Talas, Melikgazi, Kocasinan belediye haberleri (04.08.2023)

KOCASİNAN’DA TARIMSAL İŞBİRLİĞİ PROTOKOL İLE ÇİFTÇİLERİN YİNE YÜZÜ GÜLECEK 
Kocasinan Belediyesi, ORAN Kalkınma Ajansı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçileri desteklemek ve ürün çeşitliliği ile tarımsal üretimi artırmak amacıyla Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi için iş birliği protokolü imzaladı. Model olacak projenin Türkiye’ye ve Kayseri’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımda yapılan projeler ve farklı üretim metotlarıyla Türkiye’ye örnek olduklarını belirterek, her zaman her şartta şehre ekonomik girdi sağlayan herkesin yanında olduklarını vurguladı.
Kocasinan Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci katıldı. Üç kurum arasında imzalanan protokolünün ardından konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere daha iyi hizmet sunabilmek için yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayarak; “Şehrimiz ve ülkemiz için güzel bir adım atılmış olacak. Kocasinan bölgesi tarım bakımından şehrin yüzde 20’sını karşılayan bir ilçedir. Bu noktada şehirdeki tarımın altyapısının ve çiftçimizin güçlendirilmesinin yanı sıra pazarda da ürün çeşitliğinin artırılması için belediye olarak yoğun gayret ediyoruz. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra esnaf, çiftçi, sanayici, üreten kesimin ve şehre girdi sağlayan
herkesin yanında ve destekçisiyiz. Sanayi, teknoloji, endüstri tabı ki de önemli ama bir o kadar da tarımsal üretimde önemli ve değerlidir. Bu noktada Kocasinan bölgesi verimli topraklara sahip olması vesilesiyle bu potansiyeli daha iyi noktalara getirmenin kaygısı içerisindeyiz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda bizlere destek olan Tarım Müdürlüğümüz, kalkınma ajansımız ve kamunun diğer paydaşlarımıza ayrı eten teşekkür ediyorum. Çünkü bu yapılanların hepsi şehrimiz ve ülkemiz içindir. Bu projenin hayata geçmesiyle hem ekonomik hem de üretim manasında ciddi katkılar koyacaktır” ifadelerine yer verdi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise; “Kayseri, Türkiye’deki en önemli tarımsal merkezlerden bir tanesidir. Yüzölçümü bakımında da Kocasinan ilçemiz, en büyük merkez ilçemizdir. Özellikle ürün çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. Bu noktada böyle tesislere ihtiyacımız var. Hem belediyemiz hem de ajansın her zaman destekleri devam ediyor. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyor hem başkanımıza hem de ajansımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de; “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) de verilen destekler içerisinde yer alan proje hayırlı uğurlu olsun. Kocasinan Belediyesi’nden bizlere iletilen hububat eleme ve paketleme tesisi projesi, desteklemeye hak kazanan çalışmalardan birisi oldu. Belediyemizle bizim çok iyi bir işbirliğimiz var. Geçtiğimiz yılarda da birçok projeyi birlikte yürüttük ve memnun olarak projeyi tamamladık. İnşallah belediyemizin en kısa zamanda bu projeyi de tamamlayarak, bölge çiftçisine kazandırılmasını bekliyoruz. Tesisin 3 Milyon TL’sini ajans olarak karşılarken kalan kısmı 2 Milyon 460 Bin TL’si ise Kocasinan Belediye’si karşılayacaktır.  Proje ile bakliyat, ayçiçeği ve aspir gibi ürünler olmak üzere elenmesi ve paketlenmesi belediyemiz tarafından hizmetine sunulmuş olacak. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAŞKAN PALANCIOĞLU, TAPU VE KADASTRO KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE TOPLANTI YAPTI
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Kadastro İl Müdürü Fatih Ata,  Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya ve Melikgazi Tapu Sicil Müdürü Murat Akalın ile bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdiler.
Kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve bilgi paylaşımının şehre hizmet olarak yansıdığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Kayseri Kadastro İl Müdürü Sayın Fatih Ata, Tapu Kadastro Bölge Sayın Müdürü Mustafa Çetinkaya ve Melikgazi Tapu Sicil Müdürü Sayın Murat Akalın’ı belediyemizde ağırlayarak çalışmalarımızı masaya yatırdık. Melikgazi Belediyesi olarak Tapu ve Kadastro ile yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Tapu kadastronun yaptığı çalışmalar takdire şayan. En şeffaf, en temiz, en güzel hizmet veren kurumlardan birisi. Bu kapsamda da belediyelerin en çok ortak çalıştığı kurumların başında geliyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz. Melikgazi ilçemiz büyük bir ilçe ve her geçen yıl nüfusu da artıyor. Cazibe merkezi olması sebebi ile kapsadığı alanda emlak hareketliliği de oldukça fazla. Müdürlüğümüze belediyemize sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederim. Vatandaşın alım satım işlemleri en hızlı şekilde çözülüyor. Büyük bir gayret ve uyum içerisinde çalıştığımız değerli müdürlerimize ziyaretleri için teşekkür eder çalışmalarında kolaylıklar dilerim.” dedi.
MELİKGAZİ’DEN GECE BOYU TEMİZLİK MESAİSİ
Vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde yaşamaları için 24 saat esasına göre aralıksız çalışan Melikgazi Belediyesi Cumhuriyet Meydanı ve çarşı bölgesinde insan ve araç yoğunluğun olmadığı gece saatlerinde genel temizlik çalışması yaptı.
Günlük hizmetlerden biri olan mahalle temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizin her bir köşesinde 7 gün 24 saat mesai mefhumu olmadan farklı hizmetlerle vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Gündüz temizlik çalışması yapılması zor olan bölgeleri Çevre Koruma Müdürlüğü ekiplerimiz gece mesaisinde tertemiz yaptılar. İnsan ve araç yoğunluğunun en aza indiği saatleri tercih eden ekipler, önce sokak ve caddeleri süpürdü, ardından ise tazyikli sularla yıkama çalışması gerçekleştirdi. En işlek caddeleri ve kirlenen zeminleri, yol, cadde ve sokakları tazyikli ilaçlı su ile yıkayarak tertemiz yaptılar. Ekiplerimiz gece gündüz özveriyle çalışırken, vatandaşlarımızdan da bize destek vermelerini bu konu üzerinde hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Mesai arkadaşlarıma özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederim.” dedi.
BAŞAKPINAR’DA YAZ SPOR KURSLARINA
COŞKULU AÇILIŞ
Talas Belediyesi’nin desteklediği Başakpınar Yaz Spor Okulları’nın sezon açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Başakapınar Şaban Tankut Stadı’nda düzenlenen törene Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü ve ASKF Başkanı Mutlu Önal ile Başakpınar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı İsmail Aydoğan ve sporcular ile aileleri katıldı.
10-15 yaş arası çocuklardan oluşan yaklaşık 200 sporcu, yıl boyunca futbol, taekwondo ve jimnastik branşlarında eğitim alacak.
SİZLER BİZİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ”
Törende konuşan Başkan Yalçın, gençlerin bu tür organizasyonlar içinde olmasının ilerde ülke yönetimine dair hedef ortaya koymak olduğuna dikkat çekti.
Gençlere ‘Bizim için önemlisiniz’ diyen Başkan Yalçın şunları söyledi: “Bir disipline dahil olmak, ‘gelecekte ben de bu ülkeyi yönetmeye dahil olmak istiyorum’ iddiasını ortaya koymak demektir. Sizi böyle görüyoruz. Siz bizim için çok kıymetlisiniz. Şimdi Cumhurbaşkanımıza sorsak, sizin için en değerli şey nedir? desek, bu ülkenin gençleri diyecektir. Annenize babanıza sorsak onlar da sizleri gösterecektir. Öğretmenleriniz, büyükleriniz de aynı şeyi söyleyecek. Bu benim için de öyledir. Çünkü siz bizim geleceğimizsiniz. Allah devlete zeval vermesin, sizin için bu kadar güzel bir tesis yapılmış ve bu kadar insan burada bir araya geliyorsa sizin mutluluğunuz ve başarınız içindir.”
