Yahyalı, Talas, Büyükşehir, Melikgazi, ERÜ, Çatakdere, Başakpınar’da bayramlaşma Töreni

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı sonrası ilk mesai gününde, bayram süresince fedakârca görev yapan belediye personeliyle bayramlaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı sonrası ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve ek hizmet binası, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Atölyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, KASKİ ve KCETAŞ birimlerinde görev yapan personelle bir araya gelerek bayramlaştı.

Başkan Büyükkılıç’a, bayramlaşma programlarında AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, S. Bayar Özsoy ve Murat Cahid Cıngı  da eşlik etti.

“HER BİRİNİZİN ALNINDAN ÖPÜYORUM”

İlk olarak yangın, afet ve yaşanan kazalara karşı halkın mal ve can güvenliğini koruyan, her türlü olumsuzluğa karşı gece gündüz demeden görev yapan İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, burada çalışanların geçmiş bayramını kutlayarak, şunları söyledi:

“Her birinizin alnından öpüyorum. Gerek deprem, gerek pandemi gerek sel gerekse yangın olaylarında, bu olayların karşı karşıya gelinmesin ama hayatın cilvesi, bunların hepsi olabiliyor. Önemli olan o süreç içerisinde sizlerin bakış açısı ve yaklaşımıdır. Değerli başkanımızın şahsında, genel sekreterimize, genel sekreter yardımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Sayın İçişleri Bakanımızın da o olaylar sürecinde bizleri arayıp, tebrik ve teşekkürlerini ilettiğini de buradan bir kez daha paylaşıyorum.”

AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy da, itfaiye ekiplerinin geçmiş bayramını tebrik ederek, “Başkanımıza böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Kayserimiz Maraş’ta bir destan yazdı. Kayseri itfaiyemize ekip ve ekipman olarak çok ciddi mesafeler kat etti. Başkanımıza ve genel sekreterimize bu konuda sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, kolonya ve şeker ikramı ile itfaiye ekiplerinin bayramını tek tek kutladı.

Başkan Büyükkılıç, daha sonra Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’ne giderek, KASKİ ekibinin geçmiş Kurban Bayramı’nı kutladı.

Burada işlem yapan vatandaşlarla da sohbet ederek, bayramlarını kutlayan Büyükkılıç, Kurban Bayramı sonrası ilk mesai gününde KASKİ çalışanlarıyla bir araya gelerek, bayramlarını tebrik etti. Başkan Büyükkılıç, “Bayram sonrası bir aradayız. Her şeyden önce yaptığınız çalışmalardan dolayı KASKİ’mizin ekibine teşekkür ediyoruz. Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Huzur içerisinde daha nice bayramlara diye dua ve temenni de bulunuyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç, KASKİ’nin ardından Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Atölyesi’ne geçti. Fedakârca görev yapan personelle tek tek bayramlaşan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada çalışanlara hayırlı haftalar temennisinde bulunarak personelin geçmiş bayramını tebrik etti.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

Büyükkılıç, konuşmasında aile vurgusu yaparak, “Yapmış olduğunuz gayretli çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğunuz bu güzel çalışmalarla her yerde başımızı dik tuttunuz, yücelttiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Biz bir aileyiz. Biz sizleri seviyoruz. Sağ olun, var olun” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy da personelin geçmiş bayramını kutlayarak, “Memduh Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bayramlaşma için davet ettiğinde koşarak geldim. Sizlerle beraber olmak çok güzel” ifadelerini kullandı.

“SİZ BİZİM VİTRİNİMİZSİNİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha sonra Hizmet Binası Meclis Salonu’nda personelle bir araya geldi. Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile daire başkanları, müdürler ve tüm personelle buluşan Başkan Büyükkılıç, çalışanlara seslenerek, “Mesai başlar başlamaz bir gelenek var. Hem birimlerimizi ziyaret etmek suretiyle bayramlaşıyor hem de dualarını alıyoruz. Her alanda biz varız diyoruz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, minnet duyuyorum. Siz bizim vitrinimizsiniz, yüzümüzü ak eden canlarımızsınız. Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın bereketini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri S. Bayar Özsoy ve Şaban Çopuroğlu, Başkan Büyükkılıç’a bayramlaşma daveti için teşekkür ederek, tüm personelin bayramını tebrik ettiler.

Başkan Büyükkılıç ek hizmet binası ve elektrik birimi KCETAŞ’ı da ziyaret ederek, tüm personellerin geçmiş bayramını kutladı.

ERÜ’de Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Rektörlük binası fuaye salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma programına, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Çağlıtalaslıgil, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, daire başkanları ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, törene katılan akademik ve idari personel ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Bayramlaşma programı kokteylin ardından sona erdi.

YAHYALI BELEDİYESİ’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI YAPILDI

Bayram tatili sonrası ilk mesai gününde Yahyalı Belediyesi’nde bayramlaşma programı yapıldı.

