15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve mesajları, diğer faaliyetler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Başladı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri, Vali Gökmen Çiçek ve il protokolünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay ve Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in kabirlerini ziyareti ile başladı.
Şehit Kübra Doğanay’ın Kabrini Ziyaret
Vali Çiçek, ilk olarak Yeşilhisar ilçesinde bulanan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın ailesini ziyaret etti.
Ziyarete Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, il ve ilçe protokolü katıldı
Şehidimiz Kübra Doğanay’ın ailesi ile görüşen Vali Gökmen Çiçek, “Şehidimizin kahramanlığını, sizlerin fedakarlığını aziz milletimiz asla unutmayacaktır. Millet olarak size minnettarız, şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
Aile ziyaretinin ardındın Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın kabrini ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindeki il ve ilçe protokolü, şehidimizin kabri başında dua ederek karanfil bıraktılar.
Vali Çiçek, il protokolü ile birlikte gerçekleştirdikleri şehit Kübra Doğanay’ın ailesi ve kabir ziyaretinin ardından Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi’ni de ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif Okundu
Yeşilhisar ziyaretinin ardından Vali Gökmen Çiçek ve il protokolü, etkinlik kapsamında Hunat Camisinde şehitlerimiz için düzenlenen Mevlid-i Şerifin okunması ve sonrasında hatim duasına katılarak, şehitlerimiz için dua etti.
“15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi
Vali Gökmen Çiçek, beraberinde Garnizon Komutanı Tugğ.Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Vali Yardımcıları Abdullah Kalkan, Adnan Tezcan ve il protokolü ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş tarafından düzenlenen “15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi” nin açılışına katıldı.
Vali Gökmen Çiçek, burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz 2016’da alçaklar tarafından bağımsızlığımıza el konmak istendi. Bu millet karanlığa götürülmek istendi. Bu alçak  girişime milletimiz meydanlara çıkarak engel oldu. Bu sadece Türkiye için bir milat değil, dünyaya örnek bir direniş oldu. Kayseri’de de yüzbinlerce insan meydanlardaydı. Tek yürekti. O gün sokakta olanlara minnet borçluyuz, teşekkür ediyoruz.” dedi
Kayserili iki tane pırlanta gibi vatan evladının da o gün şehit olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Kübra ile Cennet, ikisi de Özel Harekât Polisi idi, alçakların saldırısıyla şehit oldu. Kübra ve Cennet gibi kahramanları yetiştirdikleri için Kayseri’ye ve ailelerine minnet borçluyuz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi’nin açılışı, Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafından yapıldı
Şehit Cennet Yiğit’in Kabrini Ziyaret
Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri Bünyan ilçesinde bulunan Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in ailesini ziyaret ettiler.
 Çiçek, Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in ailesini ziyareti sırasında “Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Cennet kızımızın ailesi olarak sizler böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için ne kadar gurur duysanız azdır. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için bizler de size minnettarız. Allah şehit kızımızın şefaatine bizleri nail eylesin. Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. dedi
Ziyaret sırasında Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in özel eşyalarının ve şehadeti sırasında yanında bulunan eşyaların sergilendiği Cennet Yiğit Anı Evi’ni ziyaret ettiler.
Daha sonra Şehit Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in kabrini ziyaret eden Vali Sayın Gökmen Çiçek, il protokolü ve ilçe protokolü, şehidimiz için dua ederek karanfil bıraktılar.
Ziyaretin ardından Vali Gökmen Çiçek ve il protokolü ilçeden ayrıldılar.

Vali Gökmen Çiçek’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik hain FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yılında milletçe tek yürek olarak emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimi ile hiçbir düşmanın ve düşman devletin dahi cesaret edemediği ve başvuramadığı bir alçaklığa başvurulmuştur. Bu hain kalkışmaya karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte aziz milletimiz meydanlara inerek, ecdadından almış olduğu güç ve ilhamla canını ortaya koyup kendi iradesine, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmıştır.

Milletimizin kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, devletimizin tüm kurumları ile güvenlik güçlerimiz ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden asla taviz vermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.

15 Temmuz gecesinde ve sonraki günlerde, ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kayseri’mizde de gencinden yaşlısına tüm hemşehrilerimiz, üzerlerine düşeni yapmış, şehrimizin meydanlarını doldurmuş, emanetlerine sahip çıkmış ve hainlerin emellerine ulaşmalarına engel olmuşlardır. Bundan sonra bize düşen görev yapılanları asla unutmayarak aynı özveriyle bu vatan ve millet sevdamızı gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh seviyelere ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda ederek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.

