Büyükşehir’e TÜBİTAK ziyareti, ücretsiz LGS danışmanlığı, Talas’a yaz spor okulu, Millet parkı, Kocasinan’da asfalt,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “TUBİTAK” ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Daire Başkanı Metin Demirsoy’u makamında kabul etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bilimin ve eğitimin merkezi olmasına yönelik büyük gayretler gösterirken, bu alanda Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli Bilim Merkezi’nden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi, çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Daire Başkanı Metin Demirsoy, Başkan Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Demirsoy’u makamında ağırlayan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TUBİTAK Daire Başkanı Metin Demirsoy’un belediyemizi ziyaretinde bilimsel ve teknolojik konularda değerlendirmelerde bulunduk. Daire Başkanımız Metin Demirsoy’a nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Demirsoy da Başkan Büyükkılıç’a bilim alanında yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Öte yandan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında kurulan Kayseri Bilim Merkezi ve çocuklarla, gençlere robotik kodlama eğitim veren KAYMEK, bilim ve eğitim alanında başarılı çalışmalarına devam ediyor.

KOCASİNAN’DA YUNUSEMRE’NİN ÇEHRESİ GÜZELLEŞİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yunusemre Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında yapımı devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Daha güzel Kocasinan için her alanda çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle Kocasinan’da ulaşımı kolaylaştırmak adına ilçenin dört bir yanında asfalt ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yunusemre Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanına giderek, çalışmaları kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, İşçilerle sohbet edip, kolaylıklar diledi. Mahallelerde değişim ve dönüşümün devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bütün mahallelerimizdeki ihtiyaç olan yerlerin yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’müz, asfaltlama çalışmasını Yunusemre Mahallesi’nde devam ediyorlar. Kocasinan’ın her bir köşesinde asfalta ihtiyacı olan her bir yolu kararlı bir şekilde yenileyeceğiz. Her bir sokak, cadde ve bulvarımızda ihtiyaç olduğu yerde çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bütün ekibi kutluyorum. Hem hafa sıcak hem de asfaltın sıcaklığı şartları zorlasa da bugünler bizim için büyük bir fırsattır. Yaz dönemini iyi değerlendirmesi gereken zaman dilimidir. İnşallah bu şekilde Kocasinan’ımızın her bir köşesinde; asfalt, otopark, kaldırım, yol ve çevre düzenlemesi olarak yenileme çalışmalarımız kesintisiz devam edecek. Kayseri’ye ve Kocasinan’ımıza yakışır yeni bir çehre inşa ediyoruz. Mahallelerimizi daha da güzelleştiren bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını ve hemşehrilerimizin sağlık, sıhhat içerisinde iyi günlerde kullanmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, daha güzel yarınlar ve daha konforlu Kocasinan için yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.

TALAS’TA YAZ SPOR KURSLARINA COŞKULU AÇILIŞ

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor kursları başladı. Öğrencilerin sevgi seliyle karşılanan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın futbol, basketbol, karate, masa tenisi, güreş ve tekvando branşlarındaki çocuklara seslenerek, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. U11, U14 ve U17 futbol takımlarımız şampiyon oldu. Sizler de her branşta başarılı olarak bizleri gururlandıracaksınız.” dedi.

“TALASGÜCÜ’NÜN NEFERLERİ OLACAKSINIZ”

Kulüp tesislerindeki törenin açılışında konuşan Talasgücü Belediyespor Teknik Direktörü Halil Aslan, birinci hedefleri olan A takımı 3. Lig’e çıkardıklarını hatırlatarak, “İlerleyen zamanlarda bu yavrularımız inşallah o takımın birer neferleri olacak. Günden güne devam eden sporcu fabrikası projesinde başkanımızın işaretiyle takımımız daha iyi yerlere gelecek. Sporcu fabrikamızda sayı 600’ü futbol olmak üzere diğer branşlarla binin üzerine çıktı. Sporcu fabrikamızın ilk meyvelerinden U11 takımımızla Kayseri şampiyonluğunu yaşadık. Belediye başkanımıza, kulüp başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Talasgücü Belediyespor Kulübü Başkanı Yunus İloğlu ise bu senenin şampiyonluklarla dolu dolu geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Futbol A takımımızı, Türkiye geneli 260’dan fazla takımın içinden namağlup olarak BAL statüsünden 3. Lig’e başkanımızın desteğiyle çıkardık. Bu sene U11, U14 ve U17 takımlarımız Kayseri şampiyonu oldu. U12 ve U18 takımlarımız da finale kaldı. Şunu demek istiyorum: Gençlerbirliği altyapısında yetişip Fenerbahçe’de yıldızlaşan, dünya devlerinden Real Madrid’e giden Arda Güler evladımız bizi gururlandırdı. Sizler de Talasgücü Belediyespor olarak yarın bir Arda ağabeyiniz gibi altyapımızda yetişip bizleri onurlandıracaksınız. Bizlere desteklerinden dolayı Mustafa Yalçın başkanımıza teşekkür ediyorum.”