Belediye Hizmet binası bahçesinde düzenlenen programda Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tüm personelinin Kurban Bayramını tebrik etti.

Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve birimlerde görev yapan personellerin katıldığı bayramlaşma programında çalışanlarının tek tek elini sıkan Başkan Öztürk, “ Biz, birlikte Yahyalı için çalışan kocaman bir aileyiz. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.” dedi.

Bayramlaşma da personellerine hitap eden Başkan Öztürk; “Belediye olarak, Rabbimin yarattığı insan vücuduna benziyoruz. Her organın vücutta bir görevi var. Bizimde başkanın, başkan yardımcılarının, birim müdürlerimin ve personellerin ayrı ayrı görevleri var. Ama kullukta hepimiz eşitiz. Yerel seçimlere yaklaşıyoruz. 2024 yılı Mart ayında seçim olacak. Seçimlere hazır olmamız lazım. Onun için şu 4-5 aylık süreçte gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışacağız. Bu noktada tüm personellerimden ayrı ayrı özveri bekliyorum. Sizden ricam görev bilinciyle, kulluk biliciyle çalışmalarımıza devam edelim. Belediye çalışmalarında ufak bir aksama bize kadar ulaşıyor. Aynı vücudumuzda olduğu gibi. Yaklaşık 9.5 yıldır bu ilçeye hizmet ediyorum. Eğer biz başarılı bir belediye olduysak bu sizin sayesindedir. Kerameti kendimden asla bilmedim. Bize destek veren halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu ilçeye manevi özellikler ve güzellikler vermiş. Bu Kadir Şinas insanlar için biz dur durak bilmeden çalışacağız. “ diye konuştu.

TALAS’TA MESAİ BAYRAMLAŞMA İLE BAŞLADI

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Talas’ta mesai bayramlaşma ile başladı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın hem teknik birimler şantiyesinde hem de belediye hizmet binasında görev yapan personelle tek tek bayramlaştı.

İlk olarak, Talas Belediyesi Meclis üyeleri AK Parti Grup Başkan Vekili Ragıp Dost ve MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ata ile birlikte teknik birimler şantiyesine giden Başkan Yalçın burada bulunan personel ve müdürlerle bayramlaştı.

Burada personele hitap eden Başkan Yalçın, “Canımdan çok sevdiğim mesai arkadaşlarım!” diye başladığı konuşmasında bayram da dahil olmak üzere depremde, pandemide her türlü işin yükünü belediyecileri sırtladığını ifade etti. Özellikle kurban satış ve kesim yerinin vatandaşlardan çok büyük takdir gördüğüne dikkat çeken Başkan Yalçın, emeği geçen personele teşekkür etti ve ‘yüzümüzü ağarttınız’ ifadelerine yer verdi.

“YAPTIĞIMIZ İŞİ İYİ YAPACAĞIZ, İYİ İŞ YAPACAĞIZ”

Konuşmasını “Yaptığımız işi iyi yapacağız, iyi iş yapacağız” diye sürdüren Başkan Yalçın, belediyeciliğin hem dünyayı hem ahireti kazanacak bir iş olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Ragıp Dost da “Geride bıraktığımız Kurban Bayramımız mübarek olsun, bu zamana kadar gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Geleceğin de hayırlar getirmesini dilerim.” şeklinde konuştu.

Meclis Üyesi İbrahim Ata da personelin bayramlarını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

ÇATAKDERE VE BAŞAKPINAR’DA HEM BAYRAMLAŞMA HEM ŞENLİK

Talas Belediyesi, kırsal mahallelerden Çatakdere ve Başakpınar’da düzenlediği şenliklerle Kurban Bayramına ayrı bir renk kattı. Gerek mahalle içinde gerekse yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın katıldığı şenliklerde keyifli anlar yaşandı.

İlk olarak Çatakdere Geleneksel Pilav Şenliği gerçekleştirildi. Mahalle muhtarı Seyit Ahmet Karabulut, şenliğin düzenlenmesi ve yapılan hizmetlerden dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

MHP Talas İlçe Başkanı Mehmet Akbulut, birlik ve beraberlik içinde bayramlar dileyerek, “Allah devletimize zeval vermesin.” dedi.