         “Darbe girişimleri tarihe karıştı”
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği irade, darbe girişimlerinin tarihe karıştığını göstermiştir.” dedi.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Darbe girişimiyle Türkiye’de bir infial oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Kösedağ, Türk milletinin o akşam gösterdiği iradeyle, darbeci zihniyeti tarihin derinliklerine gömdüğünü ifade etti. Kösedağ, “Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına inandığımız 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen silahlı darbe kalkışmasının hedefine ulaşamadan bastırılması en büyük tesellimiz olmuştur. Demokrasinin kesintiye uğramaması, Türk halkının hür iradesiyle seçilmiş hükümetin silah zoruyla alaşağı edilmemesi için tankların önüne dikilen, meydanları dolduran her kesimden insan, dünyaya örnek bir direniş sergilemiştir. Her ne kadar darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıksa da, Genel Kurmay Başkanlığı’ndan başlayarak değişik kademelerdeki mensuplarının ve Emniyet Teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerinin ve halkın kahramanca direnmeleri sayesinde Türkiye büyük bir felâketin eşiğinden dönmüştür.” diye konuştu.
     “MEDYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR”
Medyanın da hain sürece karşı millî birlik ve beraberliğin tesisi konusunda üzerine düşeni yaptığının altını çizen Kösedağ, “Günümüzde dördüncü kuvvet olarak kabul edilen medya gerek 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, gerekse sonrasında yaptığı yayınlarla vatanın birliği, bütünlüğü ve milletinin beraberliğinden yana tavır almıştır. Seçilmişlerden yana olmuştur. Olması gerekeni yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ VE VALİ ÇİÇEK, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN DÜZENLENEN MEVLİT PROGRAMINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Hunat Camii’nde Cuma namazı öncesi 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünde bulunan hainler tarafından şehit düşen kahramanların ruhuna okunan Mevlid-i Şerif’e katıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, Hunat Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Mevlide katılan Başkan Büyükkılıç, “Hunat Camii’nde Cuma namazı öncesi 15 Temmuz’da vatanımız için şehit düşen canlarımızın ruhuna okunan Mevlid-i Şerif’e katılarak şehitlerimiz ve ülkemiz için dualar ettik. Rabbim dualarımızı kabul eylesin. Vatanını canından aziz bilen şehitlerimizin mekânları cennet, makamları âlî olsun” diye konuştu.

Mevlid-i Şerif sonrası Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve il protokolü ile birlikte Hunat Hatun Medresesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet ettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi, demokrasiyi, ülke huzuru ve güvenliğini hedef alan ve millet ile devletin feraseti, cesareti, kararlılığı ve mücadelesi neticesinde ise akamete uğrayan FETÖ’cü bir takım darbecilerin girişimlerine karşılık milletin zaferinin yıl dönümü olduğunu belirterek, ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladı.

“ALLAH BİR DAHA BİZLERE BÖYLE ZOR VE ACI GÜNLERİ YAŞATMASIN”

Başkan Büyükkılıç, ülkenin ve devletin bekası, milletin huzuru ve güvenliği noktasında dünyada eşine rastlanmayan ölçüde büyük bir mücadele ve bu uğurda her yaştan, cinsiyetten, meslekten 251 şehit verildiğini ifade ederek şunları paylaştı:

“Aziz vatanımız, ülkemiz ve devletimizin bekası, asil milletimizin huzuru ve güvenliği konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dünyada eşine rastlanmaz bir mücadele, kararlılık, cesaret ortaya koyarak bu alçaklığı akamete uğratan Türk milleti, devleti ile omuz omuza bu hayasızlığa dur demiştir. Bu uğurda ise aralarında asker, polis, işçi, öğretmen, öğrenci, kadın erkek, genç yaşlı her kesimden 251 canını şehit vermiştir. Bu vesile ile şehitlerimize de gazilerimize de minnet duyuyor, şehirlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de hayırlı, sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Allah bir daha bizlere böyle zor ve acı günleri yaşatmasın.”

Mesajında, Türkiye’nin böylesine karanlık bir günden aydınlığa çıktığını ve 15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutlandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihten bugüne Müslüman Türk milletinin küllerinden doğduğunu, büyük kahramanlıklar ve zorluklar yaşadığını ve mücadelesini, azmini, kararlılığını, cesaretini ve inancını yitirmeden nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurgulayarak, “Müslüman Türk milleti, geçmişten bugüne türlü kahramanlıklarla, türlü zorluklarla varlığını sürdürmüş, karanlıklardan aydınlığa çıkmış, küllerinden doğmuş, mücadelesinden, azminden, kararlılığından, cesaretinden ve inancından hiçbir kaybetmeden dünyaya kök salmış, medeniyetler, devletler kurmuş, nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ni vücuda getirmiştir. Bu anlayışla da vatanı savunmuştur. Bundan sonra da 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanını savunacak ve geleceğe yürüyecektir” diye konuştur.

“BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDENDİR”

Büyükkılıç, mesajının sonunda birik ve beraberliğe değinerek, “Şanlı tarihimizde ve türlü savaşlarda, milleti ve devleti zor duruma düşüren afetlerde ve hain 15 Temmuz darbe girişimlerinde olduğu gibi bizleri ayakta tutan birlik ve beraberlik olmuştur. Bizim olmazsa olmaz olarak gördüğümüz birliğimiz, beraberliğimiz en önemli değerlerimizdendir ve bekamız için geleceğimiz için varlığımız için ilaç niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tekrardan kutluyor, şehit olan, gazi olan ve şu an dimdik ayakta duran milletimize minnet duyuyor, yürekten teşekkürlerimi ve dualarımı sunuyorum” dedi.

KTO BAŞKANI GÜLSOY :  15 TEMMUZ BU MİLLETİN DİRİLİŞ HAMLESİDİR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Başkan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 7. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016’daki girişimi engelleyerek devletine, dinene, bayrağına, ezanına, iradesine, demokrasisine, geleceğine velhasıl tüm kutsallarına ve değerlerine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varoluşu ve dirilişidir. Milli iradeden başka hiçbir iradeyi tanımayan, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayan ve kainatın sonuna kadar da hür yaşayacak bir milletin varoluşu, bir dirilişidir. 15 Temmuz yürekle yazılan bir destandır. 15 Temmuz, milletimiz için kahramanlık, özgürlük destanının adıdır. 15 Temmuz, devletin içine sızmış ihanet şebekesine, terör örgütlerine karşı bu milletin diriliş ve varoluş hamlesidir. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz’u coşkuyla kutlamalıyız ve her daim uyanık olmalıyız. “ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğunu belirten KTO Başkanı Gülsoy, “15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir” şeklinde konuştu.

’15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Kayseri’nin 15 Temmuz akşamında devletinin, demokrasinin ve bağımsızlığın yanında olduğunun altını çizen Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü :

“15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gibi Kayseri’ de dimdik ayaktaydı. Devletinin yanındaydı. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Gerçek vatanseverleri gördük. Kayserili her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet, kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu millet asla hürriyetinden ödün vermez. Büyük önder Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü bu kalkışmada da önemini göstermiş Türk halkı onurlu duruşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz’un demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından önemini bir daha kavramalıyız ve asla siyasi bağnazlık içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Daha da güçlü bir Türkiye için uyanık olmalıyız, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız, daha çok üretip daha çok satmalıyız. Ticaretimize, ekonomimize daha çok odaklanmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Ülkemizin ileri gitmesi için işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İş dünyası olarak çalışıp, üretip, daha çok istihdam sağlayarak bizlerde demokrasimizin ve ekonomimizin daima nöbetçisi olacağız. Güçlü Türkiye hedefine adım adımlarla yürüyeceğiz. Rabbim ülkemize ve asil milletimize bir daha böyle kara bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız. Dün Çanakkale’de  ülkesinin bölünmez bütünlüğü için  253 bin yiğit nasıl gözünü kırpmadan şahadete koşmuşsa, 7 yıl önce  15 Temmuz gecesi de, siyasi görüş ayrımı yapmadan, nesep ve mezhep hesabına girmeden,  demokrasi  ve ülkesinin birliği adına sokaklara çıkıp tanklara, uçaklara adeta meydan okuyan milyonlardan 251 yiğit, tıpkı ecdadı gibi şahadet şerbetini içmiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 251 şehidimizi ve 2 bin 190 gazimizi minnet ve şükranla anıyorum…15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekatın bombalanması ile birlikte okuyan, birlikte üniforma giyen, 23 yaşındaki iki hemşerimiz, şehitlerimiz Bünyanlı Cennet Yiğit ve Yeşilhisarlı Kübra Doğanay’ı da asla unutmadığımızı, onların  ve tüm şehitlerimizin ailelerinin baş tacımız olduğunu ifade etmek isterim. “

Rektör Karamustafa’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 15 Temmuz 2016’ta yaşanan ve ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasisine yönelik hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

