Büyükşehir’den:TSEsektör buluşması, doğal ürünler bahçesi, Kaski Yakut yatırımı, Çevril-Taşhan yolu, Güneşli’de arsa satışı, yatırımlar,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, VALİ ÇİÇEK İLE TSE-SEKTÖR BULUŞMALARI TOPLANTISI’NA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Sektör Buluşmaları kapsamında gerçekleşen İl Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Avrupa Yeşil Dönüşüm Mutabakatı ve Sanayide Yeşil Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Kayseri’de de iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcilerle bir araya gelmek için başlattığı “TSE-Sektör Buluşmaları Toplantısı”nın Kayseri ayağı gerçekleşti.

Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve sektör temsilcileri katıldsı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan ve yapılan çalışmanın şehir ile sektörler için hayırlı olmasını temenni eden Başkan Büyükkılıç, “Gerek Ankara bazında gerekse yerelde TSE’mizin yapmış olduğu çalışmaları hepimiz takip ediyoruz, onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin ticaretin merkezi olarak anıldığını ve standartlarını milattan 4 bin yıl öncesinde koyduğunu anlatarak, “Kayseri bir sanayi, ticaret şehri olarak bilinir. Son süreçte değerli valimizin de tanıtım bağlamında yapmış olduğu desteklerle turizm alanındaki çalışmalarıyla kendisinden söz ettiren önemli bir merkez, önemli destinasyon olarak anılmaya başlandı” diye konuştu.

“KENDİSİNDEN HER YÖNÜYLE OLUMLU YÖNDEN SÖZ ETTİREN BELEDİYE OLDUĞUMUZU RAHATLIKLA PAYLAŞABİLİRİZ”

Yerel yönetimler olarak kurum ve kuruluşlara her alanda destek verdiklerini, kuruluşların aynı standartlara uyması yönündeki gerekli çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Erciyes Kayak Merkezi’mizde covid dönemi de dâhil olmak üzere dünya standartlarında belgeleri alan, ilklere imza atan kayak merkezi olduğunu vurgulayarak, ulaşım alanında yapmış olduğumuz standartlarla ilgili çalışmalarda da yine kendisinden her yönüyle olumlu yönden söz ettiren belediye olduğumuzu rahatlıkla paylaşabiliriz. KASKİ’mizin yapmış olduğu standartlara uyma yönündeki çalışmaları TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni almak suretiyle standartların üzerinde hizmet verdiğini buradan vurgularken, KASKİ’mizin değerli çalışanlarına da teşekkür ediyoruz. Erciyes A.Ş.’miz de TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TSE-ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi ve Uluslararası Tanınırlık Belgesi olan IQNet’i almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk ve tek kayak merkezi unvanını taşıyor. Ulaşım A.Ş.’mizin yapmış olduğu çalışmalarla Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) ‘TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni zamanında ilk alan kuruluşlardan olmak üzere güvenli ulaşım hizmetlerini vermiş, pandemi döneminin en büyük aktörlerinden biri olarak ulaşım şirketimiz gerekli çalışmalar yapmıştır.”

Büyükkılıç, yeşil sanayi ile ilgili ihracat ya da bu konuda mutabakat oluşumu yapacak çalışmaları önemsediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

“KAYSERİ’NİN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ KONU”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında Kayseri’yi Türkiye’ye katma değer üreten, Türkiye için yoğun çaba sarf eden bir vilayet olarak nitelendirdi. Vali Çiçek, yeşil dönüşümün önemine dikkat çekerek, “Yeşil dönüşümü sağlamak bizim için bir mecburiyettir. Bunu mutlaka yapmak zorundayız. Dolayısıyla bu konu ile ilgili bilgilendirmenin Kayseri için hayati derecede önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden bugün burada hem buna dikkat çekmek hem farkındalık oluşturmak hem de bilgilendirmek için buradayız. Kayseri’nin önündeki en önemli konunun bu olduğu tartışılmaz bir gerçek. En önemli toplantılardan birisi olarak değerlendiriyorum. İnşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin de toplantının Kayseri’de düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek sanayi ve iş dünyası için hayırlı, verimli ve güzel neticeler vermesi temennisinde bulundu. Şahin, Türk Standartları Enstitüsü’nün önemi, çalışmaları ve hedefleri hakkında da bilgiler aktardı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da yeşilin bol olduğu temiz bir çevre temennisinde bulunarak, programın hayırlı olmasını temenni etti.

