftçilerimizin üretimine sunarak ürün desenini geliştirmeyi ve ekonomik girdi sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

MAHALLE BULUŞMALARI HİSARCIK VE KIRANARDI İLE DEVAM ETTİ

Mahalle buluşmalarına her hafta bir yenisi daha ekleyen Melikgazi Belediyesi bu kapsamda Hisarcık ve Kıranardı Mahalle halkı ile bir araya gelerek festival tadında bir gün yaşadı.

Mahalle buluşması aracılığıyla mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak düzenlediğimiz Mahalle buluşmaları etkinliğimizi Hisarcık ve Kıranardı Mahallemizde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızla iç içe olup onlarla birlikte eğlenmek ve taleplerini dinlemek bize motivasyon sağlıyor. İlçemizde alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ederken vatandaşlarımızla da bir araya gelmeyi de ihmal etmiyoruz. Her kesime hitap eden kültürel etkinlikleri yapmak bizi de mutlu ediyor. Birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinde mahalle buluşmalarımız önemli bir yere sahip. Ailelerin ve çocukların bir arada olduğu etkinlikte, maskotlar, ikramlar, oyunlar ve konserleler dolu dolu bir akşam yaşıyoruz. Tüm mahalle halkımızın katıldığı etkinliğimizde herkes eğlenceli dakikaların yaşıyor. Mahalle kültürü, samimiyeti ve güler yüzüyle bizleri sarıp sarmalayan tüm hemşehrilerime ev sahiplikleri için teşekkür ederim.” dedi.

TALAS’IN MUHTEŞEM MEYDANINDA MUHTEŞEM KONSER

Talas Belediyesi’nin yıl boyunca sürecek “Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri” kapsamında başlattığı yaz akşamları konserlerinden ikincisi renkli görüntülerle gerçekleşti. Türk Halk Müziği’nin sevilen ikilisi Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu, birbirinden güzel eserlerle Talaslılara keyifli bir akşam yaşattı. Seyircinin ilgi ve coşkusu sanatçıları sahneden indirmedi ve 3 saati aşan bir konserle unutulmaz bir akşam yaşattı.

Talas Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ilçeye kazandırılan, yenilenen haliyle büyük beğeni toplayan Mevlana Mahalle Meydanında düzenlenen konserde 7’den 70’e herkes doyasıya eğlendi.

MEVLANA MEYDANI’NIN İLK ETKİNLİĞİ TÜRKÜ GECESİ

Alanın dolduğu programın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Biliyorsunuz, Mevlana Mahallemiz Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin de 7. büyük mahallesi durumunda. Geçtiğimiz hafta bu meydanın açılışını yaptık ve ilk etkinlik olarak da Türk Halk Müziğine ayırdık. Çünkü türkülerin yeri bir başka. Türkü deyince başta, aşk ve sevda gelir, sonra ayrılık gelir, hasret gelir, gurbet gelir; Neşet Ertaş gelir, Aşık Veysel gelir, Dadaloğlu gelir, Köroğlu gelir. Hepsini minnetle anıyorum. Bu genç arkadaşlarımıza da türkülerimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

KAYMAKAM DÖNMEZ’DEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Daha sonra kürsüye gelen Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, etkinlikten dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, “Öncelikle böylesi güzel bir parkı ve etkinlik alanını ilçemize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu alanın ilk etkinliğini de böylesi değerli sanatçılarımızla yapmış olduk.” diye konuştu.

“KONSERE YOĞUN İLGİ, BALKONLARDAN BİLE İZLEDİLER”