15 Temmuz’un Türk Milletinin demokrasi tarihinde ve egemenliğinde önemli bir milat olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden yedi yıl gibi bir süre geçti. Ancak bu hain girişimin yaşandığı o gece daha dün gibi zihnimizde tazeliğini korumaktadır. Akıllarını ve vicdanlarını dış mihraklara satmış, insanlıklarını kaybetmiş hainlerin, 15 Temmuz gecesi bu millete yaptığı kalleşliği hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman başka ülke ve güçlerin boyunduruğuna girmemiştir ve girmeyecektir. En zayıf anında dahi bir ve beraber olarak yeniden doğan Milletimiz, ülkemizi bölmeye, parçalamaya, yok etmeye çalışan düşmanlara ve hainlere gereken dersi vermiş ve her daim verecektir de. 15 Temmuz gecesi güçlü tokadını FETÖ/PDY mensubu teröristlerin enselerine indiren Türk Milleti, şehitlerimizin kanıyla yoğurulmuş, ecdadımızdan miras bu vatan topraklarında ebediyete kadar ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalanmaya ve ezanımız okunmaya devam edeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman Milletimiz, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bulunduğu bölgede güçlü ve lider bir ülke konumundaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda gelişerek Türkiye Yüzyılı hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemektedir. Milleti ile güçlü Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa edecektir. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, birbirimize her zamankinden daha fazla sarılalım. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe yenemeyeceğiz zorluk ve üstesinden gelemeyeceğimiz mesele yoktur. Her daim öğrenmeye ve yeniliklere açık bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedef ve vizyon ilkelerini yakalamak için çok çalışacağız ve üreteceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Gazilerimize ise minnettarız. Bu necip Millet, 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayarak kendisini tereddütsüz tanka, silaha ve bombaya siper eden kahramanlarımızı ve sergiledikleri fedakârlığı asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.”

AGÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı
Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı düzenlendi.
Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program daha sonra 15 Temmuz gecesini anlatan film gösterimi ile devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi. 15 Temmuz’un artık milli birliğimizin ve demokrasimizin temel bir sembolü olduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, “Özellikle tehdit ve kriz anlarında aralarındaki ufak tefek farklılıkları görmezden gelip, bir araya gelmek millet olarak tek bir elden ve tek bir yumruk olarak direnmek, ileriye doğru atılmak ve birlik duygusu içerisinde hareket etmek böyle her milletin yapabileceği bir iş değil” dedi.
Daha sonra “Osmanlı’dan günümüze darbeler” konulu konuşma yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Armağan Teke Lloyd, Tanzimat Dönemi’nden itibaren Osmanlı Devleti’ndeki ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki darbeleri ve darbe girişimlerini anlattı.
Doç. Dr. Lloyd, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihinde siyasi iktidarın en üst düzey temsilcisi olarak padişahlara yönelik birçok darbe girişimi yaşandığını anımsattı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bilançosunun ise tüm ülkemiz için çok ağır olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Lloyd, “Türkiye 15 Temmuz’da mevcut iktidarı zor yoluyla devirme tarihinin, en büyük ve en şiddetli müdahalelerinden birini yaşadı” dedi.
Programa Rektör. Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’ın yanısıra Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Genel Sekreter Osman Yıldırım, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Altun’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

         Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Altun, mesajında şunları kaydetti:

“Devletimizin ve milletimizin varlığına, birliğine ve demokrasimize yönelik hain bir kalkışmanın bertaraf edildiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü idrak ediyoruz.

Hepimizin tanıklık ettiği gibi, 15 Temmuz 2016’da, şanlı ordumuzun içerisine sinsice sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından haince bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Hiç şüphe yok ki yapılan bu alçak kalkışma; Devletimize ve Milletimize karşı tarih boyunca gerçekleştirilen en büyük ihanetlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak, Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine tereddüt etmeden sokağa dökülmesi; hayatını tehlikeye atarak darbe teşebbüsünü engellemesi, çok daha büyük bir kahramanlık öyküsü olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

Bu süreçte aziz milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yüksek bir cesaret örneği göstermiş, bir kez daha bu hain planları yapan dış güçlerin ve içerideki işbirlikçilerinin hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini ortaya koymuştur. Türkiye’nin bölgesel ve küresel alanda etkin bir rol oynaması, milli çıkarlarına uygun politikalar izlemesi, güçlü ve bağımsız bir ülke olması, dış güçleri rahatsız etmektedir.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe teşebbüsü, bu güçlerin Türkiye’yi yıkmak için kullandığı bir araçtan başka bir şey değildir.  15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ortaya çıkan gerçekler; bu alçak saldırının, sadece meşru hükümetimize değil, ülkemizin bütünlüğüne ve bağımsızlığına da kastettiğini, darbenin arkasındaki dış güçlerin, Türkiye’yi kaosa sürükleyerek, ülkeyi ele geçirmek istediklerini net bir şekilde açığa çıkarmıştır. Bu sebeple 15 Temmuz’u, milli irade ve demokrasi uğruna bir dönüm noktası olarak daima hatırlamalı ve gelecek kuşaklara çok iyi bir şekilde aktarmalıyız.15 Temmuz ve benzeri süreçlerin tüm yönleriyle iyi anlaşılması, asla unutulmaması ve gelecek nesillere de aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda toplumumuzun en yüksek farkındalık seviyesine erişmesi için üniversitelerimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza önemli sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Ülkemizin değerli bir eğitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi’nin, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak için üzerine düşen görevleri yerine getireceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki şer odaklarını ve işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyor, bu karanlık gecede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”