BAŞKAN YALÇIN’DAN GENÇLERE 3 ÖĞÜT
Konuşmasında gençlere 3 önemli tavsiyede bulunan Başkan Yalçın, “Ben üniversitedeki gençlere de söylüyorum size de söylüyorum, bir gencin en az 3 tane özelliği olmalı. Birincisi bir spor dalında uzmanlığı olmalı, ikincisi bir müzik aleti kullanıyor olmalı. Bir diğeri de mutlaka bir yabancı dili olmalı. Biz bunları sağlayacak ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Devletin yaptığı her şey sizin geleceğiniz için. Size düşen de hem okul hayatınızı hem de spor hayatınızı devam ettirmektir.” dedi.
Daha sonra söz alan TFF Bölge Müdürü ve ASKF Başkanı Mutlu Önal da sezonun hayırlı olmasını dileyerek Başkan Yalçın ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılış öncesi konuşan Başakpınar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı İsmail Aydoğan da verdiği katkılardan dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
MELİKGAZİ’DEN EV ALMAK İSTEYENLERE BÜYÜK FIRSAT
35 Daire İhale ile Satılacak
Kentsel dönüşüm projeleri ile vatandaşların daha güzel ve daha konforlu ortamlarda yaşamaları için çalışan Melikgazi Belediyesi 16 Ağustos Çarşamba günü ihale ile Kazım Karabekir ve Anbar Mahallesinde bulunan 35 adet dairenin satışını gerçekleştirecek.
İhalenin 16 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’te Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılacağını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Şehrimizin kalkınması, ilçemizin daha da güzelleşmesi için tüm mesai arkadaşlarımızla gayret gösteriyoruz. Birçok mahallede kentsel dönüşüm çalışması yapıyor vatandaşlarımızı yeni evlerine kavuşturuyoruz. Bu kapsamda Kazım Karabekir ve Anbar Mahallesinde bulunan 35 adet dairenin ihale ile satışını yapacağız. 3+1 ve 2+1 olmak üzere 120 metrekareden 175 metrekareye kadar daireler yer alıyor. İhale şartnamesini almak için Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüze gelebilir yada www.melikgazi.bel.tr internet sayfasından ve dairelerle ilgili de Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünden bilgi alabilirler. İhaleye 16 Ağustos Çarşamba gününe kadar başvuru yapabilirsiniz. İhalelerden elde ettiğimiz gelir daha iyi ve daha kaliteli hizmetler olarak vatandaşlarımıza geri dönüyor. Kazım Karabekir ve Anbar Mahallemiz yaptığımız tüm çalışmalarla daha prestijli hale geliyor. Gelişiyor ve büyüyor. Melikgazi’mizin yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İhaleye katılmak isteyen tüm hemşerilerimizi daire satış ihalemize bekleriz.” dedi.
YEŞİLYURT MAHALLESİ’NDEN AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ’NE YOĞUN İLGİ
Melikgazi Belediyesi’nin İldem Yeşilyurt Mahallesi’nde düzenlediği, içeriği dopdolu birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı 7’den 70’e her kesime hitap eden Açık Hava Sinema günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Sıcak yaz günlerinde farklı etkinliklerle eğlenmek isteyen insanlara güzel programlar düzenlediklerini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Kültürel ve sosyal etkinliklerde öncü ilçe olan Melikgazi’mizde kültürel etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. İlçemizin dört bir yanında sürdürdüğümüz sosyal ve kültürel etkinliklerle vatandaşların keyifli ve renkli bir yaz geçirmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda akşam İldem Yeşilyurt Mahallemizde vatandaşlarımız açık hava sinemanın keyfini yaşadı. İlgi oldukça yoğundu.  Vatandaşlarımız yaptığımız etkinliklere rağbet ediyor bizde bu durumdan oldukça memnun oluyoruz. Gösterimlerimiz ücretsiz olup tüm hemşerilerimizi yaz boyu düzenleyeceğimiz açık hava sineması etkinliğimize davet ediyorum. Sinemaları takip etmek isteyen vatandaşlarımız Melikgazi Belediyesi sosyal medya hesaplarını takip ederek programların gününü öğrenebilir. Bundan sonraki sinemamız 4 Ağustos Cuma günü Konaklar Mahallesi Koru Sitesi yanındaki parkımızda saat 20.30’da olacak. Tüm hemşerilerimizi beklerim.” dedi.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, YENİŞEHİR PAZARINDA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİRLİKTE
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yenişehir Mahallesi’nde pazar yerini ziyaret edip, esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla hoş sohbetler gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri aşkıyla hizmet üreterek, şehri daha iyi noktalara taşıdıklarını söyledi.