Konser sonrası düşüncelerini ifade eden Sanatçı Uğur Önür, “Bizim repertuvarımızın dışında gerçekleşen bir konser oldu. Çok güzel bir etkileşim oldu. Bu meydan da çok güzeldi, hayırlı olsun demek istiyorum. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sahne alan bir diğer sanatçı Umut Sülünoğlu da, vatandaşların konsere yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Talas’ın çok güzel bir mahallesinde böylesine güzel bir mekanda konser vermek bizler için çok keyifliydi. Organizasyon için emek veren herkese ve Başkan Mustafa Yalçın’a çok teşekkür ediyoruz. Alanı hınca hınç dolduran, hatta balkonlardan bizleri izleyen halkımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Gecenin sonunda düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, “Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a böyle bir konserden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir konserdi. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KOCASİNAN, TASARRUF HAMLELERİYLE İLKLERE VE ÖRNEK İŞLERE İMZA ATIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 8 yıldır yapılan her bir projenin tasarruf mantığıyla yapıldığını belirterek, Kayseri’nin geleceğine en az 50 yıl hizmet verecek olan asfalt plentiden tesislere, geri dönüşümden atölyeye kadar yapılan çalışmaların Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Kaynakların daha verimli kullanılması ve her bir çalışmada tasarruf sağlanması konusunda birçok yatırıma imza attıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, özellikle çevre ve insan odaklı çalışmaların örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Her alanda ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “Yapmış olduğumuz her bir projenin altında bir tasarruf mantığı var. Özellikle asfalt plenti ve agrega üretim tesisimiz, Kocasinan’a ciddi manada tasarruf imkanı sağlıyor. Kendi öz kaynaklarımızla üretim yaptığımız için asfalt plentimizle rekor tasarruf sağlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz agrega üretim tesisimizle de kendini bir yıl içerisinde amorti edecek ve sonraki yılda yeni bir tesisi daha kendi kendine üretir hale gelmiş olacak. Yaptığımız yatırımlarla ‘Kendi kendine yeten bir belediye’ olduk. Fen İşleri Müdürlüğü bünyemizde 7 yıl önce 214 bin metrekare alan üzerinde kurduğumuz ve Kayseri’de kamuda en yüksek kapasiteye sahip olan asfalt plentimizle asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede kendi ürettiğimiz asfalt ile  2017 yılında 320 bin ton asfalt ve 238 kilometre yol (14 Milyon 608 Bin TL tasarruf), 2018 yılında 265 bin ton asfalt ve 197 kilometre yol (4 Milyon 166 Bin TL tasarruf), 2019 yılında 77 bin ton asfalt ve 65 kilometre yol (1 Milyon 891 Bin TL tasarruf), 2020 yılında 129 bin ton asfalt ve 110 kilometre yol (2 Milyon 452 Bin TL tasarruf), 2021 yılında 145 bin ton asfalt ve 123 kilometre yol (4 Milyon 922 Bin TL tasarruf), 2022 yılında ise 164 bin 750 ton asfalt ürettik ve böylelikle 29 Milyon 106 bin 382 TL tasarruf sağladık. 6 yılda ise 1 milyon 100 bin 610 ton asfalt üretimi ile 67 Milyon 385 Bin 578 TL tasarruf sağladık. Bu kapsamda geri dönüşüm tesisi KAYÇEV ile de 7 yılda 33 bin 415 ton kağıt-karton atığı geri dönüştürerek, 662 bin 388 ağacın kesilmesini önledik. 11 bin 934 ton plastik geri dönüştürülerek, 9 Milyon 267 bin 390 KW/SA elektrik tasarrufu sağlandı. Ayrıca bin 669 ton metal toplandı. Toplam olarak 7 yılda 55 bin 663 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı. Böylelikle ülke ekonomisine ve doğaya daha fazla katkı sağladık” ifadelerine yer verdi.

Küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarının verimli kullanılması ve enerjiden tasarruf sağlanması için park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçildiğini hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar; “Küresel ısınmayla birlikte medeniyetimizin mihenk taşı olan suyumuzun daha verimli kullanılması için yatırımlar yapıyoruz. Bunlardan biri olan otomatik sulama sistemle önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlıyoruz. Bilindiği üzere 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz LED teknoloji aydınlatmayla hem daha fazla aydınlık hem de daha fazla enerji tasarrufu sağladık. Tesislerimiz ve atölyelerimizde LED teknoloji aydınlatma sistemine geçtik. Park, cami ve yeşil alanlardaki toplam 4 bin aydınlatma direğinin eski ampullü armatürlerini, LED armatürlerle yeniledik. 2021 yılında ise 2 bin 495 adet civa buharlı aydınlatmaları, 48 Watt LED armatürlerle yeniledik. Böylelikle hem malzeme hem de enerji olmak üzere toplam 2021 yılında 5,5 Milyon TL tasarruf sağladık. Özellikle atölyelerimizde belediyenin ihtiyaçlarını karşılayarak, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Gayretimiz, çabamız; Kayseri ve Kocasinan içindir” diye konuştu.

Kendi öz kaynaklarla her alanda tasarruf sağladıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, yapılan çalışmalarla Türkiye’ye örnek olduklarını sözlerine ekledi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Gelişiyor, Güzelleşiyor

 ALT YAPI VE ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 İlçede ihtiyaç görülen tüm sokak ve caddelerde altyapı, yol ve kaldırım çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi,  Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Sırasöğütler Caddesi, Deniz Sokak ve Hulusi Akar bağlantılarında alt yapı ve asfalt yol yapıyor.

Ulaşımın önemini vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, mahallede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek,  “Yol çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallesindeyiz. Mahallemizde bulunan Sırasöğütler Caddesi, Deniz Sokak ve Hulusi Akar bağlantılarında alt yapı, kaldırım ve yol çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dolasıyla hummalı bir çalışmasının içerisindeyiz. 2 kilometre ana yol ve 6 sokak üzerinde alt yapı çalışmalarımızın tamamı bitmiş durumda. Yapmış olduğumuz bu yeni hat Yıldırım Beyazıt’a yaptığımız kentsel dönüşüme ve yeni yaptığımız okullara kadar ulaşan bir hat. Sıcaklarda yoğun bir şekilde çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içerisinde nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Yapmış olduğumuz yeni yollarımız ilçemize hayırlı ver uğurlu olsun.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427