Ekonomi,  magazin-yaşam haberleri

DOĞAL YAŞAMIN  UMUDU EKOLOJİK KÖPRÜLERW

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Karayolu ve demiryolu olmak üzere toplam 8 adet “Ekolojik Köprü” inşa ettik. 3 Ekolojik Köprümüzün yapım çalışmaları da devam ediyor. Yeşil koridorlar, ekolojik köprülerde canlı hayatına can katıyor, yaban hayatına nefes aldırıyor” dedi.

Yaban hayatının korunması ve ekolojik dengenin sağlanması amacıyla özellikle yaban hayvanlarının güvenli geçişlerini sağlamak üzere ekolojik geçiş yapılarının tasarlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Ekolojik köprüler, yaban hayvanlarının güvenli geçişini sağlayarak biyolojik çeşitliliği koruma konusunda büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca, bu projelerin çevre dostu yaklaşımla yeşil alanların tahribatının önüne geçilmekte ve trafik akışının düzenlenmesiyle emisyon azaltımına katkı da sağlamaktadır. Otoyolu projelerinde yapım çalışmaları başlamadan çevreye uyumlu bir şekilde tasarlanarak, ekolojik alt ve üst geçitler projelendiriliyor. Bu sayede yaban hayvanlarının geçişleri ve habitat koridorları da korunmuş oluyor” diye konuştu

Bakan Uraloğlu, bugüne kadar karayolu ve demiryolu olmak üzere toplamda 8 adet “Ekolojik Köprü” inşa ettiklerini ifade ederek, “Kuzey Marmara Otoyolu’nda 1, İstanbul-İzmir Otoyolu’nda 2, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nda 1, Tarsus-Pozantı Otoyolu’nda 1 ve İzmir-Çeşme Otoyolu’nda 2 adet, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı üzerinde ise bir adet “Ekolojik Köprü” bulunuyor” dedi.

“Ekolojik Köprü” sayılarının giderek arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Bu köprüler Kanada, ABD, Almanya, Singapur ve Avustralya gibi ülkelerde de oldukça yaygın. Bizim amacımız da bu dünyayı birlikte paylaştığımız yaban hayvanlarının da yaşamını koruyup, kollamak. Şu anda İzmir-Çeşme otoyolu üzerinde bir adet ve Halkalı-Eskişehir Hızlı Tren Projesi kapsamında ise 3 adet “Ekolojik Köprü” yapımı devam ediyor. Aydın-Denizli otoyolu üzerinde de yapımı planlanan köprü var. Ayrıca, Tarsus-Pozantı otoyolu projesinde, Türkiye’de ilk yaban hayatı köprüsü olan “Orman Ekosistem Köprüsü” inşa edildi” diye konuştu.

HANDE YENER’İN KURUÇEŞME’DEKİ BEĞENİ TOPLAYAN STİLİNİN ALTINDAN GECO STYLING’İN İMZASI ÇIKTI

Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri’nde ünlü pop yıldızı Hande Yener, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak sahne şovu ile izleyicileri büyüledi.

PELÜŞ MONT TERCİHİ SOSYAL MEDYANIN DA GÜNDEMİNE OTURDU

Konserin açılışını ‘Hop Hop’ şarkısıyla yapan Yener’in yurt dışından getirdiği ikonik dijital gözlüklerinde yeni şarkısı ‘Hop Hop’un da yazması dikkatlerden kaçmadı. Uzun pelüş montu, 1,5 metre boyundaki ek saçları ve dijital gözlükleri, dünya starlarını aratmayan farklı tarzı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Ünlü Pop Yıldızı Hande Yener’in herkes tarafından beğeni yağmuruna tutulan 2 kostümünün dizaynının ise daha önce Can Yaman’ın da stil danışmanlığını yapan Geco Styling’e ait olduğu ortaya çıktı. Ünlü Popçu’nun, baştan aşağı pelüşlarla kaplanan stili sosyal medyanın da gündemine oturdu.

