Valilikte, Şehitlikte, camide, kurum-kuruluşlarda, pazarda, kesim yerinde bayramlaşma

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAYRAM NAMAZI SONRASI VATANDAŞLA BAYRAMLAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Kurban Bayramı namazını Hunat Camii’nde kılarak, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.

Kentte gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hunat Camii’nde kıldığı bayram namazı sonrasında Kayserililerle bayramlaştı.

Bayram namazının ardından Başkan Büyükkılıç, önceki dönem Milli Savunma Bakanı, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, önceki dönemlerden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte vatandaşların bayramını tebrik etti.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, namaz sonrası yaptığı açıklamada, “Bayramınız mübarek olsun. Burada çok değerli hemşerilerimizle beraber bayram namazını eda ettik. Kurbanlarımızı keseceğiz ve bayramı idrak edeceğiz. Bayramın hem Kayserili hemşerilerimize hem de bütün İslam âlemine mübarek olmasını temenni ediyorum” dedi.

“VALİMİZ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Bir taraftan terörle, bir taraftan da depremle mücadelenin sürdüğünü belirten Akar, şunları söyledi:

“Depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayakta, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bütün bakanlıklarımız, bütün ilgili kurum ve kuruluşlar, bu mücadeleyi hem deprem bölgesinde hem de tüm Türkiye’de çok etkili bir şekilde sürdürmekteler. Depremzedeler bizim kardeşlerimiz, bizim misafirlerimizdir. Kayseri’mizde çeşitli yerlerde misafir ettiğimiz depremzedelerin de yaralarını sarmak için, onlarla ilgili çalışmalar yapmak için gece gündüz burada valimiz, belediye başkanımız ve bütün arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.”

Akar, büyük ve güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Bir taraftan ülkemizin ve milletimizin bekası, diğer taraftan milletimizin refahı için çalışmalarımız etkili bir şekilde sürüyor. Ülkemizin, Kayseri’mizin gelişmesi için işbirliği halinde tek yürek bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç da Kayserililer başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutlayarak, “Hunat Camii’nde kıldığımız Bayram Namazı’nın ardından hemşehrilerimizin bayramlarını tebrik ettik. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi daim kılsın ve daha nice bayramları huzurla geçirmeyi nasip eylesin” dedi.

Bayram namazı sonrası Akar, Büyükkılıç ve Çiçek ile beraberindeki protokol, Seyyid Burhaneddin hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dua etti.

Başkan Büyükkılıç, kendisi ile bayramlaşan çocuklara da bayram harçlığı verdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAYRAMLAŞMA PROGRAMLARINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Kayseri Valiliği’nde vatandaşlarla ve şehrin protokolü ile gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla Kayseri Valiliği tarafından tertip edilen bayramlaşma törenine katıldı.

Kayseri Valiliği önünde gerçekleşen törene Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il protokolü, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Bayramınızı tebrik ediyorum. Sağlık ve huzur içerisinde daha nice bayramlara diye dua ve temennide bulunuyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi.

BÜYÜKKILIÇ, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BAYRAMLAŞTI

Ayrıca Kurban Bayramı dolayısıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve protokol, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi ile Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

Büyükkılıç, protokol ile birlikte İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, personelin ve kahraman Mehmetçiklerin bayramını da kutlarken, protokol, İl Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, gece gündüz demeden fedakârca çalışan kolluk kuvvetlerinin bayramlarını tebrik etti.

PROTOKOLDEN HUZUREVİ’NE BAYRAM ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, protokol ile birlikte huzurevindeki yaşlı çınarların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak huzurevi sakinlerine çiçek hediye edip, gönüllerini aldı. İl protokolü, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde tek tek sohbet ederek, ulu çınarların bayramlarını tebrik ettiler. Ziyaretten ve bayramlaşma programından dolayı yaşadıkları memnuniyet ile sevinçleri gözlerinden okunan huzurevi sakinleri de protokole teşekkür ve dua ettiler.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Değerli misafirlerimizi, buradaki büyüklerimizin, dua kaynaklarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. Huzur ve sağlık içerisinde nice bayramlara diye dua ve temennide bulunuyorum” derken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, “Sizler bizim büyüklerimizsiniz. Hakikaten Memduh başkanımızın dediği gibi dua aşılarımızsınız. Sizin duanız olmazsa olmaz zaten” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı protokol, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ev sahipliğinde İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda, parti teşkilatıyla da bayramlaştı.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, KURBAN PAZARINDA VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mimarsinan Kurban Satış ve Kesim Alanındaki vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti.