Kocasinan’a daha konforlu ve işlevsel modern pazar yerleri kazandıran Başkan Çolakbayrakdar, Yenişehir Mahallesi’ndeki pazar yerinde vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi. Hem tezgah açan esnafla hem de alışveriş yapan bölge sakinleriyle yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, esnafa hayırlı işler ve bol kazançlar diledi. Onlarla hoş sohbetler gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerden vatandaşların yoğun ilgi göstermesi ve memnun kalmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Kocasinan için büyük bir değişim hamlesi başlattıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “İlçemizdeki pazar yerlerini, daha işlevsel, daha sağlıklı, daha konforlu ve daha estetik hale getiriyoruz. Bunlardan biri olan Yenişehir Mahallesi’ndeki modern pazar yeri ve tesisimiz, 3 yıla yakındır hemşehrilerime hizmet vermektedir. Gerek pazarcı esnafının daha iyi koşullarda vatandaşlara hizmet vermesi gerekse vatandaşların daha hijyenik ve daha konforlu ortamlarda alışveriş yapabilmeleri adına bu çalışmayı gerçekleştirdik. Her ziyaretimizde esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyetlerini duymak bizleri mutlu etti. Hemşehrilerime her zaman en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Kayseri aşkıyla hizmet üreterek, şehri daha iyi noktalara taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten pazar esnafı ve vatandaşlar ise hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.
KOCASİNAN’DAN SEYRANİ’YE YENİ ULAŞIM AKSI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında daha modern bir yapılaşmayla taçlandırılan Seyrani’ deki Kardeş Şehirler Caddesi’nden başlayıp, Bekir Yıldız Bulvarı’na bağlayacak olan yeni yolu inceledi. Seyrani ’de de kentsel dönüşümün yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Seyrani, kentsel dönüşüm ile yenileniyor, değişiyor, dönüşüyor ve güzelleşiyor” dedi.
Kentsel Dönüşüm Projeleri’nden biri olan Seyrani Mahallesi’nde çevre düzenleme ile yapımına başlanan ana aksın çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Dönüşüm projeleri ile vatandaşların daha güzel ve daha konforlu ortamlarda yaşamaları için durmaksızın çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; “İnsanların mutlu ve huzurlu olarak yaşayabileceği bir Kocasinan’ı hazırlamak için gayret ediyor ve yoğun çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda Seyrani Mahalle’mizde kentsel dönüşüm konutları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kentsel dönüşüm ile Seyrani’nin yenilenmesi, değişimi, dönüşümü ve güzelleşmesi manasına geliyor. Bu noktada Kardeş Şehirler Caddesi’nden başlayıp, Bekir Yıldız Bulvarı’na bağlayacak olan ve bölgenin içerisindeki ana hatlardan birisi olan yolun çalışmalarına başlandık. Bu yol yapımı tamamlanmasıyla birlikte Seyrani kentsel
dönüşüm etapları içerisindeki hedeflediğimiz ana bulvarlardan bir tanesini açmış olacağız. Yollar, parklar, çevre düzenlemesi ve diğer sosyal donatıların çalışmaları da devam ediyor. Bunların bitmesiyle kentsel dönüşümün tamamlanması demektir. Ekiplerimiz, her bölgede olduğu gibi bu bölgede de yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yıl içerisinde planladığımız parkları ve iç yolları, bölgeye kazandıracağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, Seyrani ’de dönüşüm tamamlandığında yeşil alanları, yeni yolları, oyun parkları ve sosyal çevresi ile daha güzel olacağını sözlerine ekledi.