Program sonunda plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNEŞLİ’DE 60 ADET KONUT ALANI ARSASI İHALESİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi’nde bulunan 60 adet konut alanı arsası ihale ile satılacak.

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi’nde bulunan 60 adet konut alanı arsası, “Açık Teklif Usulü” ihale ile ayrı ayrı satılacak.

Satılacak 60 adet konut (villa parseli) alanı arsasının ihalesi 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Kadir Has Kongre Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşecek ihale için son müracaatın, 15 Ağustos 2023 Salı günü en geç saat 16:30’a kadar olduğu belirlenirken, ihaleye katılmak isteyen vatandaşlar da müracaatlarını Büyükşehir Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne yapabilecek.

ARSA VE DÜKKÂNLAR DA İHALE İLE SATILACAK

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan arsa ve dükkânlar da ihale ile satılacak.

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan şehrin muhtelif yerlerindeki 14 adet arsa, “Açık Teklif Usulü” ihale ile ayrı ayrı satılacak. Öte yandan yine mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan şehrin muhtelif yerlerindeki 5 adet arsa ise “Kapalı Teklif Usulü” ihale ile ayrı ayrı satılacak. Kocasinan ilçesi, Şeker Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait olan 5 adet dükkân ise “Açık Teklif Usulü” ihale ile tek tek satılacak.

Satılacak 14 adet arsanın ihalesi 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 14.10’da, satışı yapılacak 5 adet arsanın ihalesi 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 13.50’de ve satılacak 5 adet dükkânın ihalesi ise 15 Ağustos 2023 Salı günü 14.00’te gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşecek ihale için son müracaat, 15 Ağustos 2023 Salı günü ihale saatinden evvel olarak kararlaştırılırken, 14 adet arsa ile 5 adet dükkan ihalesine katılmak isteyen vatandaşlar da müracaatlarını Büyükşehir Belediyesi Gelir Müdürlüğü’ne, 5 adet arsa ihalesine katılmak isteyen vatandaşların ise müracaatlarını Kararlar Şube Müdürlüğü Kalemi’ne yapabilecek.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRİL-TAŞHAN ARASINDAKİ YOLDA “ÖNEMLİ” ÇALIŞMA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, merkezde olduğu kadar kırsal kesimlerde de ulaşımın kesintisiz, konforlu ve güvenli sağlanabilmesi için dokunuşlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kayseri’nin kuzey kesiminde Kocasinan ilçesi Çevril-Taşhan Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolda, genişletme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Şehir genelinde ulaşım imkânlarının arttırılmasına yönelik planlamalar ve çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezinde gerekse kırsal mahallelerdeki yollarda konfor ve güven arttırıcı dokunuşlarına devam ediyor.

DAR YOLLAR GENİŞLİYOR, YOLLARA KONFOR VE GÜVEN GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, Kocasinan ilçesi Çevril Mahallesi istikameti – Taşhan Mahallesi bağlantısı yol ayrımı görüş açısının olmaması ve yol kotunun yüksek olması ile Taşhan Mahallesi’ne iniş ve çıkışta tehlike oluşturması gerekçeleriyle, mevcut kavşakta yol kotunun düşürülmesi ve kavşakta genişletme çalışmaları başlatıldı.