100 bin metrekare alanı bulunan kurban Pazar yerinden vatandaşların çok memnun olduğunu dile getiren Başkan Dr. Palancıoğlu, “Kurban Bayramınızı tebrik ederim. Rabbim birlik beraberlik ve huzur içinde nice bayramlara erişmeyi nasip etsin. Melikgazi Belediyemizin 3 yıldır kurban Pazar yeri olarak kullandığı 100 bin metrekarelik kurban satış ve kesim alanında vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu alanda 2 büyük kesimhane var. Burada vatandaşlarımız rezervasyonla büyükbaş hayvanlarını kesiyor. Organizasyonlu bir şekilde temiz ve nezih alanda kesimler yapılıyor. Buranın ulaşımı da çok rahat. Hem kurbanınızı alıp hem de kesiminizi burada yaptırabilirsiniz. Cenab Allah daha nice bayramlara erişmeyi bizlere nasip etsin.” dedi.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN PROFESYONEL KURBAN HİZMETİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki kurban kesim ve satış yerinde vatandaşlarla bayramlaştı. Bayram Namazını Kurban kesim yerinde eda eden ve ilk kurban kesim işlemini izleyen Başkan Çolakbayrakdar, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek; “Kesim ve satış yerimiz, Türkiye’de sayılı ama bizim gibi on yıldır devam ettiren böyle örnek bir uygulama yok” dedi.

Kayserililere en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek adına oluşturulan Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik, sıhhi bir kesim alanı olması ve tüm detayların düşünülmüş olmasından dolayı vatandaşlarda memnuniyet oluşturuyor. Bayram Namazını kurban kesim yerinde vatandaşlarla kılan Başkan Çolakbayrakdar, sonrasında ilk kurban kesim işlemini izledi. Yaptığı dini programlarla tanınan ve Erkiletli olan Mustafa Akgül Hoca ile vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Çolakbayrakdar, onların sevgisiyle karşılandı. Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar,  tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Sonrasında basın mensuplarına kurban kesim yeri hakkında bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar, modern kurban kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarını vurgulayarak; “Öncelikle Allah kabul etsin. Rabbim, sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlar nasip etsin. Vatandaşlarımız; sabahın erken saatlerinden itibaren daha hijyenik şartlarda kurban ibadetlerini yerine getirebilmek için Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki mobil kesim yerindeler. Kocasinan Belediyesi olarak Erkilet ve diğer kesim yerlerimizle ilimiz sakinlerinin Kurban ibadetlerini huzurlu ve sıhhi bir şekilde yerine getirebilmeleri için gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın da onuncusunu gerçekleştirdiğimiz uygulamadan yararlanıp, memnuniyetlerini bildirmeleri bizlere mutluluk veriyor. Kesim merkezimizde işinin ehli kasaplar tarafından kurbanların kesiliyor olması, en güzel şekilde paketlenip teslim edilmesi halkımız tarafından büyük beğeni topluyor. Ayrıca kesim yerimizde ücretsiz veteriner hizmeti de veriyoruz. Burada kurbanlıklar, veteriner kontörlünden geçtikten sonra kesiliyor. Özellikle düzenli bir ortamda çevreyi kirletmeyen bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün gayretimiz, insanların mutluluğu, huzuru ve yüzlerinin gülmesi içindir ” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra kurban kesim merkezine gelen vatandaşlara kendi elleriyle limonata, ekmek arası kavurma ve ayrandan oluşan ikramlardan servis etti.

Kurban satışı yapan esnafla da keyifli sohbetlere imza atan Başkan Çolakbayrakdar, esnaf ile kurban pazarlığı yaptı.

Mobil kesim hizmetinin kendileri için büyük kolaylık olduğunu belirten vatandaşlar ise mükemmel olarak nitelendirdikleri organizasyondan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427