BAŞKAN PALANCIOĞLU“Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 TEMMUZ KUTLU BİR ZAFERİN DÖNÜMÜDÜR

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde kara geceyi asla unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde de milletimiz, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durmuş; canı pahasına, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Medeniyetlerin beşiği, İslam dünyasının ve mazlumların umudu Türkiye’miz, 15 Temmuz günü büyük bir sınavdan geçmiştir. Türk Milleti, egemenliğini teslim etmektense şehit olmayı yeğleyecek kadar vatan severdir. Milletimiz, o karanlık geceyi nasıl aydınlıkla buluşturmuşsa, istikbalimize ve egemenliğimize el uzantanlara da her ne zaman olursa olsun yine gereken cevabı verecektir. 15 Temmuz’da bunu tüm dünya da görmüştür. Bu vesileyle, ülkemizin geleceğine, birliğimize ve demokrasimize karşı girişilen bu hain darbe kalkışması sırasında, Çanakkale ruhuyla direnişe geçerek vatan için çekinmeden canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah bir daha bizlere böyle zor ve acı günler göstermesin.” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; Türk milletinin omurgalı duruşuyla darbe teşebbüsünü, tarih boyunca konuşulacak bir destana dönüştüğünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz’un 7’ncı yıldönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlattı. O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum” diyerek noktaladı.

Başkan Büyüksimitci ’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı 

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile bir açıklama yaparak, “Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacak, birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan geçmişte olduğu gibi gelecekte de taviz vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ’ye bağlı vatan hainleri, kalleşçe bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Çanakkale ruhuyla o gece sokağa çıkan Aziz Türk Milleti, demokrasimiz ve vatanımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmaktan bir an bile tereddüt etmeden bu girişimi bertaraf etmiş, bu topraklar üzerinde oyun oynanmayacağını göstermişti.

Demokrasimize yapılan bu alçak darbe girişimini tekrar lanetlerken, Türk iş dünyası olarak, azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi, bundan sonra da tüm terör örgütlerine karşı devletimizin verdiği mücadelenin yanında olacağız.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi de şükranla ve saygıyla selamlıyoruz”

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

Yalçın: Milletimiz, O Karanlık Gecenin Sabahını Aydınlığa Çevirmiştir

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, “Milletimiz, demokrasiyi ve milli iradeyi hiçe sayan hainlere imanıyla, inancıyla, yüreğiyle karşı durmuş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir” dedi.

Yalçın mesajında, “FETÖ/PDY terör örgütü, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef almış, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik hain bir girişimde bulunmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:

“Türk milletinin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında hiçbir şey ifade etmediğini ortaya koymuştur.

Aziz milletimiz, FETÖ/PDY terör örgütünün hain girişimini güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmiştir. Milletimiz, iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set oluşturmuş, ülkemizin birlik ve beraberliğine ve istiklalimize kast eden hainlere geçit vermemiştir. Milletimizin vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir. 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısıyla havalimanlarında, meydanlarda direniş için bir araya gelen kahramanlarımızın iman dolu yüreği, Türkiye Yüzyılı’nı başlatan irade olmuştur.

Vatanı, milleti ve devletinin bekası uğrunda can veren aziz şehitlerimiz ve yine bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimizin kalbimizdeki yeriniz apayrıdır. Başta ‘Milli İrade’ mücadelesinin başkahramanlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağımızı ve yine meydanlarda olacağımızı belirterek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.”

BAŞKAN YALÇIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Yalçın, “Bu mücadele göstermiştir ki Türk Milleti egemenliğini kendisinden başka bir yere bırakmadı, asla bırakmayacak.” dedi.

Şehitleri rahmet, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Tarih boyunca nice badireler atlatan Türk Milleti, 15 Temmuz’da da vatanına, toprağına ve bayrağına sahip çıkmış, egemenliğine boyunduruk vurmak isteyenlere haddini bildirmiştir. Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile geleceğe güvenle bakmakta ve ileri milletler seviyesine doğru hızla ilerlemektedir. 15 Temmuz’un 7. yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, bayrağına ve ülkesine sahip çıkan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI BİRLİKTE AÇALIM”

Öte yandan Başkan Yalçın, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nın Yamaç Paraşütü İniş Alanında açılacağını hatırlattı.