“BİZE GÜVENİP BAŞARDILAR”

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Talas Belediye Başkanı ve Talasgücü Belediyespor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, “Sevgili çocuklar öncelikle ailelerinize bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. İdareci ve teknik arkadaşlarıma çalışmaları için teşekkür ediyorum. Hocalarınız teşekkürü çoktan hat etti. En kıymetlimiz sizlersiniz. O halde sizin iyi yetişmeniz bizin için çok anlamlı. Bugün burada bine yakın öğrencimizle 6 branşta yaz kurslarına devam edeceğiz. 400 öğrencimiz de yaz kış kursa devam ediyor. Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduk. U11, U14, U17’de şampiyon olduk. U18’de final oyladık. Bu başarılar bize güvenip çalışmanızla oldu. İnşallah daha çok başarılar göreceğiz. Bu başarının en güzeli kendinizi yetiştirmek için bir disipline girmek. Her branştaki öğrencilerimiz bizim, aileniz ve ülkemiz için çok değerli. Sizleri çok seviyoruz. Geleceğimiz olarak görüyoruz. Bu kursları bitirdiğinizde sizleri çeşitle hediyelerle ödüllendireceğiz.” şeklinde konuştu.

ÖNCE OKULDA BAŞARI SONRA SPORDA BAŞARI

Cumhuriyeti ikinci yüzyılında bugünün çocuklarının söz sahibi olacağına dikkat çeken Başkan Yalçın, Arda Güler’in dünya devlerinden Real Madrid’e transferine atıfta bulunarak, “Arda Güler ile birlikte birçok Türk futbolcumuz yurtdışında. Son olarak Arda’yı tebrik ediyoruz. Bizi gururlandırdı. Hangi branşta olursa olsun başarılı olacaktınız. Öncelikle okuldaki eğitim başarınız, sonra bunu sporla destekleyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yalçın, U11’de şampiyon olan takıma kupasını verirken, karate ve futbol kursiyerlerinin gösterileri ilgiyle izlendi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ TAM NOT ALDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, dört farklı noktada hizmet verdiği LGS Tercih Danışmanlığı Günleri hız kesmeden devam ediyor. Öğrenciler ve veliler, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci dostu hizmet anlayışıyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde düzenlediği Tercih Danışmanlığı Günleri’nden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Yerel yönetim hizmetleri kapsamında her alanda yüz binlerce vatandaşın daha kaliteli ve daha konforlu bir şekilde hayat sürmesini sağlayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi eğitim öğretim alanında da öğrenci ve genç dostu hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin ‘öğrenci dostu’ hizmet anlayışıyla düzenlediği Tercih Danışmanlığı Günleri’nin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci hizmetinden öğrenciler ve veliler çok memnun kaldı.

KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi uzmanlarınca öğrencilere tercih süresi boyunca ücretsiz tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti tam not aldı.

“SINAVLARA KAYMEK İLE HAZIRLANDIK”

Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnun kaldıklarını ve tercih zamanında öğrencilere çok destek olduklarını ifade eden Öğrenci Hasan Akdağ, “LGS 2022-2023’te 455 puanla yüzdeliğim 5,52 olarak sonuç aldım. Yıl boyunca KAYMEK tesislerinde derslerime çalıştım. Deneme sınavları, soru çözümleri gibi birçok şey yaptık. Sınavlara KAYMEK ile hazırlandık. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinden de yararlandım. Sonra burada hocalarımızın desteği ile tercihlerimi yaptım. Sıralamalarla ilgili bize çok yardımcı oldular” diye konuştu.