AK Parti Talas İlçe Başkanı Mustafa Kiraz, şenliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde Çatakdere’nin çok yüksek oranda gösterdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Çatakdere’deki geleneksel bayramlaşma ve pilav şenliğin bütün köylere örnek olacak bir durum olduğunu belirterek, “Çatakdere ve diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın tarım desteğinden ulaşıma kadar her türlü destekle yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Allah bir daha hem korona ve hem de deprem gibi musibetler göstermesin. Çatakdere bizim gözümüzün nuru oldu. Her zaman hizmet etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞAKPINARLILAR ÇALIÇUKUR’DA BULUŞTU

Bayram şenliklerinin bir diğer adresi ise Başakpınar Mahallesi oldu. Çalıçukur mevkiindeki şenliğin açılış konuşmasını yapan muhtar Cemalettin Sivritaş, “Burada emeği bulunan başka Mustafa Yalçın başkanımıza, İnceok ve Yılmazyağ ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Talas Belediye Meclisinin Başakpınarlı üyesi Mustafa Çalıksoy, kültürel faaliyetlerle toplumların geçmişini geleceğe yansıttığını ifade ederek, Başkan Yalçın’a şenlik için teşekkür etti. Talas Belediye Meclis Üyesi İbrahim Ata da, şenliğin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Talas İlçe Başkanı Mustafa Kiraz da güzel organizasyon için Talas Belediyesine teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, mahallelilerin bayramlarını tebrik ederek, “Başakpınarlılar hem tarım hem de hayvancılıkta yüzümüzü ağarttı. Biz de belediye olarak tarım ve hayvancılıkta desteklerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Burada adına şenlik dediğimiz Çalıçukur buluşmaları 15 kez yapıldı. Sılayı rahim çok önemli. Bu yüzden bugün burada bizimle olan tüm hemşehrilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞAKPINARA YENİ İMAR PLANI MÜJDESİ

Konuşmasında Başakpınar’a yeni imar planı müjdesi veren Başkan Yalçın, “Başakpınar’ın 6 milyon 620 bin metrekarelik imar planını yaptırdık. Mart ayında Büyükşehir Meclisinden, Mayıs ayında da Talas Belediye Meclisinden geçti. Bu kadar büyük bir alanda nerede okul, park, yol, sosyal tesis, yapılaşma, ticaret alanı yapılacağı belirlenmiş oldu. Çocuklarınız ve torunlarınız için bunu yaptık. 2040 yılına kadarki nüfus projeksiyonuna göre planlamalar yaptık. En kısa zamanda yeni imar planı hayata geçirilerek hiç kimsenin haksızlığa uğramaması sağlanacak. Bu plandan sonra okul, park, yol ve en önemlisi doğalgazı olmayan evlerimizin eksikliği tamamlanacak.” dedi.

Başkan Yalçın, mermer ustalarıyla ünlü Başakpınar’da mermerciler sitesi ve kurslarla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hemen yanı başınızda Malatya yolu üzerindeki arsayı mermerciler sitesi satın aldı. TOKİ kanalıyla yapılacak. Aynı zamanda Zincidere’deki yetimhaneyi sanat okuluna çevirdik. Kayseri Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz üçer aylık meslek kurslarıyla taş, mermer, ahşap ve ferforje alanlarında gençlerimiz uluslararası geçerli İngilizce ve Türkçe sertifikalı meslek sahibi olacak. Dünyanın her yerinde çalışabilecekler.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından muhtarlar tarafından Başkan Yalçın ve şenliğe katkıda bulunan hayırseverlere plaket verildi.

Başkan Yalçın Başakpınar’da ayrıca, ‘Köyüm İsbile’ kitabının yazarı Salih Çalıksoy’a, kültürel zenginliğe sağladığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kurban Bayramı sonrası ilk mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı.

Mesai arkadaşlarının gayretleri ile beraber 4 yılda Melikgazi’de başarılı işler yaptıklarını belirten Başkan Dr. Palancıoğlu, “Bayram sonrası ilk mesai günümüzde İnecik, Yeniköy Park ve Bahçeler Şantiye’mizde, belediye hizmet binası ile ek hizmet binasında alın terleriyle emek veren kıymetli mesai arkadaşlarımızla bayramlaştık. Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı müstesna günler. Belediye çalışanlarımız Kurban Bayramında halka her zamankinden daha fazla fedakârca hizmet etti. Çok şükür hizmet aksamadan devam etti. Belediye vatandaşlar için varsa, belediye personeli de vatandaşlara hizmeti en iyi şekilde yerine getirmek için var. Bu gayreti de bayramda ekip ruhunun en güzel bir örneği ile gösterdik. Belediye olarak bizden hizmet bekleyen herkese ulaşmamız gerekiyor. Bu hizmetleri halka ulaştırmamıza aracı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Melikgazi olarak biz büyük bir aileyiz.  Çalışmalarımızda emeğini ve alın terini esirgemeyen tüm personelimizin bayramını kutluyorum. Rabbim sağlık ve birlik içinde nice bayramlara bizleri eriştirsin.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Yükseköğretim Beyin Göçü İstatistikleri,, Altun’dan Mühendislik Fakültesi’nin Açılış Dersi, Kayseri OSB’den ERÜ’ye Destek, ”Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Eğitim Çalıştayı”, NNYÜ’de tanışma ve açılış etkinliği, KÜN Teknofest Takımı ‘Tarım Teknolojileri Yarışması’nda

Yükseköğretim Beyin Göçü İstatistikleri, 2021-2023 Resmi İstatistik Programında (2022-2026) yer alan Yükseköğretim Beyin Göçü İstatistikleri …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427