Tüm vatandaşları 15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da düzenlenecek etkinliğe davet eden Başkan Yalçın, “Erciyes Anadolu Holding tarafından yapılan 3 bin 38 metrekare büyüklüğü ile dünyanın en büyük Türk bayrağını, belediyemizin organizasyonuyla Yamaç Paraşütü İniş Alanında açacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğe davet ediyorum” diye konuştu.

Odakır’dan 15 Temmuz mesajı
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Odakır mesajında, “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, şer odaklarına fırsat vermesin” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 15 Temmuz 2016 tarihinde karanlık odaklarca desteklenen FETÖ’cü darbecilerin milli iradeyi, demokrasiyi hiçe saydığını, darbecilerin ülkenin ve milletin huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi. Odakır, bu tehdit karşısında Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşılık vererek eşine az rastlanır bir duruş sergilediğini ifade etti.
“ALLAH DARBEYE KARŞI KOYAN HERKESTEN RAZI OLSUN”
Başkan Odakır mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü darbeciler ülkemize ihanet etti. Milletin silahlarını millete çevirdi, 251 vatandaşımızın canına kast ederek şehit etti. O gece millet, bir oldu, iri oldu ve diri oldu darbecileri durdurdu. Devlet ve millet kaynaşması neticesinde darbe durduruldu, hainlerin planları alt üst oldu ve ülkenin bekasına uzanan el kırıldı. Her yaştan ve her kesimden insanımızın devletiyle birlikte sergilediği direniş, ülkeyi uçurumun kenarından aldı. Allah bir daha böyle karanlık günler göstermesin. Türk millet tarihinde şanlı zaferlere imza atmıştır. Vatanına göz dikeni adeta ezmiştir. Birliğine ve bekasına uzanacak her ele ‘dur’ demesini bilmiştir. Necip Türk milleti o gece de aynı tutumu göstererek, ülkeyi karanlıktan kurtarmış ve demokrasiye, vatan sahip çıkmıştır. Allah darbeye karşı koyan herkesten razı olsun. Bu ülke bizim, bu memleket bizim. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da darbelere karşıyız. Millete uzanan namlulara karşıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, şehit olan, gazi olan ve şu an dimdik ayakta duran milletimize minnet duyuyor, yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.”

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

ÖZDOĞAN: “15 TEMMUZ, MÜCALEMİZİN ZİRVESİ VE ŞANLI MİLLETİMİZİN ZAFERİDİR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan mesajında; “Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim” dedi.

“15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir” diyen Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını göstermiştir. Kendilerine uzatılan silahlara karşı canını hiç düşünmeden siper eden, kahraman Türk milleti korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de şanlı tarihimizin dönüm noktası olmuştur. Hakk’ın rahmetine kavuşan 249 şehidimiz ile 2 bin 193 gazimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı, gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik.”

“Darbe girişimine izin vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın” diyen Başkan Özdoğan;  “Milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

VALİ ÇİÇEK VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 15 TEMMUZ ŞEHİDİ DOĞANAY’A ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın ailesini ve şehidin kabirlerini ziyaret edip, dua etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7 yıl önce 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminde şehit olan komiser yardımcısı Kübra Doğanay’ın kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekât Daire Başkanlığı’na FETÖ’cü hainler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’daki ailesini ziyaret etti.

Şehidin kabrinde dua eden Başkan Büyükkılıç, şehit Doğanay’a Allah’tan rahmet, şehidin ailesine sabır dileyerek, “Darbeci hainlere karşı göğsünü siper eden, demokrasinin kahramanı, 15 Temmuz şehidimiz Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın Yeşilhisar’da yaşayan kıymetli ailesini ziyaret edip, şehidimizin kabrinde dua ettik. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, şehit kabirlerini ziyaret ederek, hem dua ettiler hem de karanfil bıraktılar.

“BU MEMLEKETTE DAHA ÇOK KÜBRA’LAR, CENNET’LER ÇIKACAK”

Vali Çiçek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da yıllar önce alçak bir darbe girişimine ülkemiz maruz kalmıştı. O zaman milletimiz hep beraber, vatan evlatlarımız şanlı bir direniş ortaya koymuşlardır. Milletimizin bağımsızlığına vurulmak istenen kötü yol o gün vatandaşımızın set çekmesiyle beraber o alçakların emellerine ulaşmasına engel olmuştu. Çok büyük kahramanlıklar olmuştu. O gün özellikle özel harekâtta kahramanlarımız darbecilere karşı mücadele etmek için hazırlandıkları esnada çok büyük bir alçaklıkla şehit edilmişlerdi. Onlardan ikisi Kayseri gibi milletine âşık bir şehrin evlatlarıydı. Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’ti. O kahramanlarımıza, o kahramanları yetiştiren aileye minnetlerimizi ifade etmek, onlara teşekkürlerimizi sunmak, Allah onlardan razı olsun demek için il protokolümüzle ziyaret edip minnetlerimizi ifade ettik” diye konuştu.