KAYMEK ile sınavlara hazırlandığını dile getiren Hasan Akdağ’ın annesi Ayşe Akdağ ise, “Oğlum KAYMEK Gençlik Merkezleri’ne giderek, tercihlerini yaptı. Çok memnunuz. Yanlış tercihlerimiz de vardı. Yerlerini düzenledik. Büyükşehir Belediyesi’nin bu sistemi ve hizmeti bize sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çok faydasını gördük. Denemeleri, dersleri, öğretmenlerimizin ilgisini gördük. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İLGİLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Öğrenci velisi Ergün Kızılkaya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “TOKİ Gençlik Merkezi’ne tercih için danışmanlık hizmeti almaya geldik. Oğlum LGS’ye girdi. Tercihlerini burada hoca hanımla oluşturmaya çalıştık. Çok yardımcı oldular. Çok teşekkür ediyoruz ilgilerinden dolayı. Çok büyük fayda gördük. Teşekkür ediyoruz. KAYMEK kurslarından da çok memnunum. Gençlerimizin bu dijital çağda televizyon ve bilgisayar başında olmalarını engelliyor bu kurslar” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Tesisleri’nde çalışan Klinik Psikolog Nur Yağmur Çöl, LGS Tercih süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Çöl, “LGS öğrencilerine eğitim süreci boyunca eğitimlerine destek veriyoruz. Onun dışında psikolojik olarak destek veriyoruz. Bunun yanı sıra tercih zamanlarında tercihlerine destek oluyoruz. Rehberlik yapıyoruz tercih süreleri boyunca. Öncelikle süreç boyunca motivasyonlarını destekliyoruz. Tercih süreci boyunca da okulları hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Talep güzel ve yoğunluğumuz var” şeklinde konuştu.

19 TEMMUZ’A KADAR LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI VE REHBERLİĞİ HİZMETİ SUNULACAK

LGS sınavı başta olmak üzere birçok sınava hazırlık sürecinde öğrencilere ücretsiz kurs imkânı sunarak binlerce öğrenciye dokunan kuruluşu KAYMEK tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan heyecanlı tercih sürecinde öğrencilerin hizmetine sunulan Tercih Danışmanlığı Günlerinde öğrenciler uzmanlar tarafından yönlendirilerek, birçok konu hakkında bilgi veriliyor. 6 Temmuz’da başlayan Büyükşehir’in, öğrencilerin yetenek, ilgi ve puanları göz önünde bulundurularak, en doğru şekilde tercih yapmaları ve geleceklerine en doğru adımı atmaları konusunda destek vermeyi amaçlayan hizmeti 19 Temmuz’da sona erecek. Öğrencilere, 09.00-17.30 saatleri arasında TOKİ Gençlik Merkezi, Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri, Danişment Sosyal Yaşam Merkezi ve Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi’nde talepleri doğrultusunda LGS tercih danışmanlığı ve rehberliği hizmeti sunulacak.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NE YAKIN MARKAJ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1 milyon metrekaresinin tamamen yeşil alan olacağı, 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri arasında yer alacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Büyükkılıç’a Kayseri’nin vizyon projelerinden birisi olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki inceleme esnasında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile daire başkanları eşlik etti.

Peyzaj ve çevre düzenlemesi ile ilgili son durum hakkında bilgiler alan Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğü ile Türkiye’deki en büyük millet bahçelerinden olacak olan millet bahçesinin Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyacağını hatırlatarak, “Böyle önemli ve anlamlı millet bahçesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ismine yakışır şekilde hayata geçirilecek. Şu an derlenme, toparlanma sürecinde olan millet bahçesinde aşağı yukarı çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiş bulunmaktadır” dedi.

“HER İNSAN MUTLAKA KENDİNE UYGUN BİR ETKİNLİK BULACAK”

Millet Bahçesi’nin yaz sezonunun sonuna doğru hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Temmuz ve Ağustos aylarındaki sıkı çalışma sonucunda yaz sezonunun sonuna doğru proje hayata geçirilmiş olacak. Her insan burada mutlaka kendine uygun bir etkinlik bulacak. Bir millet bahçesinden öte central park mantığında, şehrin merkezindeki önemli bir yaşam merkezi haline dönüşmüş olacak. Yeme içme mekânlarıyla, sportif alanlarıyla, kültürel merkezleriyle, yürüyüş ve bisiklet yolları ile birlikte herkesin inancı gereği ihtiyacını karşılayacak boyutta, sabahtan akşama kadar rahatlıkla bir gününü doya doya keyifli bir şekilde geçireceği, dinleneceği, eğleneceği ve ‘yapanların eline sağlık’ diyeceği, bir millet bahçesi olarak Kayseri’ye kazandırılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlarımıza, TOKİ’mize, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin kıymetli ekibine, yüklenici firmamıza ve katkısı olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah daha hızlı bir şekilde toparlanıp, Kayseri kamuoyunun beklentisine cevap verecek şekilde hizmete geçirilmesini sağlamak için arkadaşlarımız çalışmasını sürdürüyor. Ellerine sağlık diyoruz.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427