Büyükşehir’den:AK Partinin 22. yıl mesajı,Spor A.Ş. Bizim Mahallede, Çevril-Taşhan yolu, Kayseri evi, belediye meclisi, 40 Adet İçme Suyu Sondaj Kuyusu 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, 111 MADDEYİ KARARA BAĞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 111 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN DADALOĞLU FESTİVALİ’NE DAVET

Başkan Büyükkılıç, meclis üyelerini hafta sonu gerçekleşecek olan Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği’ne davet ederek, “Epey festivaller ya da Sıla-i Rahim odaklı çalışmalar yapılıyor. Özvatan, Felahiye’mizin Sıtmapınar Şenliği bunlardan birisiydi. Bu arada bizim olmazsa olmazımız olan Dadaloğlu Şenlikleri. Bu Pazar orada bulunmanızı istirham ediyoruz. Avşar pilavı ve yayık ayranı ikram edeceğiz. Şenliklerin birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza, ay yıldızlı Türk bayrağımız altında buluşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra mecliste 63 asıl, 48 ek olmak üzere toplam 111 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Göreve başlayan Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, kendisini meclis üyelerine tanıtarak, deprem master planı hazırlamayı planladıklarını belirtirken, Başkan Büyükkılıç da Arın’ın gelecek meclis toplantısında meclis üyelerine brifing vereceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN ŞEHİTLERE VEFA

Meclis üyeleri, İncesu ilçesi, Hamurcu Mahallesi aşağı mezarlığın olduğu yerden başlayarak 2875 ada, 10 parselin önünden geçen yola Şehit Necmettin Bayraktar Sokağı ismi verilmesi, yine Kocasinan ilçesi, Kuşçu Mahallesi’nde bulunan uygun görülecek bir cadde veya sokağa Şehit Mustafa Bozkurt Sokağı isminin verilmesi taleplerini ayrı ayrı görüşerek, oy birliği ile kabul etti. Başkan Büyükkılıç, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN AK PARTİ’NİN 22. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 22’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Hayaldi gerçek oldu sloganının içini en güzel dolduran icraatların sahibi AK Parti, Türkiye’de devlet-millet kenetlenmesinin de sembolü olmuştur” dedi.

Mesajında, Türkiye’nin siyasi tarihine damga vurarak ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında büyük görev üstlenen AK Parti’nin ülkeye fırsat olmuş bir parti olduğuna vurgu yapan ve bu vesile ile AK Parti’nin 22’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Büyükkılıç, şunları paylaştı:

“Türkiye’mizin siyasi tarihine damga vurarak ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında büyük görev üstlenen, devasa barajlar, tüneller, yollar, köprüler inşa ederek ülkeyi mamur eden ve geleceğe taşıyan, her şeyden öte devlet ile millet kaynaşmasının sembolü olarak devletin halkıyla bütünleşmesine önder olan Adalet ve Kalkınma Partisi, ismi ile müsemma olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılına ulaşma sürecinde vatana fırsat sunmuş bir siyasi partidir. Bu vesile ile AK Parti’mizin 22’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Daha nice 22 senelere diyorum.”

AK PARTİ 22 YAŞINDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç mesajında, AK Parti’nin milletin omzunda yükselmiş bir parti olduğunu dile getirerek, “Kuruluşunun 22’nci yıl dönümünde AK Parti, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile onun dava arkadaşları ve milletimizin omzunda yükselmiş, yükselirken de ülkemizi yükseltmiş, savunma sanayinden eğitime, ulaştırmadan sağlığa, ekonomiden tarıma, turizmden ticarete, üretimden dış politikaya kadar her konuda gerek kendi içerisinde gerekse uluslararası arenada başarıyı yakalamış, Türkiye’yi bir bölgesel güç haline getirme yönünde önemli adımlar atılmasını sağlamıştır” dedi.

Büyükkılıç, AK Parti’nin ‘Hayaldi gerçek oldu’ sloganına da değinerek, “Sloganın içini en güzel dolduran icraatlar, AK Parti Hükümetleri döneminde gerçekleştirilmiştir. 22 yıl önceki Türkiye manzarası ile bugünkü manzarayı kıyasladığınızda farkın gün gibi ortada olduğu AK Partili Türkiye dönemi, devlet-millet kenetlenmesinin de sembolü haline gelmiş, bu bütünleşme, dayanışma, istikrar ve birliğin gücü ile devasa projeler hayata geçirilmiş, büyük mesafeler alınmış, ülkemiz adeta çağ atlamıştır. Bu güzel memleketin bu güzel insanları, yöneticileri şükürler olsun bu ivme ile yoluna hızla devam etmekte, önüne gelen engelleri aşmakta, geleceği inşa etmekte ve eksiklerini bir bir gidermektedir” düşüncelerini paylaştı.

Bu kalkınma sürecinden yerel yönetimlerin de payına düşeni aldığına işaret eden Büyükkılıç, “AK Parti ile yaşanan kalkınma sürecinde yerel yönetimlerimiz de nasibini almış, merkezi yönetim kadar yerel yönetimlerimiz de vatandaşları adına tüm imkânlarını arttırmıştır. Örneğin Kayseri’miz bu 22 yıllık süreçte ulaşımdan altyapıya, sosyal faaliyetlerden hayata dair her alanda irili ufaklı pek çok faaliyeti, projeyi hayata geçirmiştir. Bizler de kadirşinas Kayseri olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve verdiği emeklere binaen yine asıl öznesi vatandaşlarımız olan, onlara hizmet edecek olan Türkiye’nin en büyük ve en yeşil millet bahçelerinden olan projemizin adını ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ olarak meclisimizde kararlaştırdık, yakın zamanda da hizmete açacağız” diye konuştu.

Mesajının sonunda Büyükkılıç, dünyada yaşanan ve Türkiye’nin de etkilendiği olumsuzlukların giderilmesi noktasında en büyük iradenin yine AK Parti olduğunu söyleyerek, “Yaparsa yine AK Parti yapar. Bizi destekleyen, bize hizmet etme fırsatı veren milletimize teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR, ‘SPOR A.Ş. BİZİM MAHALLEDE’ ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARI COŞTURDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki kurum ve kuruluşlarla halkın her türlü gereksinimlerine yanıt vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda ‘Spor A.Ş. Bizim Mahallede’ etkinliği ile mahallelere konuk olan Büyükşehir, çocukları adeta coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. çocukların hem sağlıklı hem de eğlenceli vakit geçirebilmeleri için gerçekleştirdiği etkinliklerini sürdürüyor. ‘Spor A.Ş. Bizim Mahallede’ etkinlikleri kapsamında Tuna Parkı’nda ve Mimsin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda çocuklarla bir araya gelen Spor A.Ş. personeli, çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

SPOR VE EĞLENCE BİR ARADA

Sıcak havaların etkisiyle evlerine kapanan, sıkılan akşam saatlerinde ise sokağa çıkabilen çocukları için ilca niteliğinde olan, onların sıkıntısını gidermek adına Büyükşehir Spor A.Ş. tarafından ‘Spor A.Ş. Bizim Mahallede’ isimli hem spor hem de eğlence içerikli etkinlik ile çocuklar hem spor yaptı hem de gönüllerince eğlendi.

VOLEYBOLDAN OKÇULUĞA, LANGIRTTAN TIRMANMA DUVARINA KADAR HER SPOR VE OYUN VAR

Büyükşehir Spor A.Ş. ile birbirinden farklı sportif oyun alanları ve sahne gösterileriyle eğlenceli zaman geçiren çocuklar, voleybol, okçuluk, canlı langırt, tırmanma duvarı, slot car, şişme yıkım oyunu, şişme basketbol, futbol dartı gibi spor ve oyunlarla nitelikli zaman geçirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYSERİ’NİN KÜLTÜRÜNÜ KAYSERİ EVİ’NDE YAŞATIYOR

Eski Kayseri kültürünün yeni nesillere aktarılması amacıyla dizayn edilmiş olan Büyükşehir Belediyesi Kayseri Evi, Beştepeler Mesire Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Kayseri Evi’ni ziyaret eden vatandaşlar, eski Kayseri kültürünü görmekten çok etkilendiklerini ve burasının geleceğe taşınması gereken bir değer olduğunu ifade ettiler.

Tarihin en eski zamanlarından beri birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve her dönemde önemini korumuş olan Kayseri’nin kültürünü geçmişten geleceğe aktaran Büyükşehir Belediyesi Kayseri Evi, Beştepeler Mesire Alanı’nda ziyaretçilerini bekliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuyla geçmişten bugüne gelen, her şeyi en ince ayrıntısında kadar düşünülen Kayseri Evi, birçok yerli ve yabancı vatandaşa hizmet veriyor. Kayseri Evi’ni gezen vatandaşlar ise, Kayseri’nin eski kültürünü Büyükşehir Belediyesi’nin yaşatmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

“KAYSERİMİZİ YAŞATABİLMEK İÇİN EN GÜZEL YERLERDEN BİRİSİ”

İstanbul’da yaşayan Hüseyin Aladağ, aslen Kayserili olduğunu ve Kayseri Evi’ni yeni gezdiğini ifade ederek, çok duygulandığını ve mutlu olduğunu söyledi. Aladağ, “Burada ablamız var onun yanına geldik. Bahsettiler, merak ettik biz de geldik, çok mutlu olduk, çok güzel bir yer. Bizim Kayserimizi yaşatabilmek için en güzel yerlerden birisi, çok memnun olduk. İnceledik, resimlerini çektik. İnşallah gittiğimiz her yerde de herkese göstereceğiz, tanıtacağız, merak edecekler, tabi ki gelecekler buraya” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIM DA ESKİ KAYSERİ KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENSİNLER DİYE BURADAYIM”

Doğma büyüme Kayserili olduğunu kaydeden Demet Doğan ise Antalya’dan geldiğini ifade ederek, çocuklarının da Kayseri kültürünü öğrenmesini istediğini ve bu yüzden onları da Kayseri Evi’ni getirdiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Aslında doğma büyüme Kayseriliyim. Çocuklarım da Kayseri kültürünü, Kayseri’de nasıl yaşanmış, geçmişte neler görülmüş, neler öğrenmişler onları öğretmek için buraya gelmiş bulunuyorum. İnşallah onlara da faydalı olur, Kayseri’yi öğretirler, öğrenirler. Bu mankenlerle canlı canlı bire bir görmek onlar için daha faydalı olunuyor diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.”

11 yaşında olan Ayşegül Doğan da Kayseri Evi’ni çok sevdiğini kaydederek, “Antalya’dan geldim Kayseri’ye, 6’ncı sınıfa gidiyorum. Kayseri’nin eski kültürü çok güzel, oyunları çok eğlenceli. Kayseri Evi’ni gerçekten çok sevdim” dedi.

“ESKİ KAYSERİ KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMEK İÇİN KAYSERİ EVİ’NE GELEBİLİRSİNİZ”

10 yaşındaki Nursena Doğan ise, “Bizimki gibi oyuncakları olmadığını, lambaları, böyle gaz lambası gibi kullandıklarını öğrendim. Çocuklar olarak genel kültürümüzü öğrettiğinden dolayı bayağı sevdim. Ondan dolayı buraya genellikle gelmek lazım kültürümüzü bilmeyen çocuklar için. Kayseri kültürünü öğrenmek için Kayseri Evi’ne gelebilirsiniz” diye konuştu.

ESKİ KAYSERİ KÜLTÜRÜNÜ YENİ NESİLLERE AKTARIYOR

Eski Kayseri kültürünün yeni nesillere aktarılması amacıyla dizayn edilmiş olan Büyükşehir Belediyesi Kayseri Evi’ndeki odalar, ayrı ayrı tefriş edilerek maketten figürler, ebeveyn oturma grubu, iş odası figürleri yapılarak, figürler Kayseri’nin oturma adabını, yemek kültürü ve geleneği aktarılıyor.

BÜYÜKKILIÇ: “ÇEVRİL-TAŞHAN ARASINDAKİ YOLDA 5 MİLYON 350 BİN TL’LİK ÇALIŞMA YAPTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin kuzey kesiminde Kocasinan ilçesi Çevril-Taşhan Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolda, genişletme ve güçlendirme çalışmalarının ardından sıcak asfalt ve yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığını duyurdu.

Merkezde olduğu kadar kırsal kesimlerde de ulaşımın kesintisiz, konforlu ve güvenli sağlanabilmesi için dokunuşlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Çevril-Taşhan Mahallesi arasındaki yolda hummalı bir çalışma yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin kuzey kesiminde Kocasinan ilçesi Çevril-Taşhan Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolda, genişletme ile karşılıklı görüşü engelleyen ve kazaya sebebiyet veren yol kotunun düşürülerek sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Genişletme çalışmalarının ardından hemen sıcak asfalt çalışmalarına başlandığına ve kısa sürede tamamlandığına vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin şehir genelinde ulaşım imkânlarının arttırılmasına yönelik planlamalar ve çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, gerek kent merkezinde gerekse kırsal mahallelerdeki yollarda konfor ve güven arttırıcı dokunuşlarına devam ettiğine işaret etti.

KIRSALDA YOLLARA KONFOR VE GÜVEN GELİYOR

Büyükkılıç, bölge için önem arz eden yolda önemli bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, Kocasinan ilçesi Çevril Mahallesi istikameti – Taşhan Mahallesi bağlantısı yol ayrımı görüş açısının olmaması ve yol kotunun yüksek olması ile Taşhan Mahallesi’ne iniş ve çıkışta tehlike oluşturması gerekçeleriyle, mevcut kavşakta yol kotunun düşürülmesi ve kavşakta genişletme çalışmaları tamamlandı ve hızlı bir şekilde Bitümlü Sıcak Asfalt çalışması başladı ve kısa sürede bu çalışmamız da sonuçlandı” diye konuştu.

Dar yolların genişlemesi ile yollara konfor ve güven geldiğini anımsatan Başkan Büyükkılıç, “Kocasinan ilçesi Çevril Mahallesi istikameti-Taşhan Mahallesi bağlantısı yol ayrımındaki çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılarak yol ulaşıma açıldı. Bu çalışma ile mahalle sakinlerinin daha güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanarak, olası kazaların da önüne geçilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, bölge için büyük önem arz eden yaklaşık 2 kilometrelik yolda, 5 milyon 350 bin TL maliyetle 2 bin 100 ton sıcak asfalt çalışması yapıldığını sözlerine ekledi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “18 MİLYON TL’LİK 40 ADET İÇME SUYU SONDAJ KUYUSU AÇIYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından kent genelinde daha güçlü içme suyu iletimi için 2023 yılında maliyeti 18 milyon 660 bin TL olan ve 12’sinin imalatı tamamlanan toplam 40 adet içme suyu sondaj kuyusu açılacağını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kent genelinde su iletimini daha da güçlendirmek için 2023 yılında da yeni kaynak arayışlarını sürdürüyor.

İçme suyunun ulaşmadığı tek bir hane bile bırakmak istemeyen KASKİ, il genelinde belirlenen bölgelerde içme suyu iletimini artırmak için yapılan çalışmalar sonrasında merkez ve ilçelerde farklı noktada sondaj çalışması başlattı.

Bu kapsamda teknik ekiplerce nüfus artışına bağlı olarak belirlenen bölgelerde hazırlanan jeofizik raporlar doğrultusunda su tespiti yapılan mevkilerde sondaj kuyusu açılarak, daha fazla içme suyu temini sağlanacak.

YETERLİ MİKTARDA, SAĞLIKLI İÇME SUYU İLETİMİ SAĞLIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin kent genelinde içme suyu iletimi için sürekli yeni kaynak arayışına gittiğini, bu kapsamda 2023 yılında toplam 18 milyon 660 bin TL maliyet ile 40 adet içme suyu sondaj kuyusu imalatı gerçekleştireceğini kaydetti.

Kayserililere memba kalitesinde içme suyu iletimi sağlamak için yeni nesil malzemeler kullanıldığını ve her aboneye ulaştırılması noktasında uğraş verdiklerini belirten Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“KASKİ’miz, temiz ve sağlıklı içme suyunun hemşehrilerimize kesintisiz şekilde ulaştırılması noktasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Küresel iklim krizi, mevcut su kaynaklarının debisinin azalması ve hızlı nüfus artışı gibi faktörlerden dolayı içme suyuna olan talep her geçen gün daha da artıyor. Halkımızın en temel ihtiyacı olan temiz suya erişiminin sıkıntıya uğramaması için kent genelinde alternatif su kaynaklarına yönelerek yeni projelere yoğunlaşıyoruz.  Bu kapsamda 2023 yılında, merkezde 13, ilçelerimizde ise 27 olmak üzere toplam 40 adet yeni içme suyu sondaj kuyusunu hizmete almayı planlıyoruz. Söz konusu kuyulardan 12’sinin imalatı tamamlandı. Kalan 28 sondaj kuyusunun ise çalışmaları son sürat devam ediyor. İnsan sağlığına uygun suyu kullanıma alarak vatandaşlarımıza aktarılması için depolarla iletimini sağlayacağız. İnşallah yıl sonuna kadar tamamını bitireceğiz.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427