Kübra ile Cennet’in çok iyi arkadaş olduklarını söyleyen Çiçek, “Beraber okumuşlardı, şehadetleri de beraber oldu. Bu millet, bu memleket için oldu. Allah onlardan razı olsun. Bu memlekette daha çok Kübra’lar, Cennet’ler çıkacak. Böyle bir evlat yetiştirdikleri için Hikmet ablamızın, Harun abimizin ellerinden öpüyorum. Allah memleketimize bir daha böyle alçaklık yaşatmasın” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 15 TEMMUZ’A “ÖZEL” SANAT SERGİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları KAYMEK Sanat Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

Eğitim verdiği kurslarla ve düzenlediği sergilerle sanatı destekleyen ve sanatçının yanında olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından 15 Temmuz ruhunu yansıtan  “15 Temmuz ‘Türkiye Yüzyılı Kahramanları’ KAYMEK Sanat Sergisi açıldı.

Tarihi Kayseri Kalesi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşhan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, vali yardımcıları, rektörler, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Büyükkılıç’ın “Bu vatan, toprağın kara bağrında, Sıradağlar gibi duranlarındır; Bir tarih boyunca, onun uğrunda, Kendini tarihe verenlerindir. İleri atılıp sellercesine, Göğsünden vurulup tam ercesine, Bir gül bahçesine girercesine, Şu kara toprağa girenlerindir” şiiri ile başladı.

“7 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN İLK GÜN GİBİ HAFIZALARDA”

Büyükkılıç, darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Bir millet düşünün ki; Türkiye aşkına leke sürülmesin diye darbecilere göğsünü siper etmiş. Bir millet düşünün ki; vatan, ezan ve bayrak, millet uğruna koşar adım şehadet şerbetini içmiş. Bir millet düşünün ki, demokrasi uğruna gül bahçesine girer gibi kara toprağa girmiş. 15 Temmuz 2016’da üniforma arkasına gizlenen FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. 7 yıl geçmesine rağmen o gece ve sonrasında yaşananlar hepimizin halen ilk gün gibi hafızalarında” dedi.

251 şehide Allah’tan rahmet dileyen Başkan Büyükkılıç, “Devlet ve millet hayatına yönelik en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde 251 şehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyor, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Aziz milletimiz, geçmişten bugüne türlü kahramanlıklarla, türlü zorluklarla varlığını sürdürmüş, karanlıklardan aydınlığa çıkmış, küllerinden doğmuş, mücadelesinden, azminden, kararlılığından, cesaretinden ve inancından hiçbir şey kaybetmeden dünyaya kök salmıştır” diye konuştu.

Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk milletinin o gece eşine rastlanmaz bir mücadele ortaya koyduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz ve devletimizin bekası, asil milletimizin huzuru ve güvenliği konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dünyada eşine rastlanmaz bir mücadele, kararlılık, cesaret ortaya koyarak bu alçaklığı akamete uğratan Türk milleti, devleti ile omuz omuza bu hayasızlığa dur demiştir. Bu uğurda aralarında askerimiz, polisimiz, işçimiz, öğretmenimiz, öğrencimiz, kadın erkek, genç yaşlı her kesimden 251 canını şehit vermiştir. Bu anlayışla inancından aldığı güç ile vatanını savunan milletimiz, 15 Temmuz’da olduğu gibi her zaman vatanını savunacak ve geleceğe yürümeye Allah’ın izniyle devam edecektir.”