KISA SÜREDE SONUÇLANDIRILMASI PLANLANIYOR

Dar yollar genişlemesi ile yollara konfor ve güven gelirken, Kocasinan ilçesi Çevril Mahallesi istikameti – Taşhan Mahallesi bağlantısı yol ayrımındaki çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılması planlanıyor. Çalışma sonucu mahalle sakinlerinin daha güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanarak, olası kazaların da önüne geçilmiş olacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL ÜRÜNLER BAHÇESİ, KAYSERİLİLERE KAPILARINI AÇTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Harikalar Diyarı içerisindeki yer alan organik lezzetlerin tek adresi Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı Kayserililere kapılarını açtı. Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı organik beslenme fırsatı sunan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, cumartesi ve çarşamba günleri vatandaşlara hizmet ediyor.

Üretiminden tüketime kadar her aşaması kontrolden geçen organik ürünleri ile adeta sağlıklı beslenmeyi sunan Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, doğal ürünleri ve fiyatlarıyla müşterilerini daima memnun ediyor.

Doğal Ürünler Pazarı, hemen yanı başında bulunan üretim bahçelerinden doğal ve organik beslenmek isteyen tüketicilere çarşamba, cumartesi ve 08.00 -20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda organik bal satan Neziha Polat, Doğal Ürünler Pazarı’nda organik tüm meyve ve sebzelerin bulunduğunu, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Doğal Ürünler Pazarı’nı muhakkak ziyaret etmelerini gerektiğini söyleyerek, “Burayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi hizmetimize sundu. Burada organik, ilaçsız ürünlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Organik beslenmek isteyen bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Sağlıklı ürünler yemek isteyen, sağlıklı yaşayabilmek için buraya bekliyoruz. Burada meyve, sebze, bal, pekmez her çeşit ürün bulunuyor. Cumartesi ve Çarşamba günleri buradayız. Çıkın çıkın gelin. Buradaki ürünleri sizlerde görün. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

“DOĞAL ÜRÜNLER BAHÇESİ VE PAZARI BÜYÜK BİR NİMET”

12 senedir organik tarımla uğraşan Burhan Şahin ise, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nın büyük bir nimet olduğunu ifade ederek, “Organik ile normal ürün arasında çok fark var. Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı büyük bir nimet. Vatandaşlar çok memnun kalıyorlar. Yanlarında ürettiğimiz ürünleri satın alıyorlar. Kayseri’de doğal ürünler yetiştirilsin diye burası yapıldı. Çok memnunlar” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçe Sorumlusu Ziraat Mühendisi Abdurrahman Özcan da, Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda bütün ürünlerin sertifikalı bir şekilde satışının gerçekleştirildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Buradaki üreticilerin teknik bilgi ve denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Cumartesi günü organik lezzet isteyen tüketicilerimize pazarımızı açtık. Pazarımız sabah 08.00 ile 20.00’ye kadar sürüyor. Pazarımız cumartesi ve çarşamba devam etmektedir. Burada üretilen organik ürünleri ve ayriyeten dışarıdaki ürettikleri organik sertifikalı denetim yapılan ürünleri sergiliyorlar. Yaklaşık 35 adet üreticimiz pazarımıza katılım sağlıyor. Pazarımızda Kayseri’de yetişebilen bütün ürünlerin sertifikalı bir şekilde satışı gerçekleştiriliyor. Bu ürünlerimiz; domates, biber, salatalık, patlıcan, reyhan, nane, kekik, çilek, kavun, karpuz, sarımsak, soğan ekstradan da şu an Kayseri’de ilk ve tek olan bizim organik bal üreticimiz var. Ballarını, polenleri sergiliyor.”

“AMACIMIZ ORGANİK ÜRÜNLERİ TATTIRMAK, İNSAN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda Büyükşehir Belediyesi olarak tüketici olan insanlara organik ürünleri tattırmak, insan sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Özcan, “Üreticilerimiz için ise ürettikleri ürünleri sergileyebileceği bir alan yaptık. Buradaki ürünlerimiz tamamen güvenilir, organik, ilaç, gübre kullanılmadan üretilen ürünler. Bütün Kayserili vatandaşlarımızı, çevre illerdeki vatandaşlarımızı pazarımıza mutlaka bekliyoruz. Gelin, fiyatlarımıza bakın, fiyatlarımız sosyal medyada gördüğünüz gibi yüksek değil, dışarıdaki pazarlarla hemen hemen eş değerde, fiyatlarımız gayet uygun. Cumartesi ve Çarşamba günleri dışında ise bahçe içerimizde bulunan üreticilerimizden her gün alışveriş yapabiliyorsunuz. Bahçede olan üreticilerimizin bahçelerinden kendileri müsaade ederlerse bahçelerden topluyorsunuz yoksa onlar sizin yanınızda ürünlerini toplayıp size arz ediyor. Bütün herkesi pazarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ORGANİK PAZARDA DOMATES, BİBER, PATLICAN, REYHAN, TERE, NANE, MARUL GİBİ ÜRÜNLER BULUNUYOR

Doğal Ürünler Pazarı’nda, domates, biber, patlıcan, reyhan, tere, nane, marul, maydonoz, semizotu, ekşimen, sumak, dereotunun yanı sıra menengiç, biberiye, ekinezya, adaçayı ve karpuz, kavun çilek, üzüm, acur, kelek, kabak gibi ürünler bulunuyor.

KASKİ, YAKUT’TA ALTYAPIYI REVİZE ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Yakut Mahallesi’nde imara açılan muhtelif bölgelerde altyapı çalışmasını tamamlayarak bölge halkının hizmetine sundu.

Sağlıklı bir kentin ancak sağlıklı bir altyapı üzerine inşa edilebileceği gerçeğinden yola çıkan KASKİ Genel Müdürlüğü, güçlü yatırımlarla Kayseri’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için faaliyetlerini sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çizdiği vizyon doğrultusunda önemli projeleri hazırlayıp hayata geçiren KASKİ, yeni yerleşim yerlerinde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı imalatlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Yakut Mahallesi’nde muhtelif bölgelerde yeni nesil Q400 çapında koruge borular ile kanalizasyon şebeke hattı imalatı gerçekleştirildi.

TAŞKINLARI ÖNLEMEK İÇİN ÖNLEM ALINDI

Diğer yandan muhtelif bölgelerde yağmursuyu ızgaraları, çökertme sistemi yapılarak yeşil alana deşarjı sağlandı. Bu sayede yoğun yağışlardan sonra oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçildi

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “YATIRIMDAN YATIRIMA, HİZMETTEN HİZMETE KOŞUYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Talas İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, “Gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler olarak yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyoruz” dedi.

AK Parti Talas İlçe Başkanlığı bahçesinde parti üyeleri ile bir araya gelen Başkan Büyükkılıç’a, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, AK Parti Talas İlçe Başkanı Mustafa Kiraz, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.

İlçe Başkanlığı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı’na da katılan Büyükkılıç, burada partililerin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştı.

Burada partililere seslenen Başkan Büyükkılıç, “Talas’ımızın yeri ayrıdır. Hem gelişmekte olan hem de diri ve canlı olan teşkilatımız, aynı zamanda eğitimin merkezi olan bir ilçemiz olduğu için önem arz etmektedir” dedi.

Büyükkılıç, dayanışma içerisinde çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “Hem gönüllerde yer edeceğiz hem de hep beraber çalışarak, hizmetleri bekleyen kardeşlerimizin beklentilerine cevap vereceğiz” diye konuştu.

Yatırımdan yatırıma koştuklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler olarak yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyoruz. Hem ilçeleri hem de merkeziyle artık bir Kayseri belediyeciliğinden söz ediliyor, Kayseri ve Haseki modelinden bahsediliyor. Çünkü yerel yönetimdeki emeğini, gayretini, her noktadaki hizmetini hepimiz bilmekteyiz. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, teşkilatların da birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğunu, kentte hizmetlerin süreceğini anlattı.

Başkan Büyükkılıç, günün anısına teşkilat üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427