“KAYSERİ’DE DÜZENLENMİŞ EN GENİŞ KAPSAMLI ÇOCUK ŞENLİĞİ”
Talas Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılına ithafen “Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen ve 2 gün süren çocuk şenliği, görülmemiş bir ilgiyle sona erdi. Şenliğe katılanlara hitap eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını ve bu ilginin yenilerini düzenleme konusunda kendilerini teşvik ettiğini söyledi.
Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çocuk şenliğiyle Paraşüt İniş Alanı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Vatandaşların adeta akın ettiği organizasyonda TRT Müzikali Doru’nun karakterleri çocuklarla buluşurken atölye çalışmaları çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.
Anne babaların çocuklarıyla birlikte gönüllerince bir gün geçirdiği şenlikte kukla, denge, akrobasi, jonglör gibi sahne gösterileri ilgiyle izlenirken şişme oyun alanlarında çocuklar yeteneklerini sergiledi.
2 gün süren organizasyonda vatandaşların eğlencesine ortak olan Başkan Yalçın, kurulan aktivite standlarını dolaşarak çocuklara ve ailelere eşlik etti.
“İLGİ BÜYÜK, HER YER TIKLIM TIKLIM DOLU”
Burada etkinliğe dair kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, programın Kayseri’de bugüne kadar düzenlenmiş en geniş kapsamlı çocuk şenliği olduğunu vurguladı.
Etkinliklerin yalnızca eğlenceden ibaret olmadığını ifade eden Başkan Yalçın, çocukların eğlenirken öğrendiğini söyledi. Başkan Yalçın konuşmasında şunları söyledi: “Talas Paraşüt İniş Alanı’ndayız, Kayseri’nin bugüne dek yapılmış en geniş kapsamlı çocuk şenliğindeyiz. Burada bize bu motivasyonu sağlayan Cumhuriyetimizin 100. yılı olması. Çocuklarımıza en güzel değerlerimizi yaşatmak, onların eğlenirken öğrenmesi maksadıyla böyle bir program düzenledik. Buradan hem çocuklara hem de velilerine içtenlikle teşekkür etmek istiyorum, çünkü bize güvendiler. Her yer tıklım tıklım dolu, burada çok güzel bir ortam oluşmuş durumda. Burada çocuklar yalnızca eğlenmiyorlar aynı zamanda el becerilerini de geliştiriyorlar. Cumhuriyetimizin 100. Yılını yeniden kutluyorum.”
-HOCA AHMET YESEVİ MAHALLESİ’NDE DE MODERN DÖNÜŞÜM
Her gün bir mahallede yerinde incelemelerde bulunup, bölgenin ihtiyaçlarına anında çözüm üreten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu seferde saha incelemesinde bulunduğu Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ne 5 müjdeyi birden verdi. Daha yaşanabilir ve daha konforlu bir Kocasinan için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, imarlaşmayla birlikte Hoca Ahmet Yesevi’ye de yeni yollar, yeni parklar, çevre düzenleme, altyapı ve diğer sosyal donatıların yapılacağının müjdesini verdi.
Sabahın erken saatlerinde Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde adım adım gezerek, saha çalışması gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların daha güzel bir ilçede yaşamaları için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi. Hizmette sınır tanımadıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; “Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde imarsız yapıların yıkımları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni binalar yükselmeye başlayacak. Böylelikle bu bölgedeki insanlarda artık çok konforlu bir şekilde yaşam alanına kavuşmuş olacaklar. Belediye olarak altyapı, yol, çevre düzenlemesi, park ve diğer sosyal donatılarına başlayacağız. En kısa süre içerisinde bu bölgenin yeni yollarını, parklarını ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Önceliğimiz bölgenin imarlaşması ve imara uygun bir şekilde yapılaşmanın hızlanmasıdır. Yapacağımız çalışmalar neticesinde bölge
sakinlerinin daha huzurlu, mutlu ve refah içerisinde yaşamasını sağlamış oluyoruz. Bölgenin hızlı bir şekilde gelişmesi, imarlaşması, hem bizim açımızdan hem de bu bölgedeki yaşayan hemşerilerimiz açısından son derece önemli ve değerlidir. Çalışmalarımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, yepyeni bir Kocasinan inşa etmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi.
Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Mehmet Benli ise mahalleye yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
TALAS’TA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Talas’a yeni okullar kazandırdıklarını söyledi.
Mevlana Mahallesinde yapımı devam eden Emine Gönen Ortaokulunda incelemeler yapan Başkan Yalçın’a, okulu yaptıran hayırsever Ahmet Gönen ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı eşlik etti.
Kaba inşaatı tamamlanan okuldaki son durumu yerinde gören Başkan Yalçın ve beraberindekiler, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.
Emine Gönen Ortaokulunu yeni eğitim öğretim yılında hizmete sunma hedefinde olduklarını dile getiren Başkan Yalçın, eğitimin öncelikli işlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek “85 bin nüfusuyla Türkiye’nin 7., Kayseri’nin en büyük mahallesinde yeni okul binaları yapmaya devam ediyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait arsa üzerine hayırsever büyüğümüz Ahmet Gönen’in, eşi Emine Gönen adına yaptırdığı ortaokulun yapımında sona gelmiş bulunuyoruz. Devlet-Millet işbirliğinin güzel örneklerinden birisiyle daha karşı karşıyayız. Bu okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girmesini planlıyoruz. Başta hayırseverimiz Ahmet Gönen olmak üzere yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
YEPYENİ OKULLAR
Geride kalan 4 yılda Mehmet-Zeynep Akköse İlkokulu, Hanım Aydoğan Anaokulu, Hikmet Cıngıllı Anaokulu, Mevlana İlkokulu ve Başakpınar Anaokulunu eğitim camiasının hizmetine sunduklarına dikkat çeken Başkan Yalçın, Türkan-Av. Mehmet Altun Ortaokulu ile Türkan-Av. Mehmet Altun İlkokulunun yapımının sürdüğünü de sözlerine ekledi.
NELER VAR?
Emine Gönen Ortaokulunda 24 dersliğin yanı sıra bilgisayar, müzik ve fen laboratuvarları, görsel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım sınıfı, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunuyor.
MUHTEŞEM ÇOCUK ŞENLİĞİ
Talas Belediyesi’nin “Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri” kapsamında düzenlediği çocuk şenliği büyük ilgi gördü.
Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çocuk şenliğiyle Paraşüt İniş Alanı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Vatandaşların adeta akın ettiği organizasyonda TRT Müzikali Doru’nun karakterleri çocuklarla buluşurken atölye çalışmaları çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.
Anne babaların çocuklarıyla birlikte gönüllerince bir gün geçirdiği şenlikte kukla, denge, akrobasi, jonglör gibi sahne gösterileri ilgiyle izlenirken şişme oyun alanlarında çocuklar yeteneklerini sergiledi.
ÇOCUKLAR SEVİNÇLİ, ANNE BABALAR MUTLU
Çeşitli çocuk oyunları ve yarışmaların da renk kattığı organizasyon hakkında görüşlerini aktaran çocuklar ve anne-babaları, duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Şenlik için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür eden aileler, çok keyifli bir gün geçirdiklerini ifade etti.
TEŞEKKÜRLER BAŞKAN AMCA!
Büyükler, “Her şey çok güzel, çok güzel hazırlamışsınız, çocuklar için de çok güzel olmuş. Burada bulunmaktan çok büyük keyif aldık. Çok mutluyuz, Allah razı olsun Talas Belediyesi’nden. Gerçekten çocuğumuz için de bizim için de çok güzel bir etkinlik oldu” diye konuşurken çocuklar da “Çok güzel kahramanlar var, çok eğleniyoruz. En çok kitap ayracı yapmayı sevdim, teşekkürler başkan amca!” diyerek mutluluklarını ifade ettiler.
BUGÜN DE DEVAM
Öte yandan çocuk şenliği bugün (Çarşamba) de devam edecek. 14.30’da başlayacak etkinlikler saat 22.00’ye kadar sürecek
 

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427