“HANDE YENER’İN DE DOKUNUŞLARI OLDU”

Can Yaman’dan sonra şimdi de Hande Yener’le anlaşan Stil Danışmanı Geco Styling, “Tamamen pelüştan oluşan mont, bot ve boyunluk tasarımlarımıza Hande Yener’in de dokunuşları oldu. O yeniliklere açık biri ve süreci birebir deneyimledi. Kendisinin bitmeyen enerjisi ve yeni fikirlere açık bir yapısı tasarımla birleşince ortaya tam bir görsel şölen çıkıyor. Sadece açılış sırasında kullandığı uzun pelüş mont konseptinin yanı sıra bir sonraki sahne şovunda kullandığımız denim konsepti ve içten dışa dikilen jean detayları da onun tarzını yansıtmada ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı bize gösteriyor.” dedi.

“100 PARÇALIK ÖZEL BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Hande Yener’in yeni şarkısını ve tarzını da yansıtacak farklı bir konsept oluşturmayı hedeflemiştik.” diyen Geco Styling, “Bu kapsamda Yener’in bu büyük şovunda kendisine ve ona eşlik edecek dansçı ekibine yönelik 100 parçalık özel bir çalışma gerçekleştirdik. Denim kostüm, kostümü tamamlayan taşlı maske gibi aksesuarların yanı sıra dansçıların da Hande Yener ile bütünlük sağlaması için aksesuarlarını özenle seçerek, yine pelüşla tamamlayıcı olarak kullandık. Bu da çok beğenildi. Çalışmamıza yönelik moda eleştirmenleri tarafından yapılan olumlu dönüşler de bizler için ayrı bir gurur oldu.” ifadelerini kullandı.

YENER’İN STİLİ GECO STYLING’E EMANET

Hande Yener’in bundan sonra yapacağı tüm konserlerde stilinin kendilerine emanet olduğunu da söyleyen Geco Styling, “Önümüzdeki süreçte de ‘Nasıl daha farklısını yansıtabiliriz?’ sorusunun cevabını aramayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

İkilinin Hande Yener’in önümüzdeki günlerde yapacağı birçok konseri için de özel tasarımlar üzerine çalıştığı öğrenildi

Dünyanın en küçük ve en hafif ses işlemcisi Red Dot Ödülü’nü aldı%

İnsanların duymasına ve seslerini duyurmalarına yardımcı olma misyonuyla hareket eden Cochlear, uluslararası prestijli ödülleri hanesine yazdırmaya devam ediyor. Şirket, son olarak Nucleus® 8 Ses İşlemcisi ile Red Dot Award’ın sahibi oldu. Konforu bir üst seviyeye çıkarmak üzere tasarlanan bu teknolojinin olağanüstü tasarımıyla tam not aldı. Tasarımın yenilik, işlevsellik, biçimsel kalite ve ekolojik uyumluluk dahil olmak üzere çeşitli yönlerinin bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildiği ödül programında Cochlear™ Nucleus® 8 Ses İşlemcisi, konforu, teknolojisi ve tasarımıyla öne çıktı.

Akıllı özellikleriyle kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyor

Red Dot ödüllü Nucleus® 8 Ses İşlemcisi’nin başarısının arkasındaki detayları açıklayan Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden;“İnsanlarla iletişimi daha kolay hale getirmek üzere tasarlanan Nucleus® 8 Ses İşlemcisi, en yeni işitme teknolojimizi sunuyor. Ortamdaki değişiklikleri algılayan işlemci, kullanıcının sesleri farklı ortamlarda bile net bir şekilde duymasına yardımcı olacak şekilde otomatik olarak ayarlıyor. Şu ana kadarki en akıllı işitme teknolojimiz olan SCAN 2 özelliği ile SmartSound® iQ 2’ye sahip Nucleus® 8 Ses İşlemcisi, böylece her ortamdaki sese otomatik olarak uyum sağlıyor. Üstelik, gelecek nesil Bluetooth teknolojisine sahip olan Nucleus® 8, Bluetooth Auracast™’ı destekleyen havaalanı, okul, spor kulübü ve spor salonu gibi kamuya açık alanlarda yapılan yayınlara katılma imkânı da sunuyor. ForwardFocus†, istenmeyen arka plan gürültüsünü daha güçlü bir şekilde azalttığından yüz yüze sohbetler çok daha net duyulabiliyor. Kullanıcı deneyimini üst seviyede tutan ses işlemcimizi, uyumlu bir Apple veya Android cihazdan Nucleus Smart uygulamasını kullanarak yönetmek ve kontrol etmekse oldukça kolay” şeklinde konuştu.