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Büyükkılıç, “Şanlı tarihimizde, milleti ve devleti zor duruma düşüren afetlerde ve hain 15 Temmuz darbe girişimlerinde olduğu gibi bizleri ayakta tutan yegâne güç, Mevla’mızın bizlere lütfettiği, birlik ve beraberlik olmuştur. Bizim olmazsa olmaz olarak gördüğümüz birliğimiz, beraberliğimiz en önemli değerlerimizdendir ve bekamız için, geleceğimiz için, varlığımız için adeta bir ilaç niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetini sonsuza dek sürdüreceklerinin altını çizen Büyükkılıç, “Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişimin üzerinden 7 yıl da, 7 asır da geçse, o gece Türk milletine karşı yapılan alçak ihaneti de unutmayacağız, unutturmayacağız aziz milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye, bayrağını sahip çıktığı o şanlı destanı da unutmayacak, demokrasi nöbetimizi sonsuza kadar elbette sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, eğitim verdiği kurslarla ve düzenlediği sergilerle sanatı destekleyen ve sanatçının yanında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) marifetiyle yeni bir sergiyi daha ziyarete açtıklarını ifade ederek, “KAYMEK A.Ş. kursiyerlerin kişisel becerilerini geliştirme, geleneksel el sanatlarımızı gelecek kuşaklara aktarma, mesleki yeterlilikleri artırabilme, özgüven sahibi, verimli, bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirme gayesinin yanı sıra düzenlediği seminerlerle, yarışmalarla ve sergilerle milletimizin gönüllerini manevi iklimde yeşertmeye çok şükür devam ediyor” şeklinde konuştu.

İMANLI YÜREKLERİN KAHRAMANLIK RUHU, EŞSİZ BİR SERGİYLE SANATA YANSITILDI

KAYMEK’in 15 Temmuz 2016’da birlik ve beraberlikle yoğrulan imanlı yüreklerin kahramanlık ruhunu eşsiz bir sergiyle sanata yansıtarak gönüllere dokunduğuna dikkat çeken Büyükkılıç, sergi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmî programı içerisinde yer alan bu özel sergide KAYMEK eğitmenlerinin 23 el sanatı branşında icra ettikleri ve asaletimizi tarihi değerlerimizden aldığımızı gösteren 71 adet sanat eseri yer alıyor. Diorama ve hazır giyim teknikleriyle çalışılmış Ömer Halisdemir’in silüeti, 251 şehidimizin isminin ve resminin yer aldığı Türkiye haritası ile birçok eserin yer aldığı sergide; Kumaş Boyama, Alüminyum Kabartma, Ahşap Yakma, Makine Nakışı,  Maraş İşi, Kâğıt Rölyef, Kâğıt Telkâri, Kırkyama, Dekoratif Macun Uygulama, Diorama,  Çini Boyama, Cam Altı Boyama,  Seramik Şekillendirme,  Hazır Giyim, Alüminyum Folyo,  Dekoratif El Sanatları,  İğne Oyası,  Akrilik Boyama,  Hüsn-i Hat, Filografi,  Tel Sarma, Kurdele Nakışı ve Ev Tekstili gibi birçok el sanatı ve teknik kullanıldı. Gerek kursiyerlerimize gerekse hocalarımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, aziz şehitlerimize, gazilerimize ve şu an dimdik ayakta duran milletimize minnet duyuyor, yürekten teşekkürlerimi ve dualarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.”

Vali Gökmen Çiçek ise 15 Temmuz 2016’da Kayseri’nin tek yürek olduğunu hatırlatarak, “Bugün milletimizin büyük bir kahramanlık gösterdiği, alçaklara karşı büyük bir direniş gösterdiği, bu direnişle de tüm dünyaya örnek olduğu 15 Temmuz’un bir önceki günü. FETÖ’cü bir grup alçak tarafından düzenlenen darbe girişimi bu milletin sinesine çarparak, çoluk çocuk, yaşlı genç, meydanlara çıkarak büyük bir direnişle bu alçak girişime engel oldular. Sadece Türkiye için milat değildi, tüm dünyaya örnek oldu. Türkiye’nin her yerinde meydanlar yüz binlerle doldu. Kayseri’de de yüz binlerce insan meydandaydı. O görüntülere baktığımızda Kayseri’nin nasıl tek yürek olduğunu, Cumhurbaşkanımızın emriyle sokakları nasıl doldurup, hainliğe fırsat vermediğini görüyoruz. O gün hiç düşünmeden dışarı çıkanlara minnet borçluyuz” şeklinde konuştu.

KÜBRA VE CENNET GİBİ KAHRAMANLARI YETİŞTİRDİĞİ İÇİN KAYSERİ’YE DE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUZ

Kayseri’nin iki şehidi Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit’i de rahmetle anan Çiçek, “Kayseri’nin iki tane pırlanta gibi vatan evladı da o gün şehadete yürüdü. Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit. İkisi de şehit oldu. Kübra ve Cennet gibi kahramanları yetiştirdiği için Kayseri’ye de teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu şehir de bundan gurur duymalı. Ayrıca ailelerine minnet duyuyoruz, kendilerine rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, protokol sergiyi ilgiyle gezdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri, Nevşehir ve çevresinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı, Kayseri Lisesi’ndeki resepsiyon muhteşemdi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü, Kayseri’de törenlerle kutlandı. Kayseri’deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427