Talas, Melikgazi, Kocasinan belediye haberleri (10.08.2023)

MEVLANA MEYDANI’NDA GERİ SAYIM  
Talas Belediyesi’nin, projesini yarışmayla belirlediği Mevlana Mahalle Meydanı’nda açılış için geri sayım sürüyor. Çevre düzenlemeleri de tamamlanarak 14 ayrı türde 12 bin 750 çiçekle renklendirilen meydan, 12 Ağustos Cumartesi günü şehir protokolünün katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete girecek.
Yaklaşık 85 bin nüfusu ile Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin 7. büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’ndeki 22 bin metrekarelik meydanda yapım çalışmaları sona erdi.
Türkiye’nin dört bir yanından mimarların katıldığı yarışma sonucunda ortaya çıkan proje ile yeniden düzenlenen meydanda Şeffaf Oda’dan Genç Ofise, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi’nden ATM’ler ve fatura ödeme noktasına kadar çok sayıda fonksiyonel bölüm yer alıyor.
MEVLANA’YA YAKIŞIR BİR MEYDAN”
Konuyla ilgili kısa değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlana Mahallesine yakışır bir meydan ortaya çıkardıklarını belirterek, “Buranın projesini yarışmayla belirledik. 57 proje arasından birinci olanı hayata geçirdik. 22 bin metrekarelik bir alanı nakış nakış işledik. Bölge halkının hem çay kahve içip dinlenebileceği hem kültürel etkinliklere katılıp çeşitli ihtiyaçlarını giderebileceği fonksiyonel bir meydan ortaya çıktı. Yapım çalışmalarını tamamladık. Yeşil alan, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını bitirdik. Vatandaşlarımız şimdiden kullanmaya başladı. Mevlana Mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
MEYDANDA NELER VAR?
Mevlana Mahallesi Meydanını baştan aşağı yenileyen Talas Belediyesi, bölgede fonksiyonel bir meydan ortaya çıkardı.
Amfi tiyatro, çocuk oyun alanı, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi, Genç Ofis, muhtarlık, kütüphane, gün evi, sanat evi, PTT şubesi, banka ATM’leri, abonman dolum noktası, fatura ödeme noktası, büfeler, taksi durağı, zabıta noktası, Kent Ekmek büfesi ve acil durum konteynerinin yer aldığı meydanda yürüyüş yolları, kamelyalar ve spor alanları bulunuyor.
Başkan Yalçın’ın her hafta çarşamba günü vatandaşlarla görüştüğü Şeffaf Oda ile acil durum konteynerinin de yer aldığı meydan, 12 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve şehir protokolünün katılacağı bir törenle açılacak.
MELİKGAZİ’DE DOĞAYLA İÇ İÇE İNGİLİZCE KAMPI BAŞLIYOR
Melikgazi Belediyesi tarafından Eğitim Kampları Projesi kapsamında tarih ve doğayla iç içe Tarihi Gesi İlkokulu’nda düzenlenecek olan İngilizce Eğitim Kampı’nın bu yıl ikincisi başlıyor.
“Dolu Dolu Bir İçeriği Olan 7 Günlük İngilizce Kampı”
Gençlerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de yabancı dil öğrenerek geçirmesi için başlattıkları İngilizce Eğitim Kampı’nın geçen yıl yoğun ilgi gördüğünü belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gesi Mahallesi’nde doğa ile tarihin iç içe olacağı İngilizce Kampının bu yıl ikincisini düzenleyeceklerine dikkat çekerek, “Melikgazi’de gençlerimizi seviyor onların geleceğe daha iyi hazırlanması için çalışmalar yapıyoruz. 14-18 yaş arası gençlerimize özel hazırladığımız İngilizce Eğitim Kampı’mızın ikincisi başlıyor. Restore ettiğimiz tarihi Gesi İlkokulu’nu geçen yıl kamp merkezi haline getirmiştik. Kampımızda tamamen İngilizce eğitim uygulanacak. Öğrencilerimiz burada müzik, sinema, atölyeler, güzel sanatlar, doğa keşifleri ve tarihi, kültürel geziler ile pratik yapma şansı elde edecek. Kamplarımızı kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yapmayı planladık. Yaz kampımıza 13 Ağustos Pazar günü 14-18 yaş arasındaki kız öğrencilerimiz ile başlıyoruz. 20-26 Ağustos tarihleri arasında ise erkek öğrencilerimiz ile eğitim kampımız devam edecek. 6 gece 7 gündüz sürecek kampımızda gençlerimize 3 öğün yemek ikramımız olacak. Gençlerimizin telefonlarının yanlarında olmayacağı bir kamp hazırladık, onları internet ortamından biraz uzaklaştırmayı hedefledik. Farklı yaş gruplarındaki gençlerimize, sosyal faaliyetlerden ek derslere, uzaydan bilime birçok alanda eğlenirken öğrendikleri bir program hazırladık. Eğitim kampımızda çocuklarımızın geleceğe hazırlanması açısından Melikgazi Belediyesi olarak biz de elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla kampta güzel bir hafta geçirmek isteyen tüm gençlerimizi bekleriz.” dedi.
KADINLAR MATİNESİNDE BU HAFTA EREN FİLMİ GÖSTERİLDİ
Talas Belediyesi’nin yıl boyunca sürecek “Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri” kapsamında başlattığı ve bu hafta ikincisi gerçekleştirilen kadınlar matinesinde “Kesişme: İyi Ki Varsın Eren” filmi kadınlar buluştu. Programa kadınlar ilgisi büyük oldu.
Trabzon’da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün hayatının ve şehadetinin anlatıldığı film, kadınlara ve 7 yaş üzeri çocuklara özel olarak gösterildi.
Talas Gezegen Armonia Düğün Salonu’nda gösterilen film öncesi salonda bulunanlara Kayseri Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Uzmanı Bahar Akgül tarafından kısa bir de sunum yapıldı. Sunumunda bağımlılıkla ilgili bilgiler veren ve kötü alışkanlıklardan kurtulma yollarını anlatan YEDAM Uzmanı Akgül, programdan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
BAŞKAN YALÇIN ŞEHİTLERİ UNUTMADI
Daha sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar binlerce şehit verildiğini belirterek, hayatı filme konu olan Eren Bülbül’ün de bunlardan biri olduğunu vurguladı.
“Cumhuriyetin 100. yılına gelinceye kadar pek çok kişinin emeği geçti. Kanıyla, canıyla bize bu ülkeyi armağan ettiler. Yani Kurtuluş savaşından bu tarafa 1. Dünya Savaşı, Sakarya Savaşı, Yemen Cephesi, Galiçya Cephesi derken büyüklerimiz 100 yıl öncesinden başladılar kan vermeye can vermeye.  Sonra bu toprakları bizlere armağan ettiler. 100 yıl boyunca da iç ve dış düşmanlara karşı vatan için, bayrak için can veren şehitlerimiz oldu. Onları rahmetle anıyoruz.”  diyen Başkan Yalçın, günümüzde düşmanların artık sosyolojik saldırılarla geldiklerini söyledi.
“DÜŞMANIMIZ ÇOK, ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN BU FİLMİ ÖNEMSİYORUZ”
“Silahla yapamadıklarını uyuşturucu ve farklı ahlaksızlıklarla yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Başkan Yalçın, “Bizim düşmanlarımız önceden olduğu gibi artık silahla cephede bizim karşımıza çıkmıyorlar, uyuşturucu ile karşımıza çıkıyorlar ve çocuklarımızı zehirlemeye çalışıyorlar. Çocuklarımızı başka türlü ahlaksızlıklarla, cinsel özgürlük falan diyerek aldatmaya çalışıyorlar.” dedi.
Başkan Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Eren Bülbül filmi geçen yıl gösterime girdi. Biz bu filmi izlesinler diye liseli öğrencilerimizi sinemaya taşıdık ve şimdi de size getirdik. Eren Bülbül filmi, 11 Ağustos 2017’de 15 yaşında şehit olan bir Karadenizli çocuğun hayatını anlatıyor. Bizim düşmanlarımız hem içeride hem dışarıda hiç bitmiyor.  Onun için çocuklarımızı uyuşturucudan teröre kadar bütün zehirlemelerden kurtarmak ve bilinçlendirmek adına bu filmi önemsiyoruz. Bu filmi verirken de amacımız çocuklarımızı terörden kurtarmak. Bunun için sizinle bir araya geldik.”
Matineye gelen kadınlar, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.
KOCASİNAN’DA ‘LAVANTA BAHÇESİ’ HASADI YAPILDI
Kocasinan Belediyesi’nin şehri renklendirmek ve çiftçilere alternatif ürün çeşitliliği sunmak amacıyla geçen yıl başlattığı 38 bin metrekare alanda 20 bin lavantanın yer aldığı ‘Lavanta Bahçesi’, meyvelerini verdi. Rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavantaların ilk hasadını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilklere imza atan belediyecilik faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, şehri renklendiren Lavanta Bahçesi Projesi kapsamında parka müsait olmayan alanları bu şekilde değerlendireceklerinin müjdesini verdi.
Erkilet Osmangazi Mahallesi’ndeki ‘Lavanta Bahçesi’nde ürünlerin ilk hasadını yapan Başkan Çolakbayrakdar, rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavantaların Kayseri’ye farklı güzellik kattığını söyledi. Türkiye’de ilklere imza atan belediyecilik faaliyetleri yürüttüklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, şehri renklendiren Lavanta Bahçesi Projesi’nin sayılarını artıracaklarının müjdesini vererek; “Kocasinan’da lavanta bahçemizde, ilk hasadı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl, diktiğimiz lavantaların bu yıl ürün hasadına başladık. Yüksek gerilim hatların geçtiği yerlerde nitelikli bir park yapılamayacağı nedeniyle büyük bir alanı lavanta bahçesi olarak değerlendirdik. Bu noktada Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’nde de yüksek gerilim hattının geçtiği yere de lavanta bahçesi kazandıracağız. Kendine has görsel zenginliği, kokusu ve güzelliğiyle farklı bir bitki olan lavantanın önümüzdeki yıllarda gelişmesiyle daha verimli bir şekilde çevreye renk katacak. Bereketli olsun. Farklı bölgelerde aynı bu şekilde park alanlarını bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın görsel zengin açısından gelip, burada fotoğraf çekebileceği alternatif bir mekan olarak gün yüzüne çıkacaktır. Yaptığımız proje ve yatırımların birçoğu geleceğimizin teminatı yavrularımız içindir. Yeşil bir şehir bırakabilmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Daha yaşanabilir bir şehir inşa etme kaygısı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427