Kadına şiddete karşı duran defile, Kayseri’de yaz kuran kursu

Kadına şiddete karşı duran defile

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Fashion Breeze Defilesi’nin ana teması ‘kadına şiddete hayır’ oldu. Organizasyonda SALOON TUĞBA markası ile yeni kreasyonlarını tanıtan Tuğba Yiğit, kadın bir girişimci olarak 26 yıldır iş hayatında verdiği mücadeleyi belirterek, “Kadınların eşitliği için hep birlikte savaşacağız” dedi.

Defilenin şiddet gören ve katledilen kadınlar için sunulduğunu vurgulayan Yiğit, kadın haklarını savunmak için böyle bir organizasyon düzenlenmesinden gurur duyduğunu ifade etti.

2023 kreasyonlarını birbirinden ünlü isimlerle podyuma çıkaran Yiğit mükemmeliyetçi biri olduğunu ifade ederek, “Mükemmellik bir alışkanlık olmalı. Her şeyden önce bir kadın olarak istikrarlı şekilde yolumuza devam etmek ve hemcinslerimiz ile dayanışma içinde olmak istiyoruz” dedi.

Dünyada kadın sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığını dile getiren Yiğit, “Kadınların eşitliği, bağımsızlığı, politik haksızlıkların ortadan kalkması ve daha iyi yaşama koşulları elde edebilmesi için hep birlikte savaşacağız” dedi.

Kadın Girişimci Tuğba Yiğit konuşmasında son olarak şunları kaydetti:“Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları biz kadınlarız.”

ERKİLET’TE İLK YAZ KURSU HEYECANI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erkilet temsilciliği faaliyetlerine bir yenisini ekliyor. Çocuk ve gençler tarafından ilgiyle kullanılan temsilcilikte yaz etkinlikleri heyecanı yaşanıyor.

AGD Erkilet Temsilcisi Mahmut Sami Durmaz, “Yaşlılarımız bizi Milli Gençlik Vakfı’ndan tanıyor, gençlerimiz bizi Anadolu Gençlik Derneği olarak biliyor. Bu bize karşı güzel bir teveccüh oluşturuyor. Bizlerde 3 senedir gençlerimiz ile çok kıymetli çalışmalar yaptık. Kadın kollarımızın, çocukların, gençlerin, büyüklerin ayrı ayrı programlarını icra ediyoruz. Bereketli çalışmalarımızı bu yaz dernek merkezimizde düzenleyeceğimiz yaz etkinlikleri ile sürdürme kararı aldık. Yoğun bir kayıt dönemi geçirdik. Bunun neticesinde bayram sonrasında yaz etkinliklerimize başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

ERKİLET HALKI BİZİ SEVDİ, BİZ ERKİLETİ SEVDİK

Yaz etkinlikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Mahmut Sami Durmaz, “9 -14 yaş arası gençlerimiz ile 4 ağustos’a kadar sürecek bir dönem olacak. Sosyal etkinlikler ile ahlak ve maneviyat çerçevesinde güzel işlere imza atacağız. Hazırlıklarımızda sona geldik. Gençlerimizle birlikte süreci yürütüyoruz. Erkilet’te bu anlamda müstesna bir yapı var. Erkilet halkı bizi sevdi, biz Erkileti sevdik. Bize gösterilen ilginin karşılığını vermek için elimizden gelenin fazlasını da yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Meteoroloji eski Bölge Müdürü Ziya Çolak yaşamını kaybetti

Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürü iken Meslek hayatımda  hava ve doğa olayları ile ilgili zaman …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427