İlaç sektörünün gelecek yetenekleri

Sanovel UNIque Genç Yetenek Programı’nda buluştu

Türk ilaç sektörünün lider şirketlerinden Sanovel, güçlü Ar-Ge çalışmaları, farklı tedavi alanları ile büyüyen portföyü, etik & kalite odağı, uzman saha ve üretim gücü, beş kıtaya yayılan ihracat faaliyetleri ile 40 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Her geçen gün büyüyen ve yenilikçi vizyonuyla birçok başarıya imza atan şirket, gençlerin gelişime olan tutkularını desteklemek ve kariyer seçimlerinde onlara ışık tutabilmek için UNIque Genç Yetenek Programı‘nı hayata taşıdı.

İlaç sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler ve yeni mezunları kapsayan yetenek programı ile şirket, genç yeteneklere kariyerlerinin başlangıcında eşsiz bir deneyim sunmayı ve Türk ilaç sektörünün istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor.

İlaç endüstrisini 360 derece öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunuyor

Birçok fırsatın bir arada sunulduğu UNIque Genç Yetenek Programı’nın gençlere sağlayacağı faydanın altını çizen Sanovel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Derya Oral; “Yetenek Kazanımı Takımımızın bu yılki özel projesi UNIque Genç Yetenek Programı kapsamında gençler, deneyimlemek istedikleri alan ve değerlendirme sürecinde belirlenen ilgi alanları doğrultusunda en uygun departman ve birimde görev alabiliyor. Sanovel UNIque Genç Yetenek Programımız ile gençlerin onları eşsiz ve farklı kılan birbirinden değerli özelliklerine odaklanarak hem öz farkındalıklarını artırmalarına hem de kariyer yolculuklarının henüz başında eşsiz ve unutulmaz bir adım atmalarına olanak sağlamayı hedefledik. Biz bu süreci her ne kadar bir staj programı olarak adlandırsak da aslında UNIque’liler bir Sanovelli gibi projelerde yer alabiliyor ve departmanın işleyişine paralel görevler üstlenebiliyor. Böylece gençlerimiz farklı iş süreçlerine dair deneyim kazanımı ile ilgi alanlarını keşfederek o alanda daha da derinleşme imkânı yakalıyor. UNIque programının oryantasyonunu Sanovel liderlerinin deneyim ve bilgilerini tüm içtenlikleriyle aktardıkları, bununla birlikte “ilacın Ar-Ge’den hastaya yolculuğu”nu ilgili fonksiyonların liderlerinden dinleyebildikleri interaktif bir paylaşım süreci olarak tasarladık. Genç yeteneklerimiz Ar-Ge Merkezimiz ve Üretim Kampüsümüzde düzenlediğimiz teknik gezilerimizle de bu yolculuğu yakından deneyimleme fırsatı elde ediyorlar. Farklı birimlerdeki Sanovelliler ile ‘Deneyim ve Gelişim Diyalogları’ yaparak ilaç endüstrisini 360 derece öğrenme ve detaylandırma olanağına sahip oluyorlar. Organizasyon içinde farklı bir departmanı da deneyimlemek istemeleri halinde rotasyon uygulaması ile kısa vadeli görevlendirmelerle farklı deneyimler yaşayabiliyorlar. Bununla birlikte staj yaptıkları fonksiyonların liderleriyle, daha önce staj yapmış ve bugün Sanovelli olan yeteneklerimizle “Learn & Lunch” uygulamaları kapsamında bir araya gelerek networklerini genişletiyor, gelecek kariyerleri için ilham alabilecekleri önemli bir paylaşım ortamı bulabiliyorlar. UNIque Genç Yetenek Programımız ile İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim, Bilgi Teknolojileri, Medikal ve Uyum, Satış ve Pazarlama, Fikri Haklar ve Hukuk, Üretim, Ar-Ge ve Kalite Direktörlüklerimize 46 eşsiz yeteneğimizi dahil etmiş olmaktan son derece mutluyuz. Yeni yeteneklerimizle bu sayıyı daha da artırarak hem şirketimize hem de Türk ilaç sektörüne katma değer kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Polatoğlu, Masdaf Yaz Dönemi Stajyerleri ile Buluştu

Yarım asırdır Türkiye pompa sektörünün öncü şirketi olan Masdaf, staj programları ile hem geleceğin profesyonellerini iş hayatına hazırlıyor hem de şirketin gelecekteki potansiyel insan kaynağını belirliyor.

11 Ağustos’ta Masdaf Tuzla fabrikasında ki yaz dönemi stajyerleri ile yemekli toplantıda bir araya gelen Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Polatoğlu, onların kariyer hayatına ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

Pompa sektörünün öncü sanayi kuruluşlarından Masdaf, Tuzla ve Düzce fabrikalarında üniversite öğrencilerine sağladığı staj olanaklarıyla hem geleceğin profesyonellerini iş hayatına hazırlıyor hem de şirketin gelecekteki potansiyel insan kaynağını belirlemeyi hedefliyor.

Uygulamalı eğitim programı ve mentorluk imkânı

Masdaf, düzenlediği staj programları ile uygulamalı eğitim programı ve mentorluk imkânı sunuyor.

11 Ağustos’ta Masdaf Tuzla fabrikasında ki yaz dönemi stajyerleri ile yemekli toplantıda bir araya gelen Masdaf Yönetim Kurulu Üyesi Denizhan Polatoğlu, gençler ile sohbet etti. İş hayatında başarıya ulaşmak ve fark yaratmak için yapılması gerekenler konusunda önemli bilgiler paylaşan Denizhan Polatoğlu, staj programlarının iş hayatına atılan ilk ve en önemli adım olduğunu belirterek, öğrencilerin staj süresince edindikleri deneyim ile kariyerlerine yön verebileceklerini söyledi.

“Sürdürülebilir bir dünya için çalışıyoruz”

Denizhan Polatoğlu konuşmasında, iklim kriziyle birlikte sanayinin ana odak noktası haline gelen; verimlilik ve dijital dönüşüm konularına da dikkat çekti:

“Masdaf olarak, “Masdaf Dünya’ya İyi Gelecek” mottosuyla sürdürülebilir bir dünya için çalışıyoruz. Bu kapsamda tüm süreçlerimizi verimlilik esasına göre yönetiyor ve geliştirdiğimiz tüm ürünlerde de verimliliğe odaklanıyoruz.

Su yönetiminde doğru teknolojiler kullanarak; endüstride, şebekelerde, binalarda, işletmelerde ve tarımda yaşanan su israfının önüne geçmek mümkün. Su kaynaklarının etkin yönetimi ile sudan yüzde 50’lere varan oranlarda tasarruf sağlayabiliriz. Suyun doğru yönetilmesi yalnızca su tasarrufu anlamına gelmiyor, enerjinin de verimli kullanılması anlamına geliyor. Çünkü dünyadaki elektrikli motorların sarf ettiği enerjinin yüzde 22’si pompalar tarafından tüketiliyor. Bu nedenlerden dolayı Masdaf’ın tüm faaliyetlerinde bu iki temel öğeye odaklanıyoruz.

“Dijital dönüşümü, şirket geneline yayarak, yaşatmayı hedefliyoruz”

Masdaf’ın sürdürülebilir yarınlar için odaklandığı bir diğer konu ise dijitalleşme. AR-GE’den lojistiğe kadar tüm süreçlerimizde faaliyetlerimizin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi misyon edindik. Dijital dönüşümü, şirket geneline yayarak, yaşatmayı hedefliyoruz. Üretim altyapımızı, sanayinin dönüşümü yani Endüstri 4.0 anlayışına uygun olacak şekilde geliştiriyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ve yatırımlarımızla 2030 yılı itibarıyla faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon salınımını, 2023 yılına göre yüzde 30 azaltmayı, 2050’de ise karbon nötr olmayı hedefliyoruz.

“Yarınlarımıza sizler yön vereceksiniz”

Geleceğin profesyonellerini yani sizleri, bugünden bilinçlendirerek, farkındalık oluşturmak biz sanayicilerin sorumluluğunda; çünkü yarınlarımıza sizler yön vereceksiniz. Bu nedenle Masdaf’ta ki stajınız süresince öğrendikleriniz yalnızca kişisel gelişiminiz için değil, sürdürülebilir yarınlar için de oldukça kıymetli” şeklinde konuştu.

Gençlerin iş hayatıyla ilgili kendisine yönelttiği soruları da içtenlikle yanıtlayan Denizhan Polatoğlu, onların kişisel gelişimine ve kariyer hayatına ışık tutacak tavsiyelerde bulundu. Toplantıya katılan stajyerler ise Masdaf’ta staj yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ürün ve Hizmetlerinizi En İyi Şekilde Temsil Eden 3D LED Hologram Teknolojisi
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızda pek çok dönüştürücü yenilik ortaya çıkıyor. Bu yeniliklerden öne çıkanlardan biri de 3D Led Hologramlar. Hologram teknolojisi dünya çapında 1.14 milyar dolarlık bir pazarı bulunmakta ve önümüzdeki 6 yıl içinde bu miktarın 10 milyar doların üzerine çıkması beklenmekte. Bu teknoloji tanıtım ve pazarlama alanlarında markalar tarafından oldukça tercih edilir bir ürün haline geliyor. Potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmek için kullanılabileceğiniz 3D Led Hologramlar, ürün ve hizmetlerinizin yeni nesil teknolojiden yararlanarak paylaşılabilmesine olanak tanıyor.
3D Led Hologram ile Ürünlerinizi Sergileyin
Dijital Gen’in ürün ve hizmetlerinden biri olan 3D Led Hologramlar; yüksek çözünürlük, kolay taşınabilirlik, holografik sunum ve Wi-Fi bağlantısı gibi birçok özelliği sayesinde rakip firmalara karşı fark yaratmanızı sağlıyor.
Öne çıkan özellikleri arasında bulunan canlı renkler ve 3D görüntü oluşturma yeteneği sayesinde dikkat çekici görseller oluşturuyor. Bu özellik, potansiyel müşterilerin ilgisini çekerek ürün ve hizmetlerinizi daha dikkat çekici bir şekilde sunmanızı sağlıyor. Böylece yeni nesil teknolojiden yararlanarak pazarlama stratejilerinde fark yaratabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizin görsel açıdan etkileyici bir deneyim yaşamasını sağlayan bu yenilikçi ürün, markanızın popülerliğini ve çekiciliğini artırarak rekabette öne çıkmanıza yardımcı olur.
Markanızı Yenilikçi ve Modern Bir İmajla Özelleştirin
3D Led hologramlar fuarlarda ürünlerinizi sergilemek için oldukça iyi bir seçenek. Ürünün gerçek boyutlu 3D modelini, hologramda sergileyerek ziyaretçilerin dikkatini çekebilir ve onlara ürünün farklı özelliklerini görsel olarak sunabilirsiniz. Özellikle karmaşık teknolojik ürünler veya mekanizmaların nasıl çalıştığını görsel olarak anlatmak, akılda kalıcılığı ve ürünlere olan güvenin artmasını sağlıyor.
Dijital Gen kurucusu Sercan Kasım ‘‘İlerleyen süreçte 3D Led Hologramlar pazarlama alanında kendinden daha fazla söz ettirecek. 3D Led Hologramlar ile markalara bu alanda kolaylık sağlayarak marka tanıtımlarında görünürlüklerini arttırmayı hedefliyoruz’’ sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

YASA DIŞI AVCILAR 

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilin farklı noktalarında yapmış olduğu